Lubię chrusty a w okresie karnawału muszą zagościć na moim stole..Tym razem zrobiłam w nieco innym wydaniu tzn.z bananami.. Składniki: 3 szklanki mąki 2
Ugotujmy Cośpszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki oliwy 1 jajko olej do smażenia Banany blendujemy lub po prostu rozgniatamy widelcem w misce na papkę. Do tego wbijamy jajko, przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy aby nie było grudek mącznych. Ciasto będzie bardzo bardzo gęste - jak to ciasto na pancakesy :) Na patelni rozgrzewamy olej
Jedzeniomaniapłatków owsianych - 2 łyżki kakao - dowolne dodatki (posiekane orzechy, rodzynki, czekolada, jagody goji itp) Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, kakao i dodatki (u mnie jagody i posiekana biała czekolada). Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki. Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić
CookYourselfmiksera - następnie dodać resztę składników mokrych: olej, mleko, pastę waniliową oraz pokrojonego w kostkę banana i posiekaną czekoladę. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko na tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki będą wilgotniejsze i bardziej puszyste . Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto
Grunt to przepis!wiecie uwielbiam ciasta budyniowe , ale budynie wykorzystuję absolutnie nie tylko do ciast. Robię z nich również desery i smakołyki na obiad czy też podwieczorek. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne budyniowe racuszki / pancakes. Niesamowicie delikatne , słodkie, i wypełnione po brzegi bananami. Takie racuszki budyniowe są idealnym pomysłem na słodki obiad , albo równie słodki podwieczorek. Na leniwe śniadanie
Ostra na Słodkociasto. O ile dobrze pamiętam było to jedno z pierwszych ciast które sama zrobiłam, dziecinie proste do przyrządzenia, jeżeli użyjemy biszkoptów wtedy ciasto robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka
RAROSSArozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIpieczenia, cukrem waniliowym, cukrem trzcinowym oraz szczyptą soli. Dodać pokruszoną czekoladę. W oddzielnej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Dodać rozgniecione banany. Wymieszać. Płynne składniki przelać do suchych składników. Zamieszać delikatnie tak by płyn wsiąknął w ciasto (nie mieszać zbyt dokładnie). Gotow ą masę przelać do formy wyłożonej papilotkami. Napełnić papilotki ciastem, posypać płatkami migda łowymi i piec
coolinarnastrefa.blogspot.comjakoś ogarnąć. Wpadłam na pomysł zanurzenia ich w cieście czekoladowym, które przeważnie robi się z wiśniami, ale wiśnie są równie kwaskowate, więc to połączenie nie mogło się nie udać! Ciasto jest naprawdę łatwe do wykonania, nie da się go spieprzyć. Wystarczy wszystko wymieszać i upiec. Podane składniki są na standardową dużą, prostokątna blachę, więc jeżeli macie np tortownicę(...)drugiej misce zblenduj banany, olej, mleko i cukier. Posiekaj czekoladę. Wymieszaj składniki z obu misek do połączenia się składników, nie dłużej. Podaj owoce i czekoladę. Połącz. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C przez 50-60 minut. Prościzna, prawda? Smacznego! Artykuł Łatwe czekoladowe ciasto z porzeczkami, wegańskie wiadomo! pochodzi
greenscarfszkl. mąki kukurydzianej 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1/4 szkl. oleju rzepakowego 200 ml napoju ryżowego Alpro 2 banany średniej wielkości 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki wody ( lub zamiennie 2 całe jaja ) Wykonanie: Na sam początek przygotowujemy mąki. Żeby uzyskać szybko i tanio mąkę ryżową i kukurydzianą, mielę(...)siemienia i 4 łyżki wody. Banany obieramy, rozgniatamy widelcem. Do naczynia przekładamy rozgniecione banany, dodajemy papkę z siemienia lnianego oraz cukier - dokładnie miksujemy, aż cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania dodajemy olej. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche, na przemian z napojem ryżowym. Ciasta nie miksujemy zbyt dokładnie. Blachę do pieczenia muffnek ( na 12 sztuk ) wykładamy papilotkami, każdą
kolorowotorcikowoZaliczam się do grupy wielbicieli tego ciężkiego zawiesistego oszałamiająco czekoladowego ciasta, nic więc dziwnego, że kolejny przepis na brownie pojawia się na tym blogu. Kolejny, ale z pewnością nie ostatni. I przyznam, że jak dotąd nie znalazłam prostszego wegańskiego przepisu na ten deser – idealny, kiedy w kuchni zostaje jeden ostatni słodki ziemniak, z którym nie wiadomo, co zrobić. Składniki(...)kawałki słodkich ziemniaków. Banany obierz, połam na mniejsze kawałki, dorzuć do batatów i za pomocą ręcznego blendera zmiksuj na gładką masę. Dodaj syrop klonowy i zamieszaj. W innym mniejszym naczyniu połącz ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mniej więcej 2/3 tabliczki czekolady drobno posiekaj. Pozostałą 1/3 odłóż na później do ozdobienia ciasta. Suche składniki przesyp
Roślinna - blog wegańskiOjej kokosowy wraz z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej i lekko przestudź. Banany, cukier i esencję waniliową utrzyj w blenderze na puszystą masę (grudki cukru nie powinny być wyczuwalne). Przelej masę czekoladową do miski i dodaj do niej mąkę przesiewając ją. Wymieszaj. Dodaj masę bananową i wymieszaj. Ciasto po dodaniu masy bananowej gęstnieje (konsystencją przypomina ciasto naleśnikowe). Kokilki wysmaruj olejem
greenscarfnawet nie poczuje, że jest zrobione z ciecierzycy! Ciasto wyszło genialne! Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne, aksamitne! Słodziutkie, z akcentem kokosowym i waniliowym. Czekolada odgrywa tu główną rolę i występują pod postacią kakao oraz tabliczki czekolady. Coś pysznego! Polecam 😀 Składniki: 1 puszka ciecierzycy 50 g gorzkiego kakao 1 duży, mocno dojrzały banan 50 g cukru kokosowego 60 g oleju(...)momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Masę wylej do formy (u mnie keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarniku i piecz przez 60 minut. Ciasto wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto, a wierzch obsyp plastrami kokosowym
Zdrowie na języku :PRabarbaru u mnie w ogrodzie pod dostatkiem, więc otwieram sezon na wypieki z tymi badylami. Na pierwszy ogień łatwe i szybkie ciasto ucierane bez tłuszczu. Świeżość zachowa nawet po 3 dniach, idealnie nadaje się na wszelkie plenerowe imprezy. Nie za słodkie, ale z chrupiącą posypką Składniki na blachę o wymiarach 25×25 lub tortownicę 26 cm : 400 ml jogurtu(...)banana i cukier (odłóż 1/3 cukru) Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na 1 cm kawałki. Orzechy posiekaj, a 1/3 wymieszaj z odłożonym cukrem oraz cynamonem, to będzie posypka. Do zblendowanej jogurtowej masy przesiej mąkę, proszek do pieczenia i wodę, wymieszaj do połączenia się składników, po czym dodaj rabarbar i orzechy- wymieszaj. Formę do pieczenia wyłóż papierem, przełóż ciasto, wyrównaj
greenscarf