Dziś zapraszam Was na serniczek, na kruchym cieście z brzoskwiniami i galaretką. Łatwy w przygotowaniu, wilgotny, bardzo smaczny idealny na zbliżający się weekend. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm) Ciasto kruche - 30 dag mąki pszennej - 15 dag miękkiej margaryny lub masła - 1 jajko - 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - mały cukier waniliowy(...)godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku do ostudzenia. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze gorącej wody, studzę. Brzoskwinie kroję w mniejsze cząstki. Na ostudzony sernik układam kawałki brzoskwiń, zalewam tężejącą galaretką. Ciasto przekładam do lodówki na około godzinę aż galareta zastygnie. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródkremówki 250 ml porzeczkowego soku (przygotowałam poprzez rozcieńczenie wodą domowego syropu z czerwonej porzeczki ) 4 łyżki żelatyny (można zastąpić 2 opakowaniami galaretki w proszku) cukier puder do smaku Domowa galaretka o smaku czerwonej porzeczki*: (można zastąpić galaretką w proszku i przygotować wg przepisu na opakowaniu) 1 litr porzeczkowego soku (przygotowałam poprzez rozcieńczenie wodą domowego syropu z czerwonej porzeczki(...)porzeczki. Formę wstawić do lodówki aby masa stężała. Na końcu wierzch ciasta zalać przygotowaną galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. * zamiast przygotowania domowych galaretek można użyć galaretek w proszku: - do masy należy użyć 2 opakowania galaretki rozpuszczone w 250 ml wody - na wierzch ciasta użyć 2 opakowania galaretki rozpuszczone wg przepisu na opakowaniu Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..Ciasto Prince Polo z brzoskwiniami robiłam kiedyś bardzo często. Smakowało mi to połączenie delikatnego biszkoptu i śmietanowej masy z dodatkami. Postanowiłam ponownie wykorzystać ten przepis. Ciasto, choć zawiera w sobie czekoladę, wafelki i brzoskwinie, nie jest przesłodzone. Jak dla mnie jest takie „w punkt”. Najbardziej smakuje mi w tym samym dniu lub na drugi dzień po upieczeniu, kiedy(...)wafelki Prince Polo puszka brzoskwiń Dodatkowo: 2 op. galaretki brzoskwiniowej Żółtka miksujemy wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo wsypujemy przesianą mąkę (masa będzie dosyć gęsta). Białka ubijamy w osobnym naczyniu na sztywną pianę. Stopniowo, w 2-3 turach, dodajemy do masy żółtkowej, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy
Smaki Na TalerzuŚmietanowiec z galaretkami Śmietanowiec z galaretkami to ciasto bez pieczenia, które świetnie sprawdzi się na upalne dni Znane większości z nas i chętnie jedzone przez małych i dużych Pyszne, kolorowe ciasto, którego bazą jest śmietana, a uzupełnieniem kolorowe galaretki. Śmietanowiec z galaretkami zawsze się udaje i świetnie smakuje. U mnie to klasyk, który znika błyskawicznie. Polecam Przepis na blaszkę(...)lekko natłuścić. Do przygotowanej formy przełożyć masę z galaretkami, lekko wyrównać wierzch. Pozostawione kosteczki galaretek pokroić na mniejsze kawałki. Drobno pokrojonymi galaretkami i borówkami udekorować ciasto. Śmietanowiec z galaretkami odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Artykuł Śmietanowiec z galaretkami pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNEKREM: 400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym galaretka cytrynowa galaretka czerwona, zielona, niebieska (do pokrojenia w kostkę) DEKORACJA: maliny WYKONANIE: Każdą z trzech galaretek osobno rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do stężenia. CIASTO: Białka ubijamy na sztywno, partiami dosypujemy cukier. Dobrze ubijamy. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian z olejem. Ubijamy tylko do połączenia składników(...)masy wsypujemy pokrojone galaretki i mieszamy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto w blasze i wyrównujemy, przykrywamy drugim ciastem. Smarujemy odłożoną masą i posypujemy odłożonymi galaretkami, układamy również maliny. Ciasto chłodzimy najlepiej całą noc. Smacznego
Pani na desermleka 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 75 ml Advokatu *Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń ( bez tych dwóch wyjętych do ciasta) 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa 250 ml wrzątku *Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników (ok. 300 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 350 ml wody Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia biszkoptu, jajka ubijamy z cukrem(...)czasie na musie układamy kolejną warstwę herbatników, a na nie pozostałą część masy budyniowej. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki i po tym czasie wylewamy na ciasto tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 350 ml wrzątku. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy najlepiej całą noc. Smacznego
Piekę, bo lubięzostawić aż całkowicie ostygnie. Przygotowanie galaretki – galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszać. Odstawić aż będzie prawie gęsta. Jak już będzie wystarczająco gęsta rozłożyć galaretkę na cieście, udekorować owocami. Trzymać ciasto w lodówce. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać masło, cukier, żółtko, szczyptę soli, mąkę, śmietanę, wyrobić ciasto, czas 1 minuta, interwał wyjąć ciasto zawinąć(...)motylek, wlać białka, ubić obroty 3,5, czas 3 minuty dodać białka do masy serowej i wymieszać kopystką wylać masę na podpieczone ciasto piec w temperaturze 160 C przez 45 minut zostawić w formie aż ostygnie przygotować galaretkę jak wyżej Pycha smacznego
Kuchnia Pokoleństopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki(...)masę jabłkową: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 0,75 l wody. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy sok i wkładamy do tężejącej galaretki. posypka ciasta: 70 g wiórek kokosowych 10 g masła 2 łyżeczki cukru wykonanie: Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe, lekko rumienimy. Ciasto : biszkopt – 3/4 masy budyniowej – tężejąca galaretka
Domowy Smak Jedzeniagalaretka była w miarę sztywna, wyłożyłam na nią drugą połowę masy serowej. Ciasto znów odstawiłam do lodówki, aby masa się ścięła. Na ściętą masę serową wylałam drugą część galaretki wiśniowej. Ciasto ponownie wstawiłam do lodówki. Tym razem pozostawiłam je tam na całą noc. Następnego dnia, wyciągnęłam ostrożnie ciasto z foremki i pokroiłam na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia(...)innych moich przepisów na ciasta na zimno z galaretkami, np.: kolorowy warstwowiec mleczno - galaretkowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/warstwowiec-mleczno-galaretkowy.html), mleczny galaretkowiec (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/mleczny-galaretkowiec.html), tęczowy torcik z galaretek i śmietanki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/06/teczowy-torcik-z-galaretek.html), jogurtowa zebra (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/jogurtowa-zebra.html), galaretkowiec na jogurcie naturalnym (link do przepisu
Waniliowe Improwizacjeprzez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy np. marmoladą i ponownie zwijamy w rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Następnie kroimy(...)rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na Upieczone ciasto z pierożkami wykładamy równomiernie masę budyniową. Na masie układamy plastry rolady, pomiędzy nimi układamy pokrojone owoce. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe ciasto odstawiamy najlepiej na noc w chłodne miejsce. (inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak Jedzeniaśmietany 30%, 1 fix do śmietany, 1 opakowanie cukru waniliowego, Dodatkowo: 2 opakowania galaretki jagodowej, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na dużą blaszkę (z piekarnika), wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 15 minut w temperaturze(...)jagodowe. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem oraz cukrem waniliowym. Dodaję tężejący mus jagodowy. Miksuję. 5. Biszkopt rozwijam. Na brzegu kładę pasy galaretki. Ciasto smaruję kremem jagodowym. Zwijam roladę, tak aby galaretka była w środku. Gotowe ciasto oprószam cukrem pudrem i wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia KasiBrzmi apetycznie prawda? Smakuje jeszcze lepiej. Ciasto słoneczna delicja to rewelacyjny wypiek, którego nie da się nie lubić. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju okazje, domowe przyjęcia, spotkania rodzinne a nawet na święta. Ciasto jest kolorowe i bardzo ładnie prezentuje się na talerzu. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA CIASTO SŁONECZNA DELICJA Składniki BISZKOPT 3 żółtka(...)masie do góry dnem. Na delicje wyłożyć biszkopt, lekko docisnąć. Na biszkopcie rozsmarować pozostałą część masy. Galaretki przygotować z ok. 900 ml wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Kiedy wystygnie dodać do nich pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na biszkopcie. Ciasto wstawić do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Słoneczna Delicja pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plwyrównać. Piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Warstwa serkowo-truskawkowa: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu wykorzystując jednak tylko 100 ml wody (dobrze wymieszać, żeby nie było grudek). Żelatynę-fix również przygotować według instrukcji na opakowaniu(...)cukrem, przelać do miski, dodać serek śmietankowy, lekko schłodzoną galaretkę i żelatynę. Wszystko połączyć mikserem na jednolitą masę i włożyć do lodówki, żeby nieco stężało przed nałożeniem na ciasto. Warstwa galaretki z truskawkami: W misie blendera umieścić truskawki, dodać 200 ml wody i zblendować. Przelać do garnka i zagotować masę truskawkową mieszając od czasu do czasu. Wyłączyć palnik, wsypać galaretki
Passions hobbies lifeletniego sezonu – przepyszne ciacho z malinową galaretką w środku! Tak jak lubicie – ciasto bez pieczenia! Bardzo łatwe i bardzo szybkie, a daję sobie rękę uciąć, że będzie to jedno z Waszych ulubionych, malinowych ciast! Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało. SKŁADNIKI: GALARETKA MALINOWA: * maliny – 500 g * cukier – 50 g * woda(...)galaretka malinowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 500 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 4-5 łyżek * żelatyna – 3 łyżeczki DODATKOWO: * biszkopty okrągłe – ok. 250 g * galaretka malinowa -1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: GALARETKA MALINOWA: Maliny gotujemy z cukrem i wodą. Do gotujących dodajemy jedną galaretkę malinową, dokładnie mieszamy, odstawiamy do tężenia. CIASTO: Na tortownicę
Ostra na Słodko