Dziś proponuję Wam zdrowszą wersję popularnych bananowych muffinek.A dlaczego zdrowszą ? A no dlatego, że do ich przygotowania użyłam mąki owsianej pełnoziarnistej, zamiast pszennej.Muffiny nie zawierają też jaj, ani mleka i jego przetworów.To świetna propozycja dla alergików. Składniki na 12 muffinek:1 szkl. mąki owsianej1/2 szkl. mąki kukurydzianej1/2 szkl. mąki ryżowej1 łyżeczka sody1/2 łyżeczki soli3/4 szkl. cukru trzcinowego1/4 szkl. oleju rzepakowego200 ml napoju ryżowego Alpro 2 banany średniej wielko... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...