ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:876/1309)

Ciasto marchewkowe 141

masła szklanka cukru pudru Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Następnie ciągle ubijając wlać malutkim strumieniem olej. Wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, a na końcu startą na małych oczkach marchewkę. Blachę 24x35 wyłożyć papierem do pieczenia, wlać na nią ciasto i piec w 180 st C przez ok 40 min - do suchego patyczka

Gaździnka warzy
Babka keksowa 182

łyżeczce, a resztę wymieszać dokładnie z 15 gramami mąki i dodać do masy - wymieszać Następnie dodać 160 gramów mąki z proszkiem do pieczenia i sodą - wymieszać Dodać mleko - wymieszać Piecyk nagrzać do 160 stopni C Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i wysypać mąką. Przelać ciasto. Wierzch posypać odłożonymi wcześniej kandyzowanymi owocami Piec 50 minut Można posypać cukrem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dyniowa tarta z migdałową posypką 142

średnica Twojej tarty (u mnie forma do tarty o średnicy 28 cm). Ciastem wyłożyć dno oraz boki tarty. Gęsto nakłuć widelcem (w ostępach 0,5 cm). Włożyć do nagrzanego pieca i piec ok. 15-20 minut. W tym czasie przygotować nadzienie: Jaja zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać puree z dyni, śmietankę, starty imbir (na tarce o małych oczkach

Moja Delicja
Bajaderka 408

pokruszyć w malakserze. Masło, cukier i kakao podgrzać do rozpuszczenia. Ostudzić. Okruchy ciast wymieszać z bakaliami - rodzynki i żurawinę uprzednio namoczyć i odsączyć. Ostudzone masło z cukrem i kakao wlać do okruszków, dodać dżem i spirytus - dokładnie wymieszać składniki. Herbatniku ułożyć w niedużej formie. Na herbatniki wyłożyć masę z okruszków, dobrze docisnąć. Bajaderkę odstawić na 3-4 godziny w chłodne

kolorowotorcikowo
Szybkie pączki z ricotty 228

cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE Ricottę miksujemy z jajkami na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder,cynamon, wanilię i sól. Znów miksujemy na gładko.  Na średnią patelnię wlewamy olej (ok. 2 cm wys.) i rozgrzewamy. Zmniejszamy na średni ogień. Zaokrągloną łyżeczką kładziemy partiami ciasto na tłuszcz, zachowując odstępy, gdyż pączki puchną w trakcie smażenia. Smażymy

Moje Kuchenne Rewelacje
Drożdżówki z serem i jagodami 130

biały rozgnieść widelcem i połączyć z cukrami i jagodami. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 – 4   części i z każdej rozwałkować placek o grubości 1,2 – 1,5 cm.     Większą szklanką wykrawać kółka. W każdym kółku dociskając dno szklanki zrobić wgłębienie a następnie ułożyć w nim masę serową. Drożdżówki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Gotowe bułki

Na słodko lub wytrawnie
LODY Z BIAŁEJ CZEKOLADY 110

godziny. Następnie przełożyć lody do schłodzonej miski, ubić na gładką masę i ponownie zamrozić, aż stwardnieją. 3.Przygotować wafelki. Tacę do pieczenia ciastek wyłożyć pergaminem. Białko ubić z cukrem na pianę, po czym dodać mąkę z kakao oraz masło i dokładnie wymieszać, aż powstanie gładkie ciasto. Nałożyć łyżkę ciasta na tacę i rozsmarować tak, by powstało koło o średnicy

Kuchnia w opałach
Sernik z orzechami 378

Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Trochę zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek

Bullio
Tarta ze szparagami, suszonymi pomidorami i kozim serem 173

kozim serem. Dodajemy posiekany tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na ciasto. Układamy podgotowane szparagi, pokrojone w paseczki papryki oraz paseczki suszonych pomidorów. Wierzch tarty posypujemy parmezanem albo mozarellą. Całość możemy jeszcze doprawić pieprzem i tymiankiem. Pieczemy w 190 stopniach C około 15-20 minut. Aż masa śmietanowo-jajeczna się zetnie. Dekorujemy tymiankiem albo bazylią.tarta ze szparagami

Bon Appetit Małgorzaty
Konfitura z płatków róży 160

Bardzo aromatyczna konfitura...ponadczasowa...Od cioci dostałam trochę róży i dodatkowo słoik gotowych konfitur :) A z płatków róży zrobiłam swoją konfiturę, zamiast ucierać drewnianą pałką użyłam

Kuchnia domowa Ani
106. Słodkie popołudnie, czyli kruche ciasteczka z ziarnami 207

odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego dowolnego kształtu ciasteczka (u nas okrągłe), układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Pieczemy ok. 10 minut. W tym czasie przygotowujemy kolejny etap - masę na wierzch ciasteczek.Składniki na ziarenkową masę (na wierzch ciastek

Symfonia Smaków
Cytrynowiec 162

mamy wrażenie wielu etapów przygotowań, to wcale tak nie jest. Ciasto jest wręcz   banalne w wykonaniu :) A więc do dzieła kochani ! Składniki na biszkopt : 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę cytrynową : 2 szkl. wody 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 cytryny 1 margaryna

charlotte gotuje
Truskawkowy szał. 42310

czekolady.  Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać.  Powstały 2 wersje z czekoladą i bez.  Obie równie smaczne, dla mnie wygrała wersja z ... Składniki:   Mus truskawkowy:   500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła

Malinowe Pocałunki
3 BIT 271

Kochani,dzis zrobimy ciasto - 3 BIT - jest proste, a przede wszystkim bez pieczenia! I kazdemu sie uda a radosc z takiego 3 Bit-a jest ogromna- szczegolnie radosc dzieciakow bezcenna. Skladniki -  ok.400 g herbatnikow- petitki krakersy puszka masy krowkowej kostka masla 2 budynie smietankowe bez cukru pol litra smietanki kremowki do ubijania 30 % 2 fixy do smietany tabliczka gorzkiej

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto serowo-jogurtowe z porzeczkami na zimno 199

troszkę czarnych porzeczek i od razu wiedziałam, że muszę zrobić sernik! Ciasto jest smaczne, lekkie - przypomina nieco piankę;) Idealne do filiżanki niedzielnej kawki... Inspiracja  Spód: 150g masła lub margaryny, 150g biszkoptów. Masło stopić, biszkopty zmielić w blenderze. Wymieszać, wyłożyć na dno tortownicy o śr. 23cm. Schłodzić. Masa serowa: 500g półtłustego twarogu, 400g jogurtu naturalnego, 500g czarnej porzeczki, 200g cukru

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania