Coś słodkiego dla fanów kokosa. Ciasto jest mocno kokosowe bo i w kremie jest kokos i na wierzchu w bezie też kokos. I ogólnie w całym wpisie dużo kokosu :) składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kokosowa beza 5 białek szczypta soli(...)ubijać i porcjami dodawać wystudzony budyń. Gdy składniki się połączą dodać wiórki kokosowe. Ponownie zmiksować aby krem połączył się z kokosem. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Na wierzchu delikatnie ułożyć wystudzoną bezę. Ciasto wstawić do lodówki aby krem stężał
Monia miesza i gotujeProste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami , udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest miód i słodycz pochodząca z dojrzałych bananów. Muffinki przygotowane wg mojej ulubionej metody bez miksera . Bitą śmietaną dekorujemy bezpośrednio przed podaniem. The post Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami appeared first on Moja
Moja Delicjasię w tym smakołyku! :) P.S. Mój Mąż nie znosi kokosu, ja z kolei uwielbiam, zobaczcie jaki znalazłam sposób na przemycenie go do każdego ciasta - patent został zaakceptowany! :) Szarlotka z musem jabłkowym z nutą kokosu Składniki: 500 g mąki (ja użyłam 300 g mąki zwykłej i 200 g mąki kukurydzianej - stąd lekko żółte zabarwienie ciasta) 2 jajka
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!koniec miksowania wsypujemy cukier. Do ubitych białek dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie ze sobą łączymy. Na wierzch masy jabłkowej kładziemy ubitą pianę z białek i kokosu i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym
Smakowite Daniałyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka 100 g daktyli Ale-raj 100 g orzechów włoskich Polewa kokosowa: 80 g cukru trzcinowego 125 ml mleka 50 g kokosu 60 g masła Przygotowanie: Ciasto: Jabłka obrać i pokroić w kostkę, daktyle pokroić na połówki a orzechy trochę przesiekać nożem. Masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą utrzeć mikserem do białości. Wbić jajko
Ala piecze i gotujemleka skondensowanego słodkiego - 50 g kokosu Nasze przygotowania zaczynamy od biszkoptu. Najpierw oddzielamy białka od żółtek i wrzucamy białka do miksera, które ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Potem dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Na końcu stopniowo dodajemy wymieszane ze sobą mąki i proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy(...)masło i topimy na małym ogniu żeby masło nam się nie przypaliło. Następnie dodajemy mleko skondensowane i gotujemy ok. 10 minut aby masa nam zgęstniała. Na końcu dodajemy troszkę kokosu a resztę zostawiamy do dekoracji. Polewę pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy polewę mamy gotową to polewamy nią wierzch naszego biszkopta, posypujemy wiórkami kokosowymi i torcik mamy gotowy. Smacznego
Kuchenne WariacjePyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem buraków, kakao, cukru trzcinowego i dużej ilości wiórków kokosowych. Pycha <3 Przepis pochodzi ze magazynu "Moje gotowanie: zimowy warzywnik". Zapraszam do przygotowań! Składniki na dużą keksówkę: 300 g buraków, ugotowanych, obranych i drobno startych 160 ml oleju 5 jajek kilka kropli aromatu waniliowego 300 g mąki pszennej szczypta soli 3 czubate łyżeczki proszku(...)ŁATWY 1. Zaczynamy od przygotowania kruszonki - składniki na kruszonkę umieszczamy w małej miseczce u rozcieramy między palcami, aż kokos dokładnie oblepi się masłem. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. 2. Naprawdę dużą keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką - ciasto po przelaniu do formy powinno sięgać do połowy jej wysokości. W misie miksera umieszczamy buraki, olej i aromat waniliowy
My Culinary ArtCiasto na jedną keksówkę, bez miksera. Pachnie kokosami, delikatnie skórką z cytryny, wilgotne dzięki dodaniu dżemu z pomarańczy. Bardzo aromatyczne ciasto, które szybko znika ze stołu. I dobrze, jest łatwe w przygotowaniu, smakuje i jest domowe a takie smakują nam najbardziej. Dziś ciasto kokosowe z dżemem pomarańczowym, delikatne, polecam na każdy deser, szczególnie gdy zaskoczą Was goście, jest naprawdę szybkie
Zasmakuj Kuchniwykrawać krążki.Na środek każdego krążka nałożyć masę kokosową.Upiec w tem.175 C przez ok. 10-15 min. Uwaga ; Ciastka w trakcie pieczenia pozostają białe, tylko kokos ma się zrumienić. Źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkaszklanki oleju 3 jajka 3 budynie śmietankowe 2 cukry wanilinowe 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka bezowa : 6 białek 1 szklanka cukru 10 dkg kokosu białego kisiel cytrynowy Sposób wykonania : Ciasto na spód : Z podanych składników zagnieść ciasto. Wywałkować i wyłożyć na blaszkę z wysokim bokiem. Boki blaszki także wyłożyć ciastem. Masa serowa : Ser, jajka, żółtka, cukier,olej(...)wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Następnie wlać mleko, wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec przez godzinę. Pianka bezowa : Białka ubić na sztywno, wsypać po trochę cukier, dalej ubijać. Na końcu dodać kisiel i kokos, lekko wymieszać i wyłożyć pianę na 15 minut przed końcem pieczenia. Pianę wykładamy na wierzch
Przepisy i porady kulinarneDziś mam dla Was kolejne ciacho z truskawkami.W sklepach są coraz tańsze .. stragany robią się coraz bardziej pełne … Koniecznie trzeba to wykorzystać , bo ani się
Ostra na SłodkoCzekolada i kokos to jedno z moich ulubionych połączeń. Batonik Bounty zawsze należał do moich ukochanych, dlatego postanowiłam jego smak przenieść do ciasta. Tak powstał ten tortJ Jest intensywnie czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania
Mania Gotowaniaciasta rozkładamy dżem, na to masa i następny blat aż składniki się skończą. Ciasto po wierzchu smarujemy również dżemem i polewamy płynną czekoladą, posypujemy kokosem i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Ciasto świetnie się przechowuje, długo jest świeże i pysznie smakuje. Polecam
Kulinarne Fantazje Marioliciasto na blachę. Każdy placek piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut ( do lekkiego zrumienienia). Składniki na krem: 3 jajka 2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej ziarenka z jednej laski wanilii lub 2 torebki cukru waniliowego 1 szklanka gęstej śmietany 18% 3 szklanki mleka szklanka cukru 25 dkg masła dodatkowo do dekoracji: płatki migdałowe lub kokos(...)masłem. Mieszając, stopniowo dodać zmiksowane jajka. Chwilę podgotować aż masa lekko zgęstnieje. Ciągle mieszać. Gorącą masą przełożyć placki, zostawiając trochę do posmarowania wierzchu ciasta. Wierzch udekorować uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi lub kokosem ( można uprażyć też na łyżce roztopionego masła z łyżką cukru). Dokładnie schłodzić. Ciasto trzymać w lodówce
Maślane ciasteczkoKolejne sprawdzone ciacho z książki Siostry Anastazji. Nieco pracochłonne, ale bardzo smaczne. Jabłka, kokos i orzechy 😍 Składniki (blaszka 23/33): ciasto kruche: mąka 3 szklanki, margaryna 22 dag, cukier puder 18 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śmietana kwaśna 3-4 łyżki, żółtka 6 szt, masa jabłkowa: jabłka 1 kg, galaretka agrestowa 1 szt, cukier 1 łyżka, masa kokosowa: białka
kulinarne odsłony pati