ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:239/475)

mini ptysie z malinowym nadzieniem 181

parzonego ciasta nadziane słodkim kremem. Ostatnio robiłam czekoladowe (przepis klik) a dziś skusiłam się na wersję ciut mniej słodką i bardziej wyrazistą w smaku. A to przez to, że w moje ręce trafiło malinowe nadzienie cukiernicze Lauretta . Na co dzień nie używałam nigdy takich produktów ale skusiłam się, żeby spróbować, bo zauważyłam, ze jest zrobione z prawdziwych malin. W pierwszej(...)końcówki jak do rękawa cukierniczego więc postanowiłam coś nim nadziać i padło na pyśki. Połączyłam w nich rześkość malin i delikatność budyniowego kremu. Wyszło jak dla mnie wspaniale. Nic dodać, nic ująć. Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 4 jajka 100 g masła 1 szklanka mąki 1 szklanka wody  na krem budyniowy: 500 ml mleka 40 g mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z jeżynami na koniec lata 132

moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie tak samo jak świeże. Jadłam je również(...)rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron) 500 gramów owoców (jeżyny, maliny) – mogą być mrożone Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie Facebook – Instagram – Google+ – Pinterest – Bloglovin’ wykonanie: Ze składników z pierwszej grupy zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie nierówne części

Patchwork
Ciasto z jeżynami na koniec lata 162

dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie tak samo jak świeże. Jadłam je również z rabarbarem(...)szklanki neutralnego oleju (np. rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron) 500 gramów owoców (jeżyny, maliny) – mogą być mrożone Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie Facebook – Instagram – Google+ – Pinterest – Bloglovin’ wykonanie: Ze składników z pierwszej grupy zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie nierówne części (2/3 i 1/3) i wkładamy

Patchwork
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 157

misce mieszamy suche składniki. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Dodajemy maliny i 2 łyżki groszków czekoladowych. Ponownie delikatnie mieszamy, do połączenia. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy 13 kulek, układamy w odstępach, na formie wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy delikatnie. Wciskamy w ciasteczka

Made By Mom And Son
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 175

misce mieszamy suche składniki. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Dodajemy maliny i 2 łyżki groszków czekoladowych. Ponownie delikatnie mieszamy, do połączenia. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy 13 kulek, układamy w odstępach, na formie wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy delikatnie. Wciskamy w ciasteczka

Made By Mom And Son
Jaglany deser malinowy 185

lubi maliny? Chyba wszyscy. Dla mnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją

Cakes By Kejt
Proste Drożdżówki z Nadzieniem Kakaowo - Kokosowym 254

blacie oprószonym mąką. Smaruję całość nadzieniem kakaowym z kokosem, ale zostawiam 1 cm brzegi bez nadzienia. Wzdłuż dłuższego boku składam ciasto na trzy razy, potem kroję na 3-5 cm kawałki, każdy skręcam tak jak przy Drożdżówkach z malinami i czekoladą , układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia na około 20- 30 minut(...)będę tu tłumaczyć jak doskonale wiecie, że najlepiej piecze się na oko, sprawdzamy stan wypieczenia drożdżówek, prawda? Ps. Kruszonkę i nadzienie robię w czasie, w którym ciasto drożdżowe wyrasta ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Ciasto ucierane z jabłkami 116

Ciasto ucierane z jabłkami jest ciastem uniwersalnym. To znaczy, że przepis na niego jest sprawdzony i zawsze wychodzi. Dziś przedstawiam opcję z jabłkami, ale wykorzystać możemy do niego wszystkie owoce. Na blogu znajdziecie też wersję z rabarbarem , truskawkami , malinami czy śliwkami . Od dawna korzystam z tego przepisu i nic w nim nie zmieniam. Zawsze wychodzi puszyste i nigdy nie było

Relaxtime
KRUCHE CIASTECZKA DLA DZIECKA (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE) 169

smak), 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego, 3 łyżki karobu + 1 łyżka do polewy, 1 łyżka kakao, suszone maliny, garść miłości matki do dziecka ;-) Wykonanie: Mąki mieszamy z cukrem, karobem i siemieniem lnianym, następnie dodajemy olej i wodę. Wszystko łączymy i wyrabiamy ciasto. Formujemy z ciasta walec o średnicy podstawy 3-4 cm. Mocno schładzamy lub nawet lekko zamrażamy (dzięki temu(...)ciasto nie będzie się rozpadało przy krojeniu). Walec ciasta kroimy na ciasteczka o grubości 0.5cm. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach przez 30-35 minut. Jedną łyżkę karobu i kakao mieszamy z dwiema łyżkami oleju kokosowego. Polewą dekorujemy ciasteczka i układamy na nich suszone maliny. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Poro - tort 229

lekkiego stężenia. Owoce pokroić na plasterki, jagody i maliny w całości. Ze stężałej masy wyjąć małą miseczkę, w powstałym otworze układać owoce: jedna warstwa np jagody, zalać odpowiednią ilością galaretki, odstawić do stężenia i dopiero kolejna warstwa, aż do zapełnienia otworu.   Pozostałe owoce ułożyć po całej powierzchni "ciasta" i zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody

Mix smaku
melba malinowa 161

wstawić dopiero jutro ale tak prosicie, że nie miałam wyjścia i wstawiam od razu. Melba to przepyszne ciasto na które przepis mam od mojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny.  Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało(...)Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane.  *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placek z owocami na maślance 181

idealnego połączenia składników Wysmarować foremkę tłuszczem i przelać ciasto, ułożyć na wierzchu owoce, lekko wciskając je w ciasto Posypać po wierzchu kruszonką Piec w temp. 170-180*C przez ok. 50 min. , do suchego patyczka. Można wypróbować z porzeczkami , agrestem, malinami, wiśniami, a jeśli z jabłkami to należy drobno je pokroić. Składniki na kruszonkę: ok. 100 g mąki

Proste Potrawy
Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) 173

brownie z owocami, ale jednak nieco inna... A jaka smaczna! Polecam, szczególnie, że można użyć różnych owoców: jeżyn, malin, wiśni (także tych z soku, tylko trzeba je dobrze odsączyć), truskawek, porzeczek, brzoskwiń... Naprawdę cała masa możliwości, w zależności od sezonu :) Składniki: Ciasto brownie: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 82% (100g) 1/3 szkl. brązowego cukru (może być też kryształ

Kolorowy Przepisownik
ciasteczka różane i współpraca z Premium Rosa 155

żółtka 250 g masła szczypta soli szklanka konfitury różanej 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki syropu z dzikiej róży z maliną Nasze Domowe różowy cukier do dekoracji Mąkę, cukier, żółtka i sól zagnieść szybko na jednolite gładkie ciasto. Cienko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Kieliszkiem wycinać kółka i układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec w 200*C do zarumienienia(...)produkcji tych przetworów opiera się na sprawdzonych od stuleci rozwiązaniach, dzięki czemu wyroby są prawdziwie domowe, naturalne i takie jakie pamiętam z babcinej spiżarni. Syrop z dzikiej róży i malin tak nam zasmakował, że wypiliśmy całą butelkę z herbatą w zaledwie trzy dni, co jeszcze się nie zdarzyło. Z reguły taki syrop stoi w lodówce tygodniami. No ale jak coś

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami 303

kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru waniliowego 100 g czekolady białej ok 200 g świeżych malin Przygotować naleśniki ucierając jajka z solą do białości. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na jednolitą masę. Gdyby ciasto było za gęste, należy dodać odrobinę wody. Smażyć cienkie naleśniki. Wodę na kaszę zagotować. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie(...)waniliowy i zmiksować na gładki krem. Czekoladę połamać na kostki i dodać do jeszcze ciepłej kaszy. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Rozsmarować krem na naleśniku i na połowie ułożyć maliny. Złożyć na cztery. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania z patelni , Dla dzieci , Naleśniki, gofry, placuszki Tagged: czekolada , kasza jaglana , maliny

https:KKuchniaMniam