ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:7/181)

Ciasto z grzanym winem 78

pianę delikatnie wmieszać w ciasto. Piernikowe ciasto wylać na blachę (20/25cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem około 60 minut . Wyjąć i pozostawić do wystygnięcia. Przekroić na 2-3 blaty. Krem z grzańca: Do garnka wlać 1 szklankę grzańca, w reszcie rozmieszać proszek budyniowy i wlać go do gotującego się wina(...)cukrem wanilinowym ubić na sztywno, partiami dodawać czekoladowy budyń, wmieszać go drewnianą łyżką. Wykonanie Krem z grzańca zacznie szybko tężeć, dlatego należy od razu przekładać nim blaty piernikowego ciasta. Wierzch można ozdobić kandyzowanymi owocami lub posypać startą czekoladą. Ciasto z grzanym winem odstawić na dobę w chłodne miejsce, aby piernikowe blaty zwilgotniały, a smaki się przeniknęły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

niecodziennikpary
Top 20 przepisów na wielkanocne słodkości 115

słodkim nadzieniem w środku. 4. Pani Walewska jest łatwa do przygotowania i słodko-kwaśna w smaku. Dżem z czarnej porzeczki świetnie smakuje połączony ze słodką bezą i kremem budyniowym. Ciasto idealne na święta. 5. Domowa pascha z zsiadłego mleka . Pascha to tradycyjna potrawa wielkanocna przygotowywana z mleka bądź twarogu, jajek, cukru i wanilii. Najczęściej podawana jest z dużą ilości bakalii(...)dzięki której ciasto będzie miało delikatną, piankową konsystencję. 10. Ciasto snikers bez pieczenia . Ciasto idealne dla wielbicieli masy kajmakowej i masła orzechowego. Proste i w miarę szybkie do przygotowania. 11. Kolorowe jajeczka to deser na zimno, który zasmakuje każdemu. Wbrew pozorom jego przygotowanie jest banalnie proste, jednak bardzo czasochłonne. 12. Mazurek z masą orzechową i upieczonym koglem . Ciasto jest lekko

Ugotować
METROWIEC 11666

proponuję Wam mały powrót do przeszłości... Upiekłam dla Was ciasto, które robiło prawdziwą furorę w latach 80 - tych... Metrowiec, dzisiejszy bohater, to dwa wilgotne i mięciutkie ciasta, jasne i ciemne, przeplatane pysznym kremem budyniowym i polane czekoladą oraz posypane wiórkami kokosowymi.  Za komuny był to prawdziwy hit na każdych imieninach, urodzinach, świętach czy komuniach... Ja jako dziecko zajadałam się(...)łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki ciemnego kakao (do zabarwienia połowy ciasta ciemnego) 3 łyżki mąki ziemniaczanej (do dodania do jasnej połowy ciasta) SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 1 litr mleka 4-6 łyżek cukru lub cukru wanilinowego 4 żółtka 6 łyżek mąki ziemniaczanej 400 g miękkiego masła DODATKOWO: 300 g czekolady (użyłam 200 g mlecznej

Słodko-Słony Świat Ilony
Księżniczka – ciasto bez pieczenia 645

Ciasto księżniczka Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach…     Składniki: ok. 60 sztuk herbatników 1 słoiczek dżemu malinowego 50g wiórków kokosowych opcjonalnie: pralinki Raffaello – do dekoracji Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)Całość zakrywamy kolejną warstwą herbatników, na których równomiernie rozsmarowujemy dżem malinowy *** *** Na dżem wykładamy drugą warstwę kremu. Całość zakrywamy kolejną warstwą herbatników *** *** Na wierzchu rozsmarowujemy trzecią część kremu i wszystko ponownie zakrywamy herbatnikami *** *** Następnie wykładamy ostatnią warstwę kremu i całość posypujemy wiórkami kokosowymi *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem kawałki ciasta

Blog z Apetytem
Eklerki z kremem budyniowym 165

éclair – podłużne ciastko z parzonego ciasta. Po przecięciu na dwie części jest napełniane kremem lub bitą śmietaną. Eklerka prawdopodobnie została stworzona w XIX wieku we Francji. Niektórzy historycy spekulują, że jej autorem był Marie-Antoine Car ê me, francuski kucharz, żyjący w latach 1784-1833. Eklerki z kremem budyniowym. Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki tortowej * - 500 ml wody(...)masa jest gładka i puszysta wsypujemy opakowanie bitej śmietany – nadal ucierając masę. Na koniec, dla zaostrzenia smaku, możemy dodać 1-2 łyżki alkoholu. Masę budyniową przekładamy do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy. Krem nakładamy na połówkę ciastka i przykrywamy jego drugą częścią. Gotowe eklerki oprószamy cukrem pudrem. Eklerki z kremem budyniowym - lekkie, chrupiące z pysznym, aromatycznym kremem

mojewypiekiinietylko
Piernik herbaciany w lśniącej polewie. 242

dzielimy na 3 części i każdą z nich pieczemy oddzielnie  w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170 'C przez 15 min . Wszystkie przygotowane blaty ciasta odstawiamy do wystygnięcia. Krem budyniowy: W 1,5 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy i mąkę . Pozostałe 1,5 szklanki mleka zagotować  z 3 łyżkami cukru i na to gotujące mleko wlać(...)dokładnie wymieszać. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Gdy wszystkie części ciasta mamy już gotowe możemy składać całość. - 1 blat ciasta piernikowego  - pół słoiczka powideł  -połowa kremu budyniowego  drugi blat ciasta piernikowego - druga połowa  powideł - reszta  kremu budyiowego - trzeci blat ciasta piernikowego  - polewa czekoladowa  Tak przygotowane ciasto najlepiej odstawić na całą noc by całość się

Malinowa Kawiarenka
Królewiec lub Hetmańskie 217

Dziś mam dla Was odrobinę pysznej klasyki - w moim domu to ciasto nazywa się Hetmańskie ale wydaje mi się, że jednak bardziej popularna jego nazwa to

Cynamonowe szczęście
Fale Dunaju z malinami 316

Fale Dunaju to bardzo popularne, dwukolorowe ciasto z kremem budyniowym i polewą czekoladową. Robiłam je już kilkakrotnie, za każdym razem z innymi owocami. Dziś polecam Was z malinami, które doskonałe równoważą słodkość kremu. Wiem, że nie ma o tej porze świeżych malin, ale spokojnie można użyć mrożonych (nie trzeba ich wcześniej rozmrażać). Maliny można zastąpić truskawkami, jabłkami, wiśniami(...)garnuszku, podgrzewać do rozpuszczenia masła. Uważać, by mieszanka się nie zagotowała. Dodać posiekane czekolady. Wymieszać do uzyskania jednolitej, gęstej polewy. Gdy przestygnie, rozprowadzić ją na kremie budyniowym i ponownie schłodzić ciasto w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Mambo number 5, czyli płaskie cycki murzynki- ciasto biszkoptowe o 5ciu smakach, z kremem budyniowym, bananami, makiem, kokosem 540

trochu zimny budyń. Ucieramy tak długo, aż powstanie jednolita masa, po czym odkładamy około 2 łyżek kremu do dekoracji. Banany kroimy w kosteczki około 5mmx5mm, a następnie skrapiamy alkoholem i mieszamy. (Alkohol powoduje, że banany nie czernieją). Następnie dodajemy je do gotowego kremu budyniowego i całość mieszamy łyżką. Masa makowo- kokosowa: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku(...)wódki lub rozcieńczonego spirytusu) do nasączenia biszkoptu. Biszkopt smarujemy kremem bananowo- budyniowym, a następnie przykrywamy go upieczoną i zimną warstwą makowo- kokosową. Górę pokrywamy polewą i ozdabiamy resztą kremu budyniowego. Ciasto pozostawiamy na około 2 godziny w lodówce, by dobrze stężało. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google

Smakowy Raj
Ciasta i desery - 25 przepisów 137

okazję - mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie lub zainspirujesz się i przygotujesz coś podobnego dla siebie, rodziny i gości. W tym wpisie znajdziesz 25 przepisów na ciasta i desery, w tym lody i kawę mrożoną. Jest też przepis na mini chlebki do koszyczka, ale to dlatego, że te zajączki słodko wyglądają :D i można je przygotować w słodkiej wersji(...)Sernik żurawinowy Sernik z murzynkiem Rolada kakaowa z kremem porzeczkowym Babka piaskowa pomarańczowa (na śmietanie, ekspresowa) 2. Muffinki - zajączki z ricottą i kremem śmietankowym 3. Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 4. Sernik kawowy z wiśniową nutą Muffinki rafaello z ciecierzycy (wegańskie) Sernik z brzoskwiniami i bezą Rurki z kremem budyniowym Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkiem i budyniową pianką Lody

Kolorowy Przepisownik
Jesienna Pani Walewska 137

miksera. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na dżemie, posypujemy 100 g orzechów. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 45 minut. Wystudzić. W ten sam sposób upiec 2 cześć ciasta. Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g masła, w temperaturze pokojowej

kulinarnyswiatdomi
Makowy przekładaniec 202

Wiosna Kochani, w końcu ją widać, słychać i czuć w powietrzu i do tego to słónce wdzierające się do każdego zakamarka, po prostu bajka. Trzeba się

Cynamonowe szczęście
Pani Walewska zwana też Pychotką 229

Tego ciasta nie mogło zabraknąć tutaj, bo to jedno z moich ulubionych. Stary przepis, znany chyba wszystkim. Ale trudno ja nie mogę się oprzeć kruchemu spodowi

Cynamonowe szczęście