cukrem, dodać olej, przesiane przez sitko obie mąki i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać mikserem. Do masy dodać pianę z ubitych białek. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i kostki jabłek, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180'C około 50-60 minut (do tzw. suchego patyczka
Zrób to smacznie400g. otrąb owsianych 100g. daktyli 125g. margaryny 120g. miodu 200g. mąki kukurydzianej 80g. orzechów nerkowca 6 białek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Daktyle i orzechy posiekać. Wszystkie składniki połączyć, zagniatając ciasto. Rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie pokroić ciasto na kawałki takiej wielkości jakiej mają być ciasteczka. Piec
Lubię to gotujępalcach. Jagody mieszamy z dżemem. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostały cukier, mleko, szczyptę soli, aromat, 2 żółtka i jedno jajko (jedno białko pozostawiamy do smarowania ). Dosypujemy 25 dkg mąki i miksujemy. Dodajemy pozostałą mąkę, wyrabiamy ciasto, na koniec dodajemy roztopione masło i wyrabiamy, aż się wchłonie. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Rozwałkowujemy. Dzielimy na 12 części. Ciastem wykładamy
Maminek kulinarnyboki formy. Dno ciasta nakłuć widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnika 190 C i piec 20 minut. Ciasto musi się zarumienić. Wyjąć ciasto z piekarnika i nałożyć masę z rabarbaru. Na górę rozłożyć ubitą pianę z białek. Masa z białek – białka ubić na sztywną pianę, następnie powoli nie przerywając mieszania dodawać cukier
Kuchnia Pokoleńubij na sztywno z solą. Łyżkę piany dodaj żółtek i ręcznie wymieszaj trzepaczką, delikatnie. Dodawaj partiami resztę piany z białek do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozgrzej na średnim ogniu patelnię, rozpuść masło. Wlej połowę ciasta. Smaż do zrumienienia (ok 2 minuty) z obu stron, nie ruszaj w międzyczasie patelnią. Mimo moich starań oba omlet opadły - pierwszy jeszcze
Anioszek w kuchniKaloryczne, ale warte grzechu :) z serii "świąteczne obżarstwo". Mega słodkie ciasto ze słonecznikiem, kajmakowym kremem na biszkopcie. Składniki: Biszkopt: 4 jajka (201 g) oddzielnie białka i żółtka 130 g cukru 3/4 cukru wanilinowego (12 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 g mąki szymanowskiej 2 budynie czekoladowe bez cukru Warstwa II.: dżem porzeczkowy
Malowane smakiemgładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Dodać ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 3 - 4 minut
Kubki smakudrugie śniadanie. Składniki: 2 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych kropelka aromatu waniliowego jogurt naturalny Rozgrzać patelnię. Wiórki zmiksować na mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Wymieszać z wiórkami i aromatem. Ciasto wyłożyć na patelnię. i smażyć z dwóch stron. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego
Chocolate Muffin Blogskładniki się połączą, na wolnych obrotach miksera, dodać wymieszane suche składniki. Otrzymaną w ten sposób masę wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka o ulubionym kształcie, każde z nich posmarować lekko roztrzepanym białkiem i posypać skruszonymi orzechami laskowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 10-15 minut. Smacznego! Przepis sponsoruje akcja
Przepysznik - BLW i nie tylkoczosnkowy, sałata, kurczak, pomidor, ogórek Sposób przygotowania: Drożdże i cukier rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy oliwę, sól, jajko + białko, mleko i rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 40 min. Po tym czasie ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy na okrągłe placki o grubości ok 3mm. Każdy smarujemy z jednej strony roztrzepanym żółtkiem
Kuchnia w czekoladzieetap i rozgniotłam go praską do ziemniaków jednocześnie mieszając z żółtkami. Następnie na połączony twaróg z żółtkami wykładamy ubitą pianę z białek i zasypujemy przesianą mąką. Całość łączymy do uzyskania jednolitej masy. Łyżką oddzielamy kawałki ciasta, z którego formujemy wałeczki jak do kopytek na blacie obsypanym mąką. Wrzucamy do, osolonej gotującej się wody. Jak wypłyną odcedzamy. Honorietta
Karczma Honoriettyrondelka. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Z białek ubijamy pianę. Przelewamy żółtka i ubite białka do reszty masy. Delikatnie mieszamy, żeby zachować magiczne zdolności białkowej piany do unoszenia ciasta. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakupieprz, sól oraz cebulę i dalej miksujemy. W momencie jak składniki dobrze się połączą, odkładamy mikser i dodajemy do masy ubite białko. Ostrożnie wszystko mieszamy przy pomocy łyżki. Wykładamy keksówkę papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut (sprawdzamy patyczkiem czy już). Ciekawostką tego przepisu jest to, że nie dajemy w ogóle płynów
Marder&Marder Manufacturewymieszać z ciasteczkami, wyłożyć dno blaszki i docisnąć dłonią. Całość włożyć następnie do lodówki, aby spód stężał. Składniki na ciasto (na blaszkę 25 cm): 700 gram twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 3 żółtka jajek (białek nie wyrzucać, tylko odłożyć na później) 2 całe jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kubek kwaśnej śmietany 18 % (pół szklanki
Garniec Magalie