ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:29/1282)

Makowa panienka 190

Pyszne połączenie makowego ciasta i kremu cytrynowego. Dodatkowo całość przełamana dżemem z czarnej porzeczki. Nawet biała czekolada, za którą nie przepadam, dobrze tu pasuje. Krem jest mocno cytrynowy i wymaga użycia mleka UHT (z kartonu). Przy mleku jedynie pasteryzowanym (takim prosto od krowy lub kupowanym z lodówki) jest duże prawdopodobieństwo, że całość się zwarzy. Polecam wszystkim, wielbicielom maku oraz(...)składników. Formę 30x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać. Piec 15-20 minut w 170C beaz termoobiegu. Wyjąć odłożyć do ostudzenia. W ten sam sposób przygotować drugie ciasto. Krem cytrynowy 450 ml mleka z kartonu (musi być UHT) sok i skórka z 1 dużej cytryny (ok.80-100 ml soku) 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 żółtka

Pełny talerz
CIASTO MARCHEWKOWE 90

PIEKARNIKA), WYLOZONA PAPIEREM DO PIECZENIA, WYLAĆ CIASTO. ROZPROWADZIĆ JE RÓWNOMIERNIE. GOTOWE CIASTO PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU, W 180 ST. C. PRZEZ 25 MINUT. UPIECZONE CIASTO WYJĄĆ Z PIEKARNIKA I ODSTAWIĆ DO WYSTUDZENIA. W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ KREM. W MISCE UTRZEĆ MASŁO Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTA MASE. NASTĘPNIE CIĄGLE MIKSUJĄC, POWOLI DODAWAĆ SEREK ORAZ EKSTRAKT WANILIOWY. KIEDY CIASTO PRZESTYGNIE POKROIĆ(...)POKRUSZYĆ. UPIECZONY PLACEK PODZIELIĆ NA TRZY RÓWNE CZĘŚCI, TWORZĄC TRZY OSOBNE BLATY O TEJ SAMEJ WIELKOŚCI. KAŻDY Z BLATÓW PRZEŁOŻYĆ PRZYGOTOWANYM KREMEM. ZOSTAWIĆ TROCHĘ KREMU NA POSMAROWANIE WIERZCHU CIASTA. POSMAROWANE KREMEM Z WIERZCHU CIASTO OBŁOŻYĆ OKRUSZKAMI CIASTA I UDEKOROWAĆ WEDŁUG WŁASNEJ FANTAZJI I GUSTU. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą 254

mieszanką mocnej esencji herbacianej, cukru i rumu lub koniaku.   Część kremu przekładamy do rękawa cukierniczego bez nałożonej ozdobnej końcówki i równomiernie wyciskamy okręgi kremu na dolnym piętrze ciasta. Delikatnie rozsmarowujemy krem szpachelką lub szerokim nożem, nakładamy drugie piętro ciasta, lekko dociskamy, wyrównujemy. Znowu – nasączamy lekko blat ciasta lub nie, znowu – równomiernie rozkładamy rękawem cukierniczym krem. Nakładamy szczyt ciasta, lekko(...)polewa i sposób zdobienia ciast szturmem zdobyła serca cukierników na całym świecie. Szczególnie dobrze wyglądają z nią torty w stylu „naked cake” lub z samym „crumble coat” (czyli ciasto cienko zabezpieczone kremem, jak ten torcik), wysokie co najmniej na 5-6 warstw. Czekolada tworzy świetny, mocny graficzny wzór, zostaje bardzo błyszcząca, miękka i łatwa do krojenia. Najlepiej wygląda przygotowana

Karo in the Kitchen
Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką (tylko 4 składniki!) 91

Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką to deser, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy, a dodatkowo jest naprawdę smaczny. Przyznam szczerze, że nie zamierzałam publikować tego przepisu, ale za namową kilku osób zmieniłam zdanie. Dlaczego? Nie lubię tworzenia ciast z półproduktów... Ale z jednej z współprac zostały mi kremy w proszku, a moja córka na ich opakowaniach ćwiczyła(...)ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm) Krem: 500 ml mleka zagęszczonego bez cukru (takiego z kartonika) 2 opakowania gotowego kremu to ciast i tortów (zmieszałam smak truskawkowy z waniliowym) Wierzch: 1 galaretka (*) Dodatkowo: około 350g herbatników (**)       Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - przygotowanie: Galaretkę należy rozpuścić

Di gotuje
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 218

odlać od tego 1/4 szklanki, którą wylałam do pojemnika z równym dnem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i cały czas miksując wlać wystudzoną galaretkę z malinami. Bardzo gęsty krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wyciskać na wystudzone muffinki. Posypać płatkami czekoladowymi i przyozdobić serduszkami. Dekoracje z czekolady. Z odłożonej galaretki wyciąć małe serduszka za pomocą wykrawaczki(...)papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Walentynki , Wykorzystanie białek Tagged: cytryna , galaretka , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 192

która jest na wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest

Relaxtime
Borówkowe torciki z czekoladą 352

zrobiłam z przepisu na murzynka (a jakże! nie każdy tort musi być biszkoptowy), z kremem budyniowym, Nutellą i borówkami. Składniki na murzynka Składniki na krem +Nutella (lub inny krem czekoladowy), borówki Ciasto na murzynka przygotowujemy według przepisu . Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, powinniśmy mieć warstwę o grubości około 1 cm (ciasto nie musi być wysokie(...)brudzi kremu. Spód torcika przekładamy na kawałek papieru do pieczenia, żeby łatwo można było obracać go sobie na stole. Na środek spodu nakładamy krem czekoladowy. Na brzegi ciasta wyciskamy krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu). Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu nakładamy kremy. Za pomocą worka cukierniczego nakładamy krem

Ciastkozercy
Ciasto kakaowe z jogurtowym kremem miętowym 108

Ciasto kakaowe z jogurtowym kremem miętowym przypominające popularne czekoladki After Eight to moja propozycja na wykorzystanie miętowych przetworów, które prezentowałam w tym tygodniu:  syropu miętowego z cytryną   oraz dżemu miętowego. Kakao i mięta to świetny duet, ciasto jest lekkie i orzeźwiające, do tego krem wykonany jest na bazie jogurtów naturalnych więc zawsze to troszkę kalorii mniej aniżeli przy(...)kremie na bazie śmietanki kremówki. Ciasto świetnie się kroi i ładnie prezentuje na stole. Do dekoracji użyłam czekolady i malutkich bezików, ale równie dobrze można posypać tylko czekoladą lub zrobić rozetki z ubitej śmietanki. Polecam Wam serdecznie to ciacho i mam nadzieję, że zachęcę Was do własnych przetworów miętowych :) Składniki (28 cm x 24 cm): Ciasto kakaowe: 4 jajka

Kocham..lubię..gotuję..
Karpatka z kremem budyniowym 146

Karpatkę pewnie wszyscy znacie. Ciasto parzone z kremem budyniowym. Uwielbiam to ciasto. Pamiętam go jeszcze z czasów dzieciństwa. Mój tato jest jej miłośnikiem i moja mama bardzo często ją robiła. Teraz ja przejęłam pałeczkę i piekę swojej rodzince. Krem do tego ciasta robię za każdym razem inny. Dzisiaj budyniowy, taki najlepszy. Źródło mojewypieki.com Ciasto 1 szklanka wody 125 g masła(...)wysmarować masłem i posypać mąką. Wyłożyć jedną połową ciasta dno blaszki rozsmarowując go łyżką. Piec w 200 stopniach C około 25 minut. To samo powtórzyć z drugą połową ciasta. Krem 3 szklanki mleka 130 g cukru 1 jajko 4 żółtka 20g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 350 g masła cukier puder do oprószenia Dwie szklanki mleka zagotować. Z jedną

O kuchni z uczuciem
Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami 260

rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy. Na paterze położyć dużą bezę, wycisnąć część kremu z rękawa cukierniczego, polać sosem truskawkowym i nałożyć mniejszą bezę. Na górze wycisnąć resztę kremu i dodatkowo można ułożyć parę świeżych truskawek. Polać sosem truskawkowym. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Tort Pavlova najlepiej składać chwilę lub tuż przed podaniem, wtedy bezy będą chrupiące z wierzchu. Im dłużej(...)Demska http://smakmojegodomu.blogspot.com/…/migdaowe-muffinki… Joanna Gralik http://rozowakuchnia.blox.pl/…/Ciasto-cytrynowe-z… Danuta Zygarlicka http://www.mojewypiekiinietylko.com/…/06/truskawkowiec/… Ewa Żuraw http://ewusiowesmaki.blogspot.com/…/torcik-truskawkowy… Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: mascarpone , truskawki

https:KKuchniaMniam
Jogurtowa tarta z korzennymi gruszkami 118

wyrobić w malakserze. Masło powinno być zimne. Wylepić formę do tarty (26cm) i włożyć do zamrażarki. Po 20 minutach nakłuć ciasto widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15-20 min. Składniki na krem powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wystawione z lodówki na ok 2 godziny przed sporządzeniem kremu. Jogurt, śmietanę, jajka, cukry, mąkę roztrzepać(...)natychmiast włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok 30minut. Na wystudzoną tartę ułożyć odsączone i pokrojone na cząstki gruszki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: gruszki , jogurt naturalny , wino , śmietana

https:KKuchniaMniam
Ciasto miodowo-śmietankowe 314

wypiek. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej lub kilka godzin przed podaniem ponieważ ciasto jest z dodatkiem miodu co sprawia, że jest dość twarde i musi trochę zmięknąć pod wpływem kremu. Ciasto miodowo-śmietankowe Składniki: Cisato: 3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru 150 g miodu 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej opakowanie cukru wanilinowego Krem śmietankowy(...)zaczynamy ubijać dopiero kiedy ciasta się wystudzą. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Ubijamy śmietanę na puszysty krem, pod koniec ubijania dodajemy śmietanfix i przestudzoną żelatynę. Przygotowanym kremem przekładamy ciasta. Górę smarujemy karmelem i posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Smacznego Przepis bierze udział w konkursie #Ambition A dla moich Czytelników specjalna zniżka na zakupy w internetowym sklepie

PatiGotuje
Ciasto czekoladowe z Nutellą 171

murzynka- na początku kilka składników podgrzewamy w garnuszku, studzimy i dopiero wtedy łączymy je z resztą składników i ubitymi na pianę białkami. By nie było tak tradycyjnie, ciasto dekorujemy kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone z dodatkiem odrobiny Nutelli. Serdecznie polecam! Składniki: (na blaszkę 25x20 cm) Ciasto: 125 g masła 100 g kremu czekoladowego(...)minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Krem czekoladowy: Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować z Nutellą. Stopniowo dodawać ubitą śmietanę, miksować do uzyskania puszystego kremu. Ostudzone ciasto pokroić na niewielkie kawałki i przyozdobić kremem czekoladowym, najlepiej przy pomocy rękawa cukierniczego. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie