ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:656/977)

Drożdżowe na twarogu 117

moja rodzina uwielbia. Tym razem ciasto z dodatkiem twarogu, przeszukałam pół internetu i na żadnym blogu nie znalazłam przepisu na drożdżowe z dodatkiem twarogu, więc postanowiłam przepis stworzyć sama :-). Ciasto drożdżowe z dodatkiem twarogu jest odrobinkę cięższe, troszkę bardziej zbite, ale nadal puszyste, wilgotne, pyszne, pachnące, poczciwe drożdżowe. Sera nic nie czuć, a ciasto długo pozostaje świeże, nie czerstwieje(...)drugi dzień, nie obsycha, nie kruszy się. U mnie dodatkowo z kruszonką i owocami. Możecie użyć dowolnych owoców: jagód, malin, truskawek, rabarbaru, śliwek, wiśni, czereśni czy jabłek, mogą być też owoce z kompotu, tylko dobrze odsączone. Składniki na formę 24 cm na 34 cm: 400 gr mąki pszennej tortowej 125 ml ciepłego mleka 20 gr świeżych drożdży

moj przepis na
Drożdżowe na twarogu 191

moja rodzina uwielbia. Tym razem ciasto z dodatkiem twarogu, przeszukałam pół internetu i na żadnym blogu nie znalazłam przepisu na drożdżowe z dodatkiem twarogu, więc postanowiłam przepis stworzyć sama :-). Ciasto drożdżowe z dodatkiem twarogu jest odrobinkę cięższe, troszkę bardziej zbite, ale nadal puszyste, wilgotne, pyszne, pachnące, poczciwe drożdżowe. Sera nic nie czuć, a ciasto długo pozostaje świeże, nie czerstwieje(...)drugi dzień, nie obsycha, nie kruszy się. U mnie dodatkowo z kruszonką i owocami. Możecie użyć dowolnych owoców: jagód, malin, truskawek, rabarbaru, śliwek, wiśni, czereśni czy jabłek, mogą być też owoce z kompotu, tylko dobrze odsączone. Składniki na formę 24 cm na 34 cm: 400 gr mąki pszennej tortowej 125 ml ciepłego mleka 20 gr świeżych drożdży

moj przepis na
Drożdżowe na twarogu 265

nadal puszyste, wilgotne, pyszne, pachnące, poczciwe drożdżowe. Sera nic nie czuć, a ciasto długo pozostaje świeże, nie czerstwieje na drugi dzień, nie obsycha, nie kruszy się. U mnie dodatkowo z kruszonką i owocami. Możecie użyć dowolnych owoców: jagód, malin, truskawek, rabarbaru, śliwek, wiśni, czereśni czy jabłek, mogą być też owoce z kompotu, tylko dobrze odsączone. Składniki na formę(...)wymieszać. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. Do misy wsypać pozostałą mąkę, dodać drożdże, rozkruszyć ser, wyrabiać długo, najlepiej w mikserze, hakiem do drożdżowego, ciasto będzie się bardzo kleić cały czas, ale nie trzeba dosypywać mąki, tak ma być, ja wyrabiałam 20 minut na niskich obrotach. Dodać rozpuszczone masło, wyrobić jeszcze raz, do połączenia. Ciasto

moj przepis na
Puszyste placuszki na maślance 205

sposobów – z dżemem, owocami, posypane cukrem pudrem. Owoce możecie dodać również do samego ciasta, przed smażeniem placuszków. Nie wiem czemu, ale właśnie placki kojarzą mi się z wakacjami. Takie placki solo, rzadko gościły w moim rodzinnym domu, częściej były placki ziemniaczane czy z jabłkami. W każdym razie jak dla mnie to idealne danie na śniadanie lub kolacje(...)jednolitą masę. Smażymy na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki/ BosowKuchni   Artykuł Puszyste placuszki na maślance pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Barszcz czerwony z uszkami 137

nabiera wtedy wyjątkowego smaku! Zupę należy przed podaniem przecedzić , aby była klarowna. Do barszczu wigilijnego można również podać paszteciki wigilijne z kapustą i grzybami w cieście serowo-francuskim. Pasztecik i te są obłędnie dobre, ciasto jest delikatne i przepyszne, koniecznie spróbujcie. Polecam! Print Barszcz czerwony .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Zupy Cuisine Polska Keyword(...)średnie pietruszki 1 mały seler 2 małe kwaśne jabłka sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 2 duże suszone grzyby 4 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren czarnego pieprzu 2 listki laurowe sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku cukier trzcinowy lub miód do smaku majeranek opcjonalnie Składniki na ciasto 350 g mąki pszennej około 150 ml gorącej wody

SprawdzonaKuchnia.pl
Pełnoziarnisty omlet Kaiserschmarren 263

Andrew Carnegie   Komentarze nudniejszy 2011/10/20 15:52:11 Kaiserschmarren to właściwie puszysty naleśnik ( niemiecka Wikipedia też tak to określa): Ciasto jak na naleśniki, tyle że białko trzeba ubić. Robię podobny , ale przeważnie bez jabłek.   sowa_nie_sowa 2011/10/20 16:02:10 No widzisz, ja nawet nie sprawdzałam w czym rzecz z tą nazwą;) Założyłam, że ktoś wymyślił

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jak zrobić idealne ciasto na naleśniki? Kompletny przewodnik krok po kroku 109

ciasto. Chcesz dowiedzieć się, co zrobić, aby ciasto na naleśniki wyszło idealnie? Ten przewodnik krok po kroku przeprowadzi Cię przez cały proces przygotowywania idealnego ciasta, od wyboru składników, aż po techniki mieszania. Dzięki niemu opanujesz nie tylko sztukę przygotowywania, ale także smażenia ciasta naleśnikowego. Poznasz też różne przepisy na ciasto naleśnikowe oraz sposoby jego wykorzystania. Przygotowywanie i smażenie ciasta(...)oraz przestrzeganie kilku podstawowych zasad, zarówno w czasie przygotowywania ciasta naleśnikowego , jak i smażenia. Ważna jest bowiem nie tylko jakość składników czy sposób mieszania ciasta, ale także odpowiednie rozgrzewanie patelni czy przerzucanie naleśników. Jak sprawić, by naleśniki były idealne? Zacznijmy od ciasta. Ciasto naleśnikowe i jego podstawowe składniki Podstawowe składniki ciasta naleśnikowego to mąka, jaja, mleko oraz sól. W zależności

e-PrzepisyKulinarne
Szybka babka z dodatkiem miodu 243

Szybka babka z dodatkiem miodu Dziś prosty, szybki przepis dla miłośników słodkich ciast. Ta babka wychodzi naprawdę pyszna. Jest mięciutka i… dosłownie rozpływa się w ustach. Swój kolor zawdzięcza dodatkowi miodu i cukru trzcinowego. Przygotowanie tej babki jest naprawdę proste. Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką. Babka ma dość delikatną strukturę, dlatego polecam Wam wyłożyć formę papierem, aby łatwiej się(...)Czekoladowa babka Babka z jabłkami Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki płynnego miodu – użyłam miód nektarowy wrzosowy Huzar 2 jajka klasy M 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 180 g masła cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół

Słodkie okruszki
Muffiny / babeczki jabłkowe 254

przepisie na ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką . Ahhh zostają u nas na dłużej. Proste w wykonaniu, jak każde muffiny , które znajdziecie na blogu. Składniki: * muffiny: - 4 jajka - 3/4 - 1 szklanka cukru  - 4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cynamonu - 4 łyżki mleka - 100g miękkiego masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 średniej wielkości jabłka (2 starte na grubych

CookYourself
Ciasteczka jabłkowe całuski 113

Zapraszam na przepis na przepyszne ciasteczka drożdżowe z jabłkami, które tuż po upieczeniu są mięciutkie, a gdy wystygną stają się kruche i są nadal przepyszne

Kawa z mlekiem
Surówka marchewkowo-jabłkowa 71

Surówka marchewkowo-jabłkowa to super pyszny dodatek do obiadu lub na grilla. Jest przepyszna i szybko się ją robi. Doskonale będzie pasować do każdego mięsnego posiłku

Alle Dobre!
Mizeria z pomidorkami i jabłkiem 73

Mizeria to wszystkim dobrze znana i lubiana sałatka z ogórków . Jest łatwa i szybka do zrobienia, smakuje rewelacyjnie i pasuje do prawie każdego dania głównego. Dziś

Alle Dobre!
Deser budyniowy z jabłkiem i mango 160

Deser w pucharku z kakaową kruszonką, masą budyniową, frużeliną jabłko z mango oraz bitą śmietaną. Pyszne połączenie smaków, któremu to nie sposób się oprzeć... Na samym

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ziemniaczana ze śledziami 149

Sałatka ziemniaczana w wersji świątecznej, z dodatkiem śledzi, ogórków kiszonych oraz jabłka, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Prosty przepis z kilku podstawowych

Kuchnia MagdaLeny