ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:125/324)

pieczony sernik z rabarbarem... 182

temperatura pokojowa), wsypać budyń, kaszkę manną i krótko połączyć mikserem składniki formę wyjąć z lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik czekoladowy 169

szklanki mąki 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do momentu aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Wykładamy do blaszki (23x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, równamy i lekko ugniatamy. Zapiekamy 10 minut w 180 st. C Ser: 1 kg sera (użyłam mielonego w kiełbaskach) 1/2 kostki masła

Cynamonowe szczęście
Śliwki pod kruszonką 108

cukru trzcinowego • 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: • Do naczynia żaroodpornego wsypać na dno płatki kukurydziane, na nich ułożyć śliwki bez pestek. • Ze składników na kruszonkę zagnieść sypkie ciasto i pokruszyć na śliwki. • Piec w temp. 180 st.C przez 45 minut. • Przed podaniem posypać cukrem pudrem

To co kocham
Ciasto drożdżowe z burakiem cukrowym 171

razu posmakuje, ja osobiście go po prostu uwielbiam. Tradycyjnie burocorz powinien bardziej przypominać chlebek, ale mój dziadek zawsze piekł go jako ciasto, które jest bardzo podobne do zwykłego ciasta drożdżowego z kruszonką. Najlepiej smakuje posmarowane świeżym masłem i popijane mlekiem. Jeśli macie możliwość zdobycia gdzieś buraków cukrowych zachęcam to wypróbowania takiego specjału. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Cynamonowa owsianka z orzechami 123

sami – czy jesień nie jest najlepszą porą na nadrobienie zaległości w książkach i serialach, z kubkiem ulubionej herbaty i kuchnią pachnącą cynamonem? Najchętniej to teraz piekłabym szarlotki, ciasta z ulubioną kruszonką. A na śniadanie obowiązkowo owsianka. Mając więcej czasu na weekend chciałam spróbować cynamonowej owsianki na deser. Połączyłam z orzechami włoskimi, gruszką i podałam w słoiczku z jogurtem naturalnym

Pink Envelope
sernik w wersji tortowej 237

wierzch będzie chrupiący, lekko popękany (przy tej ilości białek trwało to ok 2 godzin). Po wyjęciu z piekarnika wystudzić, dopiero potem delikatnie odciągnąć papier. Składniki na ciasto posiekać na kruszonkę. Kruszonkę wsypać do woreczka, wstawić na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej (koniecznie w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Kruszonkę wysypać równomiernie

6niebo
BATONIKI CYTRYNOWE 154

cytryny przełamuje słodki  lukier. To idealny deser dla miłośników cytrusowych przysmaków:) POTRZEBUJEMY; ok 100g zimnego masła 1 szklanka mąki 1/4 szklanki cukru pudru Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na kruszonkę. Wylepiamy nią formę (u mnie ok. 20x30cm i nie może być większa przy tej ilości składników) i dociskamy. Pieczemy około 15 minut w temp 170 stopni z termoobiegiem

WYSPA SZCZĘSLIWA
Szarlotka 160

ciasto  już się nam upiekło, wykładamy na nie pianę. Wyciągamy z zamrażalki mniejszą ilość ciasta i ścieramy je na tarce wprost na pianę starając się aby kruszonka pokryła się na cieście równomiernie. Gotowe ciasto wkładamy ponownie do piekarnika  na około 15-20 minut. Gotowe ciasto można podawać z lodami bądź bitą śmietaną ;) Smacznego :) wiem iż jest dużo roboty

W Moim Magicznym Domu
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWO - CYNAMONOWE 124

wraz z cukrem pudrem przesiać. Dodać cukier migdałowy i szczyptę soli. Wymieszać. Do sypkich produktów dodać zimną margarynę i za pomocą siekaczki lub noża wysiekać do momentu powstania kruszonki, następnie zagnieść ciasto na jednolitą masę.Za pomocą foremek do ciasteczek powycinać dowolne kształty, można udekorować cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 50 sztuk ciasteczek. Piec w temperaturze 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 187

minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Drewnianą deskę lub stolnicę podsypać mąką. Z ciasta odrywać małe kawałki i formować paluszki ( patrz

Mała Cukierenka
Małe przyjemności - Ptyś karmelowy z Lukullus 271

naturalność! Stawiają na prawdziwe masło, jaja z chowu ściółkowego, prawdziwą wanilię Bourbon z Madagaskaru i inne wspaniałe produkty z różnych zakątków świata! Ptyś karmelowy jest przygotowany z ciasta parzonego z kruszonką, z aksamitnym cremeux z domowego karmelu, wanilią Bourbon z Madagaskaru i kwiatu soli. Chrupiący z zewnątrz, aksamitny i karmelowy wewnątrz! Cudeńko! Mała przyjemność za 9,90zł! Lukullus - strona internetowa

Plate of Joy
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 5442

minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Drewnianą deskę lub stolnicę podsypać mąką. Z ciasta odrywać małe kawałki i formować paluszki ( patrz

Mała Cukierenka
Crumble z agrestem i truskawkami – bezglutenowa kruszonka z płatkami owsianymi i mąką migdałową 173

Ciasto bez dna. Szybki deser z owoców zapieczonych pod kruszonką. Tym razem w wersji całkowicie bezglutenowej. A w roli głównej pyszny, młody agrest. Agrest i truskawki myjemy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Agrest trzeba oskubać z twardych ogonków i pozbawić suchych końcówek. Małe owoce agrestu zostawiamy w całości- zmiękną i puszczą sok dopiero podczas pieczenia. Owoce mieszamy razem

Karo in the Kitchen
Tartaletki z kremem i konfiturą rabarbarową. 139

orzechów) 150 g mąki pszennej 1 żółtko      Pokrojone w kostkę masło, cukier puder, migdały i mąkę mieszamy w misce i miksujemy aż otrzymamy ciasto na wzór drobnej kruszonki, następnie dodajemy żółtko, jeszcze chwilę miksujemy, a następnie szybko zagniatamy zwarte ciasto (jeśli jest sypkie i nie chce się połączyć dodajemy 1 łyżkę zimnej wody). Tak przygotowane ciasto zawijamy

Rozpustne gotowanie
Krucha tarta z rabarbarem truskawkami i bezą 153

obrany rabarbar kroimy w 1 cm kawałki. Mieszamy z cukrem i sokiem z cytryny i pozostawiamy na 20 minut. Schłodzonym ciastem wykładamy natłuszczoną formę na tartę(kawałek ciasta zostawiamy na kruszonkę). Rabarbar odsączamy i podsmażamy chwilę z truskawkami. Białka ubijamy z cukrem na sztywną […] Artykuł Krucha tarta z rabarbarem truskawkami i bezą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Styropian 126

Składniki masy 2 jogurty brzoskwiniowe po 500g  0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek 200 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy Sposób Składniki ciasta zarobić na kruszonkę, połowę posypać na blaszkę. Jogurty wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec dodać ubite białka. Masę wylać na kruszonkę i posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec w temp 180 stopni

Kuchenne aromaty
rozkosznie pyszny sernik z truskawkami pieczony na kruchym spodzie... 200

łyżeczki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser biały 1 kg/wiaderko, truskawki świeże 1/2 kg składniki na ciasto kruche wsypać do misy robota i wyrobić ciasto kruche sypkie jak kruszonka tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować ciasto wsypać do blaszki i denkiem szklanki przyklepać do dna i blaszkę schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Szarlotka owsiano - razowa 211

rodzynkami i cynamonem. Schłodzone ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm i wyłożyć nim blachę. Lekko podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jabłka ułożyć na cieście, posypać je kruszonką przygotowaną z płatków owsianych zmieszanych z miodem i olejem. Zapiekać ok. pół godziny w temp. 200 stopni

Anioły w kuchni
Dżem śliwkowy 153

nimi zrobić ! Dżem jest lekko korzenny, dałam trochę cynamonu, kardamonu i goździków... Zapisuję go zrobienia, jak już mi wyjdą powidła ! Będzie boski do naleśników lub do ciasta drożdżowego z kruszonką...  Dżem śliwkowy Składniki:700 g śliwek węgierek100 g cukru1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki kardamonu1/2 łyżeczki mielonych goździkówWykonanie:Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki, wkładamy do garnka i zasypujemy

Kulinarne przygody Gatity
Szybki piernik 217

patyczka” ( ok 40-45 minut).Wystudzić.Do rondelka wrzucić czekoladę i masło. Podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia, od czasu do czasu mieszając. Ciepłą polewę rozsmarować na cieście, posypać orzechową kruszonką

Moje domowe kucharzenie
CIASTO DROŻDŻOWE z mąki KONOPNEJ 127

minut. Do miski wsypać mąkę, cukier, jajko i zaczyn drożdzowy, a następnie wyrobić elastyczne ciasto .Można też wyrobić ciasto mikserem Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. na ok 1 godzinę.Przygotować kruszonkę - wymieszać palcami wszystkie składniki,aż powstaną grudki. Po tym czasie rozwałkować ciasto ,na ciasto położyć jabłka i zawinąć jak roladę. Przełożyć ciasto do natłuszonej(...)wyłożonej papierem do pieczenia blaszki .Posmarowac rozbełtanym jajkiem i posypać kruszonką.Odstawić ,aby podroslo. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika,piec okolo 30- 40 minut, kiedy patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Uwaga - jeśli w trakcie pieczenia ciasto za szybko zrumieni się z góry, można je przykryć papierem do pieczenia. Należy unikać otwierania drzwiczek piekarnika w trakcie pieczenia, szczególnie

w mojej kuchni
Kruche ciasto z serem i truskawkami 124

Pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku. W sam raz na majówkę Kruchy spód, masa serowa, truskawki i kruszonka. Co prawda truskawki nie są jeszcze tak dobre jak będą za kilka tygodni, ale do ciasta się nadają. Inspiracją było ciasto znalezione na stronie mojewypieki.com (jednak zostało przeze mnie dość mocno zmodyfikowane). Kruchy spód: 150 g mąki pszennej + ok. 1 łyżki(...)truskawek, cukier puder do posypania ciasta Kruchy spód: Zimne masło pokroić na mniejsze kawałki i wyrobić z pozostałymi składnikami na ciasto. Odstawić do lodówki na około pół godziny i w tym czasie przygotować masę serową i kruszonkę. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodawać po jednym jajku

Bullio
Kruche ciasto z serem i truskawkami 1943

Pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku. W sam raz na majówkę Kruchy spód, masa serowa, truskawki i kruszonka. Co prawda truskawki nie są jeszcze tak dobre jak będą za kilka tygodni, ale do ciasta się nadają. Kruchy spód: 150 g mąki pszennej + ok. 1 łyżki do podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko(...)truskawek, cukier puder do posypania ciasta Kruchy spód: Zimne masło pokroić na mniejsze kawałki i wyrobić z pozostałymi składnikami na ciasto. Odstawić do lodówki na około pół godziny i w tym czasie przygotować masę serową i kruszonkę. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodawać po jednym jajku

Bullio
Kruche ciasto z serem i truskawkami 339

Pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku. W sam raz na majówkę Kruchy spód, masa serowa, truskawki i kruszonka. Co prawda truskawki nie są jeszcze tak dobre jak będą za kilka tygodni, ale do ciasta się nadają. Kruchy spód: 150 g mąki pszennej + ok. 1 łyżki do podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko(...)truskawek, cukier puder do posypania ciasta Kruchy spód: Zimne masło pokroić na mniejsze kawałki i wyrobić z pozostałymi składnikami na ciasto. Odstawić do lodówki na około pół godziny i w tym czasie przygotować masę serową i kruszonkę. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodawać po jednym jajku

Bullio
Maślane ciasto z truskawkami 119

Delikatne ciasto o intensywnym maślanym smaku z sezonowymi, słodkimi truskawkami i chrupiącą, lekko kokosową kruszonką. Pyszne, rozpływające się w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Idealny dodatek do mrożonej kawy, herbaty lub lemoniady. To zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciast i kolejna obowiązkowa pozycja na liście moich letnich wypieków. A czy Wy już rozpoczęliście sezon truskawkowy(...)ciasta i odstawić do lodówki. 3) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 4) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać przygotowaną kruszonką

Fitsweet.me
Maślane ciasto z truskawkami 158

Delikatne ciasto o intensywnym maślanym smaku z sezonowymi, słodkimi truskawkami i chrupiącą, lekko kokosową kruszonką. Pyszne, rozpływające się w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Idealny dodatek do mrożonej kawy, cherbaty lub lemoniady. To zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciast i kolejna obowiązkowa pozycja na liście moich letnich wypieków. A czy Wy już rozpoczęliście sezon truskawkowy(...)przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać przygotowaną kruszonką. 7) Piec 55 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 8) Gotowe ciasto wystudzić

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania