ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:1004/1282)

Tort sernikowy nugatowo-śmietankowy 152

kakao, a do drugiej dosypujemy cukier (50 g). Każdą z mas dokładnie mieszamy z nowododanymi składnikami. Ciemny krem serowy wylewamy na sucharkowy spód. Jasną masę wylewamy delikatnie na ciemny krem (najlepiej wlewać po środku). Przy pomocy widelca robimy esy-floresy, tak aby ciemna i jasna masa lekko się przemieszały i utworzył się marmurkowy wzorek. Tortownicę kilka razy opukujemy po bokach(...)wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem zdejmujemy obręcz tortownicy (możemy pomóc sobie nożem i ostrożnie odkroić od niej sernik). Wierzch tortu oprószyć kakao (tylko brzegi). Ciasto możemy przechowywać w lodówce kilka dni. Smacznego

MyCookBook.pl
Tort ananasowy z kremem straciatella 326

Byłam bardzo zadowolona z tego tortu, nie tylko dlatego, że był smaczny, ale że udało mi się go zrobić z produktów, które akurat miałam w domu

Kuchnia domowa Ani
Gniazdka - mini mazurki wielkanocne 221

lukier plastyczny lub migdały - jako jajka do naszych gniazdek. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, posiekać z masłem. Dodać żółtka i wyrobić plastyczne ciasto. Odłożyć ciasto na pół godziny do lodówki. Rozwałkować i wycinać okrągłe ciasteczka (ok 8 cm średnicy) po dwa na każdego mazurka. Pieczemy na papierze do pieczenia ok. 10 minut w temperaturze(...)nabierze złocistego koloru. Nie mieszamy, możemy jedynie potrząsać od czasu do czasu rondelkiem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietankę, masło i odrobinę soli. Wszystko dobrze mieszamy, aż powstanie gęsty krem. Kremem zlepiamy po dwa krążki, na wierzchu również smarujemy karmelową masą. Teraz najtrudniejsze. Czyli tzw. włosy z karmelu. Ja do jego przygotowania używam starej trzepaczki z obciętą końcówką - dzięki temu

Kulinarne Inspiracje
Słodkie babeczki szpinakowe 161

domu. Smakuje nam i to bardzo ;) Na jego wzór zrobiłam ostatnio pyszne babeczki. Równie zielone, równie urocze :) Przyciągają uwagę kolorem, smakiem kuszą, by sięgnąć po kolejną :) Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mrożonego szpinaku 160 g mąki pszennej 2 jajka 1/4 szklanka oleju 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szpinak rozmrozić i bardzo dokładnie odsączyć z nadmiaru(...)szpinak z olejem. Masę szpinakową wyłożyć do papilotek, do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Składniki na krem: 150 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 ml śmietany kremówki kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrami, dodać masę śmietanową

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki choinki 199

kąpieli wodnej, nieco ostudź i dodaj do masy. Wlej śmietanę i połącz z resztą składników. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą korzenną i dokładnie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie za gęste, dolej odrobinę wody. Piecz 20 minut w 180ºC do suchego patyczka. Wyjmij i wystudź przed nałożeniem lukru.Lukier królewski (na 12 babeczek):1 białkookoło 200 g cukru pudrukilka(...)następnie łyżka po łyżce dodawaj cukier puder, nie przerywając miksowania. Analogicznie postąp z serem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodaj olejek migdałowy oraz barwnik. Dokładnie wymieszaj by uzyskać jednolity kolor. Krem wstaw na 30 minut do lodówki by trochę stężał.Lekko schłodzony krem umieść w szprycy lub rękawie cukierniczym z końcówką w formie gwiazdki. Nakładaj krem dookoła ciepłych lodów, zaczynając

Food Square
Mazurek z owocami 150

Mazurek z owocami Mazurki mogą się od siebie bardzo różnić. U mnie w domu była zawsze jedna zasada - każdy robi taki, jaki smakuje mu najbardziej i

Ciastkozercy
Ciasto 3 Bit 352

ciasto rozpuszcza się w ustach Ciasto 3 Bit SKŁADNIKI: śmietanka36% -0,5 l herbatniki petit 1 duża paczka podwójna herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza masło ekstra -2/3 kostki masa krówka -1 puszka (510 g) mleko -0,5 litra i 2 łyżki bita śmietana w proszku -2 opak budynie śmietankowe z cukrem -2 opak czekolada ciemna na polewę(...)PRZYGOTOWANIE: Na dużej blasze układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową. Przykrywamy herbatnikami. Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną. Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami. Czekoladę rozpuścić

Kuchnia Danusi
Tarta z mascarpone, truskawkami i czekoladą 248

dodajemy serek homogenizowany, miód i ziarenka wanilii. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy i rozkładamy na wysmarowanej masłem blaszce do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy tartę, czekamy aż ostygnie. Kiedy będzie już dość chłodna nakładamy na nią krem z mascarpone, następnie układamy truskawki. Czas na przygotowanie polewy

Mango Papaja
Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych 147

Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych Składniki: Spód: około 110g podłużnych biszkoptów około 60-80ml cytrynówki lub wiśniówki, malinówki lub delikatnie posłodzonej wody z sokiem z cytryny Krem: 17g żelatyny 170ml wody 600g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki cukru pudru 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 500g pokrojonego arbuza bez pestek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wierzch: 150ml schłodzonej śmietanki(...)przełożyć do tortownicy i wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na koło 5 godzin. Wierzch: 6. Dobrze schłodzony torcik wyjąć ostrożnie z tortownicy (jeśli nie użyliśmy folii rantowej nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki) i położyć na paterze. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z szeroką tylką lub do szprycy i na wierzchu powyciskać duże

Mała Cukierenka
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 160

ciasto odstaw na 10 minut. Po tym czasie gofrownicę wysmaruj olejem kokosowym i dobrze ją rozgrzej. Potem wylewaj ciasto na dolną część gofrownicy. Uważaj, żeby nie wyłożyć zbyt dużo ciasta, ponieważ może wypłynąć. Gofry piecz ok. 4 minut.Na koniec gotowe gofry podawaj z musem jabłkowym. Drugie śniadanie: Wegańskie tiramisu [590 kcal(...)biszkoptów kostka gorzkiej czekolady Orzechy nerkowca zalej wodą i mocz przez 8 godzin. Po tym czasie odcedź je, przełóż do kielicha blendera wraz z pozostałymi składnikami na krem i blenduj na gładką masę. Gdyby krem był zbyt gęsty, dodaj troszkę więcej mleczka kokosowego. Kawę (jeszcze gorącą) wymieszaj zerytrolem. Zamocz biszkopty dokładnie z obu stron. Mają zmięknąć, ale nie rozpaść się

365 dni dookoła kuchni
Idealny prezent dla fanów gotowania 128

prezentem właśnie dla tej osoby. Sokowirówki i wyciskarki wolnoobrotowe to urządzenie wszechstronne i wielofunkcyjne – pozyskują to, co najlepsze z owoców, poza sokami umożliwiają przygotowywanie wyśmienitych koktajli, zdrowych deserów i ciast, bomb witaminowych w postaci wyśmienitych lodów (dzieci są przeszczęśliwe! ), mleka roślinnego, tofu, przecierów i baz do zup, a nawet placków ziemniaczanych! Jestem przekonany, że obdarowana osoba będzie Wam wdzięczna(...)Kolejnym gadżetem, którego nie może zabraknąć w mojej kuchni jest dobrej jakości blender kielichowy. Dzięki temu urządzeniu poszerzysz swoje menu o nowe cenne pozycje: koktajle, szejki, smoothie owocowe, zupy krem, pesto, hummus, mleko sojowe, masło orzechowe i wiele, wiele innych. Moja mama np. używa swojego ukochanego blendera kielichowego do przygotowania najlepszych naleśników na świecie. Dzięki specjalnym ostrzom z jednej strony

kuron.com.pl
Tartaletki z masą budyniową i świeżymi owocami 160

dodać cukier puder, kawałki masła i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść na jednolite ciasto, winąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką i przełożyć do foremek o średnicy 9 cm wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, po czym(...)mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami, ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo cały czas miksując dodawać budyń do momentu uzyskania konsystencji kremu. 4. Gotowe tartaletki napełnić masą budyniową, polać frużeliną, ułożyć truskawki i borówki. Z podanej porcji wychodzi około 15 sztuk tartaletek

Szalona Kuchnia Eweliny
żyrafa- rolada z truskawkami i galaretką 174

ciasto na połowę. Do jednej części dodać kakao. Przełożyć do szprycy jasne ciasto i wyciskać na blachę wyścieloną papierem wzorek (coś jak nieregularna kratka). Następnie do szprycy przełożyć ciemne ciasto i wyciskać pomiędzy jasne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 15 minut (aż będzie upieczone ale z wierzchu sprężyste). Upieczony biszkopt wyjąć, położyć na niego wilgotną(...)banana pokroić na małe kawałki.  Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody.  Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując dodać serek i żelatynę. Dobrze połączyć. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem, położyć na nim galaretkę i owoce, zwinąć. Odstawić do lodówki do kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki biszkoptowe z truskawkami 135

delikatnie mieszamy łyżką do całkowitego połączenia. Foremki do tartaletek mam silikonowe więc ich nie trzeba niczym smarować, metalowe foremki smarujemy masłem i lekko oprószamy mąką. Równomiernie wkładamy do nich ciasto. Pieczemy przez 10-15 minut w temp. 180 stopni (możemy sprawdzić stopień wypieczenia cienkim patyczkiem do szaszłyków do tzw. suchego patyczka). Tartaletki studzimy i wyjmujemy z foremek. Galaretkę rozpuszczamy(...)grudek i szybko przekładamy do babeczek. Na tartaletkach układamy świeże, pokrojone truskawki, przy pomocy łyżki polewamy je resztą tężejącej galaretki, odstawiamy do lodówki aby masa stężała. Możemy też zrobić krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tartaletki i ozdabiamy truskawkami. Przed podaniem posypujemy tartaletki cukrem pudrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Trufelki Kawowe I Zakupy W Sklepie Bee.pl 174

mlekiem, a następnie dodajemy do masy sproszkowane daktyle i kilka kropel aromatu rumowego. Całość mieszamy i jeśli konsystencja jest za rzadka to dosypujemy kakao lub do kruszamy herbatników lub ciasta jeśli jeszcze nam zostało. Jeśli masa wyszła za sucha to dodajemy jeszcze mleka lub miękkiego masła. 4. Z masy formujemy trufelki i obtaczamy je w kakao zmieszanym ze sproszkowanymi daktylami(...)pisałam zrobić zakupy w sklepie internetowym Bee.pl W sklepie zamówiłam: - daktyle suszone - daktyle sproszkowane - kawę inkę bio - napój kokosowy w proszku - żurawina suszona cięta - płyn do naczyń ekologiczny - krem orzechowy - napój mila vanila cola - ziołowe czarne mydło Paczuszka ze sklepu bardzo szybko do mnie dotarła. Zadowolono jestem z niej ogromnie, zwłaszcza że nie musiałam tych wszystkich rzeczy "taskać" ze sklepu

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania