ciasto z dynia - 5166 przepisów (strona:110/345)

Arbuzowa lemoniada 160

Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna lemoniada 179

Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lemoniada z rozmarynem 224

Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki dyniowo- waniliowe 201

dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z grubym dnem, z obu stron na rumiano, po około 2-3min z każdej strony. Ciasto wykładać dużą łyżką

Smaki Armine
Chleb dyniowy 114

pestek dyni 1/2 szklanki wody W ciepłym mleko rozmieszać drożdże z cukrem i odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Do przesianej mąki dodać puree, sól, pestki dyni, rozczyn z drożdży i wyrobić ciasto. Wodę dolać jeśli ciasto jest zbyt twarde, natomiast jeśli puree jest dosyć rzadkie woda nie będzie konieczna. Wyrobione ciasto odstawić na godzinę, aby wyrosło. Następnie przełożyć

talerz przyjemności
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto recyklingowe 149

rzadko wyciskamy soki, ale w sobotę lub w niedzielę - obowiązkowo. I jakiś czas temu wpadłam na pomysł, że z odpadów, które zostają po owocach mogę upiec ciasto. Dokładnie takie jak z dodatkiem marchewki, dyni czy buraka. Wszak zasada jest identyczna: wsad owocowy lub warzywny, jajka, olej, mąka, soda i proszek oraz przyprawy.  Upiekłam pierwsze - sok akurat był z buraków

bistro mama
Chlebek dyniowy 154

Drożdże,cukier i wodę razem wymieszać,odstawić na 10-15 minut. Do miski wsypać mąkę pszenną,mąkę kukurydzianą i sól. Wlać drożdże,dodać jogurt,puree z dyni i oliwę oraz pestki. Wyrobić ciasto,przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce by wyrosło. Po godzinie zagnieść ponownie ciasto,przełożyć do wysmarowanego masłem korytka i odstawić na 15 minut

Kolorowa kuchnia Elki
Jesienny chleb. Październikowa piekarnia 139

dynii. Miksować na minialnym poziomie przez 4 minuty. dodać sól i miksować na 2 prędkości przez nastepne 4 minuty. Na koniec dodać pokrojone figi i pestki dyni, miksowac do połączenia składników zostawić ciasto do wyrastania na 90 minut w ciepłym miejscu. W miedzyczasie w 30- minutowych odtępach złożyc je 2 razy uformowac podłużny bochenek i przełożyc do koszyczka do ostatecznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Odwrócone ciasto z figami 92

Naszła mnie w weekend ochota na ciasto z figami. Na blogach i na instagramie wszędzie dynie i figi. Ja sezon na dynię rozpocznę w pałni przy najbliższej wizycie u mojej mamy, po rozprawieniu się z jedną z dyń z ogródka. Fig jeszcze nie jadałam w tym roku, więc uznałam, że czas najwyższy. Zrobiłam proste, ucierane ciasto z mąki owsianej

Cooking for Emily
Orkiszowe ciasto marchewkowe 111

Niedziela zawsze tak szybko leci :( Dzisiaj byliśmy oglądać kuchnie, mam mały mętlik w głowie, nie wiem jak to ogarnąć, szukam inspiracji na małe kuchnie z małym

Trufelkowo
Jesienne ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 254

Jesień też ma swoje uroki.. Jednym z nich jest kocyk, ulubiona książka, świeczki, herbata z sokiem malinowym i cynamonem, a do tego pyszne orkiszowe ciasto

Trufelkowo
Racuszki z dynii 😆 164

cukier waniliowy mleko roślinne 1 łyżeczka sody tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Do miski wsypujemy sypkie składniki: mąkę, sodę i cukry, mieszamy je, a następnie dodajemy dynię i tyle mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu (ja użyłam oleju kokosowego) i łyżką kładziemy małe placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor (ogień

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ciasto baniowe- bezglutynowe (Ciasto dyniowe- bezglutenowe) 162

Terozki 1 je coroz to wiyncyj ludzi, co im szkodzi glutyn- niy śmiōm 2 jejś 3 pszynicy, żyta ani jyńczmiynia 4 . A jak sie tak czowiek

Chop w kuchni
Ciastka z płatkami gryczanymi, pestkami dyni i czekoladą 90

Masło z solą i cukrami utrzeć do puszystości. Nadal mieszając - wbić jajko i następnie dodać resztę składników. Masę dokładnie wyrobić i połączyć z uprażonymi pestkami dyni oraz posiekaną czekoladą. Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Wegańskie bezglutenowe ciasto dyniowo migdałowe 191

To miało być inne ciacho, ale plany uległy zmianie bo przypomnieliśmy sobie, że nasza koleżanka jest weganką i jeżeli będzie takie jak przewidywał

Kuchenne Wariacje
Ciasto dyniowe z czekoladą 171

Wilgotne ciasto z czekoladą zawładnie umysłem każdego łasucha, polecam gorąco. Ciasto jest puszyste, wilgotne i bardzo smakowite. Ciasto dyniowe z czekoladą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ.....

Moje Małe Czarowanie
Zupa dyniowa z pierożkami 184

ćwierć cebulki sól pieprz Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, posmarować olejem, posolić, popieprzyć i upiec.. ok 30 min w temp 180 st. Dynię wystudzić. Z mąki wody , soli i oleju zagnieść ciasto. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulką i przyprawami. Ciasto cienko wałkować, wykrawać spore krążki ok 10 cm średnicy. Nadziewać mięsem sklejać i ugotować w osolonym

Gotowanie jest łatwe
Pudding dyniowy na dodanie sił. 152

  Dyniowy pudding chlebowy*,  z malinami i sosem daktyle-tahini *z domowej chałki dyniowej jeszcze tej ocalonej :D Dzisiaj w końcu leniwiej, bo okulista w

More food, love and dreams
Pozazdrościłam. 130

  Dyniowe ciasto z ciecierzycy*;  ze śliwkami, tahini i miodem  *z ubitym białkiem Ciecierzyce kocham całym sercem (hummus ostatnio moim uzależnieniem), wszelkie wypieki z

More food, love and dreams
Najłatwiejszy chleb bezglutenowy 160

miejsce do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto ponownie wymieszać i przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej ulubionymi ziarnami (np. słonecznika, dyni). Wyrównać wierzch i również posypać ziarnami. Wstawić formę z ciastem do piekarnika rozgrzanego do 50 ° C i poczekać, aż ciasto wyrośnie (powinno powiększyć swoją objętość o ok. 1/3. Następnie zwiększyć temp

Domowa Cookierenka Agi
Wielkanoc - Przepisy! 185

Gotowi? ;-) Kilka przepisów na Wielkanoc...  Kruche babeczki z dżemem dyniowym i jagodami!  PRZEPIS   Karmelowe ciasto bez pieczenia z herbatnikami!   PRZEPIS   Ciasto chałwowo -miodowe  PRZEPIS Sernik z dynią i cynamonem  PRZEPIS RED VELVET CAKE  PRZEPIS

SMYKWKUCHNI
Chleb żytnio-jaglany z ziarnami 157

mąki żytniej razowej,   200 ml letniej wody,   250 g zakwasu.   Ziarna: 120 g ziaren (do wyboru sezam, słonecznik, dynia, czarnuszka, kminek itd.)   gorąca woda   Ciasto (10-12 godzin później):   Zaczyn,   170 g mąki jaglanej (lub kaszy jaglanej, którą trzeba zmielić na mąkę w  blenderze  lub  młynku do kawy

SzczyptaSmaQ
Muffinki dyniowe z aromatem imbiru 139

Puszyste muffinki z pieczonej dyni z aromatem imbiru, polane polewą z białej czekolady, cukru pudru i musu z dyni. Muffinki są bardzo smaczne i lekko wilgotne

Oryginalny smak
Brownie z burakiem. 223

Ciasto marchewkowe znam , i bardzo lubię .. babkę z dynią również  A dziś po raz pierwszy do swojego wypieku użyłam czerwonego buraka  I powiem Wam ,że jako składnik deseru spisał się znakomicie. Moje ciasto czekoladowe z jego udziałem przypomina brownie . Jest mocno aromatyczne , mocno czekoladowe , mocno wilgotne i dość zbite .  Smak buraków jest lekko wyczuwalny , ale nie dominujący

Malinowa Kawiarenka
Orkiszowo-żytnie rogaliki nadziane kremem Super Krówka (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 124

napoju roślinnego/ mleka/ wody (u nas mieszanka ryżowo-kokosowa) -60g oleju kokosowego -80g cukru kokosowego -2 jajka lub 200g puree z dyni pieczonej w wersji wegańskiej -mąka orkiszowa lub żytnia do wyrobienia ciasta ok 200g do nawet 3000g -krem pistacjowo-kakaowy Super Krówka ( recenzja ) -gorzka czekolada i pistacje do ozdoby 1. Napój, olej   i cukier roztopić razem(...)Jeśli ma to być opcja wegańska- dodać puree z dyni i razem zblendować na gładko. Jeśli nie to osobno rozmieszać jajka.  2. Mąki i drożdże   dokładnie razem wymieszać. 3. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce (na kaloryfer lub garnek z gorącą wodą) do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). 4. Podzielić ciasto

Candy Pandas
Mięciutkie, Słodkie Bułki Dyniowe 110

upieczeniu, polecam wypróbujcie :) Składniki na około 8-10 bułek Zaczyn: 120 ml ciepłego ale nie gorącego mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Ciasto: 500 g mąki pszennej tortowej 180 - 200 g puree z dyni najlepiej hokkaido 1 jajko (można ująć odrobinę żółtka do posmarowania bułeczek po wierzchu) szczypta soli 1 łyżka jogurtu naturalnego, gęstego 50 g roztopionego masła(...)ciepłego mleka, cukru i drożdży robimy zaczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Do misy wsypujemy mąkę, szczypte soli, puree z dyni, esencje waniliowa, jogurt oraz cukier 3. Kiedy zaczyn wyrośnie dodajemy go do misy. Zaczynamy wyrabiać ciasto (u mnie zrobił to robot :) Podczas wyrabiania dodajemy roztopione masło i wyrabiamy dotąd, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek misy. Ciasto po wyrobieniu

Gotowanie...to proste !
Serniko-brownie z dynią, pomarańczą i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 101

tylko w naszej kuchni. Pogoda zmienia się co chwilę ale nam apetyt zatrzymał się na korzennych i jesiennych smakach. Dlatego serniko-brownie z dynią i nutą pomarańczy idealnie wpasowało się w nasze zachcianki. Ciasto pod spodem jest słodkie, kakaowe, daktylowe i wilgotne a masa zastępująca sernik jest delikatna, nieco cytrusowa a mąka kokosowa sprawia wrażenie „grudek” sera . Całość wieńczą pięknie(...)większości błonek i pestek. 5.Kaszę, pomarańczę i skórkę oraz dynie zmiksować na gładką masę. Dodać indywidualną ilość ksylitolu oraz mąkę kokosową w zależności od tego jak bardzo krem po zmiksowaniu jest zwarty. Nie może być zbity oraz suchy, ponieważ podczas pieczenia wyparuje z niego jeszcze część wody. CIASTO DAKTYLOWE 6. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem tylko tyle

Candy Pandas
Puree z dyni 107

Dynia jak wiadomo ma nieskończenie wiele zastosowań. Może być składnikiem ciast, deserów, przetworów, zup, czy dań głównych. Często jednak przepisy „wymagają” od nas użycia już gotowego puree z dyni (co nie oszukujmy się: bardzo przyspiesza proces pieczenia, czy gotowania). Dlatego też chciałam zachęcić Was do zrobienia takiego domowego puree, które odpowiednio zapasteryzowane może stać w piwnicy (lub spiżarni) przez wiele(...)pieczemy ok. 20-30 minut, aż dynia zmięknie. Następnie dynię wyjmujemy (np. łyżką cedzakową) i wkładamy do dużego garnka. Powtarzamy tę czynność do momentu upieczenia całej partii dyni. Dynię odstawiamy do przestudzenia, a następnie blendujemy na gładkie puree. Przekładamy do słoików (zostawiając od góry ok. 2 cm wolnej przestrzeni), zakręcamy i pasteryzujemy przez 40 minut. Po tym czasie słoiki odwracamy

MyCookBook.pl
Bułki grahamki z dynią 129

Szybkie, pyszne bułeczki na śniadanie, jadacie? Ja uwielbiam świeżutką bułkę z chrupiącą skórką i masłem, koniec, więcej mi nie trzeba. Zarabiamy zatem ciasto i pieczemy bułeczki. Bułki grahamki z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb Bezglutenowy 164

Pieczemy ok 40-50 minut. Kontrolujemy pod koniec pieczenia koloryt pieczywa. Jeśli dziecko (czytaj jedzący chlebek) nie ma uczulenia na np. słonecznik, sezam, siemie lniane, pestki dyni, można śmiało dorzucić ziarna podczas wyrabiania ciasta.  Wszelkie wariacje dozwolone. Jeśli lubimy słone, można dodać więcej soli. Ja czasem dorzucam dzieciom kawałki czekolady… Obecnie pracuję nad przepisem na chleb bezglutenowy bez dodatku

IzaGotuje