ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:186/278)

Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 149

pokrojonych w kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą

Be Fit Be Strong
Omlet orkiszowy na słodko 281

dodatkowo: odrobina oliwy jogurt naturalny + 2 łyżki jagód (ewentualnie jogurt owocowy) kiwi brzoskwinia orzechy rodzynki nasiona chia Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna, nadal miksując, dodawać po jednym żółtku i stopniowo przesianą mąkę. Na rozgrzaną, wysmarowaną oliwą patelnię wylać ciasto i smażyć z każdej strony na złoty kolor

Trufelkowo
Barwny sernik 265

Kolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
MAŚLANE KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWO KAKAOWE 168

ulepionego ciasta można już formować ciasteczka. Ja podzieliłam je na pół. Do jednej części dodałam kakao. Formowałam kuleczki trochę mniejsze od orzecha włoskiego  z jasnego   i ciemnego ciasta. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Kuleczki lekko spłaszczyłam i nadawałam im różne wzorki np.za pomocą widelca(...)Piekłam ciasteczka przez około 15 minut. Pachniało w całej kuchni ;-) Smacznego!     Zapraszam do pieczenia innych ciasteczek: owsiane ciasteczka z jagodami goji muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady czekoladowe kruche ciasteczka ciasteczka serowe z rabarbarem rożki maślano serowe z jabłkami paluchy drożdżowe z czosnkiem ziołami i parmezanem ciasteczka orkiszowo kakaowe owsiane czekoladowo orzechowe oponki serowe

potrawyregionalne
PTASIE MLECZKO 147

Pamiętam to ciasto z dzieciństwa. Pyszna, delikatna i kolorowa pianka, którą przygotowywała moja babcia. Jak to się mówi :niebo w gębie". Deser polecam szczególnie w upalne dni :) SKŁADNIKI: 400 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek

Kuchnia w opałach
Koktajl Duo Owocowy z Miodem, Malina/Jagoda 195

posłodziłam miodem akacjowym, który coraz odważniej wchodzi do mojej kuchni. Żeby było jasne, my nie lubimy miodu na surowo :) W mojej kuchni miód idzie w ogromnych ilościach do marynat, ciast itp., ale na surowo nikt się nie odważy jeść :) Ja nawet jak uciapię palca miodem to idę opłukać, nie oblizuję :) Mój syn miód wyczuje na odległość(...)przyznam się, spróbowałam na surowo i powiem, że no no, całkiem dobry :) Czyżby w życiu Blondynki następował progres w temacie miodu? Zobaczymy, na razie jest super! Składniki: maliny  jagody leśne kefir miód akacjowy 2 banany Wykonanie: Jest prosto, można podać ten koktajl ładniej :) Jak się do tego zabrać? Proste! Trzeba zrobić dwa koktajle. Jeden malinowy z bananem

Blondynka Gotuje
Semifreddo z białą czekoladą i borówkami 792

jagód   Twarożek zmiksować z serkiem na gładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie borówki (100 g). Przelać na spód i wyrównać.    Dodatkową porcję borówek wysypać na wierzch semifreddo.    Wstawić do zamrażarki na całą noc.  W dniu podania deser wstawić do lodówki ok. 4-6 godzin przed podaniem. Gdyby ciasto było

Chocolate Muffin Blog
MUFFINKI NADZIANE BORÓWKAMI 196

jednej misce, mokre w drugiej. Następnie łączymy ze sobą obie zawartości misek. Tym razem pokusiłam się o wypróbowanie troszkę innego przepisu Margarytki na  muffinki z jagodami , zastępując jagody borówkami. Muffinki wyszły pyszne (mimo, że trochę przesadziłam z ilością dodanych borówek) i już myślę z czym tu upiec kolejne :))) Składniki: (na 18szt) 35 0 g mąki ½ szklanki(...)mleka dodatkowo: 300g borów ek cukier brązowy po posypania Wykonanie:  Wszystkie składniki wrzucić do misy miksera. Miksować chwilę do połączenia się składników. Następnie dorzucić umyte borówki. Wymieszać łyżką. Ciastem napełniać papilotki do 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypać odrobiną brązowego cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15-20 minut. (Moje piekły się ok 17 minut

Walijskie Pichcenie
Muffinki cytrynowe 157

cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 szklanki mąki (ok. 370g) 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Proste muffinki z jagodami Muffinki cytrynowe – przepis Potrzebujemy roztopione masło. Wkładamy je do rondelka, podgrzewamy, a następnie studzimy. Suche składniki mieszamy w misce – mąkę, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia, skórkę(...)cytryny W oddzielnej misce łączymy ze sobą mokre składniki – sok z cytryny, jogurt, jajka, masło. Zarówno mokre jak i suche składniki bardzo delikatnie łączymy ze sobą. Przygotowane ciasto nakładamy do foremek do muffinek. Jeśli mamy, możemy wyłożyć wcześniej foremkę papilotkami. Muffinki cytrynowe pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Tylko pamiętajcie aby wcześniej nagrzać piekarnik. Przeczytaj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb nr 3: pszenno-gryczany chleb drożdżowy z suszonymi owocami 122

owoców, u mnie były to żurawina i jagody goi *nie trzeba moczyć owoców Przygotowanie: W wodzie rozpuść drożdże z cukrem. Mąkę przesiej lub wymieszaj energicznie rózgą. W dużej misce umieść wszystkie składniki na chleb. Dokładnie wszystko wymieszaj. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą, ale przykrycie miski czystą szmatką też będzie ok. Ciasto po około 2 godzinach powinno zwiększyć dwukrotnie swoją

greenscarf
Drożdżówki z jagodami i twarogiem 141

łyżeczka soli 1 jajko, delikatnie roztrzepane, do posmarowania tłuszcz do posmarowania miski Nadzienie: szklanka jagód 200 g twarogu półtłustego 2 łyżki ksylitolu – opcjonalnie Jagody mieszamy z twarogiem, aby uzyskać możliwie jednolitą masę. Ja użyłam jagód ze słoika – odsączonych dokładnie. Jeśli macie jagody mrożone, to koniecznie należy je rozmrozić całkowicie i odsączyć. Mleko podgrzewamy. Powinno być ciepłe(...)gorące. W temp. ok. 35 st. C. Rozpuszczamy w nim drożdże i masło. Dodajemy ksylitol, sól i mąki. Wyrabiamy dokładnie. Dużą miskę natłuszczamy. Przekładamy do niej ciasto, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Po tym czasie wyciągamy ciasto na oprószony mąką blat. Dzielimy na 6 lub 8 części. Z każdej formujemy placek

Kucharzyca
Przepis na naleśniki 161

naleśniki pełnoziarniste z serem i jagodami – naleśniki amerykańskie pancakes Przygotowanie : 15 minut Składniki: – 100 g mąki pszennej – 250 ml mleka – 2 jajka – 1 łyżka oleju Przygotowanie : Do miski wbij 2 jaja, wlej mleko i dodaj mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj najlepiej za pomocą ręcznej trzepaczki, tak aby uzyskać jednolite ciasto. JAK SMAŻYĆ: najlepsza do smażenia

nietylkopasta.pl
Pierogi z borówką amerykańską 193

kilogram. Dwa razy taniej niż jagody, a jak w smaku? I tu przychodzę z pomocą. Smak jest fantastyczny! Do ich przygotowania nie potrzeba cukru, dlatego, że borówka jest dużo słodsza. Jedyny minus to wielkość owoców. Świeże owoce są jędrne i całkiem spore, dlatego mogą odkształcić się przy cienkim cieście. Jeżeli chcecie aby wyglądały równie ładnie jak dobrze smakują

Słodkie Przyjemności
Smak lata - migdałowy tort z owocami 172

średnica 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem: 600ml jogurtu greckiego* 400ml śmietanki 30% 100g białej czekolady frużelina: 300g owoców (dałam wiśnie, czarne porzeczki, truskawki, jagody) 2 łyżki cukru 1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej

Obiad gotowy
Zupa dyniowo-pomidorowa z pieczoną papryką 203

pożywnych zapiekanek, a kończąc na wyjątkowych ciastach i marmoladach. Oprócz walorów smakowych dynia bogata jest w wiele wartościowych składników odżywczych, które sprawiają, że jest ona bardzo cenionym i lubianym warzywem. Dynia jest jadalna praktycznie w całości, na szczególną uwagę jednak zasługuje miąższ i pestki. Owoce dyni, według systematyki nazywane jagodami, mogą ważyć nawet 200 kg. W 2007 roku

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania