ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:127/512)

Tort mega cytrynowy 231

skórką cytrynową ¾ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem cytrynowy: 2 cytryny (małe) 15 dag cukru 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25 dag serka mascarpone ½ litra śmietany kremówki 30%  Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody 1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu Dekoracja: 300 ml bitej śmietany z cukrem pudrem Wiórki(...)natłuszczać, piec 30 minut w temp 180*c. Wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu, całkiem zimny  przekroić wzdłuż dwa razy tak aby otrzymać 3 krążki ciasta. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone połączyć ze sobą zmiksować na gęsty krem, dodać pod koniec zimny prosto z lodówki  kisiel cytrynowy, krótko razem zmiksować, tylko do połączenia. Składniki ponczu wymieszać

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z serkiem mascarpone i jagodami 562

sezon jagodowy w pełni, dzisiaj zachęcam Was do zrobienia naleśników z serkiem mascarpone i jagodami. Ponieważ serek mascarpone ma smak bitej śmietany, taki posiłek jest jak deser. Niebo w buzi :) Przepis dołączam do akcji  Błyskawiczne Piątki , organizowanej na fb :) Składniki na ciasto: 500 ml mąki pszennej(...)łyżek oleju 75 ml cukru 1 czubata łyżeczka cukru z wanilią 2 jajka 500 ml mleka Składniki nadzienia: 250 g serka mascarpone 100 ml mleka pół litra jagód cukier do posłodzenia jagód Wykonanie: Przygotowanie naleśników: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego umieszczamy w misce i miksujemy około 3 minuty.  Ciasto odstawiamy na 30 minut. W tym czasie możemy przygotować składniki nadzienia

Smak mojego domu
MALINOWA CHMURKA 266

wyglądem jak i smakiem. Jest po prostu bajeczne. Cudownie kruchy spód, olbrzymia ilość malin, zanurzonych w malinowej galaretce, z delikatnym kremem śmietanowym z mascarpone, a wszystko to zwieńczone chrupiącą migdałową bezą - po prostu rozkosz dla podniebienia. Ciasto choć wydawałoby się sezonowe, to tak nie do końca..., ja użyłam malin mrożonych i uważam, że skracają one czas przygotowywania, a smak pozostaje(...)mrożonych jest zdecydowanie łatwiejsze, trzeba tylko działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić na dość sztywną masę

Smaczne Zdrowe
Torcik śmietanowo kajmakowy z chałwą 181

składnikach jak i przygotowaniu niewielki torcik. U nas zaspokoił ochotę na domowe ciasto do niedzielnej kawy. Uwielbiamy takie połączenia smakowe. Plastry cytryny nadały troszkę kwaskowatości. Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 100 g chałwy waniliowej(...)upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu kroimy na 4 równe blaty. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Na końcu dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Krem dzielimy na 4 porcje. Złożenie ciasta: Na pierwszym blacie rozsmarowujemy połowę kajmaku i pierwszą porcję kremu śmietankowego. Przykrywamy kolejnym blatem ciasta. Następnie wykładamy samą śmietanę i kolejny blat biszkopta

VioletoweKucharzenie
Sernik mascarpone z borówkami 155

wsypałam przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.  Delikatnie wymieszałam do uzyskania gładkiej masy. Wylałam ciasto na tortownicę o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 minut. Odstawiłam do ostudzenia. Do serka mascarpone wsypałam cukier wanilinowy ze skórką cytryny i cukier puder. Zmiksowałam. Śmietanę(...)ubiłam na sztywno i połączyłam z serkiem. Mieszałam delikatnie drewnianą łyżką. Taką masę wyłożyłam na ostudzony biszkopt.  Borówki powbijałam w masę mascarpone i zalałam tężejącą  galaretką (galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody). Wstawiłam ciasto do lodówki i kroiłam kiedy galaretka już stężała całkowicie. Notatki: * można użyć ulubionych owoców i różnych rodzajów galaretek * zamiast cukru wanilinowego z cytryną

Pieprzyć z Fantazją
truskawkowa chmurka 159

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto kruche: 200 g mąki 40 g cukru pudru 130 g masła 4 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Schładzamy je w lodówce. Następnie wykładamy nim dno formy (ok.22×32 cm, wyłożone papierem do pieczenia). Ponownie schładzamy przez(...)Nakłuwamy widelcem i pieczemy w ok. 190 st. C na rumiano przez ok. 15-20 min. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na warstwę owocową: ok. 600 g truskawek 3 galaretki truskawkowe 870 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone truskawki dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowa princessa 537

Ciasto wygląda jak zebra, a w smaku przypomina popularny wafelek. Nie wymaga zbyt dużo pracy, a co najważniejsze ciasto jest bez pieczenia. Bazą kremu jest domowy budyń. W połączeniu z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi powoduje obłędny smak. Foremka 20x32 cm: Masa kokosowa: 0,5 l mleka 3,2% 2 żółtka 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki(...)kokosowego oraz dżem wiśniowy. Na końcu układamy ostatnią warstwę herbatników.   Ostatnią warstwę jest krem śmietankowy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy tylko do połączenia składników. Wierzch ciasta obsypujemy wiórkami kokosowymi i posiekanymi orzechami nerkowca. Ciasto chłodzimy w lodówce (najlepiej całą

VioletoweKucharzenie
Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 141

200st i pieczemy ciasto przez jakieś 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 180st i dopiekamy 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem ·         250g serka mascarpone, ·         200g gorzkiej czekolady, ·         3 łyżki z górką cukru muscovado

Leśny Zakątek
Mrożony tort tiramisu na rozpoczęcie wiosny 190

oprzeć się dokładce. Nawet po sutym obiedzie. Mrożony tort bezowy tiramisu Składniki: (na ciasto o średnicy 25 cm) beza: 6 białek 250 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej lody: 200 ml śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 3 jajka 100 g cukru pudru 50 ml amaretto 50 ml mocnej, zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Delikatny sernik na kruchym spodzie z orzechami 205

minut. Wyjąć blaszkę z piekarnika i ostudzić ciasto. Przygotowanie kruchego spodu w Thermomix wszystkie składniki wrzucić do thermomix, wyrobić ciasto czas 1 minuta, interwał piec jak wyżej Wykonanie masy serowej – twaróg zmielić trzykrotnie. Do zmielonego twarogu dodać serek mascarpone, cukier i dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Podczas ubijania dodać po jednym żółtku co jakiś czas. Następnie dodać proszek budyniowy(...)minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150 C i piec jeszcze 1 godzinę. Zostawić ciasto w piekarniku aż całkowicie ostygnie. Wykonanie masy serowej w thermomix, nie może być z całej porcji. Chyba że zrobicie na dwa razy masę serową. do naczynia miksującego dodać twaróg, serek mascarpone,cukier, żółtka, wymieszać czas 1 minuta, obroty 6 dodać proszek budyniowy, za pomocą kopystki zdjąć

Kuchnia Pokoleń
Tarta kasztanowa. Ze śliwkami i jesienią w tle 171

zimnego masła 1 jajko krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 150 g masy kajmakowej 1 jajko 1 łyżka mąki kasztanowej dodatkowo: 300 g śliwek Mąki przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone w kostkę masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciastoCiasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy; wyłożyć(...)formę, formując brzeg. Schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Ciasto gęsto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać kamyczkami do pieczenia. Podpiec spód w 180 st. C. przez 12 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec jeszcze 12 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotować nadzienie. Mascarpone, kremówkę, kajmak, jajko i mąkę zmiksować na gładką masę, tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ptysie ze szparagami 133

nadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, sól, 90 g mąki pszennej, 2 - 3 jajka, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto(...)rzadkie, dlatego podczas dodawania jajek trzeba uważać aby nie zrobiło się za rzadkie – powinno być gęste. Ja dodałam 2 średnie jajka. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Wykładać na nią ciasto łyżką lub wyciskać przy użyciu worka cukierniczego. Formować płaskie kule wielkości dużego orzecha laskowego. Oczywiście można robić mniejsze lub większe ptysie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopniu

królestwo garów
czekoladowy torcik z malinami 247

suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z tortownicy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie jeśli ciasto urosło z wybrzuszeniem, ścinamy nożem je aby wyrównać wierzch. Następnie przecinamy wzdłuż ciasto na 3 blaty. frużelina z malin: 500 g świeżych malin 160 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej w 1 łyżce wody 3 łyżeczki żelatyny, rozpuszczonej(...)wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę łączymy z sosem malinowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. składniki na krem malinowy: frużelina malinowa 500 g serka mascarpone dodatkowo, opcjonalnie: nalewka malinowa do nasączenia ciasta wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy stopniowo frużelinę i miksujemy na gładką masę. składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 7 łyżek słodkiej śmietanki wykonanie: Czekoladę roztapiamy w kąpieli

Domowy Smak Jedzenia
Kremowy Przekładaniec z Bezą i Malinami 152

sztywno. Stopniowo dodajemy cukier, łyżka po łyżce, ciągle ubijamy do otrzymania sztywnej, błyszczącej piany. Sztywną pianę wykładamy po równo na wierzch surowego ciasta, posypujemy migdałami i całość pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy

Made By Mom And Son