Ciasto ucierane ze śliwkami to szybki i prosty w wykonaniu wypiek idealny w okresie, gdy w ogrodach dojrzewają owoce, a w sklepach ciągle w sprzedaży są maliny, śliwki, porzeczki, jagody czy inne sezonowe specjały. Każde z tych owoców będą pasować do poniższego przepisu i można je wykorzystać zamiast śliwek, pamiętając jedynie, że bardziej kwaśne owoce mogą potrzebować większej ilości cukru
Smakołyki BerenikiLekkie ciasto bez pieczenia, które wygląda bardzo efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki herbatniki galaretka malinowa maliny śmietana 30% x 2 serek mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Przygotowanie 1) Spód blaszki wykładam herbatnikami. 2) Na to galaretka malinowa (tężejąca już). 3) Po wylaniu galaretki wrzuciłam malinki. 4) Po całkowitym stężeniu przygotowałam krem – śmietana
Wasze PrzepisyDAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI LEMON CURD KREM CYTRYNOWY – Indywidualny pyszny deser – Ekspresowe rozwiązanie na coś słodkiego – Idealny do ciast, deserów – Słodkość z zacną nutą cytryny – Perfekcyjny do naleśników ILOŚĆ PORCJI: 1 SŁOICZEK CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Jajka 2 sztuki
globuskulinarnyDomowy budyń kokosowy z malinami to pomysł na prosty i pyszny deser lub drugie śniadanie. Najlepiej smakuje z dodatkiem ulubionych owoców np. malin, truskawek lub ananasa
Oryginalny smakNajlepszy przepis na kruche ciasto z wiśniami,uwielbiam i robię bardzo często. Owoce można użyć różne np porzeczki, czereśnie,maliny ,śliwki ( tylko śliwki najlepiej chwilę przesmażyć ).Idealne do kawki niedzielę i szybkie do zrobienia
Swojskie jedzonkoDelikatna, puszysta, śmietankowa. Z ulubionymi owocami w środku. Z malinami lub z brzoskwinią. Kradnie podniebienia wszystkich smakoszy słodyczy. Składniki: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek
Słodki Zakątekmuszę zadowolić się owocami, które są na bazarkach i nie są tanie. Jednak warto, warto... Czego potrzebujemy: Składniki: 1 pomarańcza 3 garści malin 1 łyżka rodzynek 30 ml skrobi ziemniaczanej 2 łyżki budyniu WINIARY do kremu i ciast skórka z cytryny sok z cytryny KRUSZONKA: 1 szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanka mąki ryżowej wymieszaną z mąką kokosową 1/3 szkl. cukru
Kuchnia w oparachkremu GANACHE, więc go wykorzystałam do zrobienia tej pyszności. O tym kremie napisze osobny post :) Składniki: 2 jabłka 1 gruszka garść mrożonych malin garść mrożonych jagód truskawki garść musli miód odrobina masła płatki migdałów Składniki na kruche ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g masła, w temperaturze pokojowej 100 g drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego W naczyniu
Fiołkowe Talerzedodać do tego nutę melisy na uspokojenie. Przy sezonie na maliny :) zapraszam do sprawdzenia,wypróbowania przepisu . Produkty potrzebne: nadzienie: mascarpone- 250 gram maliny- 150 gram cukier trzcinowy- łyżeczka biszkopty- skruszone 4 sztuki melisa- dwa listki( posiekane drobno) ciasto: jajko- 1 sztuka mleko 3,2%- szklanka woda gazowana- szklanka mąka przenna- szklanka sól- szczypta cukier- łyżeczka olej - 3 łyżki Sposób przygotowania
pichcisztoszklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy
paapilotkaapojemniczkach/tackach luźno rozkładając, a dopiero po zamrożeniu przekładam je do woreczków, dzięki czemu zawsze mogę wyjąć pożądaną porcję do deserów lub ciast. Wiśnie, czereśnie i śliwki uprzednio dryluję. W swojej zamrażalce staram się zawsze mieć: truskawki, maliny borówki, wiśnie, czereśnie, śliwki, porzeczki i jagody. Poniżej na przykładzie truskawek zademonstruję Wam mój sposób mrożenia owoców. W oddzielnym poście opowiem Wam kiedyś
Fabryka pomysłówszklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy
paapilotkaaoleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka domowe powidła (ja użyłam konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część
FitKotdużego garnka lub miski wbić jajko, dodać mleko, cukier oraz mąkę. Mikserem wszystko dokładnie połączyć ze sobą. Następnie dodać jagody oraz maliny i delikatnie łyżką wymieszać owoce i delikatnie pocukrzyć. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po odrobinie ciasta i piec na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakują ciepłe
Gotuję Testujęmożna zajadać się pysznymi ciasteczkami. Moja rada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki cukru * maliny do dekoracji Wykonanie: w garnuszku zagotować 300 ml mleka z cukrem, w szklance wymieszać budyń w 50 ml mleka, wlać do gotującego się
Zrób to smacznie