smaruję pozostałą masą. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni. Przestudzonymi wiórkami posypuję wierzch ciasta. Do przygotowania ciasta wykorzystałam rodzynki BIO, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Firma MAKAR wprowadziła na rynek gamę produktów BIO. Są to między innymi: Rodzynki BIO, Morele BIO, Banany BIO, czy Mango BIO. Produkty są dostępne na dzień dzisiejszy w sklepach Piotr i Paweł, Auchan
Tradycyjna kuchnia Kasitabletkach) lub cukier kryształ 4 łyżki - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia NA NADZIENIE: - 2 banany - 200 g serka waniliowego - 1 jajo - 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmeitany 18% - 3 łyżki miodu eukaliptusowego lub wielokwiatowego - masło do wysmarowania formy Wykonanie: Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce i za pomocą miksera, na dużych obrotach mieszamy masę, tak oby powstała jednolita(...)Gdyby ciasto było zbyt gęste, dodajcie 1/3 szklankę wody. Dzięki dodatku oleju rzepakowego do ciasta, nie musimy go dolewać na patelnię za każdym razem jak smażymy naleśniki. Oczywiście używamy wysokiej jakości patelni najlepiej teflonowej. Smażymy na dużej patelni naleśniki. Przygotowujemy formę smarujemy masłem. Banany kroimy na plastry. Jogurt, serek i jajo mieszamy za pomocą trzepaczki w misce
SMYKWKUCHNIW letnie dni, takie prawdziwie letnie, z upałami, ze słońcem świecącym od rana samego mamy ochotę na leciutkie jedzonko. Schaboszczaki schodzą na plan dalszy
Niuniokismaku Mocha Warrior Blend (Suwarrior Polska) 5-6 łyżek wody Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę owsianą i ryżową, dodaj rozgniecionego widelcem banana oraz pozostałe składniki (oprócz oleju kokosowego). Dokładnie wymieszaj, odstaw na 5 minut, aby ciasto nieco zgęstniało. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wlej masę na omlet. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem. Przewróć na drugą stronę, kiedy pojawią
Zdrowie na języku :Płyżeczki Jajko – 1 sztuka Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować wg. przepisu na opakowaniu razem z daktylami. Ugotowaną kaszę zmiksować razem z bananem i wymieszać z płatkami owsianymi, suszoną żurawiną, ksylitolem i wiórkami kokosowymi. Z gotowego ciasta uformować kuleczki i piec przez 30 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon Appetitciecierzycy 1 średniej wielkości banan 350 ml sojowego mleka szczypta soli płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąkę przesiej do miski, banana zblenduj na puszystą masę. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i wymieszaj. Gotowe ciasto Odstaw na 10 minut. Ciasto jest gęste, ale nie lejące. Na rozgrzaną gofrownicę nakładaj ciasto łyżką. Piecz aż się zezłocą, w zależności od gofrorwnicy
greenscarfpasty z migdałów (Amandin) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę. Dodaj do nich mleko, banana i proszek do pieczenia. Ponownie całość zmiksuj. Na patelni rozgrzej olej, wylej porcję ciasta i smaż z dwóch stron każdego placka, do złocistego koloru. Każdy placuszek posmaruj pastą z migdałów
Zdrowie na języku :Pkokosowego 1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii ⅓ szklanki kakao 1 jajko 4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę. Małą blachę do pieczenia 18cmx18cm wykładamy
PaleoLifedojrzały banan 4 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki z amarantusa 1 łyżka mąki kokosowej Wykonanie: Banana blendujemy na gładką masę mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Powstałe w ten sposób ciasto nakładamy łyżką na suchą patelnię (z powłoką przeciw przywieraniu), rozsmarowując tworzymy placuszki i pieczemy z jednej i drugiej strony na (myślę, że można również
Quinoa Raz!kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 2 łyżeczki naturalnego olejku waniliowego + woda Przygotowanie: Fasolę płuczemy w zimnej wodzie. Banana obieramy i dzielimy na kwałki. Wszystko zblenderować z dodatkiem wody. Proste, no nie? :) Ciasto ma być gęste, wilgotne. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy łyżką okrągłe kształty. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach aż lekko
Czarnawisienkaoraz mleko. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz miód, miksujemy. Na koniec wrzucamy do masy (powinna być dość gęsta) pokrojone w kostkę banany i mieszamy łyżką. Pancakes smażymy na patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając niewielką ilość ciasta i pozwalając mu się rozpłynąć - powstanie zgrabne, okrągłe kółeczko, który podczas smażenia pięknie wyrośnie. Pancakes najlepiej smakują podane przekładane miodem lub syropem klonowym
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!składniki dla trzech osób 3 banany 6 jajek 3 łyżki mąki 1 łyżka oleju Sposób przygotowania Jaja wbijamy do garnka, dodajemy obrane banany i miksujemy całość blenderem ( lub widelcem, czy trzepaczką), dodajemy mąkę, mieszamy i odstawiamy ciasto na 5-10 minut. Następnie ponownie mieszamy ciasto i smażymy placki na dobrze rozgrzanej patelni ( najlepiej użyć dwóch) przesmarowanej olejem( wlewamy kilka kropli
Miód i pieprzpestek słonecznika 2 łyżki siekanych migdałów 2 łyżki suszonej żurawiny 20 pistacji 6 kostek gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, otręby, masło migdałowe, banana, chia, ksylitol oraz mleko migdałowe umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki tj. słonecznik, migdały, żurawinę, pistacje oraz czekoladę (czekoladę i pistacje siekamy na mniejsze kawałki). Przy pomocy
DefinicjaSmakuorzechowego bez soli i cukru Primavika (do kupienia tutaj)15g masła migdałowego Primavika (do kupienia tutaj)kardamon1/2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki wodyPRZYGOTOWANIE:Banana rozgnieść widelcem w dużym kubkuDodać pozostałe składniki oraz wodę i dokładnie wymieszać- ciasto powinno być dość gęstePiec w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty na mocy około 900WMug cake'a podawać z ulubionymi dodatkamiZ okazji zbliżającego się
peanutbuttermonsterBabka bananowa jedna z moich ulubionych . Przepis troszkę zmodyfikowany, ale równie pyszny. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie 5 min . Składniki : 1 i 1/2 szk. mąki 3 duże dojrzałe banany 1 duże jabłko 1/3 szkl. oleju 1 jajko 2/3 szk. oleju 1 łyż. sody oczyszczonej 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/2 szkl. kropelek czekoladowych 2 łyż. cynamonu Sposób przygotowania:Banany
Wypieki Ulijajka 1. Banany obierz i ugnieść z sokiem z cytryny na gładką masę. Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, banany, cynamon, imbir, roztopione masło. Dołóż ubite jajka. Dokładnie wymieszaj. Natłuść formę i przełóż ciasto. Piecz godzinę w tem 170 C. Jest smaczny na ciepło i na zimno. źródło inspiracji książka ,,Chleb
Apetyczna babeczka