Miodownik z 2 ciast. Składniki: Ciasto: 500 g mąki 1 łyżeczka sody 2 jajka 4 łyżki miodu 150 g masła 2 lub 3 łyżki śmietany
PychotkaaaSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki cukru 8 jajek 2 łyżki kakao 8 łyżek oleju 8 łyżek wody olejek
Pychotkaaaczasu, aż powstanie kremowa konsystencja. Krem jest już przygotowany do spożycia, przed podaniem można schłodzić go w lodówce i posypać płatkami migdałowymi lub orzechami. Gdy krem ma być przeznaczony do przełożenia ciasta, to koniecznie dodać olej kokosowy (krem bardziej zastygnie) i po schłodzeniu ciasto będzie lepiej się kroić
Kuchcik gotujesobie niezliczoną ilość pomysłów na pyszne dania. Chcąc przedłużyć jej "życie" robię przecier dyniowy. Jest on podstawą zup zarówno słodkich jak i wytrawnych oraz wspaniałym dodatkiem do ciast i kremów. Dynię można podzielić na części i upiec. Ja natomiast duszę ją w niewielkiej ilości wody a później miksuję otrzymując gładki krem. Moja dynia miała po oczyszczeniu około 5 kg*. Dynię
kawawszklancebaaaaardzo ostry nóż. W takich sytuacjach zazwyczaj sięgam po niepozornie wyglądające " pikutki" Victorinox . To chyba najlepsze noże " do zadań specjalnych ", zwłaszcza, kiedy trzeba pokroić pomidory, banany czy.... ciasto z kremem. Składniki - proporcje dotyczą suszarki MSG-04 firmy MPM 12 bananów 2 łyżki stołowe curry bardzo ostry nóż i............ 10 godzin oczekiwania Przygotowanie Banany obrać, przekroić wzdłuż (zdjęcie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNajpierw zrób biszkopt. 5 jaj oddziel na żółtko i białko. Białko ubij z szczyptą soli na sztywno, dodaj cały czas miksując pół szklanki cukru pudru i
Pasje Jolkichyba najprostsza zapiekanka jaką kiedykolwiek robiłam. Dzięki niej doceniłam smak dyni. Wcześniej jadałam dynię w kremach , przetworach,ciastach – ale dopiero jej najczystszy smak, właściwie bez dodatków zachwycił mnie tak bardzo, ze zapiekanka z dyni gości na moim stole w sezonie co tydzień naprawdę polecam. skadniki 1 mała świeża dynia lub ćwiartka dużej dyni 30 dkg boczku w plastrach (wędzony
Sezonowy Garnekformą, ale i smakiem. Szarlotka to jedno z moich ukochanych ciast. Niby taki proste i nieskomplikowane. Ale uwielbiam je! I wolę po tysiąckroć o ciężkich i kalorycznych ciast z kremami! Bo czy jest coś lepszego od naszych świeżych polskich jabłek? ;-) Zapraszam na Facebooka i instagram smyk_w_kuchni
SMYKWKUCHNIuzbroić się w cierpliwość. Po około 40 dniach ekstrakt jest gotowy, lecz im dłużej będzie leżakował tym będzie lepszy, bardziej aromatyczny i o zdecydowanie głębszym kolorze. Jeśli do ciast lub kremów używam ziarenek wanilii to resztę strąków dodaję do ekstraktu, systematycznie uzupełniam wódkę i dzięki temu nigdy się nie kończy ;) Polecam!!! Składniki na ekstrakt z wanilii 1-2 laski wanilii
Rozpustne gotowaniesame masło). Następnie dodajemy na przemian serek waniliowy i mleko w proszku, nie przerywając ucieranie masy. Na koniec dodajemy odrobinę alkohol i dokładnie mieszamy (ma powstać gładki krem). Warstwy ciasta : I. herbatniki II. połowa mlecznej masy III. warstwa herbatników IV. masa krówkowa V. warstwa herbatników VI. druga połowa mlecznej masy VII. warstwa herbatników Ciasto wkładamy do lodówki
charlotte gotujeWitajcie Tak zdecydowanie w maju najlepiej smakuje rabarbar, dlatego mam dla Was jeszcze jedno ciekawe ciasto z rabarbarem. Tym razem postarałam się by to była nieco
Cynamonowe szczęścieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów. Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Zagotować 350ml mleka. W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać
Kulinarne Przebojefilmie poniżej dowiesz się jak szybko i dokładnie wyskrobać miskę w której wcześniej przygotowywaliśmy ciasto czy krem. Trzeba tylko zaopatrzyć się w jeden mały przedmiot. Zapraszam na film. Życzę udanych wypieków
Przepisy i porady kulinarnePartiami dodajemy mascarpone oraz sok i skórkę z cytryny. Dosładzamy do smaku cukrem pudrem i miksujemy jeszcze chwilkę do połączenia składników. Spód ciasta wkładamy do formy do pieczenia. Krem nakładamy na ciasto szpinakowe i równo rozsmarowujemy. Na wierzch równo rozsypujemy skruszoną część ciasta. Dość mocno dociskamy. Dekorujemy truskawkami lub innymi owocami sezonowymi (najlepiej jagodowymi). Schładzamy przed podaniem
Pyry na Gazkoniec. Teraz zabrałam się za ciasteczka lukrowane, a na koniec tygodnia zaplanowałam takie wypieki, które długo stać nie mogą czyli cake popsy, babeczki z kremem i ciasta. Mam nadzieję, że pogoda oraz kupujący dopiszą i uda się zebrać potrzebne fundusze. Czytaj więcej
Wiem co jem