ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:101/672)

Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 374

cukru.  Spód ciasta to gotowe gofry - pomysł podsunęła mi moja mama, natomiast na samym wierzchu znajduje się mus truskawkowy przygotowany ze zblendowanych świeżych truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany na zimno prosto

Kuchnia MagdaLeny
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 131

łyżeczka proszek do pieczenia, 8 mniejsze brzoskwinie dojrzałe świeże, 1 torebka galaretka wiśniowa w pierwszej kolejności mikserem ubić jajka, cukry,sól, zimny tłuszcz ubijać z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać do masy przesianą mąkę z proszkiem i mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia(...)gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto na wierzchu rozłożyć tężejącą galaretkę do lodówki schować na 3 godziny ciasto jest lekkie, wilgotne, bardzo smaczne i szybko się zjadło....SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tortowe ciasto wiśniowe. I w jakim kierunku zmierza mój blog? 126

wcale nie takie skomplikowane i nie-proste na jakie wygląda :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżka kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni z kompotu bez pestek 3 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe 3 łyżki cukru Pianka: 2 śnieżki 2 galaretki wiśniowe 400 ml mleka(...)całość energicznie mieszamy aż wszystko dokładnie się ze sobą połączy. Masę odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy znacznie stężeje, ale nadal będzie lejąca rozprowadzamy ją na cieście i odstawiamy do całkowitego stężenia. Pianka : galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu (ja dodaję dodatkowo jeszcze 2 łyżeczki żelatyny). Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Wlewamy tężejącą galaretkę. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na masę wiśniową

My simple kitchen
Karpatka straciatella z galaretkami 188

piekarniku tworzy   góry i doliny przełożone budyniowym kremem na mleku i maśle bez laktozy z firmy Mlekowita   z tartą gorzką czekoladą i kolorowymi galaretkami. Ta karpatka to sposób na ciasto któremu nikt się nie oprze. Ciasto parzone: 1/2 kostki masła bez laktozy Mlekowita 1 szklanka wody 1 szklanka mąki tortowej szczypta soli 5 jajek Zielony barwnik-opcjonalnie(...)Mlekowita 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru ¾ kostki masła bez laktozy Mlekowita 50 g startej gorzkiej czekolady 1 galaretka poziomkowa 1 galaretka winogronowa Ciasto:   Masło   przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli opcjonalnie zielony barwnik-tyle aby uzyskać efekt który nas zadowoli kolorystycznie (ja dodałam dosłownie 2 krople

Wanilia i Kardamon
Wiosenny sernik z mascarpone 319

ciasto mogłoby być nieco mdłe... Myślę, że wspaniale sprawdziłyby się kwaskowate wiśnie.Spód tym razem to niezawodne kruche ciasto od Michela Roux (z jego Ciast pikantnych i słodkich). Na wierzchu chmura bitej śmietany z dodatkiem galaretki, dzięki temu jest bardzo świeża w smaku. Na wierzch reszta owoców (można dać więcej, ja nie miałam) zanurzonych w galaretce - dzięki temu ładnie się(...)malin1 łyżka mąki pszennejdodatkowo:40 g malin50 g borówek amerykańskich1/2 opakowania (37 g) galaretki morelowej200 ml wrzątku350 ml śmietany kremówki (38%)Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i solą. Dodać pokrojone w kostkę masło, posiekać, a następnie szybko zagnieść. Wbić jajko, zagnieść gładkie ciasto.Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.Ciasto cienko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 121

Dodatkowo: 200-250 g herbatników 1 szkl. śmietanki 30% 1 galaretka malinowa 50 g startej mlecznej czekolady Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z cukrem wanilinowym. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki(...)kolejną warstwę herbatników. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy schłodzoną, lecz wciąż płynną galaretkę. Miksujemy do połączenia. Od razu rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Dekorujemy startą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 122

Dodatkowo: 200-250 g herbatników 1 szkl. śmietanki 30% 1 galaretka malinowa 50 g startej mlecznej czekolady Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z cukrem wanilinowym. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki(...)kolejną warstwę herbatników. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy schłodzoną, lecz wciąż płynną galaretkę. Miksujemy do połączenia. Od razu rozprowadzamy na wierzchu ciasta. Dekorujemy startą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z borówkami i galaretką 153

jednolitej masy. Formę (34/25cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto i całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 30 minut. Gdy ciasto będzie gotowe odstawiamy je do wystygnięcia. Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy płyn się schłodzi wstawiamy go do lodówki i czekamy aż zacznie tężeć. Krem: Mocno(...)być puszysta dodajemy serek mascarpone. Miksujemy dalej, do uzyskania gęstego kremu. Krem śmietanowy wykładamy na ostudzonym cieście, układamy na nim owoce i wstawiamy do lodówki.  Gdy galaretka zgęstnieje polewamy nią wierzch ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzina do całkowitego stężenia

Qchnia po prostu
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką 697

śmietany 660 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu śmietankowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny ok. 80 ml wrzącej wody góra 2 galaretki rubinowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ciasto      Ubić białka. Pod koniec ubijania dodać cukier. Powoli dodawać po jednym żółtku. Dodawać po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia(...)rozpuścić we wrzątku. Ubić śmietanę mikserem na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier i aromat.  Dolać ostudzoną żelatynę mieszając na najniższych obrotach. Posmarować ciasto kremem. Odstawić na godzinę do lodówki. Zalać tężejącą galaretką i jeszcze raz włożyć do lodówki

Przepisy Kulinarne
Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie 116

serka mascarpone * 200 ml śmietanki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 1,5 łyżeczki cukru wanilinowego ze skórką cytryny albo starta skórka cytryny i 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wykończenie ciasta: * truskawki * 2 galaretki truskawkowe Upiekłam biszkopt. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywno. Kolejno dodawałam cukier a następnie żółtka. Na koniec wsypałam przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.  Delikatnie(...)biszkopt. Wyłożyłam pokrojone truskawki. Wstawiłam ciasto do lodówki i w tym czasie rozpuściłam galaretki w 800 ml gorącej wody. Ostudzoną i tężejącą wylałam na ciasto. Wstawiłam ciasto do lodówki i kroiłam kiedy galaretka już stężała całkowicie. Notatki: * można użyć ulubionych owoców * zamiast cukru wanilinowego z cytryną można dodać startą skórkę z cytryny i cukier wanilinowy Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Lekkie ciasto z musem truskawkowym 131

pozostałymi 3 łyżkami cukru pudru. Delikatnie przekładamy ubitą śmietanę do zmiksowanych truskawek z żelatyną i delikatnie mieszamy rózgą tak aby uzyskać jednolitą masę. Mus przekładamy na wystudzone ciasto. Wkładamy do lodówki. Galaretka truskawkowa: Odszypułkowane truskawki wrzucamy do garnka, rozgniatamy, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 2-3 minut. Po tym czasie truskawki przecieramy przez(...)sitko. Znów podgrzewamy a gdy się zagotują zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.  Gdy galaretka będzie wystudzona, polewamy nią mus. Ciasto odkładamy na kilka godzin do lodówki aby stężało. Dekorujemy truskawkami

Qchnia po prostu
Owocowy serniczek z galaretką 157

Przepis na owocowy serniczek z galaretką jest przysłowiową deską ratunku w trudnych sytuacjach. Zapowiedzieli się goście, mąż prosi o smaczne ciasto do pracy, dzieci muszą przynieść coś do szkoły i zupełnie nie wiemy, co upiec. Nie chcemy szukać nowych przepisów, nie ma czasu na pracochłonne torty, wtedy taki sernik z galaretką i owocami doskonale się sprawdzi. Byłam kiedyś na przyjęciu

dolcevitainmykitchen
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 101

plasterki czy kostkę - jak nam się podoba. Wystudzone ciasto przekrajmy na pół. Wkładamy do tortownicy. Układamy na nim nektarynki i zalewamy tężejącą galaretką. Następnie kładziemy drugi blat ciasta lekko dociskając, by galaretka pokryła także jego boki. Można je wcześniej nieco okroić, a wtedy przy krojeniu będzie znajdowało się w środku. Na wierzch wykładamy lemon curd i całość posypujemy pokruszonymi bezikami(...)lawendy. Jeśli uznamy, że warstwa cytrynowa będzie zbyt gruba, to spokojnie lemon curd możemy przechowywać w lodówce i użyć jako dodatek np. do lodów. Ciasto przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone. Jak to przy galaretkach bywa :) Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl

Karczma Honorietty
szarlotka jabłkowo-śliwkowa z galaretką... 195

cukier waniliowy jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć z tłuszczem mikserem z 5 minut galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać przesianą mąkę z proszkiem i z 2 minuty mikserem wyrabiać ciasto ma być gęste - do rozsmarowania umyte jabłka zetrzeć na tarce grubsze oczka razem(...)ciasta tortownica 24cm / dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki lekko nasmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce i na wierzch dać nadzienie na wystudzone ciasto dać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest smacznie i szybko się zjadło do kawki i herbatki.......SMACZNEGO!!! Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt

W Mojej Kuchni Lubię