ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:938/1282)

Sernik kokosowy na białkach z kremem Rafaello i truskawkami 465

    Leciutki biały sernik pieczony wyłącznie na białkach- bez żółtek. Dodatek mleczka kokosowego nadaje mu cudownego delikatnego i kokosowego posmaku. Na serniku mamy gwóźdź programu

Nastoletnie Wypiekanie
SERNICZKI WANILIOWO – CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI 183

  Ajjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo

Ostra na Słodko
Tort Szwarcwaldzki (Czarny las) 155

Kakaowy biszkopt nasączony likierem wiśniowym przełożony kremem śmietankowym i frużeliną wiśniową. Ten klasyk zasmakuje każdemu łasuchowi. Średnica 18 cm. Biszkopt 4 duże jajka L 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej poł szklanki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 płaskie łyżki ciemnego kakao 4 łyżki zimnej wody Frużelina wiśniowa 400 gramów wiśni użyłam mrożonych 1 kopiasta łyżka(...)maki ziemniaczanej cukier do smaku około 3 łyżki Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki minimum 30 % 250 gramów serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan fix Obłożenie tortu 200 ml śmietanki kremówki 100 gramów serka mascarpone 1 śmietan fix 1 łyżka cukru pudru Drip czekoladowy 1 tabliczka czekolady(100 g) 100 ml słodkiej śmietanki 30% trochę mleka

Andzia Pichci
Tort piernikowy z nutą grzańca i pomarańczy 91

cukru 6)       120 ml soku ze świeżych pomarańczy 7)       skórka starta z jednej pomarańczy (opcjonalnie) Krem piernikowy z suszonymi śliwkami 1)       70 g zmielonych lub pokruszonych pierniczków (bez żadnej polewy czy lukru) 2)       10 suszonych śliwek(...)herbaty o smaku grzańca (do namoczenia śliwek) Krem o smaku grzańca 1)       250 g mascarpone 2)       150 g śmietany 36% 3)       4 łyżeczki przyprawy do grzańca Krem do obłożenia tortu 1)       150 g miękkiego masła

Na kulinarnym poligonie
Świąteczne Kruche Ciastka z Orzechami i Kremem 311

120g orzechów laskowych 90g cukru pudru 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 130g miękkiego masła 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 200g kremu do pieczywa orzechowo – czekoladowego (użyłam nutelli) Dodatkowo: cukier puder do posypania 1. Orzechy przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Prażyć w 160C na funkcji(...)minuty. Dodać żółtko, ekstrakt i wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać przygotowaną mąkę z orzechami i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 5. Mikser odstawić i rękoma zagnieść ciasto (ciasto może się trochę kruszyć z powodu orzechów). Ciasto spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 30-40 minut. 6. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i podsypując mąką

Mała Cukierenka
Tort FIT z kaszy gryczanej, selera naciowego, szpinaku i groszku 140

krem, to nic zaskakującego, może przygotować na niej coś nietypowego 😋. Długo⏳ nie myślałam i za kombinowanie 👅 od razu się zabrałam. Trochę zaryzykowałam, bo pojęcia nie miałam, czy proporcje odpowiednio dobrałam, czy kaszy za mało- za dużo nie dodałam 😵. Ale co tam, następnie   jajka, groszku dodałam i do tortownicy masę przelałam. Piekłam chwilę w wysokiej temperaturze, żeby ciasto się(...)potem zmniejszyłam i trochę serce 💔 mi drżało, czy kasza  się  ugotuje 👀, czy po wyciągnięciu z tortownicy, nic się nie porozsypuje 😁. Po godzinie ⏰ czekania, zabrałam się do „ciasta” wyciągania, uff  👅👅👅 ulga 😊 wszystko dobrze wyglądało, ale znów pytanie, czy będzie smakowało?  Sos zrobiłam, wierzch nim polałam, trochę zielonych dodatków dodałam, zdjęcia 📷 pstryknęłam i dopiero za jedzenie 🍴 się wzięłam

Moniki Smakołyki
Brioszka 109

przesianej mąki pszennej do podania: powidło,krem czekoladowy, ulubiony dżem, masło. Przygotowanie: Do ciepłego mleka dodaję rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki. Zostawiam rozczyn na ok. 10 minut. Następnie ubijam dokładnie jajko z cukrem. Dodajemy mąkę i rozczyn. Wszystko dokładnie mieszam, na koniec dodaję rozpuszczone i ostudzone masło i zaczynam lekko urabiać ciasto rękoma. Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia

I LOVE LIFE
Wegetariański przewodnik kulinarny po Boce Kotorskiej cz.I - od granicy chorwackiej do promu 85

euro za ciasto i tyle samo za herbatkę ziołową Gradska Kafana Kolejne miejsce z przepięknym widokiem na całe miasto i Bokę Kotorską. Restauracja znajduje się w przepięknym secesyjnym budynku, który jest jednym z symboli Herceg Novi. Co jemy : My poszliśmy w serbską klasykę - sałatkę szopsk ą  i zupę-krem z borowików, lokalnie zwanych vrganjami

Roślinożerni urlopowicze
Ciasto Wesoły Słonecznik 155

ciasteczka, które stanowią wierzchni blat ciasta są obficie nasączone alkoholem:) U mnie była to śliwowica, co nadało przekładańcowi posmaku wigilijnego kompotu z suszonych śliwek "z prądem";) A masa? Mmmm... mogę się o niej rozpisywać i rozpisywać: słodziutka, przyjemnie chrupiąca, a przy tym kremowa, ale bardziej przypominająca strukturą masło orzechowe z dodatkami niż krem. Spróbujcie, naprawdę warto! Składniki na biszkopt

Domowe ciasta
Moje ulubione świąteczne ciastka 123

Podczas świątecznego wypiekania zwłaszcza drożdżowych ciast pozostaje mi dużo białek. Wykorzystuję je do kokosowych ciastek , które przypominają choinkę. Są to proste świąteczne ciastka posypane liofilizowana (co to za trudny wyraz do wypowiedzenia!) truskawkami. Prawda, że fajne? W tygodniu upiekłam całkiem inne ciastka bezowe niż te powyżej mianowicie ciastka bezowo – orzechowe przełożone lekkim krem z mascarpone.Te ciastka są również bardzo

codojedzenia
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 122

minut – aż ciasto zacznie się rumienić.   Masa: Do miski wlewamy śmietankę 30 % kiksujemy, dodajemy mascarpone, mleko skondensowane – miksujemy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Miksujemy. Wykładamy masę na chłodną tartę. Wkładamy do lodówki by masa trochę stężała. Układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną Mniam.   Artykuł Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami pochodzi z serwisu

MojaQchnia.pl
Babeczki "Kopiec kreta" 128

literatką i zaginamy boki, by ciasto nam nie uciekało poza papier. Masę nalewamy do ⅔ wysokości papilotki. Wstawiamy do nagrzanego do 180⁰C na ok 25 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy na kracie. Z przestudzonych babeczek ścinamy wierzch i delikatnie wydrążamy środek. Do środka nakładamy pokrojone w plastry lub kostkę banany. Przykrywamy kremem z ubitej śmietany z dodatkiem roztopionej

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki z wiśniami 155

pominąć papilotki. Każdą foremkę wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Muffinki pieczemy przez 15 - 18 minut. Kiedy babeczki wystygną, żelatynę rozpuszczamy w 2 - 3 łyżkach gorącej wody i zostawiamy do napęcznienia. Śmietanę ubijamy na sztywno i utrwalamy cukrem pudrem. Na końcu dodajemy żelatynę i chłodzimy przez 30 - 40 minut w lodówce. Do połowy kremu dodajemy barwnik. Do worka cukierniczego wkładamy

Kuchnia od dwojga
Czekoladowo-kawowy torcik z Inką, na Dzień Matki 200

mamy, czyli Inki z magnezem. Polecam :) ciasto: 300 g mąki tortowej 190 g cukru pudru 10 łyżek oleju 10 łyżek zimnej wody łyżka kawy zbożowej Inka z magnezem 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki kakao do nasączania: 60 ml wrzątku 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka z magnezem krem: 400 g schłodzonego mleczka kokosowego

Mienta blog
Ekspresowy 3-bit 148

wsypujemy krem w proszku. Miksujemy aż krem zrobi się sztywny i wykładamy go na herbatniki, wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników. Do drugiej miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy cukier puder i śmietan-fix i miksujemy na sztywno. Przekładamy ubitą śmietankę na ciastka i wyrównujemy. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią śmietankę. Ciasto wstawiamy do lodówki. Gotowe do jedzenia będzie

słodkie i nie tylko historie kulinarne