ciasto z karmelem - 2421 przepisów (strona:133/162)

Jogurtowe mini pączki z nutą pomarańczy 165

szybkie i naprawdę proste w przygotowaniu. Do tego filiżanka aromatycznej herbaty i… można cieszyć się chwilą relaksu. Próbowaliście już może owocową herbatę TEEKANNE Temptation o smaku jabłka i karmelu ? Jeśli nie, to szczerze Wam polecam. Ten smak i aromat… Coś cudownego. A do tego… jogurtowe mini pączki z nutą pomarańczy Jogurtowe mini pączki z nutą pomarańczy(...)naturalny. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, startą skórkę pomarańczy, aromat pomarańczowy i małą szczyptę soli. Całość mieszamy. W rondlu lub garnku rozgrzewamy olej. Małą porcją nabieramy porcje ciasta (jeśli się postaracie pączusie wyjdą o wiele ładniejsze) i wkładamy na olej. Smażymy z obu stron na złoto (starczy delikatnie ruszyć pączki łyżeczką, aby obróciły się na drugą stronę). Pączki

Słodkie okruszki
Gofry belgijskie 226

Przepyszne, drożdżowe gofry z dodatkiem grubych kryształków perłowego cukru, który karmelizuje się w trakcie pieczenia, dzięki czemu gofry są chrupiące, słodkie, o smaku karmelu. Bardzo polecam. Przepyszne bez jakichkolwiek dodatków, z kleksem niesłodkiej, ubitej kremówki jeszcze lepsze :) Spróbujecie? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu(...)płynne masło, roztrzepane jajka, mleko i ekstrakt waniliowy. Dodać mąkę wymieszaną z suchymi drożdżami, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 90 minut. Kiedy ciasto podwoi objętość wsypać do niego cukier perłowy i lekko wymieszać. Ciasto nabierać dużą łyżką lub gałkownicą do lodów, piec w gofrownicy na złoto-brązowy kolor. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto 3 bit 146

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto 3 bit Składniki: 7 paczek herbatników puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie  śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki(...)spód herbatnikowy. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie). Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Ułożenie: - spód formy obłożyć herbatnikami - karmel- masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

Smaki Natalii
PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANOWY, BEZGLUTENOWY 305

równiutki (aż sama się zdziwiłam, poprzedni taki nie był) i przepyszny w smaku, choć moja wersja było troszkę mało słodka (dałam 150g ksylitolu) słodycz uzupełniłam przygotowanym na szybko domowym karmelem. Inspiracją był przepis z broszury dodanej do gazety. Piekłam w ciemnej tortownicy 26cm. Składniki: - 1kg twarogu sernikowego (dałam gęsty wiaderkowy) - 1/2 litra słodkiej kremówki 36% - 4 całe jajka - 200g ksylitolu(...)czekolady z odrobiną kremówki do polania W miseczce umieścić kilka łyżeczek pudru, dodać aromat i dolać kremówkę, dokładnie wymieszać, masa musi być bez grudek. Polewę przygotowujemy bezpośrednio przed polaniem ciasta. W misie miksera ubić śmietanę, przełożyć do mniejszej miseczki. Do misy wbić jajka, dodać ksylitol i ksylitol z wanilią i ubić na gładką, puszystą masę. Tę masę również przelać

Smaczne Zdrowe
Sernik cynamonowy z syropem klonowym i polewą karmelową 168

przełożyć do miski, szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Tortownicę o średnicy 23 cm natłuścić, oprószyć kaszą manną. Ciastem wylepić spód foremki. Nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 125 ml śmietanki 30% 4 jajka(...)serową. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 90 minut. Ostudzić. Polewa karmelowa: 125 g masy krówkowej 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 30 g posypki dekoracyjnej Karmel Delecta Decorada Masę krówkową delikatnie podgrzać ze śmietanką, do połączenia się i powstania gładkiej polewy, dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Jeszcze ciepły sernik polać sosem karmelowym, udekorować posypką karmelową. Schłodzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami 178

muffinkowałam! Ostatnio tak mnie naszło , że narobiłam ich całą wielką blachę wymyślając przy tym coraz to inne smaki. Były o smaku twixa … były pączkowe … były czekoladowe z karmelem … bananowe i te – czekoladowe z kokosem , białą czekoladą i prażonymi płatkami migdałów. Muffinki jak to muffinki robi się je niesamowicie szybko i tak naprawdę już po 30 minutach(...)Dodajemy cukier , kokos i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu. Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20 25 / 180C. Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy białą czekoladą i posypujemy

Ostra na Słodko
Drożdżowy chleb razowy. 238

mocno razowy, pewnie dzięki super mące z wora kupionej na targu. Chleby razowe ze sklepu to zupełnie inna bajka - mam wrażenie, że są razowe tylko dlatego, że mają dodany karmel aby były ciemne. W chlebie robionym w domu razowość aż skrzypi w ustach jak piasek. Polecam przeciwnikom białego pieczywa, wielbicielom zdrowego jedzenia, wszystkim w sumie polecam :) Oczywiście jak to chlebek(...)wyjścia: 1) ustawiamy maszynę na program wholewheat i chleb robi się od początku do końca w maszynie, lub 2) tak jak zrobilłam ja: ustawiamy program do wyrabiania i wyrastania ciasta, potem przekładamy ciasto do formy (natłuszczonej i wysypanej np kaszą manną lub mąką), dajemy mu chwilę na podrośnięcie (ok pół godziny do godziny, zależy jaką temperaturę mamy w domu). Nagrzewamy

Z butelką mleczka w tle
babeczki miodowo- ajerkoniakowe. 179

ciasto. Wyłożyć je do foremek na babeczki i piec 20 minut w 150 stopniach.  W szklance mleka rozpuścić mąkę a pozostałą część mleka zagotować. Gdy mleko zawrze dodać rozpuszczoną mąkę i mieszać do uzyskania konsystencji budyniu.Gotową masę ostudzić. W tym czasie utrzeć margarynę na puch i dodawać stopniowo ostudzony budyń. Na koniec dodać ajerkoniak.  Babeczki wypełniamy karmelem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pół na pół. O jesieni. I pizza. 147

Piękna pogoda, prawda? Promienny uśmiech słońca, złociste liście drzew. Rześki wiatr i charakterystyczny zapach. Czujecie? Jesień. Śmieje się i tańczy.     I pizza. Bo któz

W kuchni Karmel-itki
Nie tylko dla dzieci 195

Dorośli - generalnie rzecz biorąc - lubią torty. Wiadomo, nie codziennie, bo po pierwsze zdrowy rozsądek, a po drugie nawet największy łasuch by wymiękł, jakby miał dzień w

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 304

Masło orzechowe to jeden z najbardziej popularnych produktów kojarzących się z kulturą amerykańską. W Polsce raczej niedoceniony, używany zazwyczaj jako smarowidło do kanapek. Ja osobiście masło

Mania Gotowania
Naleśniki z wanilią i karmelowymi jabłkami 186

Składniki: 1,5 szklanki mąki- może być 1 szkl pszennej i pół kukurydzianej lub razowej 2 szklanki gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy

Luźna Kuchnia
Rogaliki z masłem orzechowym 214

lekko słony smak i pasuje zarówno do potraw na słodko, jak i tych wytrawnych. Rogaliki drożdżowe, które chciałabym Wam dziś zaproponować, możecie nadziewać wedle własnej fantazji czekoladą, migdałami w karmelu, gęstym dżemem, masłem orzechowym, czy jego słodką wersją - kremem orzechowym. Świetnie sprawdzają się jako przekąska na podwieczorek, a ich wielką zaletą jest także to, że zamknięte w metalowej puszcze(...)ciepłym mleku rozpuszczamy cukier z drożdżami i odstawiamy do wyrośnięcia. Margarynę rozpuszczamy na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, przestudzoną margarynę i zagniatamy. Wyrobione ciasto wkładamy do szczelnego foliowego worka, wiążemy na supeł i zanurzamy w zimnej wodzie. Nastawiamy piekarniki na temperaturę 180 stopni. Kiedy worek wypłynie na powierzchnię, wyciągamy ciasto i wałkujemy na stolnicy

Ciastkozercy
Fast food? Nie, dziękuję. No, z drobnym wyjątkiem... 235

Idę przez zatłoczony deptak, zewsząd napiera na mnie tłum. Nieznane twarze. Przenikliwe spojrzenia i obojętnośc zarazem. Zaciskam dłonie w kieszeniach. Pochłonięta w smutku, zamyślona.  Przechodzę

W kuchni Karmel-itki
Ciasto Kawoszek - Najlepsza Pianka Kawowa 134

Uwielbiam smak kawy, a do kawy ciasto o smaku kawy to już podwójna uciecha... mniam :) <3 Szybkie i jakie pyszne <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI: 250g - 1 opakowanie ciastek maszynkowych firmy Brześć 400g masy krówkowej kajmak 2-3 łyżki alkoholu "sheridan's" 20-30g czekolady do starcia na wierzch 100g kawy cappuccino + 1/4 szkl gorącej(...)wodą, pozostawiamy do ostygnięcia. 4. Cappuccino także rozrabiamy z wodą, i odstawiamy. 5. Śmietanę 30% ubijamy wraz z cukrem waniliowym, dodajemy przestudzoną galaretkę i cappuccino, dokładnie mieszamy, wylewamy na karmel. 6. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, następnie dekorujemy karmelem i startą czekoladą

Dziś Ja gotuje
Bananowa tarta z bitą śmietaną 217

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie tarty jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Knedle z truskawkami z orzechami i salsą truskawkową, bez glutenu i bez jajek 141

temu robiłam: knedle z truskawkami i solonym karmelem . W tym roku postanowiłam nieco zmienić przepis, przede wszystkim jest on bez glutenu i bez jajek. Ponadto zrezygnowałam z solonego karmelu na rzecz prażonych z cynamonem orzechów włoskich a dodatkowo pojawiła się salsa z truskawek. Wyszło pyszne, słodkie danie główne, które każdemu polecam. Składniki: (na 2 porcje): 500 gram ziemniaków (podobno(...)studzimy i obieramy. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy jogurt naturalny, mąki, sól i cukier. Całość dokładnie zagniatamy, jeśli klei się do rąk dodajemy więcej mąki ziemniaczanej. Bierzemy w dłonie porcję ciasta, rozpłaszczamy i wkładamy truskawkę. Następnie sklejamy knedla i odstawiamy na talerz. W tym czasie w dużym garnku gotujemy wodę ze szczyptą soli. Gotowe knedle gotujemy w wodzie najlepiej partiami

Mango Papaja
JAK FOTOGRAFOWAĆ JEDZENIE? 171

takimi się stały. Próbowałam rozwijać się w sferze kulinarnej, jak i poza nią. Zdecydowanie lepiej wychodziła mi fotografia plenerowa, ale przecież nie wrzucę tego jako grafikę do przepisu na ciasto, prawda? Przepłakałam wiele nocy uzmysławiając sobie, jak mało wiem i potrafię, ile jeszcze przede mną pracy i, że o lepszym sprzęcie mogę pomarzyć. Po pewnym czasie udało mi się coś(...)gotowaniem: nie powinno trzymać się sztywnych ram, a wręcz dawać upust wyobraźni. Nie zrażajcie się, ale trwajcie dalej w tym, co robicie tak samo, jak ja! :) Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania