ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:427/932)

Mazurek cygański na waflu. Najłatwiejszy, najsmaczniejszy... 143

Masę przełożyłam na waflowy spód. Wygładziłam wierzch i wstawiłam do piekarnika na około 35-45 minut.   Zrobiłam lukier cytrynowy: Białka wlałam do miseczki, dodałam cukier i sok z cytryny. Ucierałam, aż powstała gładka masa. Na ciepłe ciasto wylałam lukier i po chwili zabrałam się za dekorowanie mojego mazurka.   Po zastygnięciu lukru na mazurku przełożyłam

Kuchnia u Krysi
Białkowe naleśniki 122

białka 1 szkl mleka migdałowego 2/3 szkl mąki owsianej * 1 1/2 łyżki oleju kokosowego 2 miarki białka waniliowego (można pominąć) szczypta soli     Przygotowanie:   Wszystkie składniki zmiksować w dużej misce do powstania gładkiej masy. Ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę (przykryjcie miskę talerzem lub pokrywką, by ciasto nie nachodziło zapachami lodówki

Nastoletnie Wypiekanie
5 razy fit śniadania 142

być delikatny ryżowy, a może też stanowić bazę na dodatki warzywne. Na słodko, na słono, na spód do pizzy, fit ciasta. NALEŚNIKI Naleśniki w mojej kuchni występują głównie w dwóch wersjach: jako naleśniki białkowe zrobione z samych białek plus ulubione dodatki ( u mnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie

Tetiisheri
PSZENNE PLACUSZKI Z RICOTTY Z KARMELIZOWANĄ POMARAŃCZĄ I GRANATEM 140

proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek dodając szczyptę soli. Do masy dodajemy pianę i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  Dużą metalową łyżką nakładamy ciasto i wylewamy na rozgrzaną patelnię (najlepiej ceramiczną) lekko spłaszczając i formując krążki. Smażymy na średnim ogniu około

Calzonella.com
Tort szwarcwaldzki Czarnolas 149

waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia.  Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy.  Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  na 35-40 minut.  Żelatynę zalewamy

Pyszności Słodkości
Placuszki ryżowe z jabłkami i bananami 178

zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, najlepiej żeby były kwaśne. Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać owoce do masy. Białka ubić i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać dużą łyżką porcje ciasta. Tworząc małe placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Można podawać z różnymi dodatkami tj ugniecione owoce, śmietana ubita

Kuchnia Pokoleń
Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym 152

wylepiam więc dno formy, nakładam folię spożywczą i wstawiam do lodówki na całą noc). Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C, ciasto ponakłuwać widelcem, włożyć do piekarnika i piec 15 minut. Wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. W jednej misce ubić żółtka z połową cukru i cukrem waniliowym, po czym dodać zmielony twaróg, rozpuszczone

Passions hobbies life
Bulwiok podkarpacki 178

dokładnie mieszamy - przyprawiamy według uznania, jednak farsz najlepiej smakuje tradycyjnie przyprawiony, tylko solą i pieprzem. Na środek wyrośniętego ciasta wykładamy farsz - brzegi podnosimy i zawijamy w formie ramki aby farsz nie dotykał blachy. Całość smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 180 stopni i pieczemy 50 minut. Bulwiok ma być ładnie zarumieniony. Bulwioka podałam ze śmietaną

sierotka maRysia w kuchni
Placuszki drobiowe 283

chłodne miejsce.  Następnie do mięsa dodać majonez,  mąkę, żółtka, wegetę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.  Białka ubić na sztywno,  dodać do masy mięsnej, delikatnie wymieszać.  Na dobrze rozgrzany tłuszcz,  łyżką kłaść porcje ciasta.  Smażyć placuszki w głębokim tłuszczu na złoty kolor.  Podawać zaraz po przygotowaniu. (function

Kuchnia Danusi
Drożdżowe ślimaki z dynią i malinami. Drożdżówki z lukrem! 190

całej blaszce. Potem będziemy mogli je sobie fajnie odrywać. Po ułożeniu bułeczek na blaszce, odstawiamy je na 25 minut. Ciasto w tym czasie podrośnie. Wstawiamy do pieca na 170 stopni C. Przygotowujemy lukier malinowy. Potrzebujemy niewielkiego białka z jaja kurzego i 1/2 szklanki cukru pudru, łyżeczki soku z malin. Wszystko za pomocą trzepaczki, bardzo energicznie mieszamy. Otrzymamy piękny

SMYKWKUCHNI
CYTRYNOWIEC 632

PYSZNE CIACHO NA KAŻDĄ OKAZJE-SERDECZNIE POLECAM!!!! CIASTO: 4 jajka 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pieczemy biszkopt:białka ubijamy dodajemy po jednym żółtku,cukier,na końcu mąkę z proszkiem i mieszamy już łyżką,pieczemy w 180 stopniach 25-30min wystudzić MASA 1: 4 budynie śmietankowe 4 cytryny 1 kostka margaryny

Swojskie jedzonko
Sernik z 3 składników 197

ubijamy w osobnej misce na sztywną pianę, a żółtka dodajemy do czekolady i miksujemy. Na końcu przekładamy pianę z białek do masy z czekolady i delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy. Ciasto pieczemy 15 minut w 170 stopniach, następnie 15 minut w 160 stopniach i zostawiamy na kolejne 15 minut w wyłączonym

Aga w kuchni
Grill jako piernik – wyjątkowe desery przygotować można na świeżym powietrzu 143

przybycie naszych gości jest bliskie. Hitem wśród deserów przygotowywanych na grillach gazowych mogą być babeczki. Babeczki z grilla gazowego Składniki: Ciasto: 300g masła 300g gorzkiej czekolady dobrej jakości 300g cukru 1 łyżeczka wanilii 10 jaj, żółtka i białka osobno trochę startej skórki z cytryny Glazura: 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki ciepłego masła ale nie roztopionego odrobina soku

naRuszcie
Mazurek bakaliowy 97

Tego mazurka pieczemy na końcu, zużywając na masę białka i resztki bakalii , które nam zostały od innych świątecznych wypieków. Spód do mazurka proponuję zrobić z ciasta ucieranego, a nie tak jak w klasycznych mazurkach z kruchego. Nie jest taki twardy i lepiej się komponuje z delikatną, miękką bezą bakaliową". Czytaj więcej

Wiem co jem
Babka kolorowa 123

ucierając. Na koniec dodajemy olej nadal ucierając. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do misy miksera wciąż miksując. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z resztą masy. Już nie mikserem tylko szpatułką, delikatnie. To ciasto dzielimy na 4 równe części. Do każdej z osobna dodajemy: kisiel cytrynowy, kisiel wiśniowy z odrobiną czerwonego barwnika spożywczego, kakao

Marder&Marder Manufacture