słodki smak kalarepy. Możemy ją jeść na kilka sposobów: - na surowo- ja uwielbiam lekko skropioną oliwą i posypaną szczyptą soli - w zupie- idealnie sprawdza się w zupach typu krem - w cieście- sprawdzony sposób aby namówić dzieci do zjedzenia tego zdrowego warzywa :) - pieczona- można ją również smacznie nafaszerować - zamarynować- i cieszyć się jej smakiem cały rok Na co zwrócić uwagę
Tradycyjna Kuchniablacie kuchenny. I codziennie mi służy. Robot Desire od Russell Hobbs oprócz pięknego bordowego koloru, ma do zaoferowania sporo funkcji: Krojenie na plasterki Ścieranie na tarce Ucieranie kremów Zagniatanie ciasta Rozdrabnianie Przygotowywanie koktajli dzięki kielichowi do blendowania Nie znalazłam minusów w tym urządzeni. Całkowicie się w nim zakochałam i codziennie z niego korzystam. Tarcze do krojenia i ścierania świetnie służą
Gotowanie i blogowanieCiekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho W sam raz na upalne dni Składniki biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm 2 małe kubeczki
czarrna od kuchniDeser to najlepsza danie w diecie.Zapewne zauważyliście ,że trudno spotkać deser smaczny i dietetyczny , po którym świat nabiera kolorów.Niestety mi najbardziej brakuje słodkości na bazie ciast z kremem i bitej śmietany .Jednak świetnie sprawdza się jogurt naturalny jako (prawie)śmietana.Dziś proponuję łatwy ,ale smaczny deser z truskawek i jogurtu.Do posypania możemy użyć kostki startej czekolady , u mnie zabrakło
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodatkiem cukru i łyżką soku z cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć ciemny krem, wyrównać powierzchnię. Nałożyć drugi krążek ciasta i jasny krem, wyrównać. Tort chłodzić najlepiej przez całą noc w lodówce. Posypać czekoladowymi płatkami
Smakołyki Asimoże zbliżająca się Wielkanoc będzie dobrą ku temu okazją. Poza oczywistym przeznaczeniem, można go także wykorzystać jako polewę do lodów, do nasączenia biszkoptów do tiramisu czy przygotowania kremów do ciast. Z całą pewnością się nie zmarnuje;) Składniki: 6 żółtek 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g cukru 1 laska wanilii 200 ml wódki Przygotowanie: Mleko podgrzewamy, dodajemy ziarenka wyskrobane
Smakowity Blog KulinarnyOstatnio bardzo często duża popularnością cieszą się u nas wszelkie ciasteczka;) Dziś trochę nietypowa i bardzo efektowna wersja ciastek w kształcie jajek. Nietypowe, ale bardzo smaczne
Z miłości do słodkościużyłam Helio ) 50 żurawiny suszonej ( użyłam Helio ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masło ubijamy na puch z cukrem pudrem – masa musi być biała i gęsta niczym krem do ciasta. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Do gotowej masy dodajemy mąkę, proszek, płatki owsiane, orzeszki, żurawinę i zagniatamy ciasto. Nabieramy porcję ciasta, formujemy kulkę i rozpłaszczamy ją na dłoni. Przygotowane
Gotowanie i blogowanieSkładniki Biszkopt: 6 jaj, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 kostka masła, 15 dag cukru, 1 cukier waniliowy, 3
czarrna od kuchnipieczenia, ale ja gdy mam mało czasu to przygotowuję taki z proszkiem i octem. Cudownie wyrasta, jest delikatny i świetnie się nadaje do przygotowania tortu lub innego ciasta z kremem. Sekretem przy przygotowaniu biszkoptu jest staranne ubijanie białek na sztywną pianę. Przy oddzielaniu białek od żółtek pilnować by ani odrobina żółtka nie trafiła do białek, a miska w której miksujemy
Kuchcik gotujeBardzo smaczne ciasto z kremem na bazie mleka w proszku. Uwielbiają je dzieci jak i dorośli. Z doświadczenia wiem, że znika bardzo szybko. Składniki Biszkopt 2 szt ( 25 x 40 ) 2 x 6 jajek 2 x 6 łyżek … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPolecam wam Ciasto,które jest naprawdę pyszne zwłaszcza dla miłośników smaków kawy a ja do nich należę. Placek ten widziała kiedyś w pewnej cukierni i zaraz
Kubki smakujednak trochę chcę do niej zrobić, ale przy okazji wypocząć i zrobić coś dla siebie, zaczynam dobrym śniadaniem ;) a dodatkowo kilka zdjęć na osłodę :) Leśny mech (zielone ciasto przełożone kremem z białej czekolady i mascarpone) drożdżowy wieniec z makiem i orzechami
More food, love and dreamsLubicie słodkości w wersji mini ? Lubicie zaskakiwać znajomych efektownymi wypiekami ? Koniecznie zróbcie kruche babeczki z czekoladowym wypełnieniem. Pyszne są i taaaakie urocze. Śmiało wpisujcie
kolorowotorcikowopieczoną dynię. Różnica w tych puree jest taka, że z gotowanej to puree wychodzi bardziej płynne, natomiast puree z pieczonej dyni jest bardziej zwarte. To można wykorzystać to kremów, do ciast, bez obaw, że „rozwodni” nam efekt końcowy. Uwielbiam je za piękny kolor i szeroki zakres zastosowań, a przepis jest banalny Składniki: 1 średnia dynia; Wykonanie: Dynię obrać
dom-agi.pl