ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:155/254)

Saładka śledziowa -warstwowa 155

Składniki: 6 płatów śledzi matias 5 ziemniaków 4 marchewki 1 duża cebula czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 15 dag sera żółtego sos 1

kgwjanczewo
racuchy jak duńskie pączki 168

szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego 50 g roztopionego masła 1 duże jajko 1/4 łyżeczki kardamonu 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy wykonanie: Mąkę mieszam z solą, cukrem waniliowym, kardamonem i sodą oraz skórką pomarańczową. Maślankę mieszam z żółtkiem oraz roztopionym masłem i wlewam do suchych składników. Białko ubijam na sztywną pianę i delikatnie łączę z ciastem. Na rozgrzaną patelnię wlewam niewielką

babka w formie
Szybki deser w środku tygodnia, czyli muffinek nigdy za dużo 118

mokre: -250 ml jogurtu naturalnego -120ml oleju -1 duże jajko   - garść malin -parę śliwek pokrojonych w kostkę -cukier puder do posypania Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, wszystko wymieszać. W drugiej mniejszej miseczce roztrzepać mokre składniki, energicznie mieszając. Składniki obu misek połączyć ze sobą. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto do 1/3 wysokości. Następnie

Receptura smaku
JOGURTOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ 142

szkl. jogurtu naturalnego, 3 łyżki oleju, 1 białko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki soli Nadzienie: 100 g sera feta, 2 łyżki posiekanego koperku, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 1 łyżka  czarnuszki od Skworcu WYKONANIE Bułeczki: Jogurt mieszamy widelcem z olejem i białkiem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Gdyby ciasto było za rzadkie dodajemy więcej

słodki bratek
kakaowe placuszki grysikowe z owocami 109

wzbogacić kleksem jogurtu naturalnego.  Składniki: 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru łyżka kakao 2 jajka szczypta soli 2 banany 1/2 szklanki malin olej Kaszę mannę zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Następnie zmiksować z jajkami, cukrem, solą i kakao. Banany pokroić drobno i razem z malinami wmieszać do ciasta. Smażyć na oleju

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
FITKERS- zdrowa wersja snikersa! 174

SYTE I Z SAMYCH NATURALNYCH SKŁADNIKÓW. JEDEN BATONIK MA 210 kcal, a jako bonus dodam na końcu ''jak zgubić 150kcal w 8 minut, wiec czytajcie, róbcie i zajadajcie BEZ WYRZUTÓW! SKŁADNIKI: NA ‘’KRUCHE’’ CIASTO: -150g mąki kukurydzianej (koniecznie!) - łyżka oleju kokosowego (myślę, że jak dodacie łyżkę masła-nie margaryny! Też będzie dobrze!) - 50g jogurty greckiego (ja dałam pełnotłusty

fitolarun.blogspot.com
Pieczone faworki, czyli nie taki Tłusty Czwartek 186

130g Mąka pszenna-130g Jogurt naturalny- 80ml Jajko- 2 sztuki Proszek do pieczenia- 1-2 łyżeczki (ja użyłam 2, ale moim zdaniem faworki mogły być niższe i 1 w zupełności by wystarczyła ) Cukier puder-płaska łyżka Sól- szczypta łyżka oleju kokosowego - można pominąć(ten składnik dodałam od siebie) Składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto, które następnie należy rozwałkować cienko

FitKot
Bułki pszenne na jogurcie 121

drożdży 180 g jogurtu naturalnego 140 ml mleka jajko 60 g masła Dodatkowo: jajko sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Masło roztapiamy. Do mąki dodajemy sól, jajko, ciepłe mleko, jogurt i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto, następnie dodajemy masło

e-PrzepisyKulinarne
Muffiny z brzoskwiniami. 143

jogurtu naturalnego 100 ml oleju         Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy w 1 cm kostkę, odkładamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej misce mieszamy składniki mokre. Łączymy mokre składniki z suchymi, mieszamy niezbyt dokładnie, dodajemy brzoskwinie i jeszcze raz mieszamy. Foremki do muffin napełniamy ciastem do 3/4 wysokości, umieszczamy

Rozpustne gotowanie
Placki z cukinii 329

rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy łyżką i smażymy na złoty kolor a następnie przekładamy na drugą stronę (około 2-3 minuty po jednej stronie).  Usmażone placki układamy na papierowym ręczniku, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Qchnia po prostu Qchnia po prostu Qchnia po prostu  Dip jogurtowo-czosnkowy   Składniki:  1 mały, gęsty, naturalny jogurt  2 duże

Qchnia po prostu
muffinki z truskawkową niespodzianką. bez tłuszczu i cukru! 207

łyżeczki sody oczyszczonej ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) ~12 średnich truskawek przed upieczeniem Truskawki umyć i odszypułkować. W jednej misce wymieszać suche składniki (mąki, stevia, soda), a w drugiej mokre (jogurt, jajka, ekstrakt). Do miski z mokrymi składnikami przesiać suche i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180*C. Przygotować silikonowe papilotki na muffinki*,. Napełniać je ciastem do 2/3 wysokości

chili & sugar
Surówka z Ogórka i Cebuli - Dietetyczna Mizeria 178

Kolejny klasyk wśród surówek. Podczas diety śmietanę zamieniamy na jogurt naturalny 0 %. Moja propozycja: zrób podwójną porcję, wystarczy ci na dwa dni. Do Śniadania lub Kolacji

IzaGotuje
Chlebek naan 121

mleka - 4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka oliwy - 1 op. drożdży instant (7g) lub 15g świeżych - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru dodatkowo: - 2 łyżki roztopionego masła - świeży lub granulowany czosnek - oregano Drożdże rozpuścić z cukrem, w ciepłym mleku. Odstawić, żeby "ruszyły". Pozostałe składniki umieścić w misce, dodać drożdże i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (ok 6-7 minut

CookYourself
Filet z kurczaka w cieście. 106

łyżka jogurtu  naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra. Przygotowanie: Filety delikatnie rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą oraz pieprzem.  W misce wbijamy jajka, dodajemy otręby, skrobię, proszek, jogurt oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy papryką i ziołami prowansalskimi, a następnie mieszamy do powstania gęstej masy.  Filety z kurczaka dokładnie obtaczamy ciastem. Kładziemy na rozgrzaną

Symfonia smakowa
Jogurtowe pierogi z jagodami 111

szklanki ciepłego jogurtu naturalnego szczypta soli 400 g jagód 1/3 szklanki cukru Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy 4 szklanki mąki, dodajemy szczyptę soli. Następnie podgrzewamy w garnuszku wodę z dodatkiem jogurtu i dolewamy do miski. Całość zagniatamy i dzielimy na kilka części. Jedną część rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką, resztę przykrywamy ściereczką aby ciasto się nie zeschło. Z rozwałkowanego

Słodkie Przyjemności
Pierogi z dynią i jarmużem oraz kaszą jaglaną. Na doskonałym cieście orkiszowym. Zdrowo i smacznie. 167

Pierogi z farszem z pieczonej dyni Hokkaido, jarmużu i kaszy jaglanej gotowanej, doprawione Cayenne, chilli, słodką papryką. Podawane z naturalnym jogurtem lub polane masłem z cebulką, lub skwareczkami. Według własnego upodobania. Dynię wcześniej wystarczy upiec, a następnie zmiksować miąższ. Ja zaopatrzyłam się w dynię Hokkaido, ponieważ po upieczeniu można ją zajadać razem ze skórką. Zainspirowałam się przepisem Marty, wprowadzając swoje(...)żałujemy. Ciasto orkiszowe cienko wałkujemy, wykrawamy szklanką kółka i nadziewamy je pysznym dyniowym farszem. Pierożki dokładnie sklejamy i odkładamy na ściereczkę.   W dużym garnku gotujemy potrzebną ilość wody, solimy ją i dodajemy 2 łyżki oleju, po ugotowaniu pierogi nie sklejają się. Pierożki wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do wypłynięcia. Pierogi podajemy z jogurtem naturalnym lub polane roztopionym masłem

Naturalna Kuchnia
piernik na już! szybki i pyszny 138

wiem jak trzeciego, bo żaden kawałek trzech dni nie przetrwał :) To chyba o czymś świadczy, nie? :) SZYBKI PIERNIK przepis autorski // keksówka o dł. 20cm ~2 jajka ~3/4 szklanki jogurtu naturalnego ~100g miodu ~1/2 szklanki cukru trzcinowego ~4 łyżki oleju/roztopionego masła ~130g mąki pszennej ~120g mąki pszennej razowej/żytnej ~łyżka kakao ~15g domowej przyprawy do piernika (lub 25g-30g sklepowej) ~łyżeczka(...)miksując na najniższych obrotach miksera przesiewamy partiami do masy jajecznej mąkę na zmianę wlewając jogurt. Masa będzie gęsta więc na koniec dodajemy olej i powoli dolewamy mleko, może się okazać, że będzie potrzebne mniej lub więcej, ale nie powinno się zbyt mocno rozrzedzić masy! Przekładamy ciasto do keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Wyłączamy piernik, lekko uchylamy

chili & sugar
Sernik na orzechowym spodzie 152

łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki proszku do p. garść pokrojonych orzechów włoskich stewia wg. smaku (dałam 2 łyżki) Masa serowa: 500g sera białego chudego Emilka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 jajka stewia wg. smaku (dałam 3 łyżki) Sposób przygotowania: Białka (te na spód sernika) ubić na sztywno ze szczyptą soli w oddzielnej misce wymieszać(...)spód miksując na najmniejszych obrotach dodawać ubite białka do pozostałej masy wyłożyć do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia piec około 10-15 minut w temp 180 stopni studzimy spód ciasta miksujemy wszystkie składniki na masę serową wykładamy na wystudzony spód całą uszczelnioną formę (np. owiniętą od zewnątrz folią aluminiową)  wstawiamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bułki do kebaba 467

cukru, 150g jogurtu naturalnego (ok.1/2 szklanki o pojemności 250ml) - w temp.pokojowej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oleju, 1 jajko - w temp.pokojowej, sezam. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i suchymi drożdżami. Odgarnąć mąkę na boki i w środek wlać olej i jogurt. Powoli wlewać ciepłą wodę i okrężnymi ruchami, palcem łączyć składniki. Następnie dobrze zagnieść ciasto. Uformować kulkę, włożyć

W kuchni u Moniki
PLACUSZKI Z JABŁKAMI 171

jogurtu naturalnego, 120 g śmietany, 2 jajka, łyżka oleju, około 500 g mąki, dwa cukry waniliowe, łyżeczka proszku do pieczenia, około 5 łyżek cukru (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie), cukier p uder do posypania. Przygotowanie: Jabłka obieram, wydrążam gniazda nasienne, kroję w plastry (każde jabłko pokroiłam na 5 części). Przygotowuję ciasto: wszystkie składniki dokładnie łączę. W razie potrzeby

JejKuchnia
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 129

szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wegański chleb tostowy na zakwasie 238

można zastąpić wegańskim jogurtem naturalnym) 30 g (duża łyżka) oleju/masła kokosowego lub 50 ml innego ojeju roślinnego 500 g mąki pszennej u mnie była to Basia extra wypiek łyżeczka soli 1 dojrzały średniej wielkości banan 200 ml letniej wody (najlepiej przegotowanej) Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe składniki (banana rozgnieć widelcem). Zagnieć ciasto formując kulę. Przełóż ciasto

greenscarf
Gołąbki z kaszą gryczaną 134

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
"Pajęczaki" - muffinki bananowo-czekoladowe na Halloween 130

cytryny, jogurt naturalny, jajka, cukier i olej. Wszystko dokładnie blendujemy, aby powstała jednolita, płynna masa. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy startą czekoladę. Mieszamy. Do suchych składników wlewamy składniki mokre i chwilę mieszamy (łyżką drewnianą lub rózgą), aby tylko się połączyły (nie mieszamy długo). Foremki napełniamy przygotowanym ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy

MyCookBook.pl
Placuszki dyniowo-jogurtowe ( pancakes ) 184

szklanka* jogurtu naturalnego - 1 szklanka  puree dyniowego ( klik ) - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli * szklanka o pojemności 250 ml Do miski przełożyć jogurt, puree dyniowe, olej i jajka - roztrzepać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli. Wymieszać - ciasto ma konsystencję gęstej śmietany

kawawszklance
Muffinki z borówkami 124

jajka 180 g jogurtu naturalnego 170 ml mleka 6 łyżek oleju rzepakowego Dodatkowo: borówki lub inne owoce sezonowe Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką, aż się połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki wkładamy kilka borówek, następnie wlewamy ciasto do 1/2 wysokości foremki

Kuchnia bezglutenowa Loli
Szpinakowe poduszeczki z czerwonym kalafiorem 118

różyczki kalafiora w cieście, kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony. Czynność powtarzamy z całością kalafiora i odstawiamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadwyżki oleju. Tzatziki : 1 duży świeży ogórek 1 średni korniszon 1 jogurt typu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Świeży ogórek ścieramy i odciskamy z nadmiaru wody, korniszona również ścieramy. Dodajemy jogurt naturalny, dwie łyżki majonezu

vegetanie
Jogurtowe racuszki z rabarbarem 239

jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru pudru + do dekoracji 15 dag rabarbaru olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do malaksera przelewamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mąkę oraz cukier puder – wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki