Zebra kokosowa - bez pieczenia 169czas ucierając, dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Na koniec dodać wiórki kokosowe i płatki migdałowe i połączyć. Posypka kokosowa: Wiórki kokosowe, cukier i masło przełożyć na patelnię i uprażyć na złoto, odstawić do przestudzenia. Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać
My sweet a life
Ciasto Czekoladowa Śliwka 911łyżce, nie zaprzestając ubijania, aż do wyczerpania cukru. Dodać żółtka i zmiksować na niskich obrotach miksera. Wsypać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką, do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec(...)zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać mieszankę żółtkową. Postawić z powrotem na palnik i mieszając energicznie doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu ( budyń będzie bardzo gęsty ). Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć/zmiksowa
Opowieści z piekarnika
Budyniowe muffinki z borówkami 230misce wymieszać suche składniki, czyli: mąkę, budyń, proszek do pieczenia oraz cukry. W drugiej mniejszej misce wymieszać mokre składniki, czyli mleko, olej, esencję i jajko. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką, aż się połączą, na koniec wsypać zamrożone lub świeże owoce i delikatnie przemieszać. Papilotki do muffinek wypełnić do 7/8 wysokości ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Simply Food
Jogurtowe z czekoladą 258ochotę na takie łatwe i szybkie ciasto, bez żadnych mas i skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy? Składniki: 1 masło 3/4 szklanki cukru szczypta soli mały jogurt naturalny (200 g) 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka
Cynamonowe szczęście
Sernik z kokosową pierzynką 393twarogu półtłustego szklanka cukru 1op. budyniu waniliowego pół szklanki oleju 2 szklanki mleka sok z połowy cytryny 1 jajko 4 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) Kokosowy wierzch: 6 białek, pozostałych ze spodu i masy serowej pół szklanki cukru 100g wiórków kokosowych Przygotowanie sernika: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Owijamy ciasto folią spożywczą, wkładamy do lodówki
NiePieprz.pl
KOPYTKA TWAROGOWE (Bezglutenowe) 198mąki gryczanej białej 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 200 g twarogu 1 jajko szczypta cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru * Jogurt naturalny (gęsty lub Grecki) , suszona żurawina PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy . W garnku podgrzewamy wodę ze szczyptą soli , kluseczki wrzucamy na wrzątek , po wypłynięciu gotujemy jeszcze 2-3 min (ciasto będzie bardzo delikatne i ciężko
Marcepanowa kuchnia
Kostka czekoladowo- kokosowa 220masy z białek i żółtek. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. masa: Mleko gotujemy z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi. Obydwie mąki rozrabiamy w wodzie, dodajemy żółtko i wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami. Kiedy masa zgęstnieje (powstanie budyń) zdejmujemy z ognia, dodajemy masło
Bon appetit mon amie
Ciasto Pani Walewska. 190migdałowe(są tylko na górną część ciasta). 1/4 szklanki cukru, cukier waniliowy, ziarenka z laski wanilii(opcjonalnie) i pół litra mleka łączymy i zagotowujemy. Pozostałe mleko wlewamy do miseczki, dodajemy obydwie mąki, żółtka i miksujemy. Następnie powoli wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotujemy na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Pozostawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z pozostałym
Moje-pitraszenie
Ciasto "Kubuś" 223całkiem smaczne, orzeźwiające i mocno owocowe. Ciasto o tej samej nazwie i podobnym przepisie znalazłam na 3 blogach (pewnie jest ich więcej): Moje Wypieki , Domowe-wypieki i Kotlet.tv . Moje jednak różni się nieco od każdego z tych przepisów. Składniki: (na blaszkę 20x20cm) MASA SOCZKOWA: 900ml soku przecierowego marchewkowego 150g masła 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru MASA ŚMIETANOWA
Cakes By Kejt
"Usta Adama" 295sztywno, połączyć z ciastem. Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem dopieczenia i piec w 170'C około 45 minut, do suchego patyczka. Upieczony placek wystudzić, nasączyć sokiem porzeczkowym. KREM: Z mleka odlać 3/4 szklanki, rozpuścić w niej mąki, cukry i wymieszać żółtka. Wlać na gotujące się mleko, ugotować jak klasyczny budyń. Wystudzić, przykrywając folią spożywczą na wierzchu (żeby
Cakes By Kejt
3 Bit - Herbatnikowiec 189Ciasto to jest rożnie nazywane:) Jedni nazywają 3 Bit inni Herbatnikowiec. Składniki: 1 opakowanie herbatników ok 50 szt potrzebujemy 1 opakowanie krakersów ok 24 szt 1 masa krówkowa kajmakowa ta większa 400-500ml 1 dżem porzeczkowy ( jeśli nie mamy swojego to najlepszy z Lidla) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 3,2% 1 kostka masła śmietankowego
Moje Słodkie Piekiełko
Sernik Kawowy z trzema warstwami 215jajku, następnie dodajemy śmietanę, ser oraz budynie. Masę serową rozdzielamy na trzy części. Jedną łączymy z kawą i kakao, drugą z sama kawą, a trzecią część pozostawiamy. Formę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy białą masę, następnie na górę masę z kawą , a na koniec trzecią z kawą i kakao. Ciasto pieczemy przez 90 minut w temp
W Moim Magicznym Domu
.1107. dynia budyniowo 176dyniowo-waniliowo-cynamonowy budyń z borówkami (także w środku) i kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też
breakfast of dreams
SERNIK CHMURKA 117 kcal 271będę miała ochotę piec moje ukochane ciasto, polecę do sklepu specjalnie po niego! Koniecznie poszukajcie go w sklepach, bo nie wiem jak wypiek wyjdzie z innym serkiem SKŁADNIKI: - 500g serka twarogowego chudego ''EMILKI'' z Mlekomy - 140g serka homogenizowanego ''Tutti 0%'' z Biedronki (ja wybrałam owoce leśne) -100ml MIODU - 5 jajek - 2 budynie waniliowe (suchy proszek) - owoce
fitolarun.blogspot.com
Masło z nerkowców Primavika 233zrobiłam czekoladowe naleśniki budyniowe (zamiast budyniu śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam go pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. Ja z powodzeniem użyłam
Kto ugości moich gości?