ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:93/181)

Babeczki z kremem budyniowym (Pastéis de Belém, Pastéis de Nata) 192

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Babeczki z kremem budyniowym zobaczyłam po raz pierwszy kilka lat temu, na blogu Asi z Delicious Titbits . W Portugali … Przeczytaj

My Blueberry Corner
MAKOWO - CZEKOLADOWE CIASTO Z MASĄ SEROWĄ 190

Pyszne i efektowne ciasto, typu babkowego o różnym smaku. Przełożone masą serowo - budyniową, polane czekoladą i posypane posypkami. Idealne na przyjęcia i święta.      

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto rabarbarowe z masą budyniową i kruszonką 174

Rewelacyjne ciasto, zachęcam do wypróbowania. Mam ten przepis od mojej siostrzenicy Madziuni. Ona podsuwa mi ciągle nowe pomysły. Buziaki, dziękuję. Kruszonka – masło, cukier, mąkę zagnieść

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z bananem 817

Propozycja dla wszystkich milosnikow bananów :) Mięciutki kakaowy spod, banany pokryte masa budyniowa to rozkosz dla podniebienia. Bardzo ladnie się prezentuje i szczególnie polecam na wszelakie uroczystości

Słodkości i nie tylko
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 193

blenderze. Masło należy roztopić i wlać do rozkruszonych ciasteczek. Całość zagniatam w kulę, w międzyczasie dodając skórkę cytryny. Gotowe ciasto wykładam w formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki: 1 łyżka masła 270 ml mleka 1 opakowanie budyniu 3 łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Budyń rozpuszczam w mleku

Pause Gotowanie!
Masa cukrowa jednokolorowa (gdy nie mamy barwnika spożywczego) 212

także chochliki które mieszkają w mojej kuchni musiały się masą poczęstować:-) Należy pamiętać o dobraniu odpowiedniego kremu do ciasta i unikać bitej śmietany, gdyż może rozpuścić ona masę. Najlepszy byłby krem maślany (my takiego nie lubimy, więc ja polecam krem budyniowy

Rozpustne gotowanie
Kruche babeczki z budyniem i owocami. 244

Miały być z kremem budyniowym, ale kto by tam czekał, aż budyń wystygnie! Łakomstwo wzięło górę i dobrze, bo całość wyszła świetnie! Kruche, delikatne ciasto, kremowy, aksamitny, waniliowy budyń i owoce... Pyszny, lekki, wyjątkowy deser! Polecam!!! Składniki na babeczki z budyniem i owocami na około 35 szt. CIASTO: 300 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rozpustne gotowanie
Ciasto czekoladowe z agrestową pianką 220

Składniki na ciasto mąka pszenna, 250g cukier, 200g kakao, 3 łyżki  proszek do pieczenia, 2 łyżeczki sól, szczypta masło, 250g coca-cola, 200ml jajka, 2 szt mleko, 75ml Składniki na krem woda, 5 szkl budyń śmietankowy, 3 opak galaretka agrestowa, 2 opak masło, 200g cukier, 3-5 łyżek Przygotowanie Masło rozpuszczamy i studzimy. W dwóch osobnych naczyniach mieszamy składniki(...)placki. 4 szklanki wody zagotowujemy, w reszcie wody rozprowadzamy proszek budyniowy. Gotujemy budyń, zdejmujemy z ognia. Dosypujemy galaretki i cukier ( w zależności jak bardzo chcemy mieć słodkie ciasto). Studzimy, od czasu do czasu mieszając, aby nie zrobił się kożuch. Masło miksujemy na puch, dodajemy po łyżce budyniu. Połowę kremu wykładamy na dolny blat ciasta, przykrywamy drugim blatem i wykładamy resztę

Gotowanie moimi oczami
biszkopt budyniowy 211

jednolitą jasną masę. Przygotowujemy formę :) z papierem do pieczenia. Przelewamy do formy nasze zmiksowane ciasto. Pieczemy 40-50 min w temp. 170-180 st.C  Sprawdzamy patyczkiem czy jest dobre i potem zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Jak już mamy biszkopt budyniowy, to krem również może być budyniowy :) Krem budyniowy: 2 szkl. mleka, 6 łyżek cukru, budyń, 3 łyżki(...)żeby budyń się nie przypalił. Studzimy budyń, w tym celu przelewamy go do miski, gdzie jak ostygnie połączymy go z masłem. Miksujemy powoli dodając masło, aż uzyskamy krem. Przygotowanym kremem smarujemy przekrojone ciasto. Dodajemy wg uznania różne dodatki i wkładamy do lodówki. Potem już tylko serwujemy, dobry domowy wypiek :) Smacznego

chleba naszego
Rolada czekoladowa z "pijaną" śliwką 266

życzę Wam Kochani wszystkiego co najlepsze .  Niech będzie słodko :) A na dobry początek tego roku proponuję Wam przepis na roladę .  Czekoladowa , z pysznym kremem budyniowym . Wzbogacona jeszcze nieco świątecznym aromatem suszonych śliwek. Składniki : 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka) pół szklanki cukru (110 g) 1/3 szklanki mąki (60g) 2 łyżki kakao  2 łyżki oleju 1,5 szklanki(...)proszek budyniowy . Gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem . Gdy nabierze już nieco puszystości dodajemy po łyżce wystudzony budyń i nutellę. Z masy odkładamy ok 1/3  do obłożenia wierzchu rolady. Do pozostałej części dodajemy odciśnięte śliwki. Płyn pozostały ze śliwek mieszamy z herbatą . Ciasto odwijamy delikatnie ze ściereczki. Nasączmy herbatą . Smarujemy kremem ze śliwkami

Malinowa Kawiarenka
Urodzinowy tort z masłem orzechowym. 191

Składniki: Biszkopty x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 20 dag masła 82 % 5 kopiastych łyżek masła orzechowego(...)obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty.  2. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie

Izabelawkuchni
Ciasto Jakuba 454

przesianą mąkę z proszkiem i cukrem pudrem, posiekane masło, śmietanę i sól. Całość zagniatam na jednolite ciasto. Dzielę na sześć jednakowych części, owijam folią spożywczą i wkładam na pół godziny do lodówki. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Wyjmuję z lodówki dwie porcje ciasta i wałkuję na cienkie placki pasujące rozmiarem do blachy. Wykładam pierwszy placek do formy. Białka dzielę(...)budynie, resztę mleka doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową, gotuję aż do zgęstnienia budyniu. Pozostawiam do ostudzenia. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Do utartego masła dodaję po łyżce zimny budyń i miksuję do otrzymania puszystego kremu. Pierwszy blat ciasta z pianą smaruję połową kremu, przykrywam drugim blatem, wykładam resztę masy

Cukiernia Pychotki
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 209

przepis wyróżnia przede wszystkim mocno waniliowy posmak kremu budyniowego. Spody babeczek są kruche i delikatne, a masa budyniowa wprost rozpływa się w ustach. Składniki na kruche spody: 300 g mąki pszennej  150 g masła (schłodzonego)  3 żółtka  65 g cukru pudru  cukier waniliowy  szczypta soli Masa budyniowa: 400 ml mleka budyń waniliowy bez cukru łyżka(...)zmiksować razem z żółtkiem na jasną, puszystą masę - przez około 5 minut. Nadal miksując stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu  (fot.2) .  Na spód każdej babeczki włożyć trochę kremu budyniowego (fot.3) . Udekorować dowolnymi owocami (fot.4) . Tartaletki najlepiej przechowywać w lodówce. Wtedy krem nam się dobrze zetnie, a owoce zachowają świeżość.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Pierniczkowy alpejczyk z kremem 195

olej. Piec ok. 30 minut w temp. 175 st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty. Krem: Budynie rozrobić w szklance wody. Ugotować na 1 litrze wody. Do gorącego budyniu wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce masy budyniowej. Połowę masy wyłożyć na spodnie ciasto, ułożyć pierniczki. Posmarować resztą masy, przykryć biszkoptem. Źródło: 'Chwila dla Ciebie' Smacznego

Zielona Kuchnia
ciasto z malinami i galaretką 1382

drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej(...)wierzch: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 300 – 400 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na biszkopcie równomiernie rozsmarowujemy masę. Na masie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Całość schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem ok. 15 min. wcześniej

Domowy Smak Jedzenia
Chałwowiec z granatem i malinami 394

Mięciutki biszkopt z kawałkami czekolady, kwaskowatość malin i granatu oraz słodycz chałwy sprawiają, że ciasto jest tak pyszne. Jeden kawałek do kawy to zdecydowanie za mało. Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 16 g cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 3 budynie czekoladowe po 47 g (na ½ litra mleka) 50 g czekolady mlecznej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)gorącej wody. Dodajemy maliny i granat. Odstawiamy do stężenia. Krem chałwowy: W 1 szklance rozpuszczamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Wlewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy. Przykrywamy wilgotną ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puch i stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Chałwę rozgniatamy i dodajemy do masy.  Złożenie ciasta: W blaszce układamy pierwszy biszkopt. Na niego wylewamy delikatnie

VioletoweKucharzenie
Milka 1055

Dziś zapraszam na ciasto, które u mnie w domu zniknęło w tempie ekspresowym, aż musiałam się upominać o pozostawienie kawałeczka do zdjęć. Zasadniczo bardzo proste - delikatne czekoladowe blaty biszkoptowe i krem budyniowy z dodatkiem białej czekolady, ot wydawałoby się nic specjalnego, ale moim domownikom bardzo posmakowało. Przepis znalazłam kiedyś w sieci, nie podam źródła, bo spisałam go sobie wtedy(...)łyżki ciepłej wody Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy wodę i znów mieszamy. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x35 cm) i pieczemy ok. 15 minut w 170 st.C. Jeżeli macie piekarnik z termoobiegiem możecie jednocześnie upiec 2 biszkopty, jeśli

Cynamonowe szczęście
Ciasto z budyniem i jagodami 385

jeszcze jagody , chociaz musze przyznac , że coraz mniej ich na targu :( to proponuję upiec pyszna tartę , gdzie krem jest na bazie budyniu i cała tarta zalana jest galaretką brzoskwiniową. Spód ciasta jest bardzo maślany w smaku i kruchy.W połączeniu z masa budyniową , jagodami i galaretką tworzą niesamowity duet. Foremka o średnicy : 28 cmCzas pieczenia w sumie : ok. 40 minut(...)jajko i dodac 150 g pokrojonego na kawałki masła.Wyrobic gładkie ciasto i wstawic je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowac na okrągły płat o średnicy ok. 31 cm. Ciasto przełożyc do formy o średnicy 28 cm , docisnąc do brzegu a dno ponakłuwac widelcem. Na cieście w foremce wyścielic folię aluminiową i wysypac na nią fasolę. Wstawic do piekarnika

Słodkości i nie tylko
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 689

się przepisy z truskawkami. Wiem cena jeszcze dosyć wysoka ale mam nadzieje, że będzie spadać. Ciasto powiem krótko "pychotka". Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej ekologicznej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 750 ml mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej(...)powstanie gładki i jednolity krem. Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu ułożyć jeden obok drugiego biszkopty i rozsmarować resztę kremu. Na kremie ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.  Przed podaniem ubić zimną kremówkę (bez cukru pudru) i zrobić

Ala piecze i gotuje