ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:103/672)

Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 902

przestygnięty budyń. Mieszać, aż powstanie gładki krem (patrz FILM ). 12. Biszkopt w blaszce (Biszkopt I) posmarować połową kawowego kremu. Na wierzchu poukładać ptasie mleczko i zalać je tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier. Posmarować go pozostałym kremem (albo pozostałym kremem posmarować stężałą galaretkę) i położyć(...)galaretce stroną posmarowaną kremem. Lekko docisnąć i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton 2A) i ozdobić nią wierzch ciasta (patrz FILM). Na końcu ciasto posypać kakao. Ciasto wyciągnąć z lodówki

Mała Cukierenka
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 2615

przestygnięty budyń. Mieszać, aż powstanie gładki krem (patrz FILM ). 12. Biszkopt w blaszce (Biszkopt I) posmarować połową kawowego kremu. Na wierzchu poukładać ptasie mleczko i zalać je tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier. Posmarować go pozostałym kremem (albo pozostałym kremem posmarować stężałą galaretkę) i położyć(...)galaretce stroną posmarowaną kremem. Lekko docisnąć i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton 2A) i ozdobić nią wierzch ciasta (patrz FILM). Na końcu ciasto posypać kakao. Ciasto wyciągnąć z lodówki

Mała Cukierenka
Torcik Casablanca 1499

połączeniu z dolną częścią w sam raz się skomponowała.  Masa śmietanowa lekka jak piórko, idealnie ubita świetnie połączyła się z kwaskowatą górą,  czyli galaretką z owocami. Składniki na spód ciasta: 1 opakowanie sucharów z mąką pełnoziarnistą Mamut słoik Nutelli 400 gram  masa serowa: 1 kostka twarogu 2 łyżki cukru pudru krem śmietanowy: 200 ml śmietany(...)żeby było łącznie 500 ml płynu. Gotujemy. Wrzący kompot odstawiamy na 5 minut, po czym rozpuszczamy w nim galaretkę. Do tężejącej galaretki dodajemy owoce z kompotu.  I wykładamy na masę śmietanową. Pamiętajcie nie wylewamy płynnej galaretki na ciasto,gdyż spłynie po bokach ciasta

Życie zaczyna się w kuchni
Jagielnik lawendowo-jagodowy 188

Dzisiejszym przepisem otwieram tegoroczny sezon na jagody (borówkę czernicę). Pomysł na to ciasto zrodził się w mojej głowie wczoraj po zbiorze jagód. Poza tym wczorajszy jagielnik z truskawkami (przepis wkrótce) zniknął w mgnieniu oka i zostałam poproszona o kolejny. Po zmiksowaniu kaszy jaglanej z jagodami masa przybrała lawendowy kolor, więc pod wpływem impulsu dodałam kwiaty lawendy. I to był strzał(...)kłosów lawendy, dwiema łyżkami jagód, śmietaną, żelatyną i cukrem. Masę jaglaną wyłożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię. Na masę jaglaną wysypać resztę jagód. Rozłożyć je równomiernie. Lekko ściętą galaretkę wyłożyć na jagody. Wierzch ciasta udekorować pojedynczymi kwiatkami lawendy. Jagielnik odstawić do lodówki na przynajmniej dwie godziny. Ważna uwagi: jagielnik wyjąć z lodówki na przynajmniej kwadrans przed podawaniem;  jagielnik jagodowy jest

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Delicja 779

tego przepisu...to był naprawdę duży błąd. Rzadko piekę ciasta , powiedziałabym, że tylko okazjonalnie.  Pyszny biszkopt makowo- kokosowy przełożony słodkim, budyniowym kremem. Do tego delicje i galaretka- czego chcieć więcej. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, więc polecam ten wypiek w szczególności na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy . Składniki (25x36): 6 białek+ 3 żółtka szklanka cukru+ 10 łyżek cukru(...)czasu aż zgęstnieje.  Studzimy. Masło ucieramy mikserem. Powoli dodajemy budyń. Wykładamy na biszkopt. Masę budyniową wykładamy na biszkopt. Wykładamy delicje. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto. Ilość porcji: ok. 20 Czas przygotowania: ok. 2,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Lekkie Ciasto z Mrożonymi Truskawkami i Masą Budyniową 135

TRUSKAWKOWA 800 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka cytrynowa GALARETKA Z OWOCAMI 2 galaretki truskawkowe 3 garście mrożonych truskawek Sposób przygotowania BISZKOPT Białka ubijamy na pianę. Stopniowo dodajemy po łyżce cukru. Dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy szpatułką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA TRUSKAWKOWA Truskawki blendujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku(...)rozsmarowujemy pozostałą masę truskawkową, a następnie masę budyniową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GALARETKA Z OWOCAMI Truskawki rozmrażamy i kroimy na duże kawałki Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku. Dodajemy do niej owoce. Gdy galaretka będzie tężeź, wylewamy ją na placek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Lekkie Ciasto z Mrożonymi Truskawkami i Masą Budyniową pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasto orzechowa kora. 129

ciasto chyba zna już każdy. Internet ugina się od interpretacji tego ciasta. Postanowiłam upiec go także i ja. A zatem jeśli jeszcze go nie piekliście to teraz jest dobry czas! Weekend niebawem! Ja przepis zapożyczyłam ze strony Kasi , Nieco go zmodyfikowałam na potrzeby mojej blaszki ;-) Składniki; 8 białek 1 żółtko pół szklanki cukru 35 dag orzechów włoskich 10 dag rodzynek(...)później galaretka nie spłynęła z ciasta.Na cieście układamy lekko zachodzące na siebie plastry brzoskwiń i wstawiamy je do lodówki na około 2-3 godziny.  W czasie kiedy ciasto się chłodzi, galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzątku i studzimy. Zimne a właściwie już lekko tężejące delikatnie wylewamy na cisto i wstawiamy je ponownie do lodówki, tym razem na całą

Radość kipiąca uśmiechem.
BISZKOPT Z MALINAMI, BITĄ ŚMIETANĄ I MASCARPONE + FILMIK 160

koniec wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę 25/30 cm, lub troszkę większą. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po ostudzeniu przecinamy wzdłuż,  na dwie połówki. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy.  Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.  Pierwszy blat układamy w blaszce, smarujemy dżemem i przykrywamy drugim ciastem. Nasączamy słodką(...)miksujemy aby nie powstały grudki. Ubitą śmietanę rozkładamy na całe ciasto, następnie na wierzchu rozkładamy maliny, najlepiej na całe ciasto.  Biszkopt odkładamy do lodówki na 2 godziny aby dobrze go schłodzić, następnie na wierzch delikatnie wylewamy już tężejącą  galaretkę. Ponownie chłodzimy, najlepiej całą noc, aż wszystko zastygnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z truskawkami 149

truskawek; Wykonanie: Zmiksowane truskawki mocno podgrzać, dodać cukier i mieszać, aż się rozpuści. Do gorących truskawek wsypać galaretki i dobrze mieszać do czasu, aż się rozpuszczą. Nie gotować!! Przestudzoną, tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, na masę ułożyć umyte truskawki, lekko je wciskając. Ciasto dobrze ostudzić. Masa serowa: Przepis na masę serową znajdziesz tutaj . Wykonanie masy serowej i składniki są takie(...)żelatynę (ciepłą, żeby nie zdążyła ściąć się w śmietanie). Gotową śmietanę wyłożyć na zastygniętą masę serową. Wierzch ciasta "pociapać" zmiksowanymi truskawkami (można zostawić sobie troszkę zmiksowanych truskawek z galaretką, wówczas ciasto przy krojeniu nie będzie się "ciapało

In my kitchen
CZERWCOWA KLASYKA CZYLI BISZKOPT Z GALARETKĄ, KREMEM I TRUSKAWKAMI 220

lubi ciasta z galaretką i owocami? :)  Lekkie, nie mocno słodkie, szczególnie mocno schłodzone, takie prosto z lodówki smakuje rewelacyjnie. A jeśli te owoce to świeże truskawki to kubki smakowe szaleją ...  przynajmniej moje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka klasy  3/4 szklanki mąki  tortowej 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę i proszek(...)korzuch"). Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego budyniu i ubijać na średnich obrotach. Ponadto: truskawki 2 galaretki rozpuszczone w połowie wody przewidzianej na opakowaniu Wykonanie ciasta:  Na biszkopt wykładamy krem budyniowy. Na kremie układamy połówki truskawek. Zalewamy lekko tężejącą galaretką i chłodzimy do stężenia w lodówce

Walijskie Pichcenie
Truskawkowiec na herbatnikach 133

łyżek cukru 1,1 l mleka 200 g miękkiego masła masa tuskawkowa 600 g truskawek 150 g jogurtu naturalnego 2 galaretki truskawkowe 400ml gorącej wody oraz ok 400 g herbtników, u mnie kakaowe 450 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody Ugotować budyń. Do garnka wlać połowę mleka i dodać cukier, zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budyniowy proszek(...)Można dosłodzić do smaku jak wolimy bardziej słodkie. Następnie dodać wystudzone galaretki. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na trochę. Jak masa zacznie gęstnieć dokładnie wymieszać i wylać na warstwę herbatników. Ponownie wstawić do lodówki.  Rozpuścić galaretki w 750 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Na wierzchu ciasta, na masie truskawkowej ułozyć pokrojone truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z rabarbarem 412

Sezon na rabarbar w toku, więc spragniona świeżych smaków postanowiłam zrobić z niego galaretkę do sernika. Ciasto ma konsystencję pianki. Kolor wierzchniej galaretki zależy od odmiany rabarbaru. Ja mam dwie różne, ale na razie najsilniej rozwinęła się ta o długich łodygach, z których łatwo zdejmuje się skórkę i wybarwionej w większości na zielono. Wystarczy niewiele składników, by zrobić ten orzeźwiający

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z truskawkami 748

świeże truskawki pokryte galaretką. Tarta jest delikatna w smaku i niezbyt słodka, a wierzch powstały z połączenia truskawek i galaretki, w przekroju bardzo ładnie kontrastuje z białą masą. Do pieczenia wykorzystałam tortownicę o średnicy 21cm. Tarta z truskawkami Składniki: ciasto kruche 150g mąki pszennej 75g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)gęstego jogurtu naturalnego 100g śmietanki 30% 3 łyżki domowego cukru z wanilią 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody ponadto: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej 150ml wody 100-150g truskawek (tyle, aby przykryły wierzch tarty) Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być prosto z lodówki - mąkę przesiać, dodać cukier puder, zimne masło, żółtko, ekstrakt z wanilii i śmietanę, składniki

Smakołyki Bereniki
Ciasto Lodowiec 895

Ciasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany(...)białą masę śmietanową. Całość wstawić do lodówki, aby masy lekko stężały (na ok. pół godziny). Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na sztywniejącej masie śmietanowej. Wszystko zalać tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki i chłodzić przez kilka godzin (najlepiej przez noc). * Żelatyna nie jest konieczna, można zmniejszyć ilość śmietany, wtedy masa będzie gęstsza i sztywniejsza. Ja robiłam większą porcję

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie