ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:952/1282)

Alfabet cukiernika - czyli składniki, których nigdy nie może zabraknąć w Twojej kuchni 111

waniliowy i migdałowy F - fasola - w moim przypadku służy niestety tylko do obciążania tart czy tartaletek. Może kiedyś uda mi się kupić w końcu te kulki ceramiczne :) i francuskie ciasto (gotowe w lodówce na czarną godzinę) G - galaretki w kolorach tęczy, w razie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy(...)kakao i kawa bez tych trzech składników nie potrafię się obyć. Zapomniałabym o gotowym słodkich korpusach do babeczek - zawsze je mam i w razie "W" napełniam je szybko dowolnym kremem L - laski wanilii i cynamonu Ł - łłłłłooooooorzechy - obowiązkowo arachidowe do zrobienia domowego masła orzechowego, a także  włoskie...rodzajów jest wiele M - mąki wszelkiego rodzaju (od pszennych, przez razowe

Mania Wypiekania
Tort świąteczny z żurawiną i maślanym kremem z białą czekoladą 151

mrożonej żurawiny lub świeżej 160 ml golden syropu 3 łyżki soku z pomarańczy otarta skórka z jednej pomarańczy 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki imbiru w proszku Krem maślano czekoladowy 400 g masła 300 g białej czekolady 240 g cukru pudru Dekoracja tortu 1 gałązka rozmarynu 50 g żurawiny 1 łyżka syropu 2 łyżki cukru Zacznij od biszkoptu. Nastaw(...)składniki do masy i zmiksuj do połączenia składników. Przygotuj dwie okrągłe formy o średnicy 23 cm. Wyłóż dno papierem do pieczenia, a boki posmaruj masłem i oprósz mąką. Rozdziel ciasto na dwie formy. Nastaw piekarnik na 180ºC. Piecz biszkopt przez 25 minut lub do suchego patyczka. Drugi biszkopt może stać na stole i czekać aż upiecze się pierwszy, chyba

codojedzenia
tort czekoladowo orzechowo kokosowy 103

sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35 min. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. Wystudzony(...)odwracamy do góry dnem. składniki na ciasto kokosowe: 3 białka 110 g cukru 1 łyża mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy wiórka kokosowe wymieszane z mąką oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy, wyłożonej

Domowy Smak Jedzenia
Muffiny z kremem czekoladowym i śliwkami 127

Wyłączyć gaz, dodać krem rozmieszać z masłem. Następnie dodać mleko i jajka. Roztrzepać za pomocą rózgi, żeby składniki się połączyły. 2. Do miski dajemy suche składniki: przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i cukier, mieszamy.  3. Do suchych składników dajemy mokre, mieszamy. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na drobniejsze kawałki. Dorzucamy do ciasta i mieszamy

kruche babeczki
Przepisy na Andrzejki 149

jesteście gotowi? Zaczynamy! Ciasto na pizzę Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Proziaki Mus czekoladowy z ricotty Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem

Moja smaczna kuchnia
PRZEPIS NA PACZKI 138

konfitura, krem budyniowy i.in. polewa lukrowa, czekoladowa lub cukier puder do posypania  olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Krok 1.     Ze świeżych drożdży najpierw przygotowujemy rozczyn. Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże instant lub dodajemy wcześniej przygotowany rozczyn drożdżowy, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy (ja rozpuszczone masło dodaję od razu z innymi składnikami - nie pod koniec wyrabiania ciasta - moim zdaniem

Moja Książka Kucharska
ROLADA KOKOSOWA DIETETYCZNA 133

sprawdzić patyczkiem.Warstwa ciasta jest cienka i dlatego)Po brzegach może się mocniej przypiec ,ale to nie problem bo to obcinamy nożem i zostaje nam ładny prostokątny biszkopt.Układamy ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i  wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę,  szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy się za krem.:)   Krem kokosowy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Babeczki z kaszą manną (z maślanką straciatella i cukrem brzozowym) 158

dowolny krem do ozdobienia Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mieszając - wbić po jednym jajku i wlać maślankę. Następnie wsypać kaszę manną i na końcu - mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.   Całość wymieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.  Zagłębienia w formie do muffinek wysmarować masłem, posypać mąką i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości). (*) Babeczki

Di gotuje
Czekoladowe muffinki z bitą śmietaną i czekoladowymi jajeczkami . 132

łyżeczce ciasta, jeśli nie macie takich malutkich to możecie zrobić w większych wtedy wyjdzie mniej.        Piec w temperaturze 175/180 stopni około 15 minut do suchego patyczka. Śmietanę ubić z cukrem , cukrem waniliowym i śmietaną fix podzielić na 3 do jednej dodać kolor żółty do drugiej niebieski i do trzeciej zielony. Rękawy cukiernicze napełnić kremem i dekorować

Sama słodycz i szczypta chili
Żytnie kruche ciasteczka (nadziewane) 165

masłem orzechowym - czy kremem czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru  1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki

Di gotuje
Omlet bounty kokosowo-czekoladowy 160

owsianych   Krem : 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych   Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem (niekoniecznie) i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu

Chocolate Muffin Blog
Scones na święta. 177

trochę powalczyłam z kremem,  bo wyszedł trochę za rzadki, bo jasne, że coś zmienić trzeba było.. to nie byłabym ja, ale jakoś wyszło :D uwielbiam ten czas kiedy wszystko już zrobię w kuchni, kiedy mam chwilę wolnego, kiedy mogę usiąść i cieszyć się chwilą, by za chwilę znów wrócić do tego całego świątecznego zamieszania :) ciasta w piekarniku

More food, love and dreams
Ciastka pina colada 199

nierówności, a resztę ciasta pokroić na prostokąty 7 cm x 11 cm. Każdy z prostokątów zwinąć w rurkę i ułożyć złożeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nierównościami wyłożyć foremki orzeszkowe lub wyrobić, rozwałkować i pociąć na prostokąty. Rurki piec w temp. 200 stopni C przez ok. 20 minut. Orzeszki przez 15 minut. Krem ser mascarpone

Weekendy w domu i ogrodzie
Deser z granatem i orzechowym krokantem 255

czasu na czasochłonne ciasta, remont zdaje się nie mieć końca, a taką miałam nadzieję, że skończymy do końca roku, ale chyba nic z tego. Armatura łazienkowa, panele, tapety ścienne - ciągle coś wybieram, zmieniam i próbuję się odnaleźć w świecie wykańczania wnętrz. Szkoda tylko, że nowa kuchnia pozostaje w sferze dalekich planów ;) Wracając do deseru - delikatny krem śmietankowy, połączony z chrupiącymi

Domowa cukiernia Ewy
Zrób to sam. Domowa nutella 695

podaję chłopakom. Taki krem orzechowo czekoladowy będzie doskonałym smarowidłem do tostów, ciasteczek, może nadzieję nim bułeczki albo zrobię nadzienie do babeczek ? Oczywiście jeśli jakieś łakomczuchy nie wyjedzą go po prostu łyżeczką ze słoika. Już pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Ja już kupiłam większą ilość lasek wanilii i nastawię ekstrakt waniliowy żeby mieć zapas do świątecznych ciast i deserów. Zrobię też

Smaczna Pyza