ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:636/780)

Sernik z kremem i owocami 133

Sernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U

Passions hobbies life
Sernik nutellowy 131

Pyszny i zachwycający wyglądem serniczek. Taka sernikowa „zebra”:) Sernik nie jest trudny do wykonania. Wbrew pozorom nie jest też za słodki. Spód: 140 g

Smaki Na Talerzu
KOKOSOWY SERNIK NA WAFELKACH 444

Za dobry sernik dałabym się pokroić. Choć za bardzo za słodyczami nie przepadam, muszę mieć na nie naprawdę smaka, tak sernikowi nigdy nie odmówię. Wpadłam na

Z Majeczką w kuchni
Sernik z owocami 173

Zazwyczaj każdy z nas lubi serniki. Ten jest delikatny w smaku, ale za to prezentuje się fantastycznie. Do dekoracji można wykorzystać inne owoce, ważne żeby było

Passions hobbies life
Sernik na pierniczkowym spodzie . 182

Witajcie :) Co  powiecie na pyszny sernik na pierniczkowym spodzie . Postanowiłam upiec coś innego niż tradycyjny kruchy spód. Sernik wyszedł pyszny na pewno upiekę go jeszcze

Sama słodycz i szczypta chili
Domowy kisiel z malin 238

pewną nieśmiałością, ale kiedy spróbowałam wiedziałam że teraz będę go robić częściej. Jest zdrowy, naturalny a przy tym przepyszny i szybki w wykonaniu. Może też służyć jako polewa do ciasta albo owoców. Domowy kisiel z malin Składniki: Większa kobiałka malin (ok. 500 g) 2 łyżki cukru 2-3 łyżeczki skrobii ziemniaczanej Wykonanie : Na głębszą patelnię wsypujemy maliny i leciutko dusimy(...)patelnię. Mieszamy, gotując jeszcze 2-3 min. Jeśli kisiel jest za rzadki, dodajemy jeszcze z 1/2 łyżeczki skrobii rozmieszanej w kapce wody. Kisiel gotowy! Ja podałam go z budyniem czekoladowym bo to ulubione zestawienie Jaśka ale można zjeść też bez niczego lub z innym deserem. Pyyycha. Polecam. Mam nadzieję, że teraz żadne przeziębienie nas nie dopadnie. W zimie planuję robić

Mama z miasta
ODTŁUSZCZONE PIECZONE PĄCZKI – czyli FIT KARNAWAŁ 373

CombiSteam Deluxe Electrolux ma funkcję szybkiego nagrzewania , więc robi się to błyskawicznie ) i po nagrzaniu wyłączamy. Wkładamy miskę z ciastem ( możemy delikatnie przykryć ściereczką ), uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto w tym cieple do wyrastania ( aż podwoi objętość! ). Po wyrośnięciu wyciągamy na stolnicę podsypaną mąką i formujemy placek o grubości ok.1,5-2 cm ( robimy to delikatnie! ). Szklanką wycinamy pączki(...)minut. Odrazu po upieczeniu nadziewamy konfiturą ( szpryca + tylka z wąską końcówką ). Zajadamy jeszcze na ciepło! Są pyszne! Ps. tak sobie teram myślę, żeby je zrobić jeszcze z budyniem, czekoladą i może masłem orzechowym! Ależ będzie pysznie! Ps. ten model piekarnika jest wymarzonym modelem dla wszystkich miłośników pieczenia! Piekarnik 3w1 daje możliwość pieczenia , gotowania na parze i odgrzewania potraw (nawet mrożonych

Ostra na Słodko
Miodownik z kremem, polewą czekoladową i orzechami 178

olejek migdałowy 2 łyżki, polewa: czekolada mleczna 1 tabliczka, mleko 10 łyżek, posypka:  orzechy włoskie pół szklanki, Sposób przygotowania: Ciasto : mąkę posiekać nożem z pozostałymi składnikami, następnie zagnieść ciasto I podzielić na 4 części. Każde z nich rozwałkować I piec każde z osobna 15 min w temp 170 stopni. Placki są bardzo cienkie, wiec najłatwiej to zrobić bezpośrednio(...)bardzo szybko mieszając na małym ogniu, aby nie powstały nam grudki. Gotować ok 5 min. Następnie dodać pół kostki masła I mieszać bardzo szybko, gdy masło się połączy z budyniem to dodać kolejną polowe masła I ciągle mieszać. Dodać olejek migdałowy, wymieszać I przekładać placki gorącą masą.  Polewa: Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu ciągle mieszając następnie polać

kulinarne odsłony pati
Ciasto"Delicja" 126

Ciasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka(...)zagotować w 1,5 szklanki wody. Gotować ok 7 minut, zestawić z ognia i dodać galaretkę dokładnie wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopt. Krem budyniowy : 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru pudru 1 aromat waniliowy lub śmietankowy 1 kostka masła Budyń rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka, pozostałe mleko zagotować. Mieszając dodać do gotującego się mleka rozrobiony budyń

Słodka Kraina Wypieków
Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 254

ucieszyło, jak była zachwycona. Do dziś to wspomnienie wywołuje u mnie uśmiech na twarzy...  Potem jeszcze przybiegła do mnie, żeby powiedzieć, że nigdy nie jadła tak pysznego ciasta, ciasta, które pobudza wszystkie zmysły, przywołuje najpiękniejsze marzenia i tak skutecznie poprawia humor. No, to zupełnie jak Jej uśmiech... Składniki (na blaszkę o średnicy 28 cm): Spód 50 g gorzkiej czekolady(...)nugatowej albo nutelli 500 g ricotty (często używałam tylko mascaropne) 250 g mascarpone 180 g cukru (z powodzeniem można dać połowę mniej) 3 jajka + 3 żółtka 1 opakowanie budyniu czekoladowego (można dać połowę albo płaską łyżkę mąki ziemniaczanej) 1 łyżka ciemnego kakao Polewa 100 g gorzkiej czekolady lub kuwertury 120 g śmietany kremówki 2 łyżki likieru migdałowego

Kuchnia Prezydentowej
Tarta na niedziele 194

tarcie rozkładamy zgnieciony wcześniej arkusz papieru do pieczenia, wysypujemy na niego np groch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasto należy wystudzić. Krem patisserie 300 ml mleka 4 żółtka 70 g cukru 35 g mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii 10 g masła ponad to 400 g świeżej żurawiny 20 g cukru(...)jajecznej cały czas obijając mikserem. Następnie miksturę przelewamy do garnka w którym gotowało się mleko, dodajemy masło, stawiamy na małym ogniu i cały czas energicznie mieszamy aż uzyskamy konsystencje budyniu. Ściągamy z ognia. Krem rozprowadzamy na tarcie. Na wierzchu układamy umytą i osuszoną żurawinę. 1 łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy z pozostałym cukrem i posypujemy nim owoce. Tarte pieczemy przez

Przysmaki Karolki
PĄCZKI MARMURKOWE 150

potrzeba dosypujemy mąkę. Chwilę wyrabiamy i dosypujemy kakao. Ciasto dobrze zagniatamy aż kakao nam się wchłonie w ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na grubość ok. 2 cm, szklanką wykrawamy kółka.  Wykładamy na podsypaną mąką deseczkę. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. W płaskim naczyniu(...)cukru pudru, 1,5 łyżki soku z cytryny i gorącej wody. Wszystko dobrze ucieramy i polewamy pączki.  Smacznego! MAŁA RADA: Pączki możemy nadziać kremem czekoladowym lub budyniem

Pani na deser
Waniliowy sernik gotowany 181

Sernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony

Wanilia i Kardamon
Tarta z kremem budyniowym i owocami 102

połączyć i uformować kulę. Włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować. Formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto przykryć folią aluminiową i obciążyć (np. fasolą). Piec około 15 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjąć z piekarnika(...)mleka odlać pół szklanki. Wymieszać z mąką, jajkami oraz cukrem. Pozostałe mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę. Mieszać do powstania konsystencji budyniu. Ciepły krem wylać na spód tarty. Odstawić do wystudzenia. Aby przygotować polewę należy zagrzać dżem w wodą. Odstawić do przestygnięcia. Na przestudzonym kremie ułożyć pokrojone owoce. Całość polać polewą brzoskwiniową

Bullio
Mazurek na żytnim, kruchym spodzie z lemon curd 167

wcześniej oderwanego kawałka formujemy 1-2cm paski (rozwałkowując), tworząc boki mazurka. Całe ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, piekąc ok. 20 minut. Ciasto lekko się zarumieni (mazurek będzie ciemniejszy przez użycie mąki żytniej). Studzimy. Składniki na lemon curd: - 3 jajka - sok z 3 cytryn - skórka z 3 cytryn - 70g masła - 60g ksylitolu w pudrze(...)już odpowiednio gorący (ale nie będzie wrzał!), dodajemy mąkę ziemniaczaną i zdejmujemy całość z ognia ciągle mieszając. Jeżeli masa nie będzie wystarczająco gęsta - dodajemy mąki ziemniaczanej. Po otrzymaniu konsystencji budyniu, masę odstawiamy na bok i studzimy. Następnie rozsmarowujemy ją na kruchym spodzie i dekorujemy m. in. płatkami migdałów, czy plastrami cytryny. Smacznego

Be Fit Be Strong
ananasowy sernik pieczony na biszkoptach... 117

opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka z cukrem w misie robota ubijać z 5 minut na dużych obrotach do gęstości dodać ser z wiaderka, sok z cytryny, budyń, kaszę manną i na średnich obrotach połączyć składniki nie za długo ananasy Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" na sitku odsączyć z soku, pokroić na kawałeczki, wsypać do sernika(...)minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym miejscu lukier zrobić z cukru pudru, śmietany i nie za gęsty polać nim ciasto i posypać kolorową posypką - sernik jest bardzo delikatny, puszysty, wilgotny................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię