ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:1005/1282)

Babeczki ze snickersami i karmelową polewą 180

drugim naczyniu jajko rozbełtać z mlekiem, olejem i ekstraktem z wanilii. Całość wymieszać widelcem tylko do połączenia składników. Dodać posiekane snickersy, wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wyłożyć ciasto do połowy wysokości papilotek. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Sos karmelowy: 125 g cukru 2 łyżki wody 75 ml śmietany kremówki(...)minuty, do uzyskania bursztynowego koloru. Zdjąć z palnika, wmieszać szybko kremówkę i masło, wymieszać. Uwaga: można się poparzyć! Trzeba być bardzo ostrożnym. Sos karmelowy wystudzić. Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 batoniki snickers Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do rękawa cukierniczego z szeroką tylką przełożyć bitą śmietanę. Ozdobić

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z gotowanymi malinami i galaretką 161

herbatnikowym spodzie. Na wierzch zamiast lukru czy polewy czekoladowej proponuję galaretkę z gotowanymi malinami,  o tej porze roku to tylko mrożone ale też wybornie smakują.  Ciasto jest lekkie i delikatne,  do niedzielnej kawki będzie w sam raz :)  Zapraszam :)    Składniki : 750 g sera białego półtłustego 1 kopiasta szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy(...)galaretki malinowe 500 ml wody blaszka o wymiarach 26/37 cm Wykonanie : Do misy blendera pokruszyć ser, następnie dodać, cukier, masło, cukier waniliowy i żółtka, wszystko utrzeć na gładki krem, następnie wyłożyć do miski.Dodać,serek waniliowy, budyń i wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać partiami do sera, mieszać delikatnie łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a spód

Sama słodycz i szczypta chili
Słodkie babeczki szpinakowe na oleju rzepakowym 242

danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 200 g mrożonego szpinaku 160 g mąki pszennej 2 jajka 1/4 szklanka oleju rzepakowego 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szpinak rozmrozić i bardzo dokładnie odsączyć(...)szpinak z olejem. Masę szpinakową wyłożyć do papilotek, do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Składniki na krem: 150 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 ml śmietany kremówki kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrami, dodać masę śmietanową

Domowa cukiernia Ewy
Raffaello z truskawkami- raffaello with strawberries 320

zawsze się udaje :) Biszkopt jest rewelacyjny I jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Dzisiejsze raffaello jest z truskawkami- przepyszne, rozpływające się w ustach ....polecam Zaczynamy: Składniki na ciasto: 5 jaj 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1 szkl mąki Wykonanie: Żółtka, proszek do pieczenia I ocet mieszamy łyżeczką w misce. W drugiej misce ubijamy pianę(...)nagrzanym na 180 C piekarniku ok 20-25 min- lub do wyciągnieia suchego patyczka. Po upieczeniu I wystygnięciu kroimy na trzy placki. Możemy lekko nasączyć,  Składniki na krem: 500 ml kremówki 1 biała czekolada 150 gr wiórek kokosowych 500 gr mascarpone ok 30 gr migdałow do uprażenia ok 300 gr truskawek  Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką

Smaki Edyty
Torcik walentynkowy w serduszka 272

ciasta w kształcie serca. Postanowiłam przygotować torcik walentynkowy, z tym że w tradycyjnej, okrągłej formie, jednakże pozostając w duchu walentynek - udekorowany serduszkami. Torcik walentynkowy w serduszka Składniki: biszkopt 3 jajka szczypta soli 4 łyżki cukru 8 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny poncz 1/3 szklanki wody kilka łyżek soku z cytryny krem 300ml(...)nagrzanego piekarnika - piec w temperaturze 175 stopni przez około 35 minut, można sprawdzić na koniec patyczkiem, czy biszkopt jest w środku upieczony (suchy) - studzić w uchylonym piekarniku, po wystygnięciu ciasto delikatnie odciąć nożem od boków formy (chyba że samo odejdzie), zdjąć obręcz, biszkopt delikatnie przełożyć do góry nogami i zdjąć papier, na którym się piekł, ułożyć z powrotem

Smakołyki Bereniki
Tiramisu dyniowe 100

Gdyby ktoś zapytał się mnie o mój ulubiony deser , bez wahania odpowiedziałbym: TIRAMISU . W Tiramisu bowiem zakochałam się od pierwszego spróbowania. Niestety nie wszystkie desery smakują

Moja Delicja
Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia 97

Kolejna nasza propozycja na mazurka, tym razem bez konieczności pieczenia. Przy robieniu czekoladowo-orzechowego mazurka przyda się umiejętność ubijania jajek na parze, co wbrew obawom mniej

niecodziennikpary
Muszle makaronowe z serem 139

Nadzienie z białego sera na słodko z wanilią jest powszechnie znane i lubiane. Wykorzystujemy je często do faszerowania naleśników czy choćby pierogów z serem. Makaron conchiglioni

Dorota Smakuje
Czekoladowy sernik na zimno 181

Czekoladowy sernik na zimno Dzisiaj polecam czekoladowy sernik na zimno z serkiem mascarpone. Jest delikatny, pyszny i…. Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy

Pomysłowa kuchnia
Tort czekoladowy z truskawkami i brzoskwiniami 172

Dzisiaj mój kochany pierworodny kończy 13 lat. Impreza już się odbyła, więc chcę się z Wami podzielić przepisem na Jego urodzinowy tort. Składniki na 1 biszkopt

Czerwień i błękit
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI 326

To już ostatnie maliny z mojej działki na kolejne muszę poczekać do przyszłego roku. Nie było ich za dużo, więc wylądowały w roladzie. Nie bójcie się

Pieguskowa Kuchnia
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym 145

Sezon na szparagi dobiega końca, postanowiliśmy przygotować szparagi w szynce z sosem chrzanowym. Pyszna i lekka kolacja do przygotowania w kilka minut. Sprawdź, wszystkie potrzebne składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort truskawkowo kokosowy 180

mąki, Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Do tego tortu używamy 2 tortownic o różnych rozmiarach. Spód tortownic wykładamy papierem do pieczenia, boków już nie smarujemy. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch.Duża tortownica będzie spodem więc tam powinniśmy włożyć masę na wysokość max 3 cm. Biszkopt urośnie. Mniejsza tortownica to góra biszkoptu, przedkładamy tam pozostałą masę. Ten biszkopt będziemy(...)minut lub do tzw. suchego patyczka ustawiając piekarnik góra - dół. Ten większy biszkopt, który będzie spodem wyjęłam po 20 minutach. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy blaty. Krem kokosowy: Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody, po przestudzeniu mieszamy z mlekiem kokosowym oraz ubitą na sztywno śmietanką z cukrem pudrem.  Masą przekładamy każdy blat oraz wierzch tortu, wcześniej nasączamy

Życie zaczyna się w kuchni
Krem daktylowy 122

Pyszny, słodziutki i zdrowy kremik daktylowy. Idealny do kanapek, naleśników, gofrów czy ciast. Ale najlepszy i tak wyjadany łyżeczką ze słoiczka... Uwaga: zniżka 5% na produkty Agnex  na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 100 g suszonych daktyli- u mnie Agnex 1/3 szkl wody 1 dojrzały banan 1 łyżka nasion chia płatki migdałowe(...)zalewamy wodą. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Daktyle zostawiamy w gorącej wodzie aż woda ostygnie. Po tym czasie obieramy banana, kroimy i dokładamy do daktyli. Blendujemy razem na gładki krem. Dodajemy chia, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przekładamy gotowy krem do kokilek i dekorujemy płatkami migdałowymi.Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania