ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:87/181)

Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 170

mnie groszek ptysiowy Brześć 4 łyżki masła 1/3 szklanki cukru  3 łyżki kakao 1 jajko 1 szklanka wiórków kokosowych Krem maślany: 3 łyżki masła 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki proszku budyniowego Polewa czekoladowa z czekolady 2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki masła Wykonanie spodu do batoników: Groszek ptysiowy mielimy na puder. Masło rozpuszczamy(...)oraz wiórki kokosowe i dokładnie całość ugniatamy. Tak przygotowane "ciasto" wykładamy na blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie ugniatamy i wyrównujemy, następnie wkładamy do lodówki na czas wykonywania kremu. Krem maślany: Cukier puder ucieramy z masłem na puch, przez około 3 minuty. Dodajemy proszek budyniowy i śmietankę i dalej ucieramy nasz krem przez następne

MamaOskarka
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym. 467

Wszyscy uwielbiają brzoskwinie w zalewie! Tym razem pomysł na ciasto z brzoskwiniami i kremem kajmakowym, które jest przepyszne! Smaczne, słodkie, mięciutkie i niesamowicie wilgotne, takie przekładańce uwielbiam. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Spód:3 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki Krem maślano-budyniowy:500 ml mleka200 g masłaopakowania budyniu o smaku toffi150 g cukruDodatkowo:Puszka brzoskwiń w zalewie Przygotowanie:  Jaja(...)mleka doprowadzamy do wrzenia, a w pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, dodajemy do wrzącego mleka gotujemy kilka minut i studzimy. Masło kręcimy z cukrem na jasny krem i stopniowo dodajemy schłodzony budyń.  Biszkopt przekrawamy na dwa równe blaty i jedną część układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, nasączamy syropem pozostałym od brzoskwini, wykładamy połowę kremu, a na górę

Kuchnia Łukasza
Tort makowo-orzechowy 185

szklanki suchego maku 1 łyżka proszku do pieczenia biszkopt orzechowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy:   700 ml mleka 2  łyżki mąki pszennej 1 budyń waniliowy na 3/4 l 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 4 łyżki cukru 250 g masła(...)jajecznej wsypać orzechy,mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i gotowe ciasto przelać na blaszkę o śr.24 cm wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec 35 minut w temperaturze 180*. Po upieczeniu biszkopt wystudzić      krem: Odlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać z proszkiem budyniowym,mąką i żółtkami,resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się

Kolorowa kuchnia Elki
Pani Walewska 3981

białek oraz posiekane orzechy (ale nie za drobno). Każde ciasto piec około piec 15 minut w temp. 180st. Ostudzić.  Krem: 150g masła lub margaryny, 500ml mleka,  opakowanie kremu do karpatki Gellwe. W 3/4 szklanki mleka dokładnie rozmieszać mieszanką Gellwe. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać mieszankę budyniowa, gotować około minuty na wolnym ogniu, stale mieszając

Z miłości do słodkości
CYTRYNOWIEC 174

nawet się nie obejrzymy, a ciasto już się chłodzi.  SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka 1 białko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na poncz 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru na krem budyniowy 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku(...)składniki się połączą. Do powstałej piany delikatnie wlewać chłodną galaretkę, zmiksować i wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Przygotować polewę. W garnuszku roztopić masło, dodać sok z cytryny oraz cukier puder, połączyć, ostudzić. Na piankę wyłożyć herbatniki i polać z wierzch przygotowaną polewą. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny ( najlepiej pozostawić je w lodówce na całą

Kuchnia w opałach
Biały Lion 172

już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 2 blaty. Poncz:  cukier zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy cytrynę i kilka kropel zapachu cytrynowego. Krem :  1 szklankę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Gdy mleko się zagotuje dodajemy dokładnie wymieszane mąki i żółtka w 1 szklance mleka. Mieszamy do uzyskania gęstej masy budyniowej. Wystudzić. Masło ucieramy(...)trochę zmiękła. Dodajemy ryż preparowany, dokładnie mieszamy. Spód biszkoptu kładziemy na dnie blaszki, nasączyć ponczem. Wykładamy ryż z masą kajmakową, wyrównujemy, wykładamy 2/3 masy budyniowej. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu skropionego ponczem. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą masą. posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi

Słodki Zakątek
Tort Makowy z Wiśniami 250

cukru z prawdziwą wanilią 12g 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Do ozdoby: wisienki koktajlowe mak do posypania ciasteczka gwiazdki Zaczniemy przygotowywać krem: 1. Do miski przełożyć żółtka dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią i utrzeć na jasny krem. Dodać mąkę wymieszać. Do rondelka wlać mleko i zagotować. Gorące mleko wlać powoli do żółtek, cały czas mieszając mikserem. Następnie całość wlać(...)średnich obrotach. Następnie dodać budyniowy krem i znów wymieszać mikserem na średnich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na wiśnie w blaszce, zaczynają od brzegów tortownicy, wyrównać. Nakryć drugim krążkiem biszkoptu, lekko docisnąć i biszkopt nasączyć pozostałym ponczem. Tort wstawić na całą noc do lodówki. Wierzch: 10. Dobrze schłodzony tort wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki (lub zdjąć folię

Mała Cukierenka
Ptysie 148

Polecam mój najlepszy i sprawdzony przepis na ptysie , które szykuję zazwyczaj z kremem śmietanowym lub też kremem budyniowym. Domowe ptysie na słodko piekę zarówno na Tłusty Czwartek, jak i na przyjęcia. - idealny przepis na ciasto - kilka propozycji na słodkie nadzienie - świetny pomysł na deser na każdą okazję

AniaGotuje.pl
Marysieńka 158

arakowego. Polewa: Czekoladę, masło oraz mleko umieszczamy w małym garnuszku. Całość podgrzewamy do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji. Polewamy ciasto. Składanie ciasta: Ciemny biszkopt nasączyć ponczem, na który wykładamy połowę kremu. Następnie wykładamy warstwę orzechową i drugą połowę masy budyniowej, potem ponownie biszkopt kakaowy, który sączymy ponczem. Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy posypką. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw

Słodki Zakątek
Ciasto marchewkowe 489

końcu dorzuciłam marchewkę i delikatnie wymieszałam. Ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w 180 stopniach przez ok. 45 minut, sprawdzając po tym czasie patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku. Gotowe ciasto wystudziłam. Schłodzoną śmietanę ubiłam na sztywno z cukrem pudrem, dodałam serek waniliowy i delikatnie wymieszałam. Wystudzone ciasto przekroiłam na dwa blaty i przełożyłam(...)soku rozrobiłam budyń. Gdy sok zaczął się gotować wlałam miksturę budyniową i mieszając gotowałam przez 2 minuty do zgęstnienia. Zdjęłam masę z ognia, dodałam opakowanie galaretki i wymieszałam dokładnie, aż galaretka się rozpuściła. Krem wystudziłam i chłodny wyłożyłam na wierzch ciasta. Ostawiłam do stężenia. Pokrojone ciasto dekorowałam wstążkami marchewkowymi

Kulinarny Pamiętnik
Ciasto Krówka 404

czas ubijając. Dodawać żółtka, jedno po drugim, miksując na wolnych obrotach miksera. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz startą czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec około 25 minut w temperaturze 180°C, do suchego(...)wystudzić. Krem budyniowo - maślany : Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Przykryć folią spożywczą tak, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć/zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu. Złożeni e ciasta : Na blat biszkoptowy wyłożyć cały krem budyniowo - maślany. Wyrównać. Na krem położyć blat kokosowy. Polać

Opowieści z piekarnika
Napoleonka na krakersach 240

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy. Składniki: 1250 ml mleka 4 jajka 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 150 g cukru 130 g masła(...)Cały czas energicznie mieszałam, żeby nie zrobiły się grudki. Gotowałam 2-3 minuty. Blaszkę 25x30 cm wyłożyłam folią aluminiową i ułożyłam warstwę krakersów. Na krakersy delikatnie wyłożyłam ciepłą masę budyniową i równo rozsmarowałam. Na wierzch ułożyłam kolejną warstwę krakersów. Całość posypałam cukrem pudrem i odstawiłam na kilka godzin, aby krakersy zmiękły

Kulinarny Pamiętnik
Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa 220

czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć dno formy na tartę. Spód ponakłuwać widelcem i piec ok. 20 min. w temp. 200 C (spód musi być rumiany) Masa budyniowa: z 600 ml mleka i 2 budyni ugotować gęstą masę (jeżeli budynie nie mają cukru to dodać 3 łyżki cukru). Następnie masę budyniową zmiksować z 100 g masła. Tak przygotowany krem rozsmarować

IMPRESJA SMAKU
Ciasto ,, Ślimak ''. 210

wody 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół litra mleka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % Dodatkowo: 1 brzoskwiniowa galaretka 250 ml gorącej wody Wypełnienie ciasta: 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 brzoskwiniowe galaretki(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę w czystą ściereczkę. Studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze jeden biszkopt. 3. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe

Izabelawkuchni
Tarta z figami i kremem migdałowym 194

Tarta fajnie się prezentuje i sprawdzi się zarówno do popołudniowej herbaty, jak i na przyjęcie. Ciasto: 100 g masła (pół kostki) 1 średnie jajko 210 g mąki pszennej (półtora szklanki) 50 g mielonych migdałów (pół szklanki)* 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Migdałowy krem budyniowy: 4 duże lub 5 mniejszych fig 300 ml śmietany kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko(...)łyżki wody. Z ciasta formujemy kulę i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy je i przekładamy do formy na tartę o średnicy 23-24 cm (można też tak jak ja – do tortownicy o takiej wielkości, formując rant do połowy wysokości). Ważne, aby ciasto miało jednakową grubość w każdym miejscu.  Ciasto nakłuwamy widelcem i schładzamy jeszcze

Poezja smaku