ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:555/780)

w połowie oszukany sernik z rodzynkami.... 186

taki dodaję do masy - twaróg, gęsty jogurt, budyń, olej, rodzynki zmiksować z 2 minuty do masy dodać ubitą pianę na sztywno i delikatnie łyżką wymieszać wszystko tortownica 20 cm - wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie rozłożyć biszkopty i wylać na nie masę piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto 3 Bit 377

ciasto rozpuszcza się w ustach Ciasto 3 Bit SKŁADNIKI:śmietanka36% -0,5 lherbatniki petit 1 duża paczka podwójnaherbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńczamasło ekstra -2/3 kostkimasa krówka -1 puszka (510 g)mleko -0,5 litra i 2 łyżkibita śmietana w proszku -2 opakbudynie śmietankowe z cukrem -2 opakczekolada ciemna na polewę -1 sztPRZYGOTOWANIE: Na dużej blasze układamy warstwę herbatników(...)herbatniki wykładamy masę krówkową. Przykrywamy herbatnikami. Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną. Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka. Gotową polewą polać herbatniki. Schłodzić

Kuchnia Danusi
3 bit na herbatnikach. Ciasto bez pieczenia. 282

Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzony budyń miksujemy z masłem, jeśli jest mało słodki to możemy dodać cukru. Ja już nie dodawałam, bo masa krówkowa jest dosyć słodka ;) Następnie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ubijamy kremówkę ze śmietan fixami na sztywną pianę. Taką bitą śmietanę rozprowadzamy po herbatnikach. Na koniec posypujemy ciasto startą gorzką czekoladą i schładzamy w lodówce- najlepiej

Aga w kuchni
3Bit bez pieczenia!!! Pychotka!!! 685

mój ulubiony baton i ... jedno z ulubionych ciast! Chyba nie znam żadnej osoby, która by go nie lubiła. Dziś przedstawiam przepis na wersję bez pieczenia.  Znalazłam go na Kotlet.TV. Zamiast czekolady na wierzchu użyłam kakao. 3 BitSkładniki:ok. 400 g herbatników maślanych (2 duże opakowania);1 puszka masy krówkowej;2 budynie śmietankowe;750 ml mleka + szklanka do namoczenia herbatników

Miksturownik
Brzoskwiniowa słodkość 313

Lekkie i oryginalne w smaku ciasto makowo-brzoskwiniowo-kokosowe :)Składniki:Biszkopt:- 6 jajek- 3 łyżki maku- 6 łyżek cukru pudru- 6 łyżek mąki- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPlacek kokosowy:- 6 jajek- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru- 30 dag wiórków kokosowychMasa:- puszka brzoskwiń- 1 budyń śmietankowy- 1 łyżeczka cukru waniliowego- 1 łyżka mąki - 1 kostka masła- alkohol

Zainspirowana w kuchni
SERNIK DLA DIABETYKA #talerzdiabetyka 265

bardzo posmakuje! Ale teraz zupełnie serio, dlaczego jest to sernik dla diabetyka? Po pierwsze nie ma w nim ciasta (mącznego spodu), źródła węglowodanów prostych, cukru i tłuszczu (najczęściej do ciasta daje się mąkę, cukier i masło). Po drugie zamiast zwykłego cukru użyłam erytrolu, który ma 10x mniej kalorii niż cukier i zerowy indeks glikemiczny . Erytrol pod względem słodkości jest porównywalny(...)zawartości 80% kakao. Wszystko jest tu przemyślane, dopracowane i doskonale skomponowane. Sprawdźcie to sami! Składniki na 20 porcji : 1kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 150g erytrolu budyń waniliowy (bez cukru) czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżka soku z cytryny Polewa: pół tabliczki gorzkiej czekolady o zawartości 80% kakao Jajka rozbić, oddzielić białka

Dietolog
Seromakowiec 301

makiem ;)   Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Masa makowa: 200 g. maku 1 szklanka cukru 6 jajek 1 jabłko 0,5 margaryny 6 łyżek kaszy mannej 1 łyżeczka(...)starte jabłko, proszek do pieczenia, kaszę i bakalie. Na koniec całość delikatnie łączymy z pianą z białek. Masa serowa: 1 kg sera na serniki 1 szklanka cukru 5 jajek budyń waniliowy 100 g. masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka i żółtka. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem

Cynamonowe szczęście
Ciasto 3 bit – zdecydowanie najlepsze ciasto bez pieczenia! 4107

słodkiej śmietanki do ubijania 30 – 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka cukru pudru 3 opakowania śmietan-fixu kilka kostek gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit – Wykonanie Jeśli stosujemy mleko skondensowane należy je gotować na małym ogniu przez około 3 godziny. Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, nie trzeba jej gotować, tylko podgrzać(...)się mleka mieszając energicznie, dbając o to, by nie zrobiły się grudki. Następnie odstawić aż do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu miękkie masło ubić mikserem, następnie stopniowo dodawać po trochu budyń miksując intensywnie do całkowitego połączenia składników i uzyskania gładkiego kremu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blachę o wymiarach około 27 cm x 22 cm wyłożyć dowolnymi herbatnikami. Na herbatniki nałożyć warstwę ugotowanego

To Musisz Wiedzieć
Śnieżynka 205

language:EN-US;} Składniki na ciasto półfrancuskie: 250 g margaryny 1 żółtko 1 szklanka śmietany 18 % 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto.    Dzielimy na 4 części. Pieczemy każdy po 25-30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na masę serową: ok. 1 kg sera białego zmielonego 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 jaja 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mleka 100g masła Ser oraz masło, cukry, żółtka i jaja wkładamy do garnka. Całość mieszamy dokładnie, następnie   podgrzewając aż wszystkie składniki

Domowe ciasta
Sernik pomarańczowy 211

Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć(...)masy serowej. Masa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 200 g śmietany kremówki 36 % 180 g drobnego cukru 5 dużych jajek 50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej 2 duże pomarańcze (najlepiej bio niewoskowane) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Pomarańcze umyć i dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć

maniapieczenia
Szpinakowy tort na urodziny Pandek (bez glutenu, cukru, laktozy) 148

mają urodziny to i tort musi być w tym klimacie 🐼 Klasycznie tort szpinakowy jest naszą zieloną bazą, natomiast krem jest tak pyszny i delikatny, że domownicy byli pewni, że jedzą budyń. Truskaweczki i czarny sezam również bardzo im smakowały w takim wydaniu. Z góry dziękujemy za wszystkie życzenia 😍 💙 Składniki: Zielone biszkopty (śr: 18cm i 9cm) -6 dużych jajek(...)ubitymi białkami. Zieloną masę wlać do tortownicy (dużej i małej) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i piec w 180’C ok 25-35 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Do małej np. keksówki wlać odrobinę ciasta (to będzie służyć jako posypka na boki tortu). Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby opadły

Candy Pandas
Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia 207

siostry Anastazji). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 650ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy 16g 200g cukru 300g masła 250g wiórków kokosowych około(...)postawić na ogniu, zagotować. Do pozostałego mleka dodać żółtka, obie mąki i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Tak rozmieszane mąki dodać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu, mieszając przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ma mieć temperaturę pokojową jak masło. 2. Masło

Mała Cukierenka
3 Bit - ZDROWSZA WERSJA 131

szklanki - Masło orzechowe (250 g) 1 szklanka - miód pszczeli - (50 g) 2 łyżki - kakao (11 g) - olej kokosowy - (30 g) - woda - 1 szklanka Masa jasna/ budyń jaglany: - mleko (u mnie 1,5%) (1200 ml) 1L i 3/4 szklanki - kasza jaglana (400 g) - miód - 4 łyżki (100 g) - olej kokosowy - (30 g) Polewa: - olej kokosowy (150 g) - miód pszczeli(...)garnuszka, rozpuść razem na najmniejszym ogniu, cały czas mieszając. (Nie doprowadzaj do wrzenia). W przypadku kiedy polewa nie wyjdzie jednolita, odstaw ją do przestygnięcia i zblenduj. 7. Polej ciasto polewą (wyjdzie gruba warstwa), wstaw do lodówki (najlepiej na noc). WARTOŚCI ODŻYWCZE

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Ciasto pychotka w wersji egzotycznej 158

Idealny balans pomiędzy słodkością masy a słonością krakerów sprawi że odkryjesz to popularne ciasto na nowo :). Odświeżona wersja klasycznego przepisu nie zawiedzie swoim smakiem. Zaskocz się i zachwyć pyszną pychotą w wersji nieco egzotycznej na nowo ! :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 900 ml mleka 1 margaryna 250 gram 2 śnieżki puszka orzechowej masy kajmakowej 3/4 szklanki soku pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa(...)Przygotowanie: szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i wiórkami kokosowymi, w miseczce mieszamy mąkę w szklance mleka i dodajemy do gotującego się mleka z wiórkami cały czas mieszając do uzyskania budyniu, po zagotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, w międzyczasie w rondelku przygrzewamy sok pomarańczowy następnie rozpuszczamy w nim galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia aż będzie lekko tężejąca, gdy masa kokosowa ostygnie, dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
3bit, ciasto bez pieczenia 786

jest ciasto użyłam mąki pszennej od Młyny Stoisław , który posiada   naprawdę bogatą ofertę . Ciasto jest proste w przygotowaniu i gdyby nie czas chłodzenia , to byłoby jednym z najszybszych ciast jakie do tej pory robiłam. Kremowe, przełożone masą krówkową oraz budyniową i herbatnikami a dla przełamania słodkości   dodałam domowy dżem z czarnej porzeczki. Składniki: 400g herbatników(dużych) typu petit(...)ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej Młyny Stoisław 3/4 kostki miękkiego masła Przygotowanie: W szklance zimnego mleka rozprowadzić obie mąki+ żółtka. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać przygotowany budyń mieszając zagotować. Wystudzić. Masło dokładnie utrzeć mikserem na gładki krem dodając porcjami zimny budyń. Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą/stretch. Na niej wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Na nich rozsmarować masę

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania