proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pianka; 0,5 L śmietany kremówki 1 serek homogenizowany-waniliowy 2 galaretki wiśniowe lub inne 4 łyżki cukru owoce (ja dałam czereśnie z kompotu) ponadto 1 galaretka owocowa na wierzch ciasta Wykonanie; Biszkopt; Oddzielamy białka od żółtek.Do białek dodajemy cukier i ubijamy na sztywną pianę.Żółtka ucieramy w szklance dodając(...)należy sie przejmować ,bo gdy dodamy galaretki to stężeje).Następnie do śmietany dodajemy serek waniliowy i owoce . 2 galaretki wiśniowe rozprowadzamy w o,5 litra przegotowanej wody .Ostudzoną galaretkę dodajemy do masy piankowej .Masę wkładamy do lodówki ,lub na chwilę do zamrażalnika .Gdy zacznie trochę gęstnieć wylewamy na biszkopt .Na wierzch ciasta dodajemy galaretkę przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu Artykuł
Olcia gotuje!Święta Wielkanocne przygotowała ciasto jogurtowe, bez pieczenia, o smaku mango, które swoim wyglądem przypomina ser żółty. I wiecie, że Łukasz się nabrał początkowo?! hehehe Ciasto okazało się hitem na stole i mam nadzieję, że takim samym hitem okaże się tutaj. Jest bez pieczenia – zrobicie je błyskawicznie! Gorąco polecam! Spróbujcie i zaskoczcie domowników. Ps. do zrobienia ciasta ser żółty wykorzystałam(...)możecie użyć też świeżego, dojrzałego mango. Smacznego! SKŁADNIKI: * pulpa mango – 600 g * galaretka cytrynowa – 4 szt * jogurt grecki – 680 g * woda – 500 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy. Pulpę mango miksujemy z jogurtem greckim, a następnie wlewamy lekko tężejące galaretki. Formę wykładamy folią spożywczą, wylewamy masę. Odstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem robimy
Ostra na Słodkooprze! Zakończyłyśmy to ciasto inaczej niż Kasia, ale absolutnie nie mniej pysznie! Gwarantuję, że po spróbowaniu totalnie się w nim zakochacie. My jednogłośnie stwierdziłyśmy, że jest to jedno z lepszych ciast, jakie przygotowałyśmy inspirując się blogami kolegów czy koleżanek po fachu. Polecam! A Kasi dziękujemy za przepis i czekamy na nowe wypieki! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) CIASTO SZPINAKOWE: * szpinak(...)masę czekoladową. Odstawiamy na co najmniej godzinę. GALARETKA: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Tężejącą zalewamy masę serową. Odstawiamy na co najmniej godzinę. PIANKA JAGODOWA: Borówki blendujemy na gładki mus, możemy dodatkowo przetrzeć przez sito. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder i borówki. Mieszamy z rozpuszczoną żelatyną ( hartując wcześniej ). Wylewamy na schłodzone ciasto. Odstawiamy do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkopuszysta. Na górze wiśnie zalane galaretką o tym samym smaku. Ciasto można również zrobić z innymi owocami i pasującą do smaku galaretką. Post Ciasto z wiśniami i nutellą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeKolorowy biszkopt to jedno popisowych ciast z przepisu mojej mamy. Bardzo prosty w przygotowaniu. Z podstawowych i łatwo dostępnych składników. Możemy użyć galaretek o dowolnym smaku. Dzięki dodatkowi żelatyny ciasto jest bardziej stałe. Świetnie sprawdzi się za tym zarówno w cieplejsze jak i chłodniejsze dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jaj 15 łyżek z lekkim czubkiem mąki pszennej(...)śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem, wlewamy do niej połowę przestudzonej płynnej galaretki i mieszamy aż powstanie jednolita masa. Na koniec dodajemy pokrojony biszkopt i dokładnie mieszamy. Masę śmietanową wykładamy i rozprowadzamy po biszkopcie. Po wierzchu dekorujemy przy pomocy łyżki pozostałą galaretką. gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki do stężenia i schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLLekkie biszkoptowe ciasto z kremem ze śmietany i mascarpone, z truskawkami i galaretką- idealne letnie ciasto. Proste, a zarazem pyszne. Owoce mogą być oczywiście dowolne, ale jako, że sezon truskawkowy w pełni, u mnie powstało ciasto właśnie z nimi. Wykorzystałam co prawda jeszcze zalegające w lodówce maliny do kremu, ale nie jest to mus i nie zdominowały one smaku, można(...)dokładnie by nie było szpar na bokach. Gdyby krem nie był wystarczająco gęsty, musimy poczekać kilka minut, aż zacznie ściągać, w przeciwnym razie spłynie nam z ciasta. dodatkowo: - 500g truskawek (odszypułkowanych) - 2 galaretki malinowe lub truskawkowe (na 500 ml wody każda) Galaretki rozpuszczamy w 700g (ml) gorącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Najlepiej przygotować je sobie na samym
Smaczne ZdroweWitam kochani, dziś zapraszam na letni klasyk, czyli ciasto z malinami, galaretką i kremem. Całość jest na kakaowym cieście. Ciasto jest bardzo pyszne, nie za słodkie, pięknie wygląda i jest idealne na letnie dni. Zapraszam i bardzo polecam SKŁADNIKI *przepis na dużą tortownicę 24cm średnicy MASA -750ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -1 cukier waniliowy(...)maki -pół łyżki kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -8 łyżek wody -8 łyżek oleju DODATKOWO -500g malin -2 galaretki malinowe -750ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. CIASTO 3 jajka i 2 białka ubijamy z cukrem na jasną masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę, olej i kakao i wszystko miksujemy. Przekładamy do tortownicy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku180st.C. Krem: 1 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 żółtek ( pozostałych z ciast) 15 łyżek cukru 50 dag masła 25 dag margaryny ( u mnie masło) 1 galaretka wiśniowa puszka ananasów puszka brzoskwiń mały słoik drylowanych wiśni w syropie Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.Z owoców odlać syrop,ananasy i brzoskwinie pokroić w kostkę(...)części masy dodać pokrojone brzoskwinie,do drugiej ananasy,do trzeciej części tężejącą galaretkę oraz odsączone wiśnie. Przełożenie tortu: Ciasto jasne + krem z brzoskwiniami + ciasto orzechowe + krem z galaretką i wiśniami + ciasto kokosowe + krem z ananasami + ciasto ciemne Wierzch i boki tortu posmarować białym kremem,odstawić do lodówki.udekorować wg uznania. U mnie były to żywe róże
Niespełnione zdolności kulinarnebrzoskwiniowe galaretki 3-4 banany tłuszcz do formy Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy do białek cukry ( poza cukrem pudrem) i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po żółtku,wlewamy olej - w dalszym ciągu miksując. Wsypujemy do masy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia mieszając łyżką aby puszysta masa nam nie opadła. Ciasto wylewamy(...)jednej szklance gorącej wody i w miedzy czasie gdy będzie ona tężeć ubijamy śmietankę 30 % z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wlewamy, ciurkiem tężejącą galaretkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę , wykładamy ja na górę ciasta. Na koniec gdy nam śmietankowa masa zastygnie układamy pokrojone w plastry banany . Rozpuszczamy dwie galaretki w szklance gorącej wody i wylewamy na samą górę. Całe ciasto
W Moim Magicznym Domubiałek z dodatkiem maku.Dodałam cały mak nie mielony więc ciasto trochę chrupie :).Białkowy biszkopt przełożony jest kremem budyniowym a na wierzchu są gruszki z puszki zalane galaretką. Zapraszam po przepis ;) SKŁADNIKI ciasto 1 szklanka białek (z ok.6 jajek) 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 125g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatki(...)puszystą masę i partiami dodajemy wystudzony budyń. Wystudzone ciasto dzielimy na dwa blaty. Na jeden makowy blat nakładamy ok.2/3 kremu budyniowego. Teraz przykrywamy drugim blatem i na wierzchu smarujemy pozostałym kremem. Gruszki odsączamy z zalewy kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na krem bardzo gęsto. Cisto wkładamy do lodówki aby stężało.Galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody i odstawiamy
Mała w garnku mieszatakże idealnie osłodzi nam niedzielną kawę. Polecam każdemu ten przepis, bo ciasto jest naprawdę przepyszne. PRZEPIS NA CIASTO SUŁTANA Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki 180 g cukru 40 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia KREM 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 240 ml gorącej wody DODATKOWO kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)jednej szklance rozpuszczamy galaretkę truskawkową w drugiej agrestową. Obie odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na puch. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy przestygniętą galaretkę truskawkową, miksujemy do połączenia składników. Do drugiej części masy dodajemy galaretkę agrestową, również miksujemy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem truskawkowy
Przepiski.plmożecie również zrobić taki sernik na zimno bez żadnego spodu. Ja użyłam galaretki i truskawek, bo z takim ciastem kojarzy mi się lato. Możecie również ominąć truskawki i galaretkę i podać ciasto np. z polewą czekoladową lub karmelową. Taki sernik na zimno sprawdzi się również jako nadzienie do tart. Wystarczy jedynie upiec kruchy spód w kształcie tarty i wylać serową(...)wierzch ciasta możecie położyć dowolne owoce (nie kiwi i nie ananas;) Ale maliny, winogrona, banan czy borówki nadają się świetnie. Możecie użyć galaretki w innym smaku, albo modnej ostatnio niebieskiej lub przeźroczystej. Wariantów na to ciasto jest naprawdę sporo. Zapraszam na przepis na tortownicę o średnicy 24 cm. Drukuj Sernik na zimno, bez pieczenia Prosty i szybki do zrobienia sernik
Mieszam w Garnkuteż oczywiście zamieszczone na blogu, w zakładce „ciasta, ciasteczka i inne słodkości”. Zapraszam! 1. Ciasto „Wiśniowa pokusa” (przepis TUTAJ ). Bajecznie smaczne ciasto z wiśniami, zatopionymi w galaretce oraz masą budyniową, na puszystym makowym biszkopcie. A wszystko dopełnione warstwą z herbatników i oblane czekoladą. Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje ale również wspaniale wygląda. Polecam(...)idealne, a goście byli bardzo zadowoleni 4. Ciasto „Kokosowa fantazja” (przepis TUTAJ ), to coś dla miłośników Bounty, Raffaello i tym podobnych łakoci. Połączenie biszkoptowego ciasto z masą kokosową i galaretką oblane mleczną czekoladą. W sumie przy stworzeniu tego ciacha jest troszkę pracy ale efekt końcowy jest tak uroczy, że myślę, iż warto się trochę potrudzić aby zaskoczyć
Blog z Apetytemwaniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 1 opakowanie galaretki jagodowo - jeżynowej 3 x po 200 ml gorącej wody 2 wafelki Grześki Przygotowanie: Biszkopt ciemny- na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć(...)natomiast pozostały krem pozostawić sam. Wafelki Grześki - 2 wafelki za pomocą widelca drobno pokruszyć. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta przełożyć całą masę z galaretką wyrównać wierzch i przełożyć drugim blatem biszkopta rozsmarować 1/3 masy waniliowej. Na koniec torcik posypać pokruszonymi wafelkami. Tort przechowywać w lodówce
Ciastka - domowe słodkościjest naprawdę fantastyczna. Dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy znalazłam ciacho w których dominują właśnie te smaki. Głównym składnikiem kremu jest właśnie rozpuszczona czekolada z nadzieniem miętowym oraz cytrynowa galaretka. Samo przygotowanie ciasta jest szybkie, ale czekałam wieki, aż galaretka zacznie zastygać i ciągle odrywałam się od innych czynności, żeby sprawdzić czy to już ten moment. Całkowicie wynagrodził mi to wygląd(...)zdecydowanie nie pasowało (zresztą mąż też nie był zachwycony). Trochę nie współgrał ze sobą smak słodkiej cytrynowej galaretki z miętową czekoladą, przez co krem wydawał mi się po prostu „dziwny”. Zapewne jest to kwestia smaku, ale ja ciasta nie powtórzę i zostanę przy czekoladkach z miętowym nadzieniem Składniki na blaszkę 20×20 cm: Ciasto : – 3 jajka
Relaxtime