ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:68/901)

Leśny deser na zimno 281

malinowy. Na stężałą galaretkę z jagodami wylać odrobinę kremu malinowego. Ułożyć maliny i zalać pozostałym kremem. Powciskać biszkopty i zostawić do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: galaretka , jagody , kremówka , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Sernik z musem truskawkowym i arbuzem 322

bitej śmietany. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) RADY: Składniki musu truskawkowego można podzielić na pół i przygotować oddzielnie dwie równe warstwy. Zamiast świeżych truskawek można wykorzystać mrożone zmiksowane. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: arbuz , galaretka , kremówka , truskawki , twaróg

https:KKuchniaMniam
Pianka z malinami i jagodami 282

chwilę zanurzyć w gorącej wodzie. Oczywiście nie wlewając wody do środka foremki. Na wierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , NA SPECJALNE OKAZJE , SŁODKO Tagged: czekolada , galaretka , jagody , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Jagodowe semifreddo z granitą 271

Semifreddo oznacza na pół zmrożone, stąd nazwa. Smacznego :) RADA: Ze względu na to, że granita szybko się roztapia, należy ją wyjąć z zamrażarki w momencie składania deseru. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Lody i desery lodowe , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , jagody , kremówka , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Recenzja dużej silikonowej stolnicy Smart Cook 145

mnie bardzo duże wrażenie zrobiło to, że podczas wyrabiania ciasta drożdżowego, które było dość lepkie, nie przywierało w ogóle do stolnicy i nie musiałam co chwilę podsypywać ciasta mąką :) Bez problemu można rozwałkować na niej ciasto, ponieważ stolnica się nie przesuwa. Łatwo się ją czyści i szybko schnie. Jeżeli będziemy o nią dbać na pewno posłuży nam przez lata. Przepis

The Sweet Damsel
Ciasto kefirowe z truskawkami 218

Szybkie ciasto ....nie potrzebny nawet mikser ..podobne ciasto jest już na blogu..tym razem skorzystałam z tego  przepisu..a , że ciasto robiłam w nocy..i

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki - pancakes z sosem z mniszka lekarskiego 226

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 8 cl oleju słonecznikowego lub rzepakowego 5 pełnych łyżek cukru Wszystkie składniki połączyć i utrzeć na jednolite i gęste ciasto. Smażyć bez użycia oleju ( jest już w cieście ). Prawda, że proste ?  Tutaj przepis na syrop z mniszka lekarskiego : http://myjemypijemy.blogspot.com/2015/05/syrop-z-mniszka-lekarskiego-syrop-z.html

Jemy Pijemy
Pavlova 156

Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250

królestwo garów
Magiczne ciasto 181

bez powodu to ciasto nazywa się magiczne. Sama byłam zaskoczona metamorfozą tegoż wypieku, gdy podczas przygotowania "pływało" sobie w miseczce, a podczas pieczenia zaczęło pięknie się rozwarstwiać tworząc piękną masę pomiędzy dwoma blatami  ciasta. Przepis wypatrzyłam na blogu  Bożenki- Smakowe Kubki , ale że mam mniejszą formę do zapiekania to dodatkowo korzystałam  http://decoraciondemabel.blogspot.com/2013/03/tarta-magica-de-chocolate-e-ideas-de.html  z oryginału

Ciasteczkowy Potwór
Banoffe pie 327

To ciasto chodziło za mną od długiego czasu. Połączenie ciemnych ciastek, bananów i pysznego karmelu... na same wspomnienie ślinianki zaczynają mi pracować :). Pyszne pod każdym względem

Malinowe Pocałunki
Czekoladowa Pavlova ze śmietaną i malinami 168

Beza o smaku czekoladowym ze śmietaną i malinami - niebo w gębie. Najlepiej smakuje od razu po udekorowaniu.  Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L

Ugotować
Tarta limonkowa na spodzie graham 185

sól, proszek do pieczenia i cukier. Mieszamy. Następnie dodajemy jajko , mieszamy, dolewamy mleka. Mieszamy na gładka masę, dodajemy posiekane masło i wyrabiamy ciasto. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. Ciasto wykładamy równomiernie do formy (u mnie 25 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia i zasypujemy fasolą, żeby spód zachował kształt. Pieczemy ok. 20-25 minut. W tym czasie żelatynę rozpuszczamy

Powiedz dietom nie
Torcik bezowy z kremem krówkowym i orzechami. 170

Bezy nie są ulubioną moją słodkością, ale mam w domu ich smakoszy. Dlatego dziś skorzystałam z przepisu mojej koleżanki Iwony i zrobiłam bezowy torcik. SKŁADNIKI: 250g

Kuchnia Beaty
Zwijana drożdżówka z syropem klonowym, kardamonem i cynamonem 218

cukrem aż się rozpuszczą. Dodać podgrzane lekko mleko i około 1/3 mąki. Wymieszać i odstawić na około kwadrans do podrośnięcia. Dodać resztę składników i zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Powinno bez problemu odchodzić od ścianek naczynia. Ciasto przykryć i odstawić na 20-30 minut. Po tym czasie rozwałkować dość cienko na stolnicy lekko podsypanej mąką. Przesmarować na całej powierzchni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Karolinki, czyli mini drożdżówki z migdałowym nadzieniem 234

się rozpuszczą. Dodać podgrzane lekko mleko i około 1/3 mąki. Wymieszać i odstawić na około kwadrans do podrośnięcia. Dodać resztę składników i zagnieść elastyczne, gładkie lecz niezbyt luźne ciasto. Powinno bez problemu odchodzić od ścianek naczynia. Ciasto przykryć i odstawić na 20-30 minut. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej lekko mąką na grubość około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rafaello 347

Składniki na ciasto:2 paczki krakersów 200 g wiórków kokosowych 125 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego ½ l mleka 250 g margaryny Kasia ¾ szklanki cukru 2

Świat Ciasta
Odrywane bułeczki z masą krówkową 199

rozpuszczą. Dodać podgrzane lekko mleko i około 1/3 mąki. Wymieszać i odstawić na około kwadrans do podrośnięcia.Dodać resztę składników i zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Powinno bez problemu odchodzić od ścianek naczynia. Ciasto przykryć i odstawić na 20-30 minut.Wyrośnięte ciasto podzielić na kilka części (tyle ile chcemy mieć bułeczek), każdą lekko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji 182

cukrem aż się rozpuszczą. Dodać podgrzane lekko mleko i około 1/3 mąki. Wymieszać i odstawić na około kwadrans do podrośnięcia.Dodać resztę składników i zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Powinno bez problemu odchodzić od ścianek naczynia. Ciasto przykryć i odstawić na 20-30 minut.W tym czasie przygotować foremki do bułeczek: pociąć papier do pieczenia w kwadraty i wyłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 253

  To świetne ciasto na rodzinne imprezy, do popołudniowej kawki ale również na drugie śniadanie do pracy, szkoły... Rzadko piekę ciasta ucierane, to skusiło mnie wyglądem

Smaczne Zdrowe
JOGURTOWY SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI I BORÓWKAMI 408

Bardzo smaczny, delikatny serniczek przygotowany na jogurtach greckich, z mnóstwem pysznych owoców wewnątrz i delikatną polewą . Jeszcze nieraz zagości na naszym stole, Wam też bardzo go

Smaczne Zdrowe
Proste ciasto cynamonowe z rodzynkami 207

Takie ciasto [ tzn.podobne] robiłam już  jakiś czas temu..a przepis oryginalny pochodzi z  Małej Cukierenki . 520 g mąki 170 g cukru 2 łyżeczki sody

Moje domowe kucharzenie
Słodkie lenistwo. Danisze z pekanami, żurawiną i syropem klonowym. 225

słodyczami. Już sama nie wiem czy woli chwile ze mną czy to co szykuję na nasze spotkania... Tak to bowiem jest, że moje lenistwo musi być słodkie! Bez kawałka ciasta, choć kilku ciasteczek czy czekolady nie jestem w stanie w pełni rozkoszować się jego urokami.  Po przednia sobota, jak już wiecie, minęła mi dość pracowicie na biciu piany(...)wspólnego, bo ich przygotowanie jest raczej pracochłonne. I tu konieczne jest sprostowanie  - uchodziło za pracochłonne! Odkąd odkryłam użyty przez Dorotus sposób Nigelli, mogę bez więk szego trudu umawiać się z lenistwem na danisze.  Ciasto duńskie to właściwie połączenie ciasta francuskiego, któremu zawdzięcza maślany smak, z drożdżowym, które z kolei dba o jego puszystość. Jest miękkie, wręcz rozpływa się

KUCHARNIA
chatka Puchatka vel chatka baby Jagi 511

składniki: 500 g białego sera 140 g cukru pudru 250 g masła 1 łyżka ciemnego kakao 36 szt herbatników (mogą być kakaowe) opcjonalnie: aromat waniliowy wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Chałwowiec 3165

uroczystości. Smaki uzupełniają się, zarówno chałwa, jak i czekolada nie grają tutaj pierwszych skrzypiec, choć masa chałwowa, powstała na bazie serka mascarpone, jest tą, która delikatnie wiedzie prym :) Ciasto możecie bez zmiany proporcji składników przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Chałwowiec Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki (30g) mąki pszennej 3 łyżki (30g) domowego cukru z wanilią lub zwykłego(...)proszkiem do pieczenia oraz kakao, składniki wymieszać razem - do masy jajecznej dodawać stopniowo składniki suche, delikatnie mieszając łyżką - dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, boki pozostawić bez niczego - do formy przełożyć masę, wyrównać - ciasto od razu piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka - upieczony biszkopt ostudzić, odkroić od brzegów formy, zdjąć papier ze spodu biszkoptu

Smakołyki Bereniki
CIASTO Z KASZY JAGLANEJ Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 353

Banalnie proste i meeega smaczne. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie zdrowe słodkości. To ciasto to samo zdrowie, kasza jaglana gotowana z mlekiem roślinnym, z dodatkiem ksylitolu, żurawiny i orzechów, bez mąki, bez tłuszczu. Inspiracją był przepis znaleziony na instagramie Anny Lewandowskiej. Ja wprowadziłam dodatkowo małe zmiany, które dopełniły całości. Piekłam w tortownicy 25cm. Składniki: - 1,5 szklanki

Smaczne Zdrowe
Energetyczny deser bez pieczenia i gotowania. Zdrowy, ekologiczny i smaczny. Prosty przepis. 234

    Zdrowy, ekologiczny i energetyczny deser bez pieczenia? Nie tylko dla dzieci?     A co powiedzie na przepyszne połączenie daktyli, orzechów nerkowca, rodzynek, sezamu

IzaGotuje
Makowiec z Ejszeryszek 256

sople, które w ostatecznym efekcie naśladują sęki.” Sękacz był wypiekany przy otwartych paleniskach przez co uzyskiwał lekko wędzony/dymny smak. Obecnie sękacze wypieka się przy elektrycznych grzałkach . Wszystkie ciasta produkowane są „bez chemii”. Pani Celina, jako wykwalifikowany cukiernik (skończyła szkołę cukierniczą w Białymstoku pod okiem Pawła Dreznera), wie jak piec tradycyjne ciasta z naturalnych produktów bez polepszaczy. Makowiec wiejski zawiera

królestwo garów
Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką 165

Uwielbiam to wiosenne ciacho:)   Czekam na nie z niecierpliwością cały rok.   Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką   SKŁADNIKI: Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej  1/2 szkl. cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  5 żółtek  200 g masła  2-3 łyżki śmietan Beza: 3-4 białka  100 g cukru

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania