owocami, babeczki, ciasta i ciasteczka! Od koloru do wyboru! Mamy różne rodzaje koktajli i lemoniad, kawę i herbatę. Z tego co udało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami! Warto
Plate of Joyzrobić: CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier dokładnie zmiksować, żeby zminimalizować zgrzytanie cukru. Dodać żółtka ciągle miksując. Następnie dodawać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku 30-35 minut. KREM: Najpierw przygotować budyń zgodnie z instrukcją
Kuchnia w opałachDzisiaj mam dla Was obiecane już w zeszłym tygodniu mini muffiny. To właśnie z myślą o tych maleństwach przygotowałam boski curd pomarańczowo-dyniowy, którym je napełniałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszczególności bardzo uniwersalny puder jabłkowy uwielbiamy wszyscy bez wyjątku. To sekretny składnik, którym szefowie kuchni podkręcają smak wielu dań. Puder nadaje niesamowity aromat, nie obciążając przy tym deserów i kremów do tortów. Sprawdza się także jako przyprawa do sałatek oraz pieczonych mięs, zwłaszcza kaczki. Pudry możesz przygotować także z grzybów i warzyw. Na blogu znajdziesz m.in. przepis na suszone(...)trufle, bajaderki oraz domowe cukierki i galaretki. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek owocowych. Najbardziej uniwersalny jest moim zdaniem puder jabłkowy. Często dodaję go m.in. do ciasta marchewkowego, jako zagęszczacz do masy na szarlotkę i jabłecznik i do pszennych bułek, którym nadaje cudowny smak. Pudrem jabłkowym nacieram też kaczkę przed pieczeniem. Na puder staram się wybierać
Cztery Fajerykrushynaofficial.blogspot.com/ Moje pytania: 1.Gotowanie czy pieczenie? 2.Co w twoim życiu jest dla ciebie najważniejsze? 3.W jakim celu piszesz bloga? 4. Obchodzisz zagraniczne święta np. Halloween? 5.Ulubione ciasto? 6.Czego nigdy nie weźmiesz do ust? 7.Czego chciałabyś się nauczyć? 8.Z jakim zwierzakiem byś się porównała? Dlaczego? 9.Ulubione miejsce w domu? 10.Twoje najskrytsze marzenie. Moje odpowiedzi: Pytania Gotujzrodzinką(...)4.Gdybyś mogła wybrać darmowe wakacje to wybrałabyś Safari czy Seszele? Seszele 5.Jaki jest twój stan cywilny? Mężatka 6.Czy jest coś przy czym nie zaśniesz? Chyba nie 7. Krem o jakim smaku jest twoim ulubionym? Biszkoptowy 8.Co najbardziej zwarjowanego zrobiłaś? Wyszłam za mojego męża :) 9.Jakie znasz języki? Niemiecki,angielski i Polski 10.Komedia czy horror? Horror. 11.Czy masz tatuaż? Tak Pytania
Wielki apetytCzas czytania: 2 min Typowo wiosenna zupa z botwinki, czyli z młodziutkich buraków, które gotujemy wraz z listkami. Uwielbiam ją podaną z jajkiem i koperkiem, to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Macie ochotę na zupę, a raczej krem z zielonego groszku? Proszę bardzo! Prosta i szybka można przygotować ją właśnie w formie kremu
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zupa z cukinii jest moim ostatnim odkryciem, zupa-krem jest fantastyczna, a zupełnie tego się nie spodziewałam! Okazuje się, że cukinia nadaje
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zupa grzybowa z chrzanem powstała zupełnie przypadkiem w wyniku niezgody między dorosłymi a dziećmi. Dzieci chciały grzybową , a ja chrzanową . Pomyślałam, przecież
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dziś zupa tajska z groszkiem , a właściwie wariacja na temat zupy tajskiej. Kuchnia tajska pozwala nam na dużą swobodę w gotowaniu. Panuje
SprawdzonaKuchnia.plJednym z moich ulubionych sposób na wykorzystanie dyni to zupa krem. Właśnie to czego potrzebujemy w te zimne i ponure dni, coś rozgrzewającego i pysznego!
Kuchnia ŁukaszaNiby takie banalne danie - zupa krem z pieczarek, jednak każde banalne danie można przekształcić w arcydzieło smaku. Wystarczy dobrze doprawić, pobawić się z konsystencją, dobrać najlepsze
Kuchnia ŁukaszaUwielbiam takie przepisy jak ten - mało składników, szybko się przygotowuje, a w efekcie przepyszne danie. Jako, że sezon na cukinię już trwa to dzisiaj przepis z
Kuchnia ŁukaszaW zimne, jesienne dni zawsze chce się jakiejś ciepłej pociechy dla żołądka. Taką pociechą będzie mu zupa krem z dyni. Smakuje bardzo pysznie, lekko słodki
Kuchnia Łukasza