100ml ciepłej wody. Dodaj do niej troszeczkę bananów (zahartuj) a następnie wlej ją cienkim strumieniem do masy serowo-bananowej ciągle mieszając. Ubij śmietanę kremówkę i wymieszaj ją z masą. Całość przełóż na czekoladowy spód i wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Wykonanie owocowego wierzchu: Wiśnie wymyj i wydryluj. Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z 9 łyżkami soku(...)łyżkami cukru. Dodaj mąkę, wymieszaj i chwile pogotuj. Ściągnij rondelek z palnika i dodaj wiśnie. Lekko wymieszaj je z wiśniowym "kisielem". Po ostygnięciu nałóż wiśnie na wierzch ciasta i wstaw do lodówki. Blacha: tortownica 26cm Przepis znalazłam na stronie www.malacukierenka.pl
Mania WypiekaniaPuszyste ciasto czekoladowe w towarzystwie pysznego kremu z mascarpone będzie wdzięcznym ciastem na romantyczna kolacje czy Walentynki. Na pewno skradnie nie jedno serce. Składniki: (na tortownicę o średnicy 22cm) 2 jajka 3 białka ¾ szklanki cukru Aromat waniliowy Szklanka mąki pszennej ¼ szklanki mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody 3 płaskie łyżeczki kakao Na krem: 200ml(...)masę. Dodać do reszty składników bardzo delikatnie mieszając. Piec przez około 30 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić. 2. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru odrobiną barwnika na czubku noża. Gdy kremówka będzie już ubita, ale jeszcze nie sztywna dodawać stopniowe mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch ciasta
Pyry na Gazpowstanie coś w rodzaju zacierki, dodajemy cukier i wyrabiamy ciasto. Wykładamy ciasto na natłuszczoną blaszkę 30x16cm. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze 190st przez około 20 minut, aż nabierze złotobrązowego koloru. Studzimy. Do teflonowego rondla wrzucamy masło, cukier i mleko skondensowane. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa się zagotuje. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez około 5 minut
Gotowanie moimi oczamiSkładniki: ciasto: 2 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka farsz: 300 gram pieczarek 150 gram sera żółtego 2 średnie cebule przyprawy: sól, pieprz, olej do smażenia, kethup Sposób wykonania: Jajka zmiksowałam z mlekiem i mąką na puszystą masę. Usmażyłam naleśniki. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kostkę, zeszkliłam. pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki
Darcia w kuchniłyżki mleka sól, pieprz mąka- ok 1 szklanki- tak by ciasto było bardzo gęste Sposób przygotowania: Filety rozbijamy przez woreczek. Posypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu
Kuchnia w czekoladziemarmolady z płatków róży i truskawek lub innego dżemu, masy serowej, makowej, kremu czekoladowego cukier puder do posypania Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do sporej miski, dodajemy margarynę, śmietanę, cukier waniliowy i miksujemy. Gdy otrzymamy coś na wzór kruszonki odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto, by powstała zwarta kula. Ciasto wkładamy do zamrażarki
Rozpustne gotowaniegrubości- jesli zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać
KreatywnePinyNastępnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy roztopione masło. Gotowe ciasto przekładamy na tortownicę, ubijamy, robimy małe boki i wkładamy do lodówki. W międzyczasie robimy sernik. Najpierw ser miksujemy z serkiem mascarpone, potem dodajemy ekstrakt z wanilii, budyń, cukier puder i na koniec po 1 jajku. Do masy serowej dodajemy część borówek a reszt e dajemy na wierzch sernika
Kuchenne Wariacjemiski i wymieszać całość na gładką masę. Rozgrzać patelnie teflonową (w masie jest tłuszcz więc nie trzeba dawać go na patelnie. Chyba, że nie ufacie swojej patelni aż tak bardzo...wtedy można ją przesmarować olejem :)), ułożyć foremkę do naleśników/jajek i wlać do niej ok. 3-4 łyżki ciasta. Smażyć placki na małym ogniu z obu stron. ~4 kostki białej
chili & sugarmąką i bardzo powoli, po łyżeczce dodajemy do wciąż miksującej się masy. Miksujemy jeszcze około minuty, żeby wszystko się połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp. Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto) i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lepimy coś na kształt
Marder&Marder Manufacturepowideł wiśniowych Jajka z cukrem ubijamy przy pomocy miksera na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło (powoli wlewamy). Następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy kefir, kilka kropli aromatu waniliowego i mieszamy jeszcze chwilę, do połączenia się składników, na najniższych obrotach miksera. Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 90 minut
Marder&Marder Manufactureparze 15 minut) 50 gram sera koziego natka pietruszki do ozdoby Ciasto kruche wykonujemy według tego przepisu . Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem. Jaja mieszamy z parmezanem z dodatkiem gałki muszkatołowej. Batata gotujemy w wodzie, następnie kroimy w plastry. Ser kozi również kroimy w plastry. Masę twarogową mieszamy z masą jajeczną. Wylewamy na upieczony spód tarty, następnie
Mango Papajałyżka kwaśnej śmietany 12% Utrzeć (łyżką lub mikserem) na gładką masę Przygotować foremkę (o wymiarach 20x30cm) i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Do mąki dodać proszek do pieczenia, pokrojone w kostkę masło, szczyptę soli i cukier. Szybko posiekać nożem. Dodać serek waniliowy i szybko zagnieść gładkie ciasto.Gotowe ciasto spłaszczyć, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Jabłka
Delicious TitbitsWykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku i stopniowo, przesianą wcześniej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Całość miksujemy. Po połączeniu składników formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1h. Po schłodzeniu odrywamy z ciasta niewielkie kulki, spłaszczamy dłonią i wciskamy w każde ciasteczko 4-5 drażetek. Układamy
Walijskie Pichceniemagdalenek nacieramy olejem. Jajka ubijamy mikserem z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy i robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut
les mirabellesDzisiaj wszystkie dania, ciasta i ciasteczka w formie serduszek lub z ich zawartością są jak najbardziej wskazane :) Tak więc podążając za tymi wskazówkami, przygotowałam - łatwą w realizacji, ale za to bardzo efektowną roladę z serduszkami z galaretki, umieszczonymi wewnątrz puszystej masy śmietanowej z odrobiną wanilii. Czytaj więcej
Świat Ciastaśmietanę – wymieszaj. Wsyp mąkę i ucieraj do połączenia składników. Przelej masę do foremki, wyrównaj szpatułką i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C ok 40 min. , po czym przykryj wierzch folią aluminiową (stroną matową na zewnątrz) i dopiekaj kolejnych 20 min. Patyczek włożony w środek ciasta powinien pozostać suchy
noteskulinarnyfigaodcedzamy i blendujemy na gładkie puree, odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto Puree z buraków, mąkę, jajko, sól i pieprz zagniatamy na gładkie ciastko z którego będziemy rozwałkowywać placek o grubości ok 0,3 cm i wycinać z niego serduszka. farsz Wszystkie składniki łączymy ze sobą na gładką masę i doprawiamy do smaku. Na serduszko nakładamy ok 0,5 łyżeczki
Niezły Młynek