ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:797/1282)

Tarta z truskawkami 97

sezonu na pyszne truskawki. Zapraszam po mój ulubiony przepis na to piękne i wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Idealne na codzienny deser oraz na przyjęcia. - tarta ze świeżymi truskawkami - dokładny przepis ze zdjęciami krok po kroku - najlepszy krem śmietankowy z mascarpone i wanilią

AniaGotuje.pl
Czekoladowy mus z awokado 55

Kto nie lubi czekolady? Większość z nas uwielbia słodkości, szczególnie te czekoladowe. Wiemy, że słodycze nie są zdrowe, mimo to apetyt na czekoladę dopada nas bardzo

Tajemnice Smaku
Tort tęcza 201

każdą masę pieczemy osobno przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie po upieczeniu ściągnąć obręcz i gorące ciasto przełożyć do góry dnem na blat wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopty pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie w tym czasie przygotowujemy krem. Do miski dodajemy zimną śmietanę oraz zimny serek mascarpone. Miksujemy całość na gładką i puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ptysie z masą piankową 117

ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki (ja używam Wilton M1). Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (mocno rośnie). Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Krem : wody, cukru i soku z cytryny ugotować syrop (gęstniejący syrop ma zostawiać za sobą niteczkę).  Sparzyć jaja wrzątkiem. Ubić pianę

Słodki Zakątek
Szarlotka na bogato 109

Szarlotka to jedno z moich ciast najchętniej pieczonych. Można ją piec na przeróżne sposoby i wszystkie według mnie są pyszne. Dzisiaj zapraszam na szarlotkę z kremem bezowym jest pyszna:) Składniki 3 szklanki mąki krupczatki 5 łyżek cukru kostka margaryny cukier waniliowy 5 żółtek 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem bezowy 5 … Czytaj dalej Szarlotka na bogato

gotuj ze mną
Rurki półfrancuskie z kremem 92

ktoś z Was potrafi się oprzeć domowym rurką z kremem? Ja nawet nie próbuję... Oczywiście same się nie zrobią, trzeba na nie poświęcić trochę czasu, ale przecież warto.  Swoje ciasto rozwałkowałam dość grubo, bo na ok. 3 mm, więc wyszło mi 20 sztuk rurek, ale rozwałkowując je na cieńszy placek zyskacie ich trochę więcej

Z Hrabiną w kuchni
TORT CAPPUCCINO Z BEZĄ I LIKIEREM Z KUKUŁEK 113

sztywną pianę. Dodać cukier i wanilię, ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do dwóch tortownic (25cm) wyłożonych papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Serek mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem i cappuccino. poncz Do świeżo zaparzonej kawy dolać rumu, zamieszać. tort Każdy blat biszkoptowy mocno

Raj dla Podniebienia
Walentynkowy konkurs 122

Uwielbiam oglądać zdjęcia Waszych wypieków, dlatego z okazji zbliżających się Walentynek przygotowałam dla Was konkurs, w którym właśnie za komentarze ze zdjęciami słodkości będzie można wygrać

Ciastkozercy
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 277

Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi

Moja Delicja
Czekośliwka, czyli powidła czekoladowo-śliwkowe 219

krem, który znany jest również jako śliwkowa nutella. Jest naprawdę przepyszna i smakuje jak coś pomiędzy powidłami śliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym.  Polecam! (2 średnie słoiczki

Di gotuje
Muffinki z michałkami i kardamonem 166

proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego kardamonu  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami na gładki krem, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcję ciasta najlepiej za pomocą gałkownicy do lodów. Piekarnik rozgrzewamy

Sama słodycz i szczypta chili
TARTELETKI Z MALINAMI I MUSEM JOGURTOWYM 121

Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i jogurt naturalny oraz rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Delikatnie połączyć i wylać na ciasto. Schłodzić przez 30 minut w lodówce po czym poukładać owoce. Tak przygotowane tarteletki odstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Artykuł TARTELETKI Z MALINAMI I MUSEM JOGURTOWYM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Śmietanowiec z rabarbarem 165

śmietan-fix Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z śmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 5 łyżek cukru pudru

Anielskie wypieki
Kremówka w biszkopcie. 147

masę. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszać mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Składniki na krem: 1/2 litra mleka + 1/2 szklanki 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 żółtko 3 łyżki cukru

Agusiowe smakołyki
Ganache z biszkoptem. 91

Jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być jak najlepsza gatunkowo, nie możemy używać czekolady która

Kuchnia Beaty
Kilimandżaro 141

Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka

Pysznie & Pięknie
Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 215

Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp zapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym

karmelowy
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 356

osuszone plastry gruszki. Układamy plastry szynki, całość posypujemy posiekanymi orzechami. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Francuską tartę z szynką, gruszkami i serem pleśniowym podajemy na ciepło. Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Confit z kaczki Tarta grejpfrutowa Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille .yuzo_related_post img{width:170px !important

Pociąg Do Kuchni
Co zrobić, aby ucierane masło lub margaryna do ciasta lub kremu łatwiej nam się ucierało. 142

asło lub margaryna ucierane do ciasta np. babki piaskowej, łatwiej nam się będzie ucierać, jeśli dodamy odrobinę mąki pszennej. Natomiast masło lub margaryna ucierane do kremu łatwiej nam się utrze, jeśli dodamy odrobinę cukru pudru. Pamiętajmy także, aby masło lub margaryna, którą będziemy ucierać miała temperaturę pokojową

Przepisy i porady kulinarne
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 286

dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Zdrowa i niskokaloryczna "nutella" z daktyli 274

dodajemy orzechy (o ile zdecydowaliśmy się na ich użycie) i miksujemy na najwyższych obrotach do czasu otrzymania jednolitej konsystencji kremu. Nie trzeba go dosładzać, gdyż daktyle same w sobie są bardzo słodkie. Jemy łyżeczką, na kanapce, z plackami, na cieście, w naleśniku, z chrupkami gryczanymi (na zdjęciu) lub w inny kreatywny sposób. Po przyrządzeniu trzymamy w lodówce nie dłużej niż

Be Fit Be Strong
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 142

blenderze. Masło należy roztopić i wlać do rozkruszonych ciasteczek. Całość zagniatam w kulę, w międzyczasie dodając skórkę cytryny. Gotowe ciasto wykładam w formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki: 1 łyżka masła 270 ml mleka 1 opakowanie budyniu 3 łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Budyń rozpuszczam w mleku

Pause Gotowanie!
Armia Reniferow 117

suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko  - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki

dlaSmaQ
KOSTKA BRW-Black Red White 220

chwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB

RAROSSA
Tort Walentynkowo – półrocznicowy, biszkoptowo – princepolkowy, z truskawkami i bitą śmietanką. 107

kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na tortownicę 24cm, wyłożonej od spodu pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w piekarniku. Krem: ½litra śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 sztywniki, śmietan – fixy Dodatkowo: 300 – 500g truskawek Śmietanę

Smakowy Raj
TORT Z POPCORNEM W KAJMAKU 281

malinami, a na koniec postanowiłam, że mam jednak ochotę na coś kokosowego:) Nie mogłam się zdecydować na żadne konkretne ciasto, zatem tak też powstał pyszny, "wypasiony" tort:D Zrobiłam go na mięciutkim, wilgotnym, czekoladowym spodzie brownie, który przykryłam puszystym kremem kawowym, na to dałam gęstą frużelinę malinową, posmarowałam ją cudnym kokosowym kremem i przykryłam całość drugim blatem brownie. Ale ponieważ

Słodko-Słony Świat Ilony
Mini Torciki Szwarcwaldzkie 132

torciki). Śmietanę ubijamy,* pod koniec dodajemy fix oraz cukier puder. Biszkopciki smarujemy konfiturą wiśniową, wykładamy (najlepiej za pomocą szprycy) krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Górę ciastka dekorujemy śmietaną, kładziemy wisienkę, a całość oprószamy czekoladą. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. *należy pamiętać, że śmietanę nie można zbyt długo ubijać, ponieważ może wytworzyć się masło. Moje posty

Słodka Strona
Ciasto mleczna kanapka 1352

mleko w proszku. Ucierać aż krem będzie jednolity. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady 70 g miękkiego masła Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Krem po schłodzeniu jest dość twardy, więc przed podaniem należy ciasto wyjąć z lodówki, a jeśli kroicie prosto z lodówki to najlepiej kroić ciepłym nożem

Delicious Titbits
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 189

przygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie. A na moim stoliku znalazły się: *  muffinki marchewkowe z biała czekoladą   * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą   * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać

kolorowotorcikowo
Sernik z wiśniami 304

mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek a żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie dodajemy po łyżce sera i cały czas ucieramy. Masło wcześniej topimy aby do ciasta użyć schłodzonego. Mieszamy wszystko razem i dodajemy śmietanę i ubite białka. Połowę masy wylewamy na zimny spód, rozkładamy część wiśni i wylewamy resztę masy

Słodkości i nie tylko
Waniliowa tarta z gruszkami i czekoladą 188

piekę spód tarty sporo dłużej, a później wypełniam go np. kremem). Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Ułożyć na spodzie tarty.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać wiórkami czekoladowymi gruszki. Zrobić kruszonkę - zetrzeć na tarce o grubych oczkach na spód zamrożone ciasto. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tarta ze śliwkami (mrożonymi) 179

Tarta z ciasta kruchego jest jedną z prostszych do przygotowania, a jednocześnie daje szereg możliwości. Jako nadzienie możemy wykorzystać dowolne świeże owoce sezonowe lub mrożone (np. śliwki). Popularne są też tarty z orzechami, czekoladą lub kremem. Tarta wyśmienicie smakuje na ciepło i  na zimno, a przy tym pięknie się prezentuje. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto piernikowe z jabłkami 164

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można się oprzeć temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę. żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce" Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka   1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka sody(...)puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi się piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp

Różne smaki w kuchni
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką 158

idealne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: 150 g markiz chałwowych od Cukry Nyskie 150 g masła 300 ml mleka 3 łyżki ksylitolu 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 galaretka krystaliczna 100 g borówek amerykańskich tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Ciastka rozkładamy, ściągamy z nich krem (odkładamy) a same ciastka kruszymy bardzo drobno(...)zimną wodą. Pozostałe 100 g masła w temperaturze pokojowej miksujemy razem z kremem z ciastek, aż masa zbieleje. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu cały czas mieszając. Gotową masę budyniową przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do lodówki. Borówki myjemy. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy z lodówki ciasto, układamy na nim borówki i polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto ponownie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Cieciorella - zdrowy, wegański krem czekoladowy 205

raczej powinniśmy unikać cukru? Najlepiej przygotowywać zdrowe zamienniki. Naszym faworytem w tej kwestii jest cieciorella - krem z ciecierzycy i daktyli, który w pełni zaspokaja potrzebę sięgnięcia po znaną Nutellę. Nie mamy wyrzutów, kiedy smarujemy nią (cieciorellą) kanapkę, omlet, dodajemy do naleśników, ciasta czy po prostu zajadamy łyżeczką. Bez dodatku cukru też może być słodko! Namoczone daktyle świetnie sprawdzają się(...)możecie zobaczyć u nas na Facebooku - znalazły się tam same wspaniałe rzeczy, które sukcesywnie będziemy wykorzystywać w nowych przepisach, więc bądźcie czujni! Czego potrzebujemy? (na około 2 małe słoiczki kremu) - 1,5 szklanki ciecierzycy (+ łyżeczka sody do gotowania) - 4 łyżki masła orzechowego - 5 łyżek kakao - 1 szklanka daktyli - jeśli zajdzie potrzeba rozrzedzenia: kilka łyżek mleka roślinnego Przygotowanie: 1. Ciecierzycę namaczamy

two broke sisters
Tort Mojito 95

Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 5 średnich jajek w temperaturze pokojowej ¾ szklanki mąki pszennej typ 450 czyli tortowa ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 400 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone skórka otarta z 1 dużej limonki i sok z niej 6 łyżek cukru pudru lub do smaku 1/2 szklanki luźno upakowanych liści(...)podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa 🙂 Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy, a następnie odpiąć obręcz. Biszkopt upieczony w formie o średnicy 22 cm - 23 cm można przeciąć na 3 blaty. Przygotowanie kremu Do wysokiego naczynia wlać zimną śmietanę, którą należy ubić na sztywno

SprawdzonaKuchnia.pl
Snikers bez pieczenia 933

pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)wykładamy kolejną warstwę kremu i całość przykrywamy kakaowymi herbatnikami *** *** Następnie wykładamy resztę kremu i kolejną warstwę słonych krakersów *** *** Na krakersach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z masą możemy wcześniej umieścić na kilka minut w ciepłej wodzie, aby lepiej się rozsmarowywała *** *** Orzechy włoskie siekamy i obsypujemy nimi wierzch ciasta *** *** Ciast wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą

Blog z Apetytem
Rurki z kremem karpatkowym 241

kwaśnej śmietany, szczypta soli , krem karpatkowy 1 opakowanie krem karpatka 3 minuty Dr Oetker , 400 ml mleka, do posmarowania:    białko, do posypania:   cukier , do foremek :    masło i bułka tarta. Przygotowanie:       Z podanych składników (mąka, cukier, śmietana, żółtko, masło, sól) na rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki były w temperaturze pokojowej(...)minut do lodówki. Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy dwucentymetrowe paski, którymi owijamy foremki do rurek (wcześniej posmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą). Rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krem karpatka z zimnym mlekiem. Nadziewamy

Aga w kuchni
Ciasto z makiem i kokosem 229

pudru 2 szklanki mąki 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę zmiksować z cukrem i żółtkami na bardzo puszysty krem. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Warstwa makowa: 20 dag maku 2 łyżki miodu 2 jajka 3-4 łyżki cukru olejek migdałowy i waniliowy Mak sparzyć, osączyć

Praktyczna pl