ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:94/181)

Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami 1195

kajmakowym przełożone kakaowymi herbatnikami, więc nie wymaga pieczenia. Proste i zarazem bardzo smaczne ciasto, szczególnie dla tych co kochają szarlotki i wszelkiego rodzaju jabłeczniki. ok 300 g herbatników kakaowych WARSTWA JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanka wody 1 galaretka cytrynowa KREM BUDYNIOWY: 200 g masy kajmakowej 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 budyń śmietankowy(...)budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i masą kajmakową. Stale mieszając podgrzewać, aż kajmak się rozpuści, a następnie zagotuje. Ugotować gęsty budyń. Ściągnąć z ognia i wlać rozpuszczoną żelatynę. Mieszać, aż się połączy na jednolitą masę. Przykryć folią spożywczą, tak aby leżała na budyniu i wystudzić do temperatury pokojowej. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do przestudzonego budyniu. Krem wyłożyć

https:KKuchniaMniam
Placuszki z ricottą i truskawkami 234

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik marchewkowy 216

Pierwsza to budyń z sokiem marchewkowym , a druga to puszysty krem śmietanowy. Składniki : Ciasto : 2 szklanki utartej marchewki 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 jajka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki cynamonu 1,5 szklanki dowolnych bakalii Masa budyniowa : 2,5 szklanki soku marchewkowego typu Kubuś , Pysio(...)pozostałym soku rozmieszać proszek budyniowy i wlać do garnka . zagotować. Gorący budyń wylać na pierwszy blat ciasta , przykryć drugim .  Schłodzić. W tym czasie  ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy. Zeatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody , a gdy napęcznieje rozpuścić umieszczając szklankę we wrzatku. Dodać żelatynę do śmietany , wymieszać i wyłożyć krem na schłodzone ciasto. Udekorować wierzch

Malinowa Kawiarenka
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 236

ostygnie, wbijamy do niej kolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.  Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół(...)kostkami czekolady. Do gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć

MamaOskarka
Ciasto czekoladowe z kremem pomarańczowym 364

blacha Delecta 200 g margaryny 4 jajka Krem: 4 pomarańcze 1 duży budyń waniliowy Delecta 200 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu pomarańczowego (opcjonalnie) Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % kuleczki zbożowe Decorada Delecta  Ciasto przygotować według przepisu na opakowaniu. Pomarańcze obrać(...)zagotować. Proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną, cukier kryształ wymieszać, aby nie było grudek. Dodać do gotującego się przecieru i dobrze wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Lekko przestudzony budyń pomarańczowy i żółtka dodawać do masy maślanej.Krem powinien być puszysty, ale będą wyczuwalne cząsteczki pomarańczy. Można dodać kilka kropli aromatu dla podkreślenia zapachu pomarańczy. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić

talerz przyjemności
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 167

składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru - 2 opakowania budyni waniliowych - laska wanilii (tylko ziarenka(...)cukier, masło i ziarenka z laski wanilii. W kubku rozmieszaj 100 ml mleka, proszki budyniowe i żółtka, całość wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę. BEZA

SMYKWKUCHNI
Kremówka/napoleonka z kremem budyniowo-śmietankowym 186

budyniowym, ponieważ napoleonka zawiera krem zrobiony na bazie białek. Ja pochodzę z Białegostoku i przyznam, że od dzieciństwa uwielbiałam napoleonki. Hmm... a z jakim kremem? Szczerze, to dla mnie nie ma znaczenia, bo co miasto - to w końcu inna nazwa. Tu prezentuję kremówka/napoleonkę z kremem budyniowo-śmietankowym, który troszkę różni się od znanej wersji.  Mój krem zamiast(...)masła zawiera ubitą śmietankę, dzięki czemu jest bardziej lżejszy i również obłędnie smaczny! Spróbujecie? 1 porcja gotowego ciasta francuskiego (400-450g) Masa: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej (czubate) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) 4 żółtka 1 laska wanilii 1/2 litra śmietanki 36% Dodatkowo:  cukier puder do posypania  Ciasto francuskie podzielić na pół

Di gotuje
3 - bit wersja inna inna niż wszystkie 264

słodyczami.  Stwierdziłam, a co mi szkodzi spróbować, może zdążę przygotować to ciasto. I to był strzał w 10!  Nie tylko goście byli zachwyceni, oni pokochali to ciasto. O tamtej pory często gości na moim stole, nie tylko jako deser na szybko,  ale także na urodzinach - zawsze pierwsze znika ze stołu. Nawet cioci, która jest  wykształcenia kucharką(...)przepis.  Składniki: 1 paczka herbatników kakaowych* 1 paczka herbatników pełnoziarnistych* 1 puszka masy krówkowej (400 g) parę łyżek nutelli około 1/2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady Na krem budyniowy Krem "karpatka" (np. Delecta)** 2 szklanki mleka (400 ml) cukier wanilinowy 2 żółtka (można pominąć) 1 kostka masła 200 g (dobrej jakości min 82 %)*** Na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki

My sweet a life
URODZINOWA PYCHOTKA 177

waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu.   Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dokładnie wymieszać. Przełożenie: Na tacę wyłożyć pierwszy placek ciasta i wyłożyć na niego całą masę budyniową waniliową, wyrównać wierzch i przykryć drugim plackiem. Na koniec wyłożyć drugi placek ciasta. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Zmierzch / Twilight Cake 116

nadzienie: budyń ugotować, używając do niego 750 ml soku, zamiast mleka.  Opcjonalnie dosłodzić do smaku. Na ciasto ułożyć pokrojone brzoskwinie. Wylać budyń. Odłożyć do wystygnięcia.  Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będzie tężejąca, wylać na krem budyniowy, na którym uprzednio ułożyć borówki. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. Delikatnie

Lekcje w kuchni
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 693

sposób, ale czasami wyrastają mi ładne góry a czasami nie, tak jak w tym przypadku. Na szczęście pagórkowatość ciasta nie wpływa na jego smak i bez urodziwych szczytów karpatka była pyszna jak zwykle. Jeśli nie chce się Wam robić kremu budyniowego od podstaw ugotujcie 2 budynie z torebki używając połowy mleka a potem zmiksujcie je z masłem. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Ciasto orzechowe 285

każdy może się z nim zmierzyć, nawet osoby które twierdzą, że nie potrafią piec. Nie można go zepsuć. Ciasto podane na Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego

Ala piecze i gotuje
Karpatka Najlepsza! 421

Ciasto rozprowadź łyżką na dwóch blaszkach wyłożonych pergaminem. Ciasto jest dość rzadkie i takie powinno być. Ciasto pieczemy około 25 minut. Ja ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Wyjmujemy studzimy na kratce. SKŁADNIKI NA KREM DO KARPATKI Ja jestem fanką kremu do karpatki bardziej budyniowego niż kremowego i taki właśnie robię. Krem tłusty i kremowy uważam że zdecydowanie bardziej pasuje(...)ponownie zagotuj ciągle mieszając. Gotowe! Masę przestudź co 3 minuty ją mieszając, tak aby nie powstał na niej kożuch.  Masę o temperaturze około 35 stopni, wylej na wystudzone ciasto i przykryj górnym blatem (wybrzuszeniami ku górze). Po całkowitym wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Ciasto należy przechowywać w lodówce! PYSZNOŚCI! PIĘKNEGO DNIA ŻYCZĘ! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!  SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 205

inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj, aż budyń będzie(...)minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj go na jednej części ciasta, przykryj drugim plackiem.  Odstaw bez przykrycia ponownie do lodówki na 1 godzinę.  Smacznego

Smiling Shrimp
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 547

inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj, aż budyń będzie(...)minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj go na jednej części ciasta, przykryj drugim plackiem.  Odstaw bez przykrycia ponownie do lodówki na 1 godzinę.  Smacznego

Smiling Shrimp