ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:162/264)

Szpinakowe ciasto z kremem pomarańczowym 393

ciasto rozkruszyć i połączyć z rozpuszczoną białą czekoladą i masłem. Z takiej masy uformować parę zielonych kulek. Odłożyć do stężenia. Częścią soku z pomarańczy (ok 1/4 szklanki) zalać żelatynę i odstawić do napęcznienia. Pozostały sok wlać do garnuszka dodając skórkę pomarańczową z cukrem i zagotować. Przelać przez sito i wlać ponownie do garnka. Żółtka rozmącić razem z proszkiem budyniowym. Dodałam

https:KKuchniaMniam
Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino. 254

Ciasto idealne na długie, jesienne wieczory.  Biszkopt: Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciemnego kakao Żółtka ubić z cukrem,dodać kakao, następnie dodać mąkę - wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w 180 stopniach do "suchego patyczka". Wyjąć z piekarnika i rzucić blaszkę na podłogę z wysokości około 30cm. Masa budyniowa

My World by Dagmara Rek
Tulipan 190

mąkę, proszek do pieczenia. Ucieramy to na gładką masę. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do ciasta przekładamy pianę i wlewamy delikatnie olej, mieszamy to delikatnie łyżką. Całe ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej z nich dodajemy budyń, do drugiej kisiel, do trzeciej mak, a do ostatniej kakao.  Każdą część ciasta mieszamy, by składniki się połączyły. Do mocno natłuszczonej(...)foremki keksowej i posypanej bułką tartą kolejno wlewamy ciasta: pierwsze budyniowe, potem kakaowe, następnie makowe, a na koniec kisielowe ;) Ciasto pieczemy w 170 stopniach około godziny. A potem tylko jemy

Lawendowe Niebo
Kruche z malinową pianką. 164

margaryny 5 żółtek 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1  szklanka cukru  Budyniowa pianka : 2 budynie malinowe Winiary 5 białek 1 szklanka cukru  100 ml oleju 2 szklanki malin  Porcja ciast jest na blaszkę o wymiarach 25 / 25 ja jednak upiekłam w blaszce o wym 24 / 36 i też wyszło dobre . Wykonanie : Do miski(...)przesiać mąkę z proszkiem , dodać posiekaną margarynę , cukier , cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem na grudkowatą masę. Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść. Ciasto podzielić w proporcji 2 do 3 i zawinąć  w folię , mniejszą część przełożyć  do lodówki na 0,5 godziny . Większą część rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Orzeszki 11112

masą budyniową z dodatkiem mielonych migdałów. składniki: 300 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g mąki krupczatki 250 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 150 ml gęstej śmietany 18% Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść miękkie elastyczne ciasto. Następnie

Monia miesza i gotuje
Sernik stracciatella 172

dodajemy całe jajko, proszek budyniowy, skórkę z cytryny i ziarenka wanilii, dobrze mieszamy(mikserem), na sam koniec dodajemy groszek czekoladowy. Nadzienie będzie miało półplynną konsystencję. Tortownicę wyłożoną papierem (spód) i wysmarowaną margaryną po bokach wykładamy 2/3 ciasta. Średnica koła z kruchego ciasta powinna być 2 lub 3 cm większa niż średnica tortownicy, ponieważ z pozostałego ciasta utworzymy boki sernika(...)przygotowany spód wylewamy masę serową. Przy pomocy radełka odcinamy ewentualny zbyt wysoki bok (sernik bardzo nie urośnie) i robimy kratkę z wyciętych radełkiem pasków z pozostałego ciasta.     Sernik p ieczemy w 180 ° C ok. 40 min. Przed spożyciem lukrujemy cytrynowym lukrem. Na lukier rozcieramy sok z cytryny z cukrem pudrem Sernik jest najlepszy dnia następnego) Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 259

łyżkami cukru. Gdy mleko wrze zalewamy nim masę jajeczną. Energicznie mieszamy i dolewamy mleko z mąkami. Całość gotujemy do powstania gładniej masy budyniowej. Po ugotowaniu okrywamy budyń ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę, stopniowo- po 1 łyżce dodajemy budyń, dolewamy wódkę. Chałwę rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Mieszankę studencką kruszymy w rozdrabniaczu, również dodajemy do kremu(...)łyżkach wody. Odstawiamy do napęcznienia na 5 minut. Następnie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej (szklankę wstawiamy do wody i podgrzewamy, nie gotujemy!). Dodajemy do kremu i delikatnie miksujemy. Złożenie ciasta: Biszkopt nasączamy alkoholem (opcjonalnie), wykładamy połowę kremu, przykrywamy blatem bezowym, wykładamy resztę kremu i ostatni blat bezowy

VioletoweKucharzenie
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem- idealne na szybki obiad naleśniki można usmażyć dzień wczesniej 277

Przepis znajdziecie tutaj poniżej, z tym że do ciasta dodatkowo dodajemy 3 budynie czekoladowe klik Dzień wcześniej usmażyłam naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki

Moje Wyroby
143. Budyniowiec pod galaretką 133

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie

Jadło i czytadło
Przekładaniec z kremem budyniowym i polewą czekoladową-pyszne"Biuściki" 181

uwiodl.Zniknelo blyskawicznie i wlasciwie nie moge sie doczekac kiedy je znowu upieke.Jest uzalezniajace. Przepis jest troche przydlugi,ale wykonanie jest niezwykle proste.Bardzo polecam! Ciasto sklada sie z blatu biszkoptowego,warstwy z dzemem jezynowym,kremu budyniowego,warstwy z okraglych biszkoptow i wisienek nasaczonych alkoholem oraz polewy czekoladowej. Skladniki na biszkopt :( blaszka 32x24cm) 4 jajka 1 szklanka maki 1 niepelna szklanka cukru(...)krem budyniowy: 1 budyn waniliowy 1 kostka masla-250g 500 ml mleka 4 lyzki cukru 2-3 lyzki rumu lub 1lyzke spirytusu Wykonanie: Ugotowac budyn na mleku z dodatkiem2 lyzek cukru i ostudzic. Miekkie maslo w temperaturze pokojowej utrzec z dwoma lyzkami cukru na jednolita,puszysta mase.Dodawac po 1 lyzce ostudzony budyn nie przerywajac ubijania,az masa bedzie pulchna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 216

trochę suche. Przypomina brownie, chociaż tylko trochę, bo nie jest aż tak wilgotne (i nie zawiera czekolady, tylko karob ;)). Myślę, że to ciasto fajnie skomponowałoby się też z jakimś domowym, lekko kwaśnym dżemem. Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 6 białek 45 g ksylitolu 45 g erytrolu 0,5 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze(...)amarantusową wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem, ekstraktem ze stewii, karobem, orzechami. Olej dodać do ubitych białek, a następnie mleko i ekstrakt waniliowy, wymieszać delikatnie. Mąkę połączyć delikatnie z masą. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach

FitKot
Ciasto Lodowiec z owocami 739

Poniżej podaję przepis ale UWAGA!!!!! ciasto uzależnia :) Jest tak pyszne, że nie idzie się od niego oderwać. Składniki: biszkopty ok 200 g budyń śmietankowy (na 500 ml mleka) 5 żółtek 2 galaretki o dowolnym smaku mąka 1 pełna łyżka miękkie masło 200 g wrząca woda ok 700 ml mleko 1,5 szklanki   kakao 2 łyżeczki owoce (u mnie puszka(...)cukrem na bardzo puszystą, jasną masę po czym dodaję proszek budyniowy, mąkę, pozostałe mleko i dalej miksuję. Taką masę wlewam do gotującego się mleka i w garnku miksuję chwilę a następnie ściągam z gazu dalej miksując aż masa stanie się gęsta (nie zostawiam na gazie ponieważ bardzo szybko masa przypala się). Gdy już zgęstnieje przykrywam dokładnie folią spożywcza tak żeby

Kuchnia Viki
NADZIEWANY MIGDAŁOWIEC 142

pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Nadzienie -   200 ml mleka wymieszać z proszkiem budyniowym. Następnie resztę mleka (200 ml) zagotować z kaszą manną i 2 łyżkami cukru. Do wrzącego mleka wlać mleko z budyniem i ciągle mieszając zagotować do zgęstnienia. Przestudzić.  Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Migdały zmielić - do uzyskania mączki migdałowej.  Mąkę(...)sodą oczyszczoną, przesiać. Dodać zmielone migdały - wymieszać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. na koniec dodać przesianą mąkę z sodą i migdałami - dokładnie wymieszać na gładką masę. Ciasto wychodzi troszkę gęste.  Przełożenie: 1/3 ciasta przełożyć do tortownicy o wymiarach 30 x 11 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z kremem budyniowym i owocami 131

temperaturze pokojowej 100 g cukru kryształ 1 jajko 2 łyżki wody ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką. Ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód ponakłuwać widelcem. Krem budyniowy: Składniki: 2 torebki budyniu waniliowego 600 ml mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru ze skórką pomarańczy 1 kwaśna śmietana(...)jogurty naturalne po 180 g każdy   Wykonanie: Budyń ugotować z 4 łyżkami cukru na 600 ml mleka. Ciepłą (nie gorącą) masę budyniową połączyć ze śmietaną i jogurtami naturalnymi.   Pozostałe składniki: 350 g owoców (borówki i maliny)   Wykonanie końcowe: Na gotowy spód rozsmarować ½ kremu budyniowego. Posypać owocami i wyłożyć resztę kremu. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepisy Babci
Pancakes z dżemem i kremem budyniowym 157

dokładnie mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Ciasto będzie dość geste, dlatego konieczne będzie rozsmarowywanie go łyżką na gorącej patelni. Ja piekłam placuszki na suchej patelni z powłoką teflonową. Krem budyniowy:  Do naczynia wlewamy 1/2 szklanki mleka, mąkę, cukier, jajo i ekstrakt waniliowy. Za pomocą rózgi całość dokładnie mieszamy(...)Pozostałą cześć mleka podgrzewamy. Gdy mleko zaczyna się gotować wlewamy mieszankę i mieszając gotujemy przez chwilę, aż masa lekko zgęstnieje. Pancakes przekładamy kremem budyniowym i podajemy w towarzystwie dżemu lub świeżych owoców. Smacznego

Zapiski Młodej Żony
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 275

masy orzechowej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia, a na koniec pianę i delikatnie mieszamy. Orzechy wykładamy na wcześniej wyłożone ciasto kruche.3. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze częsci.4. Robimy ser: żółtka oddzielamy od białek , białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, a potem stopniowo dodajemy ser, proszek budyniowy, olejek waniliowy

Kuchnia domowa Ani
Eklerki 165

Podłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi.  Wsypać mąkę i energicznie(...)mieszać, aż powstanie gęsta masa, która będzie odchodziła od ścianek garnka. Zdjąć masę z ognia i odstawić, aby trochę przestygła.  Następnie wbijać stopniowo po jednym jajku ciągle mieszając trzepaczką lub mikserem, aby nie było grudek w masie. Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Do szprycy nałożyć masę i wyciskać niewielkie podłużne porcje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić

wyzwania kuchenne