ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:87/780)

Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 319

Niezwykle smaczne połączenie soczystych gruszek i kwaśnej żurawiny, z delikatnym budyniem i kruchutkim maślanym ciastem. W pierwotnym zamyśle miał to być placek tylko z gruszkami, jednak w związku z tym, że miałam dostęp do świeżej żurawiny, postanowiłam wykorzystać ją w tym cieście i muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę! :). Bez niej ciasto pewnie też wyszłoby smaczne(...)pokroić w kostkę, wymieszać z  sokiem z cytryny. Dodać imbir, cukier oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Gruszki rozłożyć równo na podpieczonym kruchym cieście ( może być ciepłe ). Na warstwie z gruszek równomiernie wysypać żurawinę. Budyń: Proszek budyniowy rozprowadzić dokładnie w około 0,5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać rozpuszczony

Opowieści z piekarnika
Karpatka 106

jeśli pieczemy dwa ciasta razem to musimy użyć opcji z termoobiegiem. Pozostawiamy do ostudzenia i dopiero wtedy odklejamy od ciast papier do pieczenia. !UWAGA! Nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia. Masa: 250 g margaryny 100 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego 6 łyżek cukru 650 ml mleka (2 i 1/2 szklanki) opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: cukier puder Budyń przygotowujemy zgodnie(...)łyżek) oraz opakowanie cukru wanilinowego. Pozostawiamy do wystudzenia. Gdy nasz budyń jest zimny, ubijamy masło i margarynę na puszystą, białą masę i stopniowo dodajemy budyń, cały czas mieszając. Na spód naszej karpatki wybieramy ciasto, które jest mniej „wybrzuszone”. Rozprowadzamy na nim masę i przykrywamy drugim ciastem. Górę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:) Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem 92

budyniu wanil. lub śmiet. bez cukru 25 g cukru dodatkowo: 2 nie duże, łodygi rabarbaru, obranego i pokrojonego 2-3 łyżeczki cukru odrobina wody wiórki kokosowe Budyń kokosowy 1. Mleczko przekładamy do rondelka razem z cukrem. Proszek budyniowy rozprowadzamy w zwykłym mleku. Następnie dodajemy do zagotowanego mleczka kokosowego i gotujemy jak zwykły budyń. Po ugotowaniu odstawiamy aby przestygł. Ciasto kruche(...)minut (jeśli nie chcemy, możemy ominąć ten krok) Złożenie ciasta 4. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy ( jeśli nie macie wyjmowanego dna w formie to najpierw posmarujcie je masłem i obsypcie bułką albo mielonymi orzechami lub kasza manna ) i wylepiamy nim formę. 5. Na ciasto wykładamy przestudzony budyń i równomiernie go rozprowadzamy, a na budyń wyjmujemy rabarbar (starajmy się wykładać

Gotowanie...to proste !
Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową 106

białka 5 dkg cukru pudru 4 dkg wiórek kokosowych Masa ananasowa: puszka ananasa ( 565 gr) 10 dkg cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 20 dkg masła Jak przygotować ciasto kakaowe z kokosem . Ciasto kakaowe : do miseczki włożyć margarynę, wodę, cukier puder oraz kakao. Rozpuścić w mikrofalówce, wymieszać i wystudzić. Kiedy masa kakaowa jest już zimna(...)Bardzo dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i od momentu zagotowania gotować przez minutę. Gotową masę budyniową wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Kiedy utarte, małymi porcjami dodawać zimny budyń ananasowy. Złożenie ciasta : przekrojone ciasto przełożyć masą ananasową. Po złożeniu schłodzić w lodówce. Ciasto można także po wierzchu posypać cukrem pudrem. Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową Smacznego! O czym warto

mecooks
Szarlotka z budyniem i pianką 118

wysypać ciasto, ugnieść ręką bądź małym słoikiem. Ciasto można wstawić do zamrażarki czy lodówki np. na 30 min. dzięki temu mniej popęka (ja nie wstawiałam). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10-15 min do lekkiego zarumienienia. Ciasto może lekko popękać ale to normalne. Ciasto wyjąć z piekarnika, piekarnika nie wyłączyć tylko ustawić na 180 st. Ciasto posypać(...)pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto kroić dopiero do całkowitym ostudzeniu, najlepiej nożem z piłką, inaczej masa owocowa może wypłynąć, ciasta nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka

moj przepis na
Ciasto słonecznikowe 215

Lekkie, puszyste i smaczne ciasto biszkoptowe przełożone domowym budyniem, polane masą kajmakową oraz ozdobione podprażonym słonecznikiem. Ciasto słonecznikowe jest łatwe do przygotowania. Pamiętajcie o tym, że słonecznik musi być podprażony, bo dzięki temu nabierze mocniejszego smaku.  Składniki na formę 20 x 30/40 cm: biszkopt 6 dużych jaj 220 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka zwykłego(...)oraz roztrzepać jajka. Masę ze szklanki powoli wlać do gotującego się mleka. Cały czas mieszać i gotować na małym ogniu. Musi utworzyć się bardzo gęsty budyń.  Biszkopt przeciąć na dwie części . Każdą część ciasta ewentualnie nasączyć wodą wraz z dodatkiem soku z cytryny. Na pierwszy blat ciasta (spód) wylać całą masę budyniową. Przykryć drugim blatem.   Słonecznik podprażyć

Ugotować
sernik "śliwka w czekoladzie" 224

wiem od czego zacząć...Więc nie będę owijać w bawełnę i po prostu napiszę, że ten sernik to mistrzostwo :) Osobiście jestem bardzo sernikową osobą i uwielbiam to ciasto nawet w najprostszym wydaniu, jednak sernik daje dużo możliwości do kombinowania z jego smakami. Sernik "śliwka w czekoladzie" jest idealny dla osób, które są fanami cukierków o takiej samej nazwie - zwłaszcza mojej(...)piec ok. 15-20 minut. Ok. 5 minut przed wyjęciem spodu przystąpić do przygotowania masy serowej. ~1kg trzykrotnie mielonego, gęstego, zwartego twarogu ~250g cukru pudru ~opakowanie (40g) budyniu waniliowego ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii / ziarenka z laski wanilii / mielona wanilia ~4 jajka Ser zmiksować z cukrem, wanilią i proszkiem budyniowym, następnie dodawać po jednym jajku, po każdym miksując ok. 15sek

chili & sugar
Kora Dębu 198

budyniu śmietankowego 1 szklanka wody 5 żółtek 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 2 opakowania galaretki o smaku brzoskwiniowym Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając po dwie łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i mieszam z kawą cappuccino. Delikatnie  łącze  z masą jajeczną .Na końcu dodaję zmielone orzechy, przekładam ciasto(...)wlewam na gotujący  się  sok, nakrywam folią spożywczą i odstawiam by masa wystygła. Masło  ucieram z  pozostałym  cukrem i dodaję porcjami zimny budyń. Na ciasto z galaretkami  wykładam   połowowe  masy budyniowej,  nakrywam blatem orzechowym,  przykrywam papierem do pieczenia następie  blaszką i odwracam otworami z galaretką do góry

Ciasteczkowy Potwór
Pączki z budyniem 176

nich niech będzie, znalezione w internecie, przesłanie: „Jednym „złym” posiłkiem nie przytyjemy, a jednym „dobrym” nie schudniemy” . Ostatecznie Tłusty Czwartek jest raz w roku, więc… Pączki z budyniem.     Składniki na ciasto (ok. 30 pączków): - 4 szklanki mąki tortowej - 6 żółtek (z dużych jaj) - 3 czubate łyżki cukru do wypieków - 50g masła - 30g drożdży suchych (lub 60g świeżych) - szklanka(...)dodajemy 50g masła. Gdy masło zostanie wrobione wlewamy 2 łyżki alkoholu i ponownie mieszamy. Budyń przykrywamy folią spożywczą (kładziemy ją szczelnie na budyniu, nie na garnku – zapobiega to tworzeniu się kożucha) i odstawiamy do ostudzenia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, chwilę wyrabiamy i wałkujemy na grubość ok. 1 – 15, cm. Szklanką lub metalową foremką w kształcie koła (o średnicy

mojewypiekiinietylko
Proste ciasto czekoladowe z gruszkami. Idealne do kawy 94

kubka jesiennej kawy! Proste ciasto czekoladowe z gruszkami – najprostsze ciasto na jesienny deser Macie czasem tak, że nagle nachodzi Was ochota na coś słodkiego, domowego i potrzebujecie to na już? U mnie to standard. Robię sobie kawę i nagle myśl w głowie: Hmmm, przydałoby się ciasto. Wtedy przypominam sobie o tym przepisie na ekspresowe ciasto czekoladowe , które zawsze wychodzi(...)FACEBOOKU W dzieciństwie zajadałam się gruszkami w budyniu – nie było lepszego deseru. Później polubiłam gruszki w wydaniu wytrawnym, np. z serami, w sałatkach. Jednak najbliższe mojemu sercu jest słodkie wydanie. Czekolada i gruszki – małżeństwo idealne Przez lata łączyłam gruszki głownie z wanilią – waniliowe sosy, budynie, kremy, ciasta. Jednak jako prawdziwy i dumny czekoladoholik musiałam spróbować kombinacji właśnie

Na-talerzu.pl
Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką 622

Truskawki , truskawki , truskawki – wreszcie je mamy!Teraz będziemy szaleć ;)Ciasto jest niesamowicie delikatne … mięciutkie i rozpływa się w ustach!Każdy jego kęs sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z rozkoszy ( ajj , ale to zabrzmiało :D )Delikatny biszkopt … kremowy budyń … soczyste truskawki zatopione w galaretce – tak ; było pyszne!!!Zobaczcie jak łatwo je zrobić!  SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Bananowa krówka bez pieczenia 95

Bananowa krówka bez pieczenia – szybkie i bardzo proste ciasto, które wręcz rozpływa się w ustach! Kruche herbatniki, krem budyniowy, banany i kajmakowa pianka – brzmi

Kulinarne Przeboje
Chleb na zakwasie 161

ciepłe miejsce, przykrywając ściereczką. Na drugi dzień dodajemy pozostałą mąkę oraz siemię lniane, kminek. Urabiamy ciasto ok 20 minut aż ciasto będzie miało konsystencje gęstego budyniu. Po wyrobieniu ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką, dzielimy na dwie części. Foremki do pieczenia chleba smarujemy olejem. Ciast chlebowe przekładamy do foremki tak aby była wypełniona w 3/4 swej wysokości. Przykrywamy ściereczką

kgwjanczewo
Ciasto jabłkowo-budyniowe 131

Następnie połączyć z pianą z białek. Budynie z trzech opakowań ugotować na litrze mleka, dodając pozostały (pół szklanki) cukier. 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, rozłożyć jabłka, gorący budyń i resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, aż ciasto będzie miało złoty kolor.   Ciasto można popudrować cukrem pudrem lub udekorować cytrynowym lukrem

W garach u Gosi