Pavlova

Pavlova

Pavlova

Przepis na : deser

Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej Zelandii. Występy uznano za wydarzenie tamtych lat. Mówiono, że unosi się jakby na skrzydłach a nie tańczy. Czy deser został specj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, krem, cytryna, ciastka kremówki, pączki, mascarpone, ciasto z bezami, ciasto, krem mascarpone, ciasto z białek , bez pieczenia, deser z owocami, deser z mascarpone, ciasto z kremem mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, pączki pieczone, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.