ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:84/672)

WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ 498

cieplejsza pora roku chętniej sięgamy po lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez pieczenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne orzeźwiające ciasto Wenus. Lekkie, puszysty biszkopt pokryty cytrynową, serową pianką i brzoskwiniowo-kokosową posypką jest świętym pomysłem do popołudniowej kawki w ten słoneczny dzień. Robi się go błyskawicznie, bo tylko biszkopt wymaga(...)cukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 2 lyżeczki MASA: * ser biały 3 x mielony – 500 g * śmietana 30% – 330 ml * galaretka cytrynowa – 2 op * cukier puder – 1 łyżka PONCZ: * sok z cytryny * woda – 0,5 szkl DODATKOWO: * dżem brzoskwiniowy – 1 słoik ( ok. 380 g ) * wiórki kokosowe

Ostra na Słodko
WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ 439

cieplejsza pora roku chętniej sięgamy po lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez pieczenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne orzeźwiające ciasto Wenus. Lekkie, puszysty biszkopt pokryty cytrynową, serową pianką i brzoskwiniowo-kokosową posypką jest świętym pomysłem do popołudniowej kawki w ten słoneczny dzień. Robi się go błyskawicznie, bo tylko biszkopt wymaga(...)cukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 2 lyżeczki MASA: * ser biały 3 x mielony – 500 g * śmietana 30% – 330 ml * galaretka cytrynowa – 2 op * cukier puder – 1 łyżka PONCZ: * sok z cytryny * woda – 0,5 szkl DODATKOWO: * dżem brzoskwiniowy – 1 słoik ( ok. 380 g ) * wiórki kokosowe

Ostra na Słodko
Uśmiech Carycy 104

oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką. 3.    Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy  po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 4.    Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia(...)układamy na wiśniowej masie. 8.    Śmietanę ubijamy mikserem,wlewamy sok z Brzoskwiń oraz rozpuszczoną w małej ilość wody, żelatynę. 9.    Masę wykładamy na ciasto i dekorujemy pokrojoną zieloną galaretką. 10.              Ciasto chłodzimy dwie godziny

Kulinarna Chwila
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1145

zamaczamy w szklance, w około 3 łyżkach przegotowanej, zimnej wody. Pozostawiamy by napęczniała. Zimny biszkopt wkładamy z powrotem do blaszki wyłożonej ciasno pergaminem. By galaretka nam nie uciekła, najlepiej włożyć kawałki tekturki na boki ciasta. Do śmietany dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Ubijamy na sztywno. Żelatynę razem ze szklanką wkładamy do niewielkiego garnuszka z wrzątkiem i mieszamy by była(...)minutach wylewamy na nią zimną, ale jeszcze nie stężałą galaretkę i ponownie zostawiamy w lodówce. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce, wówczas ma pyszny, orzeźwiający smak. * Przed wylaniem galaretki najlepiej trzymać ciasto w zamrażalniku, gdyż zimne owoce szybciej ścinają galaretkę, dzięki czemu nie ma czasu by wsiąkła w biszkopt. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin

Smakowy Raj
Ciasto piankowe z kiwi 457

ciasta!Znikało w tempie ekspresowym i nawet znalazł się jeden taki co nam nocą z lodówki zaczął wyżerac ;) SKŁADNIKI:BISZKOPT:- jajka – 5 szt– cukier – 3/4 szklanki– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– mąka pszenna – 4 łyżki– mąka ziemniaczana – 1 łyżkaMASA:- masło – 100 g– kisiel cytrynowy – 2 op– galaretka

Ostra na Słodko
Puszek z wiśniami i czekoladą 64

ochłody i dla orzeźwienia przygotowałam pyszne ciasto bez pieczenia/na zimno, które nazwałam puszek z wiśniami i czekoladą. Jak sama nazwa wskazuje ciasto puszek, czyli bardzo delikatne i puszyste, niczym obłoczek. Delikatność masy przełamałam kwaskowatymi wiśniami oraz mieszanką mlecznej i gorzkiej czekoladą. Dodatkowo ciasto zrobiłam na podłużnych biszkoptach, które nasączyłam mocnym naparem kawowym. Ciasto wyszło naprawdę fajne smakowo i wizualnie chyba(...)poutykałam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie. Wierzch ciasta posypałam startą na wiórki czekoladą. Ciasto wstawiłam do lodówki i chłodziłam całą noc. Po schłodzeniu zdjęłam ostrożnie obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów na ciasta na zimno, np.: ciasto puszek z galaretką (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto puszek

Waniliowe Improwizacje
Torcik pomarańczowy 72

Gdyby ktoś mnie zapytał jakie jest moje ulubione ciasto nie byłabym w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Wybór z listy ciast , które lubię jeść oraz które lubię piec jest niemożliwy. Jeśli chodzi o jedzenie ciast, to ciasta przełożone kremem , ciasta z dodatkiem galaretki oraz ciasta z owocami smakują mi najbardziej. W kwestii pieczenia to muszę się przyznać, iż najbardziej lubię

MeCooks
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 173

sczerstwiało. Później wystarczy rozmrozić lub odgrzać w piekarniku. Najlepiej wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Ciasta – szarlotka, sernik, baba drożdżowa, makowiec wyśmienicie smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów

Między kuchnią a pokojem
Ciasta na Święta - 65 propozycji 12323

Ciasto pyszne  37.  Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja  39.  Ciasto kawowo - śmietankowe  40.  Rolada z jabłkami 41.  Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43.  Ciasto gargamel 44.  Sernik przekładany ciastem kruchym  45.  Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami

kruche babeczki
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 155

sczerstwiało. Później wystarczy rozmrozić lub odgrzać w piekarniku. Najlepiej wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Ciasta – szarlotka, sernik, baba drożdżowa, makowiec wyśmienicie smakują po rozmrożeniu. Nie mrozimy ciast z galaretką oraz kremami. Ciasta można przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów

Między kuchnią a pokojem
Ciasta na Święta Wielkanocne 5023

Ciasto pyszne  37.  Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja  39.  Ciasto kawowo - śmietankowe  40.  Rolada z jabłkami 41.  Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43.  Ciasto gargamel 44.  Sernik przekładany ciastem kruchym  45.  Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami

kruche babeczki
62 propozycje ciast na Święta 4984

Ciasto pyszne  37.  Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja  39.  Ciasto kawowo - śmietankowe  40.  Rolada z jabłkami 41.  Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43.  Ciasto gargamel 44.  Sernik przekładany ciastem kruchym  45.  Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami

kruche babeczki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3227

Ciasto pyszne  37.  Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja  39.  Ciasto kawowo - śmietankowe  40.  Rolada z jabłkami 41.  Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43.  Ciasto gargamel 44.  Sernik przekładany ciastem kruchym  45.  Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami

kruche babeczki
50 propozycji ciast na Święta 40829

Ciasto kawowo - biszkoptowe 36. Ciasto pyszne  37. Snickers według Siostry Anastazji  38. Wiśniowa fantazja  39. Ciasto kawowo - śmietankowe  40. Rolada z jabłkami 41. Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43. Ciasto gargamel 44. Sernik przekładany ciastem kruchym  45. Sernik na petitkach według babci Marysi  46. Sernik z jabłkami  47. Ciasto Doroty  48. Ciasto

kruche babeczki
Malinowa chmurka 10093

moich ulubionych ciast. Dzięki zawartości mrożonych malin można je przyrządzać cały rok na okrągło i za każdym razem smakuje wyjątkowo. Ciasto składa się z cienkiego blatu kruchego ciasta, grubej warstwie malinowej galaretki z dużą ilością mrożonych bądź świeżych malin, masy śmietankowej z dodatkiem mascarpone oraz bezą ze sporą ilością migdałów. Ciasto malinowa chmurka jest połączeniem słodyczy bezy i kremu śmietanowego(...)oraz lekkiej świeżości malin i galaretki malinowej. Malinowa chmurka jest ciastem, który wymaga większej ilości pracy, ponieważ wcześniej należy upiec blaty kruchego ciasta i bezowy, dodatkowo należy poczekać, aż będą one dobrze schłodzone. Dodatkowo najlepiej smakuje kolejnego dnia, gdy wszystkie smaki przejdą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka – Składniki Składniki na kruche ciasto 3 żółtka 40 gram cukru pudru

To Musisz Wiedzieć
Ciasto przekładane truskawkami w galaretce 89

truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 gotowa polewa czekoladowa ( lub domowej roboty ) Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia. 2. Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić(...)pół. 3. Przygotować galaretki wg przepisu podanego na opakowaniu. 4. Truskawki obrać i umyć. Pokroić na połówki. 5. Na pierwszą część ciasta wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. 6. Ciasto schłodzić w lodówce przez 10-15 min. a następnie wyciągnąć z lodówki i przykryć drugą częścią ciasta. 7. Przygotować polewę wg przepisu podanego na opakowaniu lub przygotować domową. 8. Gotową

A Ty Smakuj Mnie