ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:91/780)

Zawijaniec drożdżowy (drożdzówka) z budyniem, czekoladą i wiśniami 292

Kiedyś już proponowałam Wam drożdżówkę w formie rolady ze śliwkami i jabłkami ( klik ). Tym razem zaproponowałam jej zmodyfikowaną wersję z budyniem, czekoladą i wiśniami. Owoce możecie w tym cieście pominąć, ale myślę że wiśnie świetnie przełamują słodycz ciasta. Składniki Na ciasto: 0,5 kg mąki 2 jajka 0,5 szklanki cukru 1/3 kostki masła 5 dkg świeżych drożdży Szklanka mleka(...)miseczki. Rozrobić w nim proszek budyniowy. Dodać cukier. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń. Gotować chwilę mieszając. Czekoladę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ciasto rozwałkować w formie prostokąta. Rozsmarować na nim warstwę budyniu, posypać startą czekoladą, a na wierzchu ułożyć wiśnie. Zwinąć w formę rolady. Skleić brzegi. Ułożyć szwem do dołu. Piec   w 180 stopniach

Fabryka pomysłów
Metrowiec 234

utrzeć z cukrem, dodając ciepłą wodę i olej. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać w ciasto. Dokładnie wymieszane ciasto podzielić na 2 równe części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Piec każde osobno w wąskich foremkach w temperaturze 170stopni przez około 40 minut, do suchego patyczka. Krem składniki(...)Kasia Przygotowanie: 3 szklanki mleka zagotować z cukrami. Resztę mleka wymieszać z mąkami, dodać do gotującego się mleka, zagotować i wystudzić. Masło lub margarynę utrzeć dodając porcjami zimny budyń. Składanie ciasta: Upieczone wcześniej i wystudzone ciasta pokroić na równej grubości kromki. Układać na przemian, przekładając dość obficie masą. Resztą masy wysmarować złożone ciasto i dowolnie udekorować, u mnie polewa czekoladowa

W garach u Gosi
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 234

znalazłam nic, co spełniałoby moje kryteria, więc wymyśliłam sama Czy zapełniłam lukę w cyberprzestrzeni? Nie wiem, pewnie w jakiś sposób tak – częstujcie się Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej(...)pieczenia. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cynamonem i wysypać równomiernie na cieście. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Artykuł Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Krokodyle oczy 189

włożyć wiśnie lub inne owoce, lub kawałek twardej marmolady. Rozłożyć równo kulki na powidłach w rzędach 4 na 8 sztuk. Upiec ciasto w tem. 180C przez ok 1 godzinę. Ciasto 2; Jasny biszkopt; 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną(...)cukru kryształu 25 dag masła W 1/2 szklanki mleka roztrzepać mąkę ziemniaczaną i pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem, dodać roztrzepaną mąkę. Ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń.   Przełożenie ciasta; Ciasto 1- krem - ciasto2 (biszkopt) - polewa.   źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Dietetyczne ciasto / "Cielak" otrębowy 211

miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę miksując na najmniejszych obrotach dodajemy do masy otrębowej białka do miski z jednym żółtkiem dodajemy 10 tabletek STEWII, ser Emilka oraz budyń waniliowy ciasto otrębowe wylewamy do niewielkiej blachy pokrytej papierem do pieczenia następnie robimy na cieście "łatki" przy użyciu masy serowej , około łyżki na "łatkę" ;) pieczemy około 30 minut w temperaturze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami. 599

niewielką ilość czasu, żeby cieszyć się pysznym smakiem. Najlepiej smakują z filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty. A może Wy upieczecie takie ciasteczka? Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru ) pół szklanki cukru pudru pół szklanki rodzynek 2 średnie jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mlecznej czekolady 15 dag masła lub margaryny Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. 2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy również pokrojoną czekoladę. ( Budyń dodajemy w proszku, nie gotujemy ). Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni

Izabelawkuchni
Ciasto 3 BIT – duża blacha 140

dźwięki towarzyszące degustacji tego ciasta 🙂 Nic dodać, nic ująć. Ciasto 3 bit to przepyszne ciasto, a o ostatnie kawałki zawsze toczą się bójki 🙂 Każdy musi zaliczyć dokładkę. Ciasto 3 BIT to ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu. Ciasto 3 BIT to imprezowy HIT na dużą blachę. Idealny na urodziny, chrzciny, komunię . Kajmak, bita śmietana oraz najlepszy budyń karpatkowy, to niebiańskie połączenie(...)wrzenia. Gdy budyń się zagotuje (zaczną pojawiać się bąbelki:) ) i zgęstnieje, zdjąć z ognia i jeszcze gorący wylać na herbatniki. Przykryć ostatnią warstwą ciasteczek. Całą blachę z ciepłym budyniem szczelnie owinąć folią spożywczą, a gdy ostygnie schować na noc do lodówki. Dzięki folii ciasteczka zaparują się od gorącego budyniu i zmiękną, co jest wymagane przy tym cieście 🙂 Na drugi dzień

Moja Delicja
Budyniowy przekładaniec 215

Smaczne, efektowne, proste w wykonaniu kakaowe ciasto z kremem budyniowym, spróbujcie, bo naprawdę warto, wilgotne i czekoladą smakujące... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto(...)pozostałym mleku rozrabiamy budyń z cukrem, cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy, pod koniec gotowania dodać masło i energicznie wymieszać do rozpuszczenia się masła. Ciasto przekładamy gorącym budyniem. Polewamy przygotowaną polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
CIASTO BUDYNIOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I HERBATNIKAMI – bez pieczenia! 423

jedno z moich ulubionych ciast! Wspaniały, słodki krem budyniowy połączony z masłem orzechowym i herbatnikami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) MASA: * mleko – 500 ml * żółtko – 2 szt * cukier – 4 łyżki * mąka pszenna(...)ziemne SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki, połowę mleka – miksujemy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym, a na gotujące wlewamy rozrobione mąki – gotujemy energicznie mieszając aż ;powstanie budyń, odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy masło i wszystko razem dokładnie miksujemy – ma powstać gładki krem budyniowy. Na blachę wyciągamy warstwę herbatników, smarujemy 1/3 kremu i połową masła orzechowego

Ostra na Słodko
Ciasto "kora brzozy" 699

dwie części.  Wyłożyć do obu blach. Biszkopty piec pojedynczo przez ok 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasta odstawić do ostudzenia. Odsączyć brzoskwinie. Do syropu dolać 200 ml wody i dodać cukier. Zagotować. W pozostałych 150 ml wody wymieszać mąkę, budynie i żółtka. Wlać do gotującego się syropu i energicznie mieszać do momentu bulgotania(...)masy. Wierzch budyniu przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostudzenia.  Utrzeć masło i dodawać do niego po łyżce budyniu, cały czas miksując na wolnych obrotach. Zaprz Oderwać papier od biszkoptów. Oba papiery zużyć do wyłożenia blachy na ciasto. Na dnie ułożyć jeden z biszkoptów. Posmarować go 1/3 masy budyniowej, ułożyć delicje moczone w kawie, wyłożyć 1/3 budyniu, przykryć

Weekendy w domu i ogrodzie
Fale dunaju z jabłkiem 273

margaryna,2 jabłka,krem: 2 budynie waniliowe,800 ml mleka,1 masło,polewa:1/2 czekolady gorzkiej,1/4 szklanki kremówki.Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao(...)kroimy w ósemki, układamy na cieście. Pieczemy w 180 stopniach ok 45 minut. W tym czasie gotujemy budynie i gdy nam ostygną miksujemy z miękkim masłem. Gdy ciasto ostygnie wylewamy na niego budyń. Polewę robimy z czekolady i kremówki, podgrzewając do rozpuszczenia się czekolady. Polewamy ciasto o chłodzimy w lodówce

Aga w kuchni
Bułeczki drożdżowe z budyniem ;) 255

mleka  2 łyżki oleju Budyń: 1 i 3/4 opakowania budyniu waniliowego (opakowania po 40 gramów) 1,5 szklanki mleka  Dodatkowo: rodzynki 100g  Wykonanie:Budyń gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Ciasto drożdżowe:Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. Mąkę, jajka, olej,resztę cukru(...)przygotowany wcześniej zaczyn mieszamy razem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy budyniem i posypujemy rodzynkami. Następnie zwijamy w rulon i kroimy w 2cm paski. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Możemy posypać cukrem pudrem dla dekoracji :)Przepis pochodzi ze strony Wielkie

Czerwona Porzeczka
Rolada tiramisu 177

łudząco przypominającego  włoskie tiramisu . Zajrzyj również: Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z masą z mleka w proszku Rolada z kremem ciasteczkowym Rolada z budyniem kokosowym Ciasto tiramisu Rolada tiramisu to rolada biszkoptowa ze śmietaną kokosową, z dominującym smakiem kawy i kakao. Śmietana kokosowa w roladach to mój sprawdzony sposób na przepyszny krem śmietanowy. Śmietany kokosowej

MamaOskarka
ciasto pawi ogon 291

godz. Po tym czasie jedno ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 min. w 170 st. C, na złoty kolor. Pozostałe ciasta rozwałkowujemy na długość foremki, każde smarujemy powidłem śliwkowym, posypujemy zmielonymi orzechami i zwijamy w roladki. Przekładamy do foremki, pieczemy przez ok. 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego(...)czas gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń, a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie ciasta: Na dno blaszki wkładamy blat kruchego ciasta. Wykładamy 1/2 cz. kremu, układamy w odstępach roladki (ja ułożyłam tylko dwie, trzecią można podać jako osobne ciasto ). Pomiędzy roladki nakładamy tężejącą

Domowy Smak Jedzenia
Makowa panienka 248

już moja ostatnia świąteczna propozycja delikatne ciasto z dodatkiem maku, galaretka malinowa i krem budyniowy, a na wierzchu chrupiące płatki migdałów. Czyż to nie brzmi pysznie?  Ciasto: 4 jajka 2 białka ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku szczypta soli  Białka ubijamy z odrobiną solą, gdy piana będzie(...)wrzące mleko, zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając do momentu aż krem zgęstnieje. Ugotowany krem studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta. Biszkopt przecinamy na dwa blaty. Na jednym rozsmarowujemy tężejącą galaretkę z dżemem malinowym. Gdy galaretka zastygnie rozprowadzamy na niej 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Pozostały krem

Cynamonowe szczęście