ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:796/1282)

Pączki zestawienie przepisów + Pancake Day :) 135

koloru, przedstawiam moją historię domowych pączków :) TŁUSTY CZWARTEK: Pączki tradycyjne Pączki parzone drożdżowe Wyborne pączki parzone z kremem waniliowym Pączki-oponki parzone lukrowane Bananowe mini pączki orkiszowe Wytrawne mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe z sosem mandarynkowym

coolinarny
Tort bezowy Rafaello 218

Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy

Mam apetyt na ...
Pączki 130

chyba nie muszę ich nikomu przestawiać, ponieważ wszyscy je dobrze znamy To wypiek z ciasta drożdżowego uformowany w lekko spłaszczoną kulę usmażony w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Pączki możemy nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym i udekorować lukrem lub cukrem pudrem. To tradycyjny wypiek przygotowywany w Tłusty Czwartek. Pączki

Marta Gotuje
Rolada z jabłek – kuchnia podkarpacka 240

roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Całość owijamy tą samą ściereczką i odstawiamy do wystygnięcia. Gotową roladę można oprószyć cukrem pudrem. Ciasto w przekroju jest okrągłe, ale u mnie zostało pokrojone na ukos, stąd owalny kształt plasterków rolady. Pomimo braku żelatyny czy kremu rolada trzyma swój kształt i nie musi być przechowywana w lodówce. Rolada z jabłek - kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
NALEŚNIK PROTEINOWY Z KREMEM CZEKOLADOWYM Z AWOKADO 189

mleko roztrzepałam w małym garnuszku. 2. Na dużej patelni rozgrzałam olej kokosowy, rozsmarowałam po całości pędzelkiem. Wylałam ciasto i smażyłam na średnim ogniu z obu stron. 3. Miąższ z awokado wymieszałam widelcem z ksylitolem i kakao na gęsty krem. 4. Połowę naleśnika posmarowałam kremem i złożyłam go na pół. Następnie pokroiłam na 4 części dla wygody :) SMACZNEGO ! Wartość energetyczna

Vroblewska-fitlife
Krem dyniowo-marchewkowy 174

takich jak chociażby Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi   albo Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową czy Korzenne ciasto dyniowe , ale również w wielu potrawach wytrawnych, od chleba poczynając: Chleb dyniowy z ziarnami słonecznika , a na zupach kończąc: Pikantny krem z dyni . Tym razem wykorzystując dynię, pozostałam w tych bardziej płynnych klimatach. Prezentuję dziś kolejną propozycję na szybki, smaczny

Grunt to przepis!
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 655

sposób, ale czasami wyrastają mi ładne góry a czasami nie, tak jak w tym przypadku. Na szczęście pagórkowatość ciasta nie wpływa na jego smak i bez urodziwych szczytów karpatka była pyszna jak zwykle. Jeśli nie chce się Wam robić kremu budyniowego od podstaw ugotujcie 2 budynie z torebki używając połowy mleka a potem zmiksujcie je z masłem. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Włoski deser kremowy tiramisu 197

Tiramisu to kremowy deser z warstwami nasączonych mocną kawą biszkoptów przełożonych kremem z żółtek i mascarpone. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
Kokosowe ciastka z kremu czekoladowego (czteroskładnikowe) 129

Koniecznie spróbujcie! (około 12 niewielkich sztuk) 100g kremu czekoladowego 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych Krem czekoladowy dokładnie zmiksować z jajkiem. (Powinna powstać jednolita masa.) Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać i jeśli ciasto mocno się klei - schłodzić w lodówce. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielości niewielkiego orzecha włoskiego. Każdą

Di gotuje
Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym. 167

łyżki miodu czekoladowe jajeczka  Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto orzechowe 242

każdy może się z nim zmierzyć, nawet osoby które twierdzą, że nie potrafią piec. Nie można go zepsuć. Ciasto podane na Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego

Ala piecze i gotuje
Ciasto kokosowo-makowe z kremem kajmakowym 120

wkładamy pierwszy biszkopt, rozsmarowujemy 1/3 część kremu, placek kokosowo-makowy, ponownie 1/3 część kremu, drugi placek biszkoptowy i resztę kremu. Wkładamy do lodówki. Posypka: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i kokos. Smażymy, aż się zarumieni. Ciepłe wykładamy na wierzch ciasta, lekko dociskamy, chłodzimy całość 2-3 godziny

Gotowanie moimi oczami
Tiramisu z bitą śmietaną 148

   Bez surowych żółtek jak w oryginalnym przepisie, ale równie pyszny. Obłędne połączenie delikatnego kremu z wyraźną nutą aromatycznego alkoholu i gorzkiego kakao - jak dla

Maślane ciasteczko
,,Ule orzechowo- miodowe” 141

pudrem. Ciastem wypełniamy foremki i wydrążamy otwór. Wkładamy foremki na kilka godzin do lodówki, do zgęstnienia i osuszenia się ciasta. Otwieramy foremkę i wyjmujemy gotowe ule. Masa miodowa: W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem do uzyskania jasnego, puszystego kremu. Na końcu dodajemy likier miodowy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego schłodzone ule wypełniamy kremem, od spodu każdego przykładamy okrągły

Podróż w kulinaria
Domowe „Oreo” 134

łyżeczki kakao Przygotowanie ciasta: Olej, cukier i banana zblendować na gładka masę, połączyć z resztą składników, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wyciąć krążki foremką i piec w temp. 180 C 15-20 minut. Gotowe przełożyć kremem. Krem: 200 g mleka sojowego w proszku 100 g cukru pudru 50 ml oleju roślinnego lub 50 g masła

greenscarf

Proponowane wyszukiwania