ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:155/254)

Chlebek naan 128

mleka - 4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka oliwy - 1 op. drożdży instant (7g) lub 15g świeżych - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru dodatkowo: - 2 łyżki roztopionego masła - świeży lub granulowany czosnek - oregano Drożdże rozpuścić z cukrem, w ciepłym mleku. Odstawić, żeby "ruszyły". Pozostałe składniki umieścić w misce, dodać drożdże i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (ok 6-7 minut

CookYourself
Filet z kurczaka w cieście. 113

łyżka jogurtu  naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra. Przygotowanie: Filety delikatnie rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą oraz pieprzem.  W misce wbijamy jajka, dodajemy otręby, skrobię, proszek, jogurt oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy papryką i ziołami prowansalskimi, a następnie mieszamy do powstania gęstej masy.  Filety z kurczaka dokładnie obtaczamy ciastem. Kładziemy na rozgrzaną

Symfonia smakowa
Jogurtowe pierogi z jagodami 115

szklanki ciepłego jogurtu naturalnego szczypta soli 400 g jagód 1/3 szklanki cukru Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy 4 szklanki mąki, dodajemy szczyptę soli. Następnie podgrzewamy w garnuszku wodę z dodatkiem jogurtu i dolewamy do miski. Całość zagniatamy i dzielimy na kilka części. Jedną część rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką, resztę przykrywamy ściereczką aby ciasto się nie zeschło. Z rozwałkowanego

Słodkie Przyjemności
Pierogi z dynią i jarmużem oraz kaszą jaglaną. Na doskonałym cieście orkiszowym. Zdrowo i smacznie. 182

Pierogi z farszem z pieczonej dyni Hokkaido, jarmużu i kaszy jaglanej gotowanej, doprawione Cayenne, chilli, słodką papryką. Podawane z naturalnym jogurtem lub polane masłem z cebulką, lub skwareczkami. Według własnego upodobania. Dynię wcześniej wystarczy upiec, a następnie zmiksować miąższ. Ja zaopatrzyłam się w dynię Hokkaido, ponieważ po upieczeniu można ją zajadać razem ze skórką. Zainspirowałam się przepisem Marty, wprowadzając swoje(...)żałujemy. Ciasto orkiszowe cienko wałkujemy, wykrawamy szklanką kółka i nadziewamy je pysznym dyniowym farszem. Pierożki dokładnie sklejamy i odkładamy na ściereczkę.   W dużym garnku gotujemy potrzebną ilość wody, solimy ją i dodajemy 2 łyżki oleju, po ugotowaniu pierogi nie sklejają się. Pierożki wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do wypłynięcia. Pierogi podajemy z jogurtem naturalnym lub polane roztopionym masłem

Naturalna Kuchnia
piernik na już! szybki i pyszny 142

wiem jak trzeciego, bo żaden kawałek trzech dni nie przetrwał :) To chyba o czymś świadczy, nie? :) SZYBKI PIERNIK przepis autorski // keksówka o dł. 20cm ~2 jajka ~3/4 szklanki jogurtu naturalnego ~100g miodu ~1/2 szklanki cukru trzcinowego ~4 łyżki oleju/roztopionego masła ~130g mąki pszennej ~120g mąki pszennej razowej/żytnej ~łyżka kakao ~15g domowej przyprawy do piernika (lub 25g-30g sklepowej) ~łyżeczka(...)miksując na najniższych obrotach miksera przesiewamy partiami do masy jajecznej mąkę na zmianę wlewając jogurt. Masa będzie gęsta więc na koniec dodajemy olej i powoli dolewamy mleko, może się okazać, że będzie potrzebne mniej lub więcej, ale nie powinno się zbyt mocno rozrzedzić masy! Przekładamy ciasto do keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Wyłączamy piernik, lekko uchylamy

chili & sugar
Sernik na orzechowym spodzie 159

łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki proszku do p. garść pokrojonych orzechów włoskich stewia wg. smaku (dałam 2 łyżki) Masa serowa: 500g sera białego chudego Emilka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 jajka stewia wg. smaku (dałam 3 łyżki) Sposób przygotowania: Białka (te na spód sernika) ubić na sztywno ze szczyptą soli w oddzielnej misce wymieszać(...)spód miksując na najmniejszych obrotach dodawać ubite białka do pozostałej masy wyłożyć do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia piec około 10-15 minut w temp 180 stopni studzimy spód ciasta miksujemy wszystkie składniki na masę serową wykładamy na wystudzony spód całą uszczelnioną formę (np. owiniętą od zewnątrz folią aluminiową)  wstawiamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bułki do kebaba 478

cukru, 150g jogurtu naturalnego (ok.1/2 szklanki o pojemności 250ml) - w temp.pokojowej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oleju, 1 jajko - w temp.pokojowej, sezam. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i suchymi drożdżami. Odgarnąć mąkę na boki i w środek wlać olej i jogurt. Powoli wlewać ciepłą wodę i okrężnymi ruchami, palcem łączyć składniki. Następnie dobrze zagnieść ciasto. Uformować kulkę, włożyć

W kuchni u Moniki
PLACUSZKI Z JABŁKAMI 179

jogurtu naturalnego, 120 g śmietany, 2 jajka, łyżka oleju, około 500 g mąki, dwa cukry waniliowe, łyżeczka proszku do pieczenia, około 5 łyżek cukru (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie), cukier p uder do posypania. Przygotowanie: Jabłka obieram, wydrążam gniazda nasienne, kroję w plastry (każde jabłko pokroiłam na 5 części). Przygotowuję ciasto: wszystkie składniki dokładnie łączę. W razie potrzeby

JejKuchnia
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 136

szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy i wrzucamy do miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wegański chleb tostowy na zakwasie 244

można zastąpić wegańskim jogurtem naturalnym) 30 g (duża łyżka) oleju/masła kokosowego lub 50 ml innego ojeju roślinnego 500 g mąki pszennej u mnie była to Basia extra wypiek łyżeczka soli 1 dojrzały średniej wielkości banan 200 ml letniej wody (najlepiej przegotowanej) Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe składniki (banana rozgnieć widelcem). Zagnieć ciasto formując kulę. Przełóż ciasto

greenscarf
Gołąbki z kaszą gryczaną 139

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
"Pajęczaki" - muffinki bananowo-czekoladowe na Halloween 140

cytryny, jogurt naturalny, jajka, cukier i olej. Wszystko dokładnie blendujemy, aby powstała jednolita, płynna masa. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy startą czekoladę. Mieszamy. Do suchych składników wlewamy składniki mokre i chwilę mieszamy (łyżką drewnianą lub rózgą), aby tylko się połączyły (nie mieszamy długo). Foremki napełniamy przygotowanym ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy

MyCookBook.pl
Placuszki dyniowo-jogurtowe ( pancakes ) 189

szklanka* jogurtu naturalnego - 1 szklanka  puree dyniowego ( klik ) - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli * szklanka o pojemności 250 ml Do miski przełożyć jogurt, puree dyniowe, olej i jajka - roztrzepać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli. Wymieszać - ciasto ma konsystencję gęstej śmietany

kawawszklance