ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:96/780)

Liebster Blog Award 192

kuchni moich bliskich. 10. Wasza ulubiona potrawa?Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 11. Jakim sprzętem robicie zdjęcia? Nikonem D5100

Ratunku obiad
Ciasteczka z rabarbarem 201

straganach znajdziemy ten kwaskowaty smakołyk.Na blogu już znajdziecie kilka przepisów z zeszłego roku , w tym roku pojawi się oczywiście kolejna porcja. Dzisiaj ciasteczka, wkrótce kolejny kompot i ciasto z budyniem. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie.Przepis na ciasteczka pochodzi z Food&Friends, nieco zmodyfikowany, ponieważ dżem był zdecydowanie za rzadki.Do przepisu użyłam zielonego rabarbaru, jeśli użyjecie odmiany

Pora coś zjeść
Torcik budyniowo-śmietankowy z jabłkami i cynamonem 463

Dziś proponuję Wam lekki i przyjemny torcik z masą budyniową i śmietankową. Nie wymaga on pieczenia, a jedynie mocnego schłodzenia w lodówce. Jest to przepis dla

Smakołyki Bereniki
Rustykalne babeczki z dyńkami 178

całe zrobione są ze słodkich suszonych moreli i wspaniałej mąki kokosowej. Ukulane z czułością i muśnięciem późno-paździenikowej mżawki, moszczą się na aromatycznej chmurce kokosowego budyniu z mocno cytrynową nutą, okolonego chrupiącą warstwą ciasta. Babeczki idealne na jesienne popołudnie do gorącej kawy, zalewającej wnętrze ciepłą falą przyjemności :) Niezwykle proste, prawie bezglutenowe (mąka do babeczek do wyboru według upodobań), bez jajek(...)babeczek: 1. Ze wszystkich składników zagnieć gładkie ciasto. 2. Podziel ciasto na 6-8 równych części i wyłóż nim foremki do babeczek. 3. Ponakłówaj ciasto obficie widelcem i piecz 10min. w 180*C. Kokosowy budyń: 1. Połowę mleka kokosowego wlej do garnka i wymieszaj ze skórką otartą z cytryny. 2. Drugą połowę mleka kokosowego połącz z mąką ziemniaczaną i sokiem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Napoleonka - ciasto 115

szklanka śmietany 18% * 25 dkg masła Na krem: * 6 jajek * 1 l mleka * 1 szklanka cukru * 1 cukier wanilinowy 16 g * 1,5 szklani mąki * 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Dodatkowo: * cukier puder Ciasto zagniotłam dzień wcześniej i przechowywałam zawinięte w folię spożywczą w lodówce.  Masło posiekałam z mąką, dodałam śmietanę i wyrobiłam ciasto. Na drugi dzień podzieliłam(...)wspomniana rózga kuchenna. Jak już budyń zaczął się lekko gotować wyłączyłam ogień pod garnkiem.  Odstawiłam na 15 minut i po tym czasie ponownie wymieszałam.  Ciepły budyń wylałam na jedną część ciasta i przykryłam od razu drugim blatem ciasta. Przestudzoną napoleonkę wstawiłam do lodówki. Przed podaniem oprószyłam cukrem pudrem. Notatki: * tym razem miałam jajka o rozmiarze M, większe jajka

Pieprzyć z Fantazją
Sernik grecki, bez twarogu, puszysty jak pianka 28486

naturalny typ grecki 1 kg (u mnie Mlekovita)  cukier 3/4 - 1 szklanka cukier waniliowy 1 op. (16 g) 5 jajek szczypta soli 2 budynie w proszku (u mnie śmietankowe) proszek do pieczenia 1 łyżeczka CIASTO mąka 2 szklanki cukier 0,5 szklanki jajka 3 szt. kostka masła (200 g) proszek do pieczenia 1 łyżeczka Zaczynam od zrobienia ciasta(...)nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni na kilka minut żeby ciasto delikatnie zmieniło kolor.  Teraz czas zająć się masą. Oddzielam żółta od białek. Żółtka ubijam z jogurtem aż masa będzie bardzo jasna i wodnista. Następnie cały czas ubijając, dodaję powoli cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budynie w proszku. W drugiej misce ubijam białka ze szczyptą soli na sztywną

Kuchnia Viki
CIASTO BAWOLE OCZY 330

Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem, w pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy na mleko i gotujemy chwilę cały czas mieszamy. Odstawiamy i przykrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyń (unikniemy kożucha), odstawiamy. CIASTO KRUCHE: Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem, dodajemy puder i mieszamy. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę masło i wszystko ze sobą siekamy. Na końcu dodajemy żółtka i śmietanę(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170- 180 st. C ustawienie góra dół ok. 25 minut. KREM: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA: Ciasta wyciągamy z blaszek. Na ciasto z kulkami wykładamy cały krem i równo smarujemy, przykładamy biszkoptem. Z biszkopta zdrapujemy skórkę i polewamy polewą kakaową i białą robiąc wzorki

Pani na deser
FANTAZJA WIOSENNA 138

wielkość formy pamiętając, aby placek miał troszkę większą wielkość od formy w celu zrobienia niewielkiego ranta z ciasta (na około 0,5 cm wysokości). Na cieście rozsmarować nadzienie pigwowo - jabłkowe, następnie wylać jeszcze gorący budyń(...)waniliowy - wyrównać wierzch. Na koniec na budyń posypać równomiernie kruszonką kokosową.  Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Po upieczeniu ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia, aby budyń nie wypłynął.  var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS

Ciastka - domowe słodkości
Tort orzechowy z kawą 1061

powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło zmiksować i w kilku porcjach utrzeć z wystudzonym budyniem. Kremówkę mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała i gorącą zalać posiekaną czekoladę. Połączyć uzyskując jednolitą masę i wystudzić. Gęsty ganache rozsmarować na każdym blacie ciasta. Składać biszkopt orzechowy w tort przekładając masą kawową. Polewa. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić(...)Polewę przestudzić i gęstą polać po torcie. Można udekorować ziarenkami kawy. Tort przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Torty Tagged: budyń , czekolada , kawa , orzechy włoskie , polewa

https:KKuchniaMniam
Sernik śmietankowy 236

jajko sól 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg mielonego twarogu 400ml kwaśnej śmietany 18% 1 szklanka cukru 6 jajek 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki szybko zagnieść, podzielić na dwie równe części, schować do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie jedną część rozwałkować na kształt koła o średnicy 26cm, wyłożyć(...)lodówki. MASA SEROWA: Do miski włożyć śmietanę i twaróg, zmiksować do połączenia składników. Dodawać cukier i po jednym jajku miksując. Następnie dosypać cukier waniliowy i budyń. Dokładnie, ale nie za długo zmiksować. Wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć drugą część dobrze schłodzonego ciasta. Piec w 160'C około 50-60 minut. Wystudzić w piekarniku, wierzch można posypać cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Bułeczki z budyniem i brzoskwinią. 724

Składniki: 1 budyń o smaku waniliowym, 500ml mleka, 2 opakowania ciasta francuskiego, 8 połówek brzoskwiń ( jeżeli są malutkie, to 16 połówek) z soku lub syropu, 1 jajko,  cukier puder. Przygotowanie: Ugotować budyń zgodnie z opisem jaki jest na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto francuskie pokroić na dość duże prostokąty lub kwadraty. Położyć po łyżce budyniu i po brzoskwini

W kuchni u Moniki
Karpatka 380

drugą część ciasta. Jeżeli nie posiadamy dwóch takich samych blach do pieczenia, należy po upieczeniu ciasto wyjąc z blachy, ponownie wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem.   Składniki na krem budyniowy: 1 litr mleka krowiego: 2 budynie (40g każdy bez cukru) o smaku waniliowym lub śmietankowym 250 g masła lub margaryny 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki(...)mąki ziemniaczanej.   Dodatkowo: Cukier puder do oprószenia ciasta.   Sposób wykonania kremu budyniowego. 2/3 mleka zagotować z cukrem, w 1/3 części mleka rozpuścić budynie w proszku i mąki. Całość dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Do gotującego mleka dodać rozpuszczoną masę budyniową, cały czas energicznie mieszając do zgęstnienia się masy budyniowej.   Ugotowany budyń przykryć, żeby nie powstał kożuch

Na słodko lub wytrawnie
Rogaliki czekoladowo- budyniowe 384

przygotowania w expresowym tempie, pod warunkiem że mamy w domu płat ciasta francuskiego. Bo nawet jeśli nie mamy budyniu w torebce, to zawsze(...)możemy go przygotować ze składników podstawowym czyli mleka, żółtek, cukru i mąki. Polecam, są pyszne i szybko znikają ;)   Składniki: Na ok 28 sztuk: 2 duże płaty ciasta francuskiego 1 opakowanie budyniu waniliowego 350ml mleka + 1 łyżka 2 łyżki cukru 1 mleczna czekolada 1 żółtko 50g włoskich orzechów Sposób przygotowania: 300ml mleka gotujemy, w 50ml rozpuszczamy proszek budyniowy oraz cukier

Kuchnia w czekoladzie
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM 519

doskonałe jest na każdą okazję, czy do niedzielnej kawy. SKŁADNIKI Ciasto: 250 g mąki krupczatki, 125 g mąki pszennej, 150 g masła, 2 żółtka, ½ szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru waniliowego, szczypta soli Masa budyniowa: 400 ml mleka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mleka Dodatkowo: 4 jabłka, cukier puder, 2 łyżki(...)resztę zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy rozrobiony budyń. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, dzielimy na 4 części. Podpieczone ciasto posypujemy kaszą manną, układamy jabłka, zalewamy gorącym budyniem, na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wkładamy do piekarnika, pieczemy około 35-40 minut. Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek
Kakaowy, kruchy placek ze śliwkami 222

szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 3 łyżki gorzkiego kakao 250 g masła  2 budynie śmietankowe 1 litr mleka 600 g śliwek 1 łyżka mąki ziemniaczanej przepis stąd Przygotowanie : Z mąki, cukru, kakao, masła i żółtek zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części w proporcji 3:2, formujemy z nich kule, zawijamy w osobne  folie aluminiowe(...)Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na ćwiartki . Dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód ścieramy na dużych oczkach tartki większą część ciasta. Na to wykładamy przestudzony budyń, a na budyniu równomiernie rozkładamy śliwki. Ścieramy mniejszą część ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Moje ciasto upiekłam

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania