ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:799/1282)

Kruche babeczki z kremem (z serka homogenizowanego) 138

Krem: 200g śmietanki 30-36% 200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku) 2 łyżki cukru (wg smaku) 1 opakowanie śmietan-fixu       Upiec babeczki. Mąkę przesiać na stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek, wbić w niego zimne żółtka i wymieszać. Ciasto szybko(...)czasie z ciasta zrobić cienkie placuszki i wylepić nimi foremki do babeczek. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 15-20 minut w 200-210 stopniach. (Powinny być rumiane.) Jeszcze ciepłe powyjmować z foremek. Przygotować nadzienie.   Śmietankę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. Wymieszać z serkiem. Kremem wypełnić ostudzone babeczki. Udekorować wg uznania

Di gotuje
Sernik pomarańczowo-pistacjowy (co zrobić, żeby sernik nie pękał) 190

ciasto na spód: 125masła 140 g cukru 200 g mąki 1 jajko Sernik (wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową!):  120 g masła 4 duże jajka, żółtka oddzielone od białek szczypta soli  1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 50 g cukru 10 g masy marcepanowej  10 g smażonej w cukrze skórki pomarańczowej, 40 g kremu(...)grubym woreczku foliowym, np. takim do zamrażania. Łączymy rozdrobnione orzechy z kremem pistacjowym, masą marcepanową i smażoną skórką pomarańczową. Powinno nam wyjść coś w rodzaju zielonej kruszonki. Przekładamy ją do plastikowego pojemnika, zamykamy szczelnie i wkładamy do lodówki. 2. Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 45-60 minut

Kuchnia Prezydentowej
Orzechowa Krówka na miodowym biszkopcie 233

Ciasto które nie może się nie udać. Banalnie proste i szybkie do wykonania. Naprawdę trzeba się dobrze postarać aby je zepsuć;) Biszkopt miodowy przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem przepysznego orzechowego karmelu i płatków migdałowych rozpieści nie jedno wybredne podniebienie.  Serdecznie polecam ;)  Składniki: 6 jajek  szklanka mąki krupczatki  0,5 szklanki mąki pszennej tortowej  1/4 szklanki(...)puder oraz aromat waniliowy, wymieszać. Żelatynę deserową rozpuścić według przepisu na opakowaniu i dodać do kremówki. Ubitą kremówkę wyłożyć na pierwszy blat, wyrównać, przykryć drugą połową biszkoptu. Na górę ciasta wyłożyć resztę masy kajmakowej i posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić. Najlepsze ciasto jest drugiego dnia;) Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Kopiec Kreta - Najlepszy Przepis 106

Folia aluminiowa FPHU Green Pack WYKONANIE: 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem, stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę kakao, olej, mleko. 2. Przygotowaną jednolitą konsystencję przelewamy do tortownicy, pieczemy w temp. 160* około 70 minut. Dla pewności polecam sprawdzić patyczkiem. 3. Po upieczeniu ciasto całkowicie studzimy, wierzch ciasta wydążamy , pozostawiamy brzegi ciasta jeśli zależy

Dziś Ja gotuje
ciasto a’la 3 Bit bez pieczenia 1890

masy następnie dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok 2 min. Lekko przestudzony krem wylewamy na herbatniki i przykrywamy go kolejną warstwą ciastek. Lekko dociskamy i odstawiamy do ostygnięcia a następnie najlepiej na noc wkładamy do lodówki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy startą czekoladą i podajemy

Domowy Smak Jedzenia
Rabarbarowa tarta bez pieczenia 194

foremkę 33x11cm) SPÓD: 400g markizów kakaowych 100g rozpuszczonego masła KREM: 250ml kremówki 250g mascarpone 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru RABARBAR: 4 laski rabarbaru 3 łyżki cukru brązowego  3 łyżki wody + 3 truskawki pokrojone w plasterki Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka zmielić w malakserze, połączyć z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód formy. Schłodzić w lodówce. RABARBAR: Rabarbar przyciąć

Cakes By Kejt
Fale dunaju 192

Składniki: ciasto: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego, 150ml oleju, 200ml mleka + 2 łyżki, 2,5 szklanki mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao wydrylowane wiśnie krem: 500 ml mleka 3 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier jajko kostka masła nasączenie: szklanka przegotowanej ostudzonej wody polewa: tabliczka czekolady mlecznej 3 łyżki margaryny lub masła(...)następnie cukrem i cukrem waniliowym. Gdy białka będą sztywne dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać olej i delikatnie mieszać łyżką. Dodać mąkę i proszek do pieczenia wolno mieszając. Pół ciasta wylać na blachę (jest to duża porcja). Do drugiej polowy ciasta dodać kakao oraz 2 łyżki mleka - całość delikatnie wymieszać i wylać na jasne ciasto. W ciasto wystarczy tylko wetknąć

Pychotkaaa
Miodownik 506

masą. Wtedy miodownik jest najlepszy :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru 3 jajka L 4 łyżki płynnego miodu 125 g miękkiego masła lub margaryny Krem: 7 - 8 łyżek kaszy manny 700 ml mleka u mnie 2% 1/3 szklanki cukru(...)większej miski przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, mieszamy. Na środku robimy dołek do którego wbijamy jajka, dajemy posiekane masło i miód. Całość zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Każdą część ciasta rozwałkowujemy i osobno pieczemy w 180 stopniach około 10-15 minut. Studzimy. 2. 500 ml mleka wlewamy

kruche babeczki
Tort truskawkowy – prosty 85

minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 400 g serka mascarpone ok. 225 ml śmietany do ubijania 4-5 łyżek drobnego cukru 2 łyżka ekstraktu waniliowego lub aromat waniliowy Do przełożenia ok. 3 szklanki pokrojonych truskawek dżem(...)Przesiać mąkę i dodać do masy delikatnie mieszając łyżką lub mikserem na wolnych obrotach Piekarnik rozgrzać do 160 C, biszkopt piec 30-40 min do tzw. suchego patyczka Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę Ponownie odstawić do lekko uchylonego piekarnika, tam powinno całkowicie wystygnąć Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy

SprawdzonaKuchnia.pl
Prosty torcik truskawkowy 106

Przepyszny i prosty w przygotowaniu torcik truskawkowy to idealne połączenie biszkoptu z budyniowo-maślanym kremem i sezonowymi truskawkami. Galaretka nadaje lekkiego orzeźwienia. Taki torcik świetnie sprawdzi się na różne okazje jak i na co dzień :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka 120 gram cukru, ok 3/4 szklanki 120 gram mąki pszennej tortowej ok 1 szklanka 1/2 łyżeczki proszku(...)Upieczenie biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, do ubitych białek dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasteczka Miodowo Imbirowe Z Kremem Cytrynowym 169

szkl cukru pudru 1 jajko 250 gr mąki pszennej + trochę do podsypywania stolnicy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 cm startego świeżego imbiru bądź 2 płaskie łyżeczki sproszkowanego Krem Cytrynowy: 1/2 paczki budyniu śmiet. bądź waniliowego bez cukru 1/2 dużej cytryny, umytej i sparzonej 125 ml wody z sokiem cytrynowym 1 łyżka cukru cytrynowego od Delecty 50 gr masła(...)imbir bądź dodajemy sproszkowanym, następnie wlewamy zawartość rondelka i zaczynamy wyrabiać ciasto. 3. Na stolnicy ciasto dzielimy na pół i wałkujemy na grubość 3-4 mm. Wykrawamy ulubione kształty. i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 190-200 stopniach przez 10-12 min. Krem Cytrynowy 4. Z ścieramy skórkę z połowy cytryny oraz wyciskamy z niej sok. Uzupełniamy woda

Gotowanie...to proste !
krem kataloński 115

składniki: 1000 ml mleka 50 g mąki ziemniaczanej 6 żółtek otarta skórka z 1 pomarańczy otarta skórka z 1 cytryny 1 laska cynamonu 50 g mąki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 357

ciasto marchewkowe. Jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania.  SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki startej marchewki, 50g orzechów włoskich, Krem: 250 ml śmietany 30%, 1,5 łyżki cukru pudru, 100g serka mascarpone

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania