Babeczki waniliowe z lukrem i malinami

Babeczki waniliowe z lukrem i malinami

Babeczki waniliowe z lukrem i malinami

Te klasyczne australijskie babeczki waniliowe to coś pomiędzy angielskimi muffinami a francuskimi magdalenkami. Są niezwykle delikatne, puszyste i maślane, a w dodatku pięknie pachną wanilią. Przybrane lukrem i malinami wyjątkowo ładnie się prezentują. Idealne na zakończenie malinowego sezonu!Składniki (na 12 babeczek):120 g miękkiego masła150 g drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka ekstraktu waniliowego3 jajka180 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 ml mleka1/2 łyżeczki soliLukier:80 g cukru pudru2-3 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

lukier , babeczki, maliny, likier, jajko, sok, malinowe, francuskie, dekoracje, cytryna, ciasto, muffiny, mleko w proszku, muffiny waniliowe, muffinki waniliowe, ciasto z malinami, masa do babeczek, ciasto mleko w proszku, ciasto z masa, ciasta z masa, puszyste ciasto, mleko zwykle, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.