ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:941/1282)

Roślinny jadłospis na cały tydzień #4 147

musu jabłkowego 10 g masła orzechowego Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami, następnie dodaj wodę. Całość połącz w gładkie, lejące się ciasto. Odstawi na chwilę. Ciasto wlej na patelnie i smaż 4-5 minut, aż brzegi całkowicie się zetną. Następnie przerzuć na drugą stronę i smaż jeszcze około 1 minutę. Podawaj musem jabłkowym i masłem orzechowym. Drugie śniadanie(...)ogórkiem małosolnym. Obiad: Potrawka z batatem [493 kcal / W: 84,5g / B: 17,5 g/ T: 10,5 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Kolacja: Zupa krem z wiosennych warzyw [487 kcal / W: 82 g / B:13 g/ T: 12 g] 200 g ziemniaków, 1 duża cukinia, marchewka, 1 duża cebula, 1 duży ząbek czosnku, pęczek natki

365 dni dookoła kuchni
TORT RAFAELLO 525

już pisałam, dla fanów Rafaello - raj na ziemi... :)  SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka mleka kokosowego (sama śmietanka) * 200 g białej czekolady, połamanej 350 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych cukier puder do smaku (dałam(...)łyżce, cały czas ubijając.  Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  160 - 170 stopni C  przez około  35 - 40 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort z czekoladowym kremem z suszonych śliwek 104

szklanka (240 ml) mleka roślinnego np. sojowego (bez dodatku cukru) 1 łyżka (15 ml) octu jabłkowego Poncz: 2 dojrzałe i soczyste pomarańcze 1/4 szklanki (60 ml) przegotowanej wody Krem: 400 g suszonych śliwek węgierek 2 duże banany 4 łyżki (60 ml) kakao Dodatkowo do dekoracji: pomarańcze, mandarynki, granat Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Do większej miski przesiewamy(...)mieszamy. W niewielkiej misce mieszamy olej, ocet i mleko roślinne aż pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to do mieszanki z mąką i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej ja tak robię :)). Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Lamarida.pl
Wilgotny piernik 117

ciasto uwielbiane zwłaszcza przez mojego synka. W zeszłym tygodniu piekłam go dwa razy i za każdym razem znikał w ekspresowym tempie. A ja? Ja uwielbiam piec tego typu ciasta. Piernik, czy szarlotka zawsze tak pięknie pachną podczas pieczenia, że już od samego zapachu w domu robi się cieplej i przyjemniej. Piernik z powidłami zapewne najbardziej kojarzy się każdemu ze Świętami(...)Bożego Narodzenia, ale to nie powód żeby odmawiać sobie tej przyjemności i zjeść go w dowolnym, dogodnym terminie. Zgadzacie się ze mną? Przepis na piernik: Ekspresowy piernik z kremem Piernik z dżemem Nadziewane pierniczki Szybki piernik z miodem to przede wszystkim ratunek dla tych, którzy o nim zapomnieli, albo mają niewiele czasu na przygotowania, albo po prostu mają chęć

MamaOskarka
Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami 145

mięciutkie i tak łatwe do przygotowania. Nie zamieniajcie tylko w przepisie masła na margarynę, bo masło daje im fajny naturalny smak.  99% moich wypieków jest na maśle a kremów nie wyobrażam sobie robić na margarynie. Babeczki posmakują i dzieciom i dorosłym, doskonale nadają się na wszelkie imprezy czy na piknik, polecam bo zawsze sie udają ! Składniki na 10 sztuk(...)płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej masy jajecznej wlać mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy deser w chmurach 172

łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody biszkopt: 2 jajka 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru czekoladowe ozdoby: 50 g czekolady gorzkiej krem dekoracja: 50 g deseru czekoladowego 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny pełna melisa, fiołki Żelatynę namaczam w zimnej wodzie następnie rozpuszczam ją w mikrofalówce. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam(...)końcu dodaję żółtka i łączę już tylko mikserem krótko. Do masy przesiewam mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszam delikatnie od spodu. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Nie ma wyjść biszkopt na całą blaszkę tylko trochę większy od deseru naszego. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i piekę 12- 15 minut. Czekoladę gorzką rozpuszczam

wesoła kuchnia
RURKI WAFLOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ 76

wypieku wafelków do lodów i rurek , więc postanowiłam sama przygotować te słodkości dla mojej rodziny. Takie rurki można dowolnie napełniać różnymi kremami, tylko najlepiej nadziewać je na chwilę przed podaniem, aby nie zmiękły za bardzo od kremu. Składniki na rurki waflowe z bitą śmietaną (około 30 rurek): * 300 g mąki pszennej * 3 żółtka * 250 ml mleka * 200 g cukru(...)szczypta soli Nadzienie: * 600 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Do miski wyspać mąkę, cukier i sól, wymieszać, Wlać mleko i żółtka. Ciasto wymieszać przy pomocy miksera lub rózgi kuchennej, aby nie było grudek. Wafelnicę nagrzać, łyżką na środku wylać porcję ciasta, zamknąć wafelnicę i piec wafle około 1,5 minuty. Aby nadać waflom kształt rurek należy

Zrób to smacznie
Crème Brûlée z winnymi śliwkami i rozmarynem 68

Crème Brûlée z winnymi śliwkami i rozmarynem* Przepyszny spalony deser podany z winnymi śliwkami i rozmarynem. Dlaczego spalony? Ponieważ “Crème Brûlée” w dosłownym tłumaczeniu

Tajemnice Smaku
PROSTY KREM Z BURAKA 130

Jesień, plucha, wieje tak, jakby chciało głowy urwać, pada, mokro... Można by tak wymieniać dalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma

W kuchni Karmel-itki
Sernik z advokatem na chrupiącym spodzie 112

Sernik bez pieczenia, na chrupiącym czekoladowym spodzie, z delikatną, aksamitną masą serową połączoną z adwokatem. Taki serniczek to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni

Szalona Kuchnia Eweliny
Cytrynowiec 1106

kwaskowe. Po prostu pyszne! Ciasto „Cytrynowiec” to delikatny biszkopt przykryty masą budyniową przygotowywaną na bazie soku z cytryny, oraz cytrynową pianką z bitej śmietany, mascarpone i cytrynowej galaretki. Smakuje każdemu, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki tortowej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe

Smaki Na Talerzu
tort z ananasem 203

delikatnie mieszamy szpatułką. Przekładamy ciasto do tortownicy ok. 23 cm średnicy), wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C, przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi. Możemy również upiec jeden duży a następnie przeciąć go na trzy blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki

Domowy Smak Jedzenia
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI I KREMEM 80

Składniki (na 2 ciasta): truskawki Biszkopt: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 45g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), a [...] Artykuł BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI I KREMEM pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Naleśniki czekoladowe 132

przestygnie dodajemy pozostałe składniki, miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30-40 minut. Po tym czasie, na minimalnej ilości oleju, smażymy cienkie placki (osobiście wylewam kilka kropel oleju mniej więcej co 3 naleśnik). Serek przekładamy do miseczki, dodajemy cukier puder do smaku (u mnie mniej więcej 2 łyżki), mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy borówki. Przygotowanym kremem smarujemy naleśniki. Uwagi: Naleśniki bardzo dobrze

Smaki Na Talerzu
Kokosowo - kakaowe batony bez pieczenia (RAW batoniki) 148

czas wody, żeby konsystencja przypominała krem. Następnie wsypać pół szklanki wiórków kokosowych i jeszcze raz przez chwilę miksować. Przełożyć masę do miski, wsypać resztę wiórków kokosowych i wymieszać. Następnie powoli dodawać mąkę kokosową - najlepiej robić to mieszając masę po każdej dodanej łyżce. Konsystencja ma być zwarta i lekko wilgotna, ma wyjść dość plastyczne ciasto, które dobrze się formuje. Ciasto

Healthy food explorer
Ravioli ze szpinakiem! 141

jagodami w sezonie, lub kremem z dyni .  Ale ostatnio naszła mnie ochota na ravioli ze szpinakiem, podane z palonym masłem i orzeszkami pinii. Całość wyszła super i jestem pewna, że Wam zasmakuje! Ravioli zawsze robię z przepisu Gwyneth Paltrow, która swojego czasu wydała książkę ze swoimi przepisami, notabene bardzo ciekawą.  PRZEPIS NA CIASTO DO RAVIOLI wg.  Gwyneth

SMYKWKUCHNI
WANILIOWY KREM MAŚLANY 133

trzyma kształt po nałożeniu na ciasto lub babeczkę. It’s fluffy, vanilla and holds shape on cake and cupcakes. Składniki*: 400g miękkiego masła 800g cukru pudru 6 łyżek mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego ubij masło na puszystą masę. Dodaj połowę cukru i ubijaj aż się połączą dodaj pozostały cukier, mleko i [...] Artykuł WANILIOWY KREM MAŚLANY pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Krem z orzechów laskowych i dżem kokosowy – Nocciolata, Buko Organic 162

Możemy lubić owoce, lody, cukierki, żelki itd. Jednak to właśnie czekolada i wszystko co z kakao związane ma w sobie to "coś" co sprawia, że po

Candy Pandas
Bezowy wieniec wigilijny 165

świątecznych dekoracjach. Ostatnio bardzo modnym ciastem zdobiącym stół świąteczny stał się Bezowy wieniec wigilijny , czyli beza Pavlovej właśnie w kształcie wieńca. Moja wersja bezowego wieńca jest z dodatkiem ciemnego, gorzkiego kakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Całość

Moja Delicja
Śmietankowa pianka 184

Bardzo fajne ciasto na rodzinne spotkania ale i nie tylko , z dodatkiem różnego rodzaju owoców , ja dodałam mandarynki , może to jeszcze nie sezon na te owoce , ale połączenie słodkiej śmietany z kwaskową mandarynką smakuje bardzo fajnie , zapraszam do wypróbowania , oraz życzę miłego dzionka . Składniki  600 ml śmietany 30 %  1 słoiczek kremu wedlowskiego o smaku toffi  1 paczka

Mój Smak
Tort malinowy 230

boki.  Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz:   2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek

Na słodko lub wytrawnie