dyni? Tym razem pokażę Ci jak przygotować puree z pieczonej dyni . Jest to bardzo proste, wymaga od Ciebie tylko piekarnika, blendera i troszkę chęci Dla ułatwienia Ci zabawy w kuchni, przygotowałem krótki filmik z mojego tworzenia puree. Znajdziesz go kilkanaście linijek niżej. Zachęcam do obejżenia. Jaką dynię wybrać? Wraz z nadejściem jesieni, w większości sklepów możemy znaleźć tony dyni(...)puree. Dzięki temu będziemy mogli się nim cieszyć również w zimie. Do czego użyć puree z dyni? Możemy upiec pyszne ciasto, zagęścić zupę lub ukręcić aromatyczny krem dyniowy. Moim ulubionym ciastem do którego go używam, jest piernik z dyni . Idealna pozycja, na zimne, jesienne i zimowe wieczory. Do przygotowania puree użyłem blendera Wartmann . Dla mnie jest to blender idealny
BlendmanSkładniki: 300 g mąki 160 g musu dyniowego 160 g masła 100 g masła orzechowego 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1,5 łyżeczki sody garść orzechów
czarrna od kuchniPrzepis z IG @fit przepisy od Baletnicy Składniki: 2/3 szklanki upieczonej i startej na tarce dyni2 jajkaszklanka mąki (mix: ryżowa, owsiana, kukurydziana)1/3 szklanki ksylitolu lub
czarrna od kuchniPrzepis pochodzi z IG @fit przepisu od baletnicy Przepis spód:100 g mąki owsianej100 g mąki ryżowej+Około 20 g do wałkowania ciasta(Może być również
czarrna od kuchniPOLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI 750g mąki pszennej szymanowskiej 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 szklanki ciepłej wody 100g słonecznika 100g pestek dyni WYKONANIE Ciasto najlepiej zacząć robić wieczorem.Do dużej miski wkruszamy drożdże dodajemy cukier,50g mąki i ciepłą wodę.Mieszamy najlepiej drewnianą łyżką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min.aby drożdże zaczęły pracować
Mała w garnku mieszaSkładniki: 160 g dyni240 g mąki3 jajka80 g masła100 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki erytrytolupo 1 łyżeczce proszku do pieczenia, sody i cynamonu Przygotowanie: Masło zmiksować
czarrna od kuchniSuper proste ciasto dyniowe na rozpoczęcie sezonu dyniowego, przygotujesz je dosłownie w 5 minut. Puszyste, wilgotne, bez dodatku jajek i świetne do wielu modyfikacji. Możesz użyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!roztopionego masła 4 łyżki dyni Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do wielkiej miski. W odrobinie mleka rozpuszczamy drożdże oraz cukier. Dodajemy łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy do podwojenia objętości. Rozczyn dodajemy do mąki razem z pozostałym mlekiem, wodą oraz solą. Wyrabiamy ręcznie lub mikserem, a po kilku minutach dodajemy roztopione przestudzone masło i dynię. Gotowe ciasto przekładamy do czystej miski, przykrywamy
Kuchnia w czekoladzieDomowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Typowo jesienne ciasto - połączenie dyni z marchewką oraz przyprawą korzenną. Do tego akcent serowy w postaci marmurkowego wzoru na wierzchu. Wilgotne, aromatyczne i łatwe do zrobienia. Przy okazji można do niego wykorzystać białka, które zostały nam od innego wypieku. Co prawda tylko dwa, ale czasem dokładnie tyle mamy na zbyciu ;-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowaTosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!"Nic tak nie pobudza jak kawa... wylana na klawiaturę komputera":P Na szczęście mnie nie dotyczy ta sytuacja jednak sama myśl o niej już mnie
My simple kitchenTen przepis to stara kartka z kalendarza przesłana przez siostrę, która sama ten przepis otrzymała od znajomej. Podobno ciasto niezawodne i przepyszne. Zrobiła, faktycznie stwierdziła, że
Bernika - moj kulinarny pamietnikHej! Kolejny przepis dotyczy ciasta. Kilka dni temu napisałam jak zrobić domowy ser. A dzisiaj podam ja zrobić rewelacyjny sernik, właśnie z takiego domowego twarogu. Jak
Tylko pysznieDrożdże wymieszaj z miodem, zalej kilkoma łyżkami ciepłego mleka (nie gorącego!), odstaw na 10 minut. Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, drożdże, pozostałe mleko, olej i puree z dyni, wyrób ciasto. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40 st.C. Miskę posmaruj olejem, przełóż do niej ciasto, wierzch oprósz mąką, przykryj ściereczką lub folią spożywczą. Odstaw do wyłączonego(!!) piekarnika na ok. godzinę
SzczyptaSmaQ