wypróbowałam okazały się strzałem w 10-tkę! :) Ciasto bez pieczenia, piękne dla oka i smaczne dla podniebienia. Cóż chcieć więcej? Niiic ... po prostu musicie wypróbować :)) Składniki: (foremka 24cm x 31cm) 2 op. herbatników (u mnie 100g każde) masa bananowa I: 400 gramów jo gurtu bananowego 2 średnie banany 2 galaretki cytrynowe 200 ml gorącej wody środkowa(...)zielonych winogron 2 galaretki agrestowe 800ml wody Wykonanie: Foremkę wykładamy herbatnikami. Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w 200 ml gorącej wody, schładzamy do temperatury pokojowej. Następnie miksujemy ją z jogurtem, dorzucamy banany pokrojone w kosteczkę i delikatnie mieszamy. Masę wkładamy do lodówki, a kiedy będzie miała konsystencję gęstej śmietany wylewamy ją na herbatniki i wstawiamy do lodówki,aby zgęstniała. W międzyczasie
Walijskie PichceniePlacuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!koniec ubijania dodając do niej łyżkę cukru pudru. Kroimy banany na mniejsze części i blendujemy (możemy nie blendować, tylko obłożyć usmażone naleśniki plasterkami). Farsz gotowy, bierzmy się za naleśniki. W misce miksujemy (lub porządnie mieszamy łyżką) jajka, mleko, wodę, mąkę i cynamon. Natłuszczamy delikatnie patelnię i wylewamy na nią ciasto niewielkimi porcjami. U mnie wychodzi po jednej chochli na naleśnika(...)samym z całego ciasta – 6 naleśników. Gdy jedna strona będzie się już łatwo przesuwać po patelni, odwracamy naleśnik. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz, a następnie smarujemy musem bananowym i bitą śmietaną. Składamy naleśniki w dowolny sposób. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: każdy powinien wiedzieć, jak się robi naleśniki. Żaden przepis nie jest zbyt prosty i oczywisty
Proste-przepisy.plkoniec ubijania dodając do niej łyżkę cukru pudru. Kroimy banany na mniejsze części i blendujemy (możemy nie blendować, tylko obłożyć usmażone naleśniki plasterkami). Farsz gotowy, bierzmy się za naleśniki. W misce miksujemy (lub porządnie mieszamy łyżką) jajka, mleko, wodę, mąkę i cynamon. Natłuszczamy delikatnie patelnię i wylewamy na nią ciasto niewielkimi porcjami. U mnie wychodzi po jednej chochli na naleśnika(...)samym z całego ciasta – 6 naleśników. Gdy jedna strona będzie się już łatwo przesuwać po patelni, odwracamy naleśnik. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz, a następnie smarujemy musem bananowym i bitą śmietaną. Składamy naleśniki w dowolny sposób. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: każdy powinien wiedzieć, jak się robi naleśniki. Żaden przepis nie jest zbyt prosty i oczywisty
Proste-przepisy.plPrzedwiośnie to czas walki z różnymi choróbskami, dlatego warto zadbać o odpowiedni poziom witamin. Smoothie czyli pyszny aksamitny koktajl owocowy to jest to co tygryski kochają
Kawa z mlekiemOmlety Kakaowy omlet sernikowy ze śliwkami 17 Omlet owsiano-kokosowy z serkiem mango 19 Omlet biszkoptowy z jogurtem i bananem 21 Omlet bananowy z serkiem i malinami 23 Omlet szarlotkowy 25 Omlet ze szpinakiem i serem feta(...)Frittata z mozzarellą, ciecierzycą i papryką 33 Placuszki Kefirowe placuszki owsiane przekładane serkiem waniliowym 36 Jabłka w cynamonowym cieście 38 Placuszki z białym serem i borówkami 40 Dyniowe placuszki z czekośliwką 42 Syrniki z malinami i czekoladą
Zdrowie na języku :PIdealne na śniadanie. Ciasto zróbcie wieczorem, a rano wystarczy 10 minut, aby cieszyć się pysznym śniadaniem. Obawiałam się trochę, czy aby dzieci nie wyczują, że gofry mimo iż pulchne i mięciutkie, to jednak są z pełnoziarnistej mąki. Dzieci były zachwycone Gofry nie są słodkie, więc można je serwować z bardziej wytrawnymi dodatkami. U nas królował banan, winogrona, mandarynki(...)pasty waniliowej 2 jajka 4 łyżki cukru szczypta soli. Wszystko dokładnie wymieszać, szczelnie zawinąć miskę folią i wstawić do lodówki na noc (12 do 20 godzin). Rano wyjąć ciasto drożdzowe z lodówki. Rozgrzać dobrze gofrownicę i upiec. Powinny być złote. Smacznego
Piekarz-Kucharz-Garkotłukłyżka oleju rzepakowego. Banany obrać ze skórki, włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Do bananów dodać 2 jajka, mąkę, proszek do pieczenia, jogurt grecki, mleko i całość dokładnie wymieszać. Można użyć miksera, ale równie dobrze wymieszamy łyżką. a hałasu i sprzątania mniej. Jeśli ciasto jest bardzo gęste, można dodać trochę więcej mleka. Na rozgrzanej patelni maźniętej niewielką ilością oleju smażyć
Moja kraina smakówkokosowe, - olejek rumowy. Wykonanie: Składniki suche wymieszać najlepiej za pomocą trzepaczki, żeby trochę je spulchnić. Banana rozgnieść, dodać jajko, olej, wszystko połączyć i przelać do suchych składników. Całość wymieszać tylko do połączenia, podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki i olejek. Ciasta przemieszać i po łyżce z każdego smaku nałożyć do formy muffinowej wyłożonej papilotkami. Piec
Przepisy MikołajaPrzygotowanie: W misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki poza czekoladą. W drugiej misce rozgnieść banana, dodać olej, miód, jajko i masło orzechowe. Dokładnie wymieszać. Do mokrych składników dodać suche. Wymieszać do połączenia składników. Na koniec wmieszać za pomocą łyżki posiekaną gorzką czekoladę. Jeżeli ciasto jest za gęste dodać 2-3 łyżki mleka lub napoju roślinnego. Masę przelać
Fabryka pomysłówcukru około 30 g masła 150 ml soku pomarańczowego Zaczynamy od przygotowania naleśników. Banany należy obrać ze skóry. Przełożyć do miski i zmiksować blenderem na gładko. Dodać mleko, jajka, sól, cukier waniliowy i mąkę. Całość zmiksować (lub roztrzepać trzepaczką) aż powstanie gładkie ciasto naleśnikowe. Odstawić na kilka minut, aby ciasto "odpoczęło". Patelnię dobrze rozgrzać i natłuścić. Ja używam
Codzienna kuchnia niecodziennamleka roślinnego ( u mnie było to akurat ryżowo-kokosowe) Przygotowanie: Na gładką masę zblenduj banana, olej, mleko i cukier. Cytrynę wyszoruj, potraktuj wrzątkiem, skórkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, a sok wyciśnij i dodaj do do masy bananowej. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie. Powstałe ciasto jest gęste, ale lekko klejące, dlatego teraz umieść je w lodówce (nie w zamrażalniku
greenscarfmąka do obtaczania) olej lub masło klarowane do smażenia do podania: masło orzechowe syrop klonowy Banan obrać ze skórki, pokroić w plastry, razem z twarogiem rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajko, wsypać cukier, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszać. Nabierać kawałki ciasta wielkości moreli, formować kulki, obtaczając w mące, spłaszczać i układać na oprószonej mąką stolnicy
Obiad gotowymnie stewia) -jedna miarka odżywki białkowej o smaku białej czekolady -ricotta do ozdoby Wykonanie: Banana blendujemy z cieciorką na gładką masę. Dodajemy słodzik, odżywkę i zmielone płatki owsiane, ponownie miksujemy. Na końcu dokładamy masło orzechowe i mieszamy tak, by równomiernie rozeszło się w cieście. Masa powinna mieć konsystencję bardzo gęstego budyniu. Przy użyciu łyżki nakładamy ją na blachę wyłożoną papierem
Gawron w rosoleKaszę jaglaną, siemię lniane, nasiona chia i ziarna kakao zmiel w mikserze na mąkę. Banana obierz i dobrze rozgnieć widelcem. Wszystkie składniki (oprócz oleju kokosowego i dodatków) wymieszaj dokładnie ze sobą, aby powstała jednolita masa. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Nakładaj po łyżce ciasta (możesz pomóc sobie drugą łyżką, gdyż ciasta wychodzi dość kleiste, gęste) i smaż na średnim
Zdrowie na języku :PDziś proponuję niecodzienne połączenie bazylii z kiwi w postaci ciasta.. Ponadto interesujący spód ciasta owsiano-migdałowy... W domu ostała się już niemal pusta blacha.. Mam nadzieję, że Wam podobnie przypadnie do gustu :) Składniki: -> 200g płatków owsianych -> 50g płatków migdałowych -> 2 banany -> 1kg sera do serników -> 3-4 łyżeczki żelatyny -> 3 kiwi
Jedz zdrowo żyj zdrowo!jajko 70g mąki tortowej olej kokosowy do smażenia Ponadto: 1 mały kubek serka granulowanego 2 banany kilka łyżek dżemu Łowicz z dzikiej róży oraz z czarnego bzu 2 małe gruszki kilka truskawek Sposób przygotowania: Mleczko kokosowe, wodę, mąkę, cukier oraz jajko miksujemy na gładkie ciasto. Na odrobinie oleju kokosowego smażymy w miarę cienkie naleśniki. Każdy smarujemy odrobiną dżemu i serka
Kuchnia w czekoladzieJeśli nie mamy zbyt dużo czasu lub mamy ochotę na coś słodkiego, a nie mamy ciasta to taki deser strzał w dziesiątkę ! Można go zabrać do pracy lu gdziekolwiek. Deser jest słodki, kremowy, lekko maślany i bardzo smaczny. :D SKŁADNIKI: herbatniki pełnoziarniste 100 gram banan 2 szt. śmietana kremówka 200 ml. cukier waniliowy 1 łyżeczka serek mascarpone
Kuchnia Paulettessoli szczypta szafranu 1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej polewa: 100 gram czekolady, płatki migdałów Banany miksuję z puree, masłem i jajkiem na gładką masę. Do miski przesiewam mąkę i sodę. Mieszam z cukrem, solą i szafranem. Składniki mokre mieszam z suchymi do połączenia. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
Mango Papajapieczenia 1 banan szczypta soli syrop klonowy Sposób przygotowania: Mleko, żółtko oraz rozgniecionego widelcem banana miksujemy na gładką masę. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną, gryczaną oraz szczyptę soli. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z przygotowaną wcześniej masą. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Podajemy polane syropem
Kuchnia w czekoladziezblendować na mąkę Masło utrzeć z cukrem, jajkiem a następnie dodać rozgniecionego na papkę banana ( może byś zblendowany )i miód. Składniki suche ( mąka owsiana,pozostałe płatki, soda) wymieszać i połączyć z masą jajeczno - bananową . Dodać bakalie, cynamon, kardamon i sól. Wszystko razem wymieszać,ciasto powinno być gęste w razie potrzeby dodać kilka łyżek płatków owsianych lub mąki Piekarnik rozgrzać
pieprzny smaczekposypania 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia Banany zmiksować na pulpę. Mąkę, cukier puder, sodę, sól i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Wszystkie składniki razem zmiksować na dość gęstą masę. W grubym rondlu rozgrzać olej. Ciasto nabierać na łyżkę (wcześniej najlepiej zamoczyć ją w oleju) i wrzucać porcje na rozgrzany olej. Smażyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia