ciasto marchewkowe, ciekawe co tym razem powie? ;) Ciasto dosłownie ekspresowe, nie potrzebujemy pięciu misek, garnków czy kąpieli wodnych. A do tego jeszcze jeden plus, kuchnia pozostała czyściutka, w nienaruszonym stanie! No, oprócz mojej twarzy, na której znalazła się zblendowana fasola ;p zapraszam! Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 1 duży dojrzały banan 1/3 tabliczki czekolady (u mnie(...)wszystko bardzo dokładnie na jednolitą masę. Migdały i czekoladę siekamy, dodajemy do masy, mieszamy. Przelewamy do formy wyłożonej papierem. (ja użyłam okrągłej formy do tarty, ale jeśli chcemy wyższe ciasto, można użyć tzw. "keksówki"). Pieczemy w 180'C przez ok. 35-40 minut. Metoda patyczka tutaj za dużo nie da. Ciasto ma być dość wilgotne w środku. Ja sugeruję się
Kitchens Alphabetpłaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek wiórków kokosowych - dekoracja 15 dkg cukru pudru - lukier sok z 1 cytryny - lukier Sposób wykonania : Śmietanę zmiksować wraz z obranymi bananami, solą, otartą skórką z cytryny i połową cukru trzcinowego. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać resztę ciemnego cukru, cukier waniliowy, a następnie wbijać po 1 jajku. Dokładnie wszystko utrzeć. Następnie(...)masy bananowej i ucierać. Mąki wymieszać z proszkiem, przesiać i wsypywać po trochę do masy, delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Formę karbowaną wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi. Wylać gotowe ciasto do formy. Piec około 40-50 minut w temperaturze 175 C. Po upieczeniu, ostudzić, wyjąć z formy i lekko ciepłą babkę oblać oblać lukrem z cukru pudru i soku cytrynowego
Przepisy i porady kulinarnetworzyć roślinne słodkości i muszę przyznać, że coraz bardziej mi się to podoba. Oczywiście nie zabraknie na moim stole prawdziwego sernika ( tradycyjny, z rosą, mój ulubiony! ), ale takie ciasto może stanowić miłą odmianę dla tych cięższych i bardziej kalorycznych pyszności. Wiem również, że wiele osób potrzebuje wegańskich przepisów, więc nie martwcie się - wkrótce będzie ich jeszcze więcej(...)kokosowego mąka Banany zblendować z odrobiną wody na gładki mus. Olej kokosowy roztopić. Płatki owsiane zmielić w malakserze z siemieniem lnianym, kakao i rozkruszonymi wcześniej waflami ryżowymi na drobny ,,pył". Wymieszać wszystkie składniki w misce za pomocą łyżki wsypując stopniowo cukier puder i kilka łyżek mąki ( dosypywałam na oko ) . Masa może się bardzo lepić. Wylepić ciastem natłuszczoną wcześniej
Kuchnia Elliepieczenia Jagody Opcjonalnie miód Banana zblendować z jajkami i serkiem na gładką masę Dodać płatki oraz mąkę, wymieszać i odstawić na 10 minut Po tym czasie dolać wodę w takiej ilości żeby uzyskać konsystencję gęstego jogurtu Dodać proszek dopieczenia i jeśli masa będzie dla Was mało słodka dodać trochę miodu Garść jagód wrzucić do ciasta i wymieszać Ciasto przelać
HealthyCreationsdomu, lub do zabrania ze sobą do pracy, czy szkoły. Składniki: 4 banany 5 jajek 150g płatków owsianych 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniamy ze sobą w wysokim naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy
NiePieprz.plzrobić z surową dynią, ale i tak miałam w planie zrobić puree do ciasta (tak, tak), więc postanowiłam wykorzystać to ów puree do picia. Jakie to jest dooobre. I nie pomijajcie przypraw, są naprawdę niezbędne. Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki puree z dyni 1 banan 1 gruszka 1 łyżka soku z cytryny szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kardamonu
Kardamonovytylko w daniach na słodko, przekonajcie się sami! Ciasto owsiane z truskawkami Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką
Moja smaczna kuchniaPiękne mamy lato tej wiosny 😉 pogoda sprzyja długim spacerom i przebywaniu na świeżym powietrzu, ale też serwowaniu sobie pysznego deseru w
Kolorowy Przepisowniksezon jest bardzo krótki, a do wypróbowania jest aż 27 przepisów! Czas start! Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl buraczkowo-truskawkowy Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą
Moja smaczna kuchniaPiekarnik nagrzejcie do 180 st. Roztopcie masło, lekko przestudźcie. W tym czasie obierzcie banany, rozgniećcie je w misce widelcem. Dodajcie wszystkie pozostałe składniki (prócz składników na posypkę) i wymieszajcie je łyżką, dosyć szybko i niedbale. Składniki na posypkę połączcie ze sobą. Foremki na muffinki napełniajcie ciastem do około 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypcie przygotowaną posypką i włóżcie do piekarnika. Pieczcie
OliveandThymedokładnie odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia ostudzoną soczewicę blenudjemy razem z bananem jajko ubijamy na piankę, po czym mieszamy razem z cynamonem, ksylitolem i zblendowanymi składnikami całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 180 stopniach, przez 20 min gotowe ciasto ozdabiamy orzechami i odkładamy do ostudzenia
healthy dreamsDodać jajko i miksować do momentu, aż masa będzie puszysta. Masę połączyć z bananami a następnie z mąką i przyprawami. Dodać orzechy oraz posiekaną czekoladę i całość ponownie dokładnie wymieszać. Blachę wysłać papierem do pieczenia i za pomocą łyżeczki układać (z odstępami) na niej porcje ciasta. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być zarumienione
Di gotujenaśladowania pokaz kultury osobistej ale bynajmniej dzisiaj wspominając tamto wydarzenie mam naprawdę szerokiego banana na ustach :) Małymi kroczkami zbliżają się święta, zatem na blogu także zrobi się nieco świątecznie. A na dobry początek startuję z pierniczkami, które można zawiesić na choinkę :) Piernik to dla mnie ciasto, bez którego nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia. A jeśli piecze się pierniczki
My simple kitchenchoć dla mnie przełożone kremem bananowym nie wymagały słodzenia) jako dodatek: mega dojrzały banan + odtłuszczone, ciemne kakao (blendujemy lub rozduszamy na miazgę widelcem) Sposób przygotowania: Jedno białko z jajka ubijamy na sztywno resztę składników (całe jajko, żółtko, mąkę migdałową, owsianą, sodę, jogurt) miksujemy tak przygotowane ciasto dodajemy do białka i miksujemy na najniższych obrotach placuszki smażymy (około łyżka ciasta
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość